Systemförslag: Bataljen om Milano

Supersjuan
Vi har en galet intensiv söndag framför oss! FSport bjuder på trevliga paket från avslutningarna i både England och Italien. Har valt att grotta ner mig i den italienska bataljen som består av matcherna Inter-Sampdoria och Sassuolo-Milan. Håller båda Milanoklubbarna för trycket?

Förutsättningar inför matcherna

Inter-Sampdoria

Tycker att allt runt Inter osar tyngd just nu. Lite som känslan man tidigare haft kring Juventus. Ända sedan uttåget ur CL har man gått riktigt fint. Enda plumpen i protokollet är den snöpliga förlusten mot Bologna. En missräkning såklart och med lite mer skärpa i alla de chanser som skapades hade man suttit förarsätet här. Har på slutet plockat självklara segrar mot lag som Milan och Roma samt en att man knipit en cup-pokal efter seger i förlängning mot Juve.

Sampdoria säkrade serieplatsen senast i segern mot Fiorentina. Kan med andra ord spela utan press men hur mycket orkar man tagga till här? Tror att truppen mentalt avslutade säsongen i och med att kontraktet säkrades. Borde även bli lite rotation i startelvan. Tror det blir en enkel och stabil seger för Inter och det verkar även FSport tro då spelarna fått rejäla prislappar, men mer om det senare.

Sassuolo-Milan

Det frejdiga och offensiva Sassuolo har väl gjort en ganska väntad säsong - mycket mål åt båda håll och en stabil placering i mittel av tabellen. Efter några tunga plumpar så kammade man till sig senast och tog en stabil bortaseger mot Bologna. Kan vara lite svårt att veta vilket Sassoulo som kommer ut till matchen. Med en offensiv trio av landslagsklass kan man rubba vilket lag som helst. Men lika ofta faller det platt. Tror väl ändå att man gärna vill avsluta på topp inför hemmapubliken och visa att man kan ta sig an ett titeljagande Milan.

Har under hela säsongen väntat på att Milans bubbla ska spricka. Nu är vi framme i sista omgången och bubblan är fortsatt intakt. Imponerande får man säga. Tycker inte att truppen ska vara tillräckligt bra men Pioli har verkligen fått ordning på laget. Man kan ju spekulera i huruvida Milanspelarna känner sig bekväma i den här situationen. Det är ju inte så att det är trångt i någon av spelarnas prisskåp, bortsett från gamla Giroud’s kanske. Sedan är väl det faktum att man vinner Scudetton på ett oavgjort resultat något som ytterligare öka chanserna för viss ängslan hos Milan. Ett oavgjort resultat en bit in i andra halvleken kommer ju inte precis få Milan på offensiven, där kommer vi nog se en klassisk italisensk buss med både flytväst och fallskärm. Detta torde ge ett avslappnat Sassuolo lite offensiva lagpoäng.

Tror inte man kommer få det så lätt och jag tror definitivt inte att man kommer dominera på ett sådant sätt som priserna FSport antyder. Dessutom är man sällan spelförande och lyckas väldigt ofta vinna utan att vara det laget som lyckats skapa mest. Varning för Sassuolo helt enkelt!

Val av spelare

Jag faller för en mix av spelare från Inter och Sassuolo. I spelpaket med två matcher är det max fyra spelare från varje lag som gäller. Pga de hutlösa priserna på Inters gubbar så kommer Sassuolo fylla maxkvoten i samtliga av mina lag.

Målvakt

Handanovic 284 M
Det minst givna valet av mina Inter-spelare. Men nollan finns det väl goda chanser till att han håller och jämför man med jämndyra utespelare finns en trygghet i att han spelar hela matchen och har väldigt liten risk att dra på sig kort.

Backar

Bastoni 228 M
Relativt sett ett fynd, förutsatt att han startar. Inte riktigt permanent i trebackslinjen men gör det bra när han spelar. Egentligen lite för benägen att bytas ut tidigt men är så pass billig att jag tycker han är värd att chans med.

De Vrij 270 M
Tycker holländaren är ett givet val här. Spelar alltid 90 minuter och drar på sig väldigt lite varningar. Brukar få med sig fina poäng från det individuella spelet. Generellt brukar den centrala spelaren i en trebackslinje få lite fler ”billiga” poäng i form av rensningar, brytningar, blockeringar och dueller. Han blir liksom inte lika utsatt som sina yttre kollegor.

Mittfältare

Frattesi 96 M
En av två på det sittande mittfältet. Är lite offensivare än kollega Henrique (120 M) och gör en del poäng varje säsong så känns som ett bra val. Dessutom väldigt aktiv och lyckosam i det individuella närkampsspelet. Litet minus att han byts ut lite för ofta. Brukar dock vara först runt 80e minuten.

Henrique 120 M
Ett tryggt val. Spelar ofta 90 minuter och drar på sig väldigt få varningar. Skralt i poängkolumnen men bra facit i närkampsspelet.

Anfallare

Scamacca 132 M
Det är nu det börjar bli roligt att välja spelare från Sassoulo! Och trångt. Lägst pris i den gyllene trion har genombrottet Scamacca. 16 strutar i ligan och debut i landslaget. Fin säsong som spjutspetsen säkert vill kröna med ytterligare mål framför hemmapubliken.

Berardi 156 M Imponerande 15+13 för Berardi som trots ihärdiga flyttrykten stannat kvar i klubben. Inblandad i mycket dueller och med en stark dag där kan han få fina poäng utan att behöva göra avtryck i poängprotokollet.

Spelare att rotera med

Många gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. Med dubbla matcher kan man tänka sig att det blir en del snurrande men nja, tycker att de extrema priserna på Interspelarna försvårar lite. Men några avbytare har vi i alla fall:

 • Consigli 108 M
  Som jag skrev tidigare, Handanovic är det minst givna valet i min startsjua. Angenäm prislapp på Consigli så det blir nog 50/50 i fördelning mellan dessa herrar.
 • Calhanoglu 298 M
  Blommat ut fint i ny miljö. Alltid ett hot offensivt och får ofta spela hela matcherna. Smärtsam prislapp och behöver nog producera något framåt för att vara ett bra val.
 • Chiriches 102 M
  Låg prislapp, alltid 90 minuter, få varningar. Vad finns det att tveka på?
 • Raspadori 150 M
  Dyrast i den offensiva trion men också den som får mest speltid. Drar dessutom på sig ganska få varningar. 10+5 så ligger lite i lä där och blir därför tredjeval av forwards.

Val av (C) och (V)

Kommer satsa fullt ut på att Sassuolo lyckas störa Milan här. För mig blir valet automatiskt när jag bestämt mig för att maxa samtliga platser från ett och samma lag. Det finns vissa som sätter bindlarna på spelare från lag även om de inte maxat kvoten. Jag tycker sällan att det är en bra taktik. I paket med flera matcher är det väldigt ofta som spelarna från ett lag i ena matchen gör det markant bättre än spelarna i ett lag i den andra matchen. Har du då inte fyllt kvoten blir det i stället någon slags mellanmjölk – det kommer alltid finnas managers som fyllt kvoten och som tack vare det kommer ligga före dig i slutresultatet.

I det här paketet fördelas bindlarna ganska jämnt på alla lagdelar. Även om Sassuolo inte är så starka defensivt så väger prislapparna på exempelvis Consigli/Chirches upp det. Så ”kaptenspar” utifrån positioner; typ Scamacca & Berardi, Frattesi & Henrique och Consigli & Chirches.

Spelare att undvika

Finns väl egentligen inga spelare med någon extrem varningsflagg men en spelare som Correa (298 M) skulle jag aldrig röra. För dyr, gör på tok för lite poäng och blir ofta tidigt utbytt. Sedan tycker jag nog Dumfries (369 M) är ett dåligt val. Kommer sannolikt behöva göra poäng för att gå plus. Poäng har han gjort i 28 % av sina matcher i år och utifrån den logiken står jag över.


Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om hur du spelar FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.