Systemförslag: Ett Hammers med backproblem får det tufft i derbyt

Supersjuan
Förutsättningarna är givna på förhand. West Ham kommer få gräva och pussla i truppen för att få en stabil backuppsättning på plats. Samtidigt har man ett stundande returmöte i EL att ta hänsyn till. Det kan väl inte bli annat än kanonmat för Gunners i söndagens spelpaket från FSport?

Förutsättningar inför matchen

Det vankas Londonderby, även om det kanske inte är stadens mest kittlande så ger det en liten extra krydda till denna tillställning. Tycker det finns väldigt många faktorer som talar emot West Ham här.

 • Kris i backleden. Till denna match är Dawson avstängd efter den något orättvisa utvisningen mot Chelsea. Sedan tidigare är Diop och Ogbonna skadade. Zouma tros kunna starta men det blir långt ifrån en ordinarie backlinje. Det faktum att Moyes på sistone blandat friskt mellan tre- och fyrbackslinje bidrar till känslan av att det kan bli lite stökigt i Hammers bakre led.
 • Europa League, såklart. I matchen mot Chelsea roterade Moyes ganska friskt och visst talar det mesta för att det kommer snurras lite även här. Det ska dock sägas att den roterande elvan stod upp ganska bra mot Chelsea, även om det inte räckte hela vägen. Situationen bör väl skapa lite huvudbry för hela klubben – å ena sidan möjlighet att gå till final i EL, å andra sidan risken att rotera bort sjundeplatsen i ligan som ger en biljett till nästa års turnering.

Förutsättningarna för Arsenal känns betydligt enklare. Man slåss på en enda front och man har ett tydligt mål i att kamma hem den hägrande fjärdeplatsen och en återkomst till det europeiska finrummet. 3–1 senast mot United var kanske lite väl smickrande siffror. Sätter Bruno straffen till 2–2 hade utgången nog blivit en helt annan. Men man går nog in till den här matchen med ett ganska gott självförtroende i truppen.

Val av spelare

Här går jag in fullt ut på Arsenal. Tror man kommer föra matchen ganska behagligt. Spelar egentligen ingen roll om West Ham går in med samma matchplan som mot Chelsea. Jag tror att Arsenal kommer skapa tillräckligt många chanser och hörnor för att äta upp prisskillnaden mellan lagen även om man inte lyckas göra något mål.

Målvakt

Fabianski – 134 M
Fick vila i veckans EL då Moyes håller hårt på principen om en uttalad målvakt i cupen. Finns egentligen ingen anledning att gå för Ramsdale här. Även om jag inte tror att Hammers kommer skapa så mycket chanser så kan man inte blunda för faktumet att man gjort mål i ALLA hemmamatcher i årets Premier League. Väljer att tro att den statistiken håller i sig och då försvinner de bonuspoäng Ramsdale får för att hålla nollan.

Backar

Zouma – 108 M
Chansar på att Zouma håller hela matchen. Får normalt så pass mycket mer individuella poäng jämfört med Johnson och Cresswell att det är värt risken.

Gabriel – 186 M
Går före det billigare alternativet Tavares (157). Ligger så pass nära varandra i pris att det normalt krävs en offensiv poäng från ytterbacken för att han ska vara ett bättre val. Med 1+1 på 900 spelade minuter så är Nuno inte direkt den poängfarligaste ytterbacken i ligan. Och Gabriel är ju inte oäven framåt, rejält hot på hörnor med tre mål hittills i år.

Mittfältare

Ödegaard – 196 M
6+4 för norrmannen i år är väl lite mindre än han hade hoppats på. Men är numera given i Artetas elva och spelar nästan alltid 90 minuter. Få varningar, bra prislapp och ett offensivt hot som spelar 90 minuter – givet val!

Soares – 176 M
Har gjort det riktigt bra under Tomiyasus frånvaro. Dock är japanen tillbaka nu vilket sätter ett litet frågetecken från att välja honom här. Tomiyasu är nog inte tilltänkt att starta men det får nog ses som ett troligt byte, förhoppningsvis inte alltför tidigt! Bidrar inte med så mycket offensiva poäng men poängen från närkamper osv är i klass med den betydligt dyrare Xhaka (225 M).

Anfallare

Saka – 254 M
Gunners överlägset bästa poängspelare i år. Här får man givetvis hålla lite kolla på hans fysiska status. Det som står nu (fredag) är att han tränar för fullt med laget vilket lovar gott. Är han fit for fight brukar han allt som ofta spela hela matcherna dessutom.

Nketiah – 234 M
I Lacazettes frånvaro har den nu 22-åriga talangen fått chansen. Lacazette är tillbaka i truppen men frågan är väl om inte Arteta fortsätter med Nketiah. Lacazette ryktas bort och West Ham är ett av de hetaste alternativen. Lite för dyr och lite för osäker sett till speltid men får nog ändå gå före övriga alternativ.

Alternativa spelare i ett spelsystem

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. I den här matchen tycker jag man ska sprida sina ägg i ganska många olika korgar. Det finns väldigt många potentiella poängspelare och dessutom många som kan bytas ut tidigt. Några spelare att variera med i sina lag:

 • Xhaka – 225 M
  Lite för dyr men går före den ännu dyrare Elneny (244 M), som förvisso gjort det riktigt bra i sina två matcher men nja. Xhaka är ytterligare en herre som i princip är garanterad 90 minuter. Gör inte så mycket offensiva poäng men det är hans närkampspoäng vi är ute efter här! Kommer varva honom med Soares i mina lag.
 • White – 205 M
  Perfekt att varva med Gabriel. Lite mindre risk för varning men även mindre chans till offensiv återbäring. Sund spridning av risk.
 • Cresswell – 108 M
  Bra alternativ att varva med Zouma med tanke på dennes osäkra fysiska status.

Val av (C) och (V)

Ovanligt svårt att placera ut bindlarna i denna FSport. Och jag kommer därför sprida dem på ganska många spelare. Eftersom jag tror på ett gäng mål från Arsenals sida så får Saka och Ödegaard bära de flesta. Nketiah då? Ett (C) kommer sättas där men inte mer. I något lag blir det trots allt lite defensiva bindlar också. Ponera att West Ham lyckas hålla nere siffrorna. Då sitter ett (C) på Gabriel/White och ett (V) på Soraes/Xhaka väldigt fint.

Spelare att undvika

Smith-Rowe (215 M)
Höstens version hade haft en given plats. Då: Regelbunden målgörare som ofta fick spela hela matcher. Nu: 2 mål och 0 assist på sina 12 senaste matcher och ofta tidigt utbytt. Utifrån de premisserna kommer jag chansa bort Smith-Rowe från mina lag.

Yarmolenko (167 M)
Riktigt sjuk prislapp för en spelare som knappt gör några poäng längre och som aldrig spelar 90 minuter. Väntas väl starta i ett roterande West Ham men honom rör jag inte med tång.


Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om hur du spelar FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.