Systemförslag: Ett Madridderby i skymundan?

Supersjuan
Helgen avslutas med en FSport från El Derbi Madrileño. Kan ett Real som precis stått för en bragdvändning i årets viktigaste match ladda om till ett derby i en liga de redan vunnit? För Atletico är matchen livsviktig – att missa fjärdeplatsen och tappa sin stående plats i det europeiska finrummet hade varit en gigantisk missräkning.

Förutsättningar inför matchen

Varför känns inte Madridderbyt som det där stora heta rivalmötet som det borde göra? Såklart faller det i skymundan av El Classico men ändå! Atletico har väl gjort en av sina sämsta säsonger på länge och det känns på något sätt som att Simeone och hans spelsätt snart kommer behöva förnyas och förvandlas. Laget är inne i en ganska dålig period med bara en vinst på de sex senaste, förvisso kom två av förlusterna mot City men vi kan även lägga till torskar mot Mallorca och Betis.

Reals overkliga vändning mot City kommer bara vara fyra dagar gammal när matchen spelas. Är det för nära inpå för att ladda om? Hur mycket prestige känner man i en sådan här match? Jag väljer att tro att man taggar till tillräckligt mycket, det är ju trots allt derby. Även om man roterar en del tycker jag att man ska vara snäppet bättre här. Förra helgens 4-0 mot Espanyol visar att det finns en hel del kvalité även när det roteras friskt i startelvan. Och hur mycket behöver Ancelotti rotera här egentligen? Visst, några gubbar som körde alla 120 minuterna i onsdags kanske får vila men för övriga? Det är trots allt ett ganska beskedligt spelschema fram till CL-finalen den 28/5 så Real kommer ha gott om tid att vila sina stjärnor efter denna derbyhelg.

Sammantaget tycker jag att det skiljer ganska mycket mellan årets upplagor av Madridlagen. Vi får gå tillbaka till 2019 för att hitta en seger för Atletico. Detta alltså under en period då lagen varit betydligt jämnare än nu. Fördel Real!

Val av spelare

Preliminärt blir det full kastrull på Real här! Man ska såklart alltid ta sig en titt när startelvorna släpps och korrigera utifrån det men inför den här matchen skulle jag vilja säga att det är viktigare än vanligt. Roteras det lika mycket som vid förra helgens ligamatch kommer jag nog vika över till Atletico. Dock menar diverse sidor att det kommer vara en mer eller mindre ordinarie elva som kliver ut men jag skulle tro att vi får se et par rotationer.

Jag kan vara helt fel på det, något som oddsen inför matchen indikerar. Det kan såklart bli så att Atletico kommer ut med sin typiska superladdade energi och kör över ett ointresserat och trött Real. Äsch, magkänslan säger Real!

Målvakt

Curtois 148 M
Helt och fullt ett budgetmässigt val. Vi ser en betydligt jämnare prisnivå mellan lagen på de andra positionerna. Oblak ligger på hela 210 M!

Backar

Nacho 137 M
Stod för en riktigt fin insats mot City. Bör få starta här då Alabas skadestatus är lite oklar samtidigt som Militaos ljumskar fortfarande ligger på kylning efter onsdagens batalj.

Felipe 144 M
Det tar egentligen emot men han ligger för bra i pris. På bänken senast men är nog åter nu när Hermoso är avstängd. En jäkla hetsporre men håller han sig cool finns det bra med individuella poäng att hämta!

Mittfältare

Modric 133 M
Får ses som ett givet val om han är med från start. Spelade 75 minuter i onsdags så där bör det väl inte vara några problem. Viss bytesrisk men det får vi leva med till det här priset. Lite poängfarligare än billiga mittfältskollegan Kroos.

Camavinga 179 M
Måste väl belönas med en startplats här, någon av de ordinarie fältarna borde väl vilas alternativt om Casemiro kommer vikariera som mittback? Tycker han ser så fin ut i allt han gör och får en känsla av att han kommer få 90 minuter om han startar. Magkänsla mer än något annat!

Anfallare

Griezman 144 M
Med Felix skadad får han nog starta. Varit lite si och så med både speltid och målskyttet men senast fick han åtminstone 90 minuter. Anfallskollegorna ligger lite för högt i pris och det är inte precis så att någon av dem rosat målmarknaden på sistone. Budgetvalet blir fint här!

Benzema 190 M
Ställa över världens bästa spelare? -Nej. Kommer han starta? -Självklart. Kommer han göra mål? -Givetvis.

Spelare att rotera med

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. I den här matchen blir det också ett par rotationer, det är ganska många positioner där det finns flera bra alternativ.

Rodrygo 171 M
Med onsdagens två mål går det väl inte att hålla honom utanför elvan? Fin målform och ska såklart få en plats i ett lag eller två. Tycker att ett sunt upplägg är att variera honom och Vinicius (178 M) på platsen bredvid Benzema.

Llorente 169 M
Ok pris för en spelare som väldigt ofta spelar 90 minuter. Behövs för att möjliggöra lag med både defensiv och offensiv tyngd på Real.

Kroos 131 M
Bör starta och med den prislappen är han såklart högvilt. Förövrigt väldigt fint läge för den som gillar att köra budgetlag - ex med Curtois, Nacho, Casemiro, Kroos och Modric.

Casemiro 125 M
Lagom med speltid i onsdags och som mittback kommer han få väldigt mycket fina duellpoäng! Perfekt att både variera och kampera tillsammans med Nacho.

Val av (C) och (V)

Kör en del spridning här med några offensiva lag där Benzema, Vinicius och Rodrygo får snurra på bindlarna. Dock så är det väldigt tilltalande priser på de andra positionerna så där hamnar nog majoriteten av bindlarna. Så några defensiva kombinationer med bindlar på Nacho/Casemiro/Courtois kommer blandas med armband på Kroos och Modric.

Spelare att undvika

Lodi 135 M/Kondogbia 177 M/Herrera 160 M
Kommer hålla mig borta från samtliga. Hög risk för tidiga byten på alla tre, Herrera och Kondogbia är dessutom ganska kortglada. Den dyrare Koke (194 M) verkar ha förlorat en del status i år. Spelade i princip alltid 90 minuter förr men nu byts han ut tidigt ganska ofta. Tycker att den prislappen är lite för hög för att chansa så även där tycker jag att man ska vara lite restriktiv.


Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om hur du spelar FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.