Systemförslag: De tre musketörerna intar Villa Park

Supersjuan
FSport bjuder under lördagen på ett riktigt trevligt spelpaket från Villa Park. Kan Villa stå emot Contes nyförlösta Spurs?

Det korta och hoppfulla svaret är nej. Villa hade några magiska veckor för en dryg månad sedan när Matty Cash såg ut som världens bästa wingback och Coutinho hade åkt tidsmaskin och spelade som den världsartist han en gång i tiden var. Nu är man tillbaka nere på jorden med tre raka uddamålsförluster. Förluster där man förvisso varit bra spelmässigt och med normal utdelning hade man nog fått med sig några fler poäng.

Men! Det går inte att blunda för vad Spurs presterat den senaste tiden. Har inte Contes spelsystem satt sig otroligt fort? Men så är det väl med duktiga tränare med tydliga idéer. Lite hjälp har han väl också fått av vår svenska stjärna Kulusevski. Han som enligt många experter skulle få det svårt med den fysiska och tempostarka brittiska fotbollen har snabbt och lustigt utvidgat superduon Kane & Son till Premier Leagues hetaste musketörer.

Så till detta FSport-paket blir det trots allt full kvot (5 av 7 spelare) från Spurs. Inte helt givet då Villa på inget sätt är chanslösa här. Tottenhamspelarna ligger ett hack högre i prishyllan och det kommer sannolikt krävas vinst för att de ska hitta in i SuperSjuan. Tycker det är svårt att se en 0-0 match där Spurs haft så pass mycket övertag att spelarnas prisskillnad vägs upp. En förutsättning för att plocka hem lite pengar med ett Spurs-dominerat lag tror jag därmed blir att Tottenham lyckas göra lite mål och väljer därför en offensivt viktad sjua.

Val av spelare

Målvakt

Martinez – 162 M
Helt och hållet ett uteslutningsval. Egentligen är han lite för dyr och det går att argumentera för att ställa Loris (169 M) mellan stolparna i stället.

Backar

Romero – 160 M
Formen är det inget fel på hos argentinaren. Har sett allt bättre ut under Conte och hans egenskaper brukar ge bra poäng hos FSport. De något dyrare alternativen Dier och Davies har fördelen av att vara lite mer välkammade och drar inte på sig lika mycket kort. Tycker dock att det lägre priset och duellpoängen väger upp till Romeros fördel.

Konsa – 126 M
Varit lite in och ut ur elvan på sistone men ser inget bättre alternativ här. Mings är alldeles för dyr (177) och kommer knappast äta upp den skillnaden i individuella poäng. Sista alternativet Digne (119) har inte riktigt kommit till sin rätt i Villa. Skulle Chambers (135 M) starta i stället för Konsa tycker jag att han är det bästa alternativet.

Mittfältare

Höjbjerg – 195 M
Visst lockar det att gå på den något billigare Bentancur här men det finns några små fördelar som väger över till danskens favör. Han blir väldigt sällan utbytt, har bättre stats i duellspelet och har i år polerat upp sin spelstil och drar inte på sig så mycket kort längre. Vad gäller chans till offensiva poäng är de ganska jämnbördiga.

Doherty – 230 M
Högst prislapp i detta spelpaket men med irländarens poängform måste han med. 2+4 på de senaste 6 matcherna talar sitt tydliga språk och Conte har verkligen lyckats tina upp irländaren från dennes tidigare plats i frysboxen. Har den goda smaken att både slå briljanta inlägg samtidigt som han gärna sniffar upp målchanser på egen hand.

Anfallare

Kulusevski – 142 M
Misstänker att FSport väger in Kulusevskis resultat i spelpaketen från Sveriges VM-kvalmatcher när de satt denna prislapp. Här blir han ett fynd som nog tyvärr kommer finnas med i väldigt många spelares lag. Förutom Kulusevskis uppenbara förmåga till offensiv avkastning i form av mål och assist har han en egenskap som särskiljer honom något från kollegorna Son och Kane. Kulusevski får ofta ett positivt poängnetto från sitt närkampsspel – alltså dueller, brytningar, blockeringar och rensningar. Son och Kane, liksom många andra anfallare, brukar ha ett negativt poängnetto i de kolumnerna. Detta i kombination med hans billigare prislapp gör att han ex kan göra ett mål mindre än Kane men ändå vara ett bättre val i FSport. Visst, han blir utbytt där kring 75e minuten ibland men den risken är värd att ta.

Son – 213 M / Kane221 M
Hugget som stucket här. Gör man bara ett lag hade nog min lott hamnat på Kane. Stannade vid en assist senast men sett till de senaste månaderna så har han producerat betydligt mer poäng än Son.

Alternativa spelare i spelsystem

De flesta gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. Dessa tycker jag man ska titta på om man har den senare taktiken:

 • Dier – 186 M
  Kommer alternera Romero och Dier i mina lag. Pålitlig och sällan varnad spelare som, när Kane är på humör, även får testa lyckan på frisparkar.
 • Bentancur – 178 M
  Kommer roteras in tillsammans med Höjbjerg och Doherty för att sprida ut äggen lite.
 • Emerson – 151 M
  Troligt val för startelvan om inte Reguilón anses redo för start. Snöplig målskytt senast men i övrigt pigg i offensiven. Är han med från start är han värd en plats i åtminstone ett lag.

Val av (C) och (V) och taktik vid offensivt överflöd

Hur gör man egentligen när det finns en så saftig offensiv trojka men bara två platser? I förra helgens FSport från matchen Spurs-Newcastle var det en vinnande taktik att utelämna Kane till förmån för Son och Kulusevski. Rent generellt kan detta vara en framgångsrik taktik, att chansa bort en dyr offensiv spelare som man tror att väldigt många andra spelare kommer ha i sina lag. Det bästa exemplet den här säsongen är nog den ständigt svindyra men ack så ojämna Ronaldo. Portugisen har gjort mål i ungefär en tredjedel av de ligamatcher han startat i år. Gör han inget mål är det snudd på garanti att han inte finns med som ett av de bästa valen i FSport.

I det här fallet har jag ingen känsla för vem i den här magiska trion som skulle kunna utelämnas. Kommer därför rotera de tre i mina lag och också sätta de flesta bindlar på dessa spelare, några fler på Kulusevski. I ett av lagen måste nog även Doherty få bindeln. Är svag för irländaren och trots den dyra prislappen så är offensiva poäng från honom mer regel än undantag just nu.

Ranking (C) och (V)

 1. Kulusevski (142 M)
 2. Kane (221 M)
 3. Son (213 M)
 4. Doherty (230 M)

Spelare att undvika

Reguilón – 214 M
På tok för dyr för att få chansen här. Varit halvskadad och om han startar är risken för att han inte spelar 90 minuter alldeles för stor. Producerar dessutom lite för få offensiva poäng för att vara värd en så hög prislapp.

Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.