Systemförslag: Övervärderas ett ägarlöst Chelsea?

Supersjuan
Lördagen bjuder på ett härligt fotbollspaket i FSport bestående av Burnley-Manchester City och Chelsea-Brentford. Vi ser två stora favoriter och tillika högt prissatta spelare i spelpaketet – men kommer favoriterna leva upp till de höga prislapparna?

Chelsea - Omotiverad storfavorit?

Jag tror inte att Chelsea kommer vara fullt så dominanta som spelarpriserna visar. Man är inte ett lag som spelmässigt pulveriserar sina motståndare i lika hög utsträckning som toppkonkurrenterna. Det syns ganska tydligt på den, för poängen i FSport, så värdefulla statistiken kring hörnor och avslut. I FSporten blir dessa aspekter extra viktiga och genererar väldigt mycket poäng. Se till exempel på Chelseas hemmamatch mot Lille. Trots seger med 2-0 så var det Lillespelarna som tog plats i de vinnande lagens uppställningar i FSport, något som faktiskt är väldigt ovanligt. Därtill har vi hela situationen med ägarskapet, eller snarare bristen på ägare. Naturligtvis svårt att veta om detta påverkar laget och i hur stor utsträckning men visst får vi anta att det är en faktor med negativ inverkan.

De höga spelarpriserna i City då? City har ju som bekant en helt annan förmåga än exempelvis Chelsea att dominera sina matcher. Sett till poängproduktion i FSport så brukar City innebära en helt annan typ av garanti för alla de viktiga lagpoängen. Ett favoritbetonat och dyrt City kan ibland vara så dominanta att de trots att de inte gör mål ändå är har sina spelare med i de vinnande lagen i FSport. Och att vinna hemma mot Lille med 2-0 men inte dominera i FSport? Det händer liksom inte i Citys universum.

De två giganternas motståndare kanske också ska nämnas. Även här tycker jag det finns faktorer som talar för att utelämna Chelseaspelarna från detta spelpaket. Brentford har börjat hitta lite form igen och stor del i det har väl en viss Christian Eriksen bidragit till, både på och utanför planen. Citys skrämmande motståndare Burnley fick väl en liten Weghorst-effekt direkt efter transferfönstret men den magin har man inte lyckats bibehålla. Saknar här viktiga försvararna Mee och Pieters vilket inte kommer göra mötet med deras mardrömsmotståndare enklare. 17-0 till City på deras 5 senaste möten är ingen slump och understryker hur löjligt enkelt City har för den här typen av begränsade fotbollsgäng.

Val av spelare

Det blev en lång utläggning för att komma fram till att detta spelapket från FSport fylls med spelare från City och Brentford. I paket med två matcher är det max fyra spelare från varje lag som gäller och efter att ha vänt och vridit på förutsättningarna blir det fyra spelare från City med både (C) och (V) och tre spelare från Brentford.

Målvakt

Raya - 130 M
Givet val att sätta spanjoren i målet och det främsta skälet är att jag inte vill offra någon utespelare från City, det finns alldeles för mycket uppsida i deras offensiv. Raya kommer säkert stärkt från sin landslagsdebut även om han inte lyckades hålla nollan i träningsmatchen mot Albanien.

Backar

Cancelo - 251 M
När ska FSport sätta en rimlig prislapp på Cancelo? Han fortsätter vara ett fynd och det är väl bara att tacka och ta emot. Att han dessutom fortsatt klassas som back i spelet är en gåta. De offensiva ytterbackskollegorna TAA, Reece James, Doherty m. fl brukar alltid klassas som mittfältare i FSport. Att kategoriseras i en lägre position är som i alla andra fantasyspel en stor fördel – mer poäng för all offensiv produktion, defensiva lagpoäng och mindre minus för kort.

Jansson124 M / Pinnock135 M
Lite hugget som stucket om vem av Brentfords mittbackar som tar plats bredvid Cancelo. Högre risk för kort på Jansson men å andra sidan lite högre chans till offensiva poäng. Pinnock med andra ord ett lite säkrare val men mer uppsida på svensken. Varför inte Ajer för 108 M kan man fråga sig? Nja, ganska tidigt utbytt i 3 av de senaste 4 matcherna. Att bara spela 75 av 90 minuter gör ganska mycket för poängen i FSport så spelare som ofta blir utbytta ska man vara lite obs på. Dessutom brukar både Pinnock och Jansson ha ett rejält mycket bättre poängnetto i den individuella delen – alltså vunna dueller, brytningar osv.

Mittfältare

Silva238 M
Höstens bästa spelare i City har visserligen svalnat något men det har även hans prislapp. Tidigare på säsongen var han ofta dyrast av Citys mittfältsalternativ men nu fyndas han som det billigaste alternativet. Ett tryggt och givet val. Får ofta 90 minuter av Pep, brukar ligga över medel i närkampspoäng och är alltjämt ett offensivt hot.

De Bruyne316 M
Belgaren går före den underskattade och stabila Rodri här. Efter en skadefylld och formmässigt lite sämre säsong börjar ändå Tintin visa lite av sina gamla takter. Fantastisk här om veckan i derbyt mot United med 2 mål och 1 assist. Och i en match där man kan förvänta sig ett antal mål från City så måste vi plocka med De Bruyne.

Anfallare

Foden277 M
Billigast av Citys anfallsjuveler, för någon Jesus från start räknar vi väl inte med? Den unge engelsmannen har verkligen hittat sin plats i Peps lag och de offensiva poängen har trillat in ganska frekvent under de senaste månaderna. Får ofta chansen i 90 minuter och det gillar vi såklart!

Mbuemo87 M
Faktiskt ett ganska givet val här att plocka Mbuemo framför Toney, trots den senares fantastiska målform. För även om jag tror att Brentford är det bättre valet ur synpunkten värde i FSport så är det inte speciellt sannolikt att de kommer till Stamford Bridge och bjuder på målkalas. Det sannolika är att Brentford gör 0-1 mål och då är det helt enkelt inte värt att investera 140 M i Toney. Även om engelsmannen har lite bättre statistik i det individuella poängspelet så är prisskillnaden för stor.

Alternativa spelare i ett systemspel

De flesta gör flera lag när de tävlar i FSport och här finns det lite olika varianter. Antingen kör man samma sjua men varierar sina (C) och (V) eller så byter man ut en eller fler spelare för att få ytterligare variation och riskspridning. Dessa tycker jag man ska titta på om man har den senare taktiken:

Laporte - 238 M
Ett kap som kommer ta plats i många av mina lag. Duellstark, alltid 90 minuter speltid, få gula kort och lite chans till offensiv återbäring

Rodri - 290 M
En maskin på Peps mittfält som i princip alltid ligger i topp sett till individuella duellpoäng. Ingen poängmaskin men kan vara ett tryggt val i en mer defensiv sjua. Ponera att City bara vinner med 1-0, då kommer Rodri vara där med en gyllene sol som en del i supersjuan.

Wissa - 114 M / Canos - 92
Fullgoda alternativ att alternera med på Mbuemos plats. En sund spridning av risk om den unga fransosen har en dålig dag.

Kaptener och vicekaptener

Jag kommer sprida mina (C) och (V) utifrån denna ranking:

1. Cancelo – Med en sannolik nolla bakåt, bra chans till offensiva poäng och en i sammanhanget rabatterad prislapp så blir portugisen given som nr 1.
2. Foden – Är han både billigast och mest trolig som poänggörare av Citys forwards?! Jag tycker det och han får ett gäng bindlar.
3. Silva – Lite för billig för att inte sätta en bindel på. Jämför Silvas pris med KDB så skiljer det nästan värdet av ett mål. Ett tryggt val med hyfsad chans till offensiv återbäring.
4. KDB – Dyr men en bindel kommer han få. Ett lågt stående Burnleyförsvar kommer få smaka på belgarens skott mer än en gång.

Spelare att undvika

  • Grelish (342 M), Mahrez (342 M) och Sterling (329 M) En dyr trio där både ojämn poängproduktion tidiga byten är osäkra faktorer. Går väl att motivera en Mahrez som chansspelare om man har många lag men de andra två rör jag inte med tång.
  • Walker (277 M) Har han blivit lite stabbigare med åren den gode Walker? Väldigt få offensiva poäng och det finns egentligen inget argument för att plocka in honom i sitt lag.

Lycka till med era lag i FSport! Här kan du läsa mer om FSport. För nya spelare finns dessutom några sköna gratisspel att hämta


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.