Vi har en ganska rolig kupong på Stryktipset, men nio matcher från Championship och därmed ganska svårlöst. Vi väljer att singelstrecka storlagen City och Liverpool tillsammans med chansartade Blackburn och Luton.

Förra veckan spelade vi alldeles för få tvåor och på en kupong med fem tvåor var vi inte nära. Nya tag igen!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Manchester City Manchester United
1. Manchester City - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City har, med tanke på deras grundnivå, varit direkt usla på slutet. Men borta mot Burnley blev det en enkel seger igen. Burnleys reducering kom vid ställningen 0-4 mot slutet av matchen. Nio poäng upp till Liverpool och troligen behöver de gå rent ända till sommaren för att ha en chans till guldet.

Manchester United såg klart förbättrade ut igår mot Tottenham, men en match kanske ska ses som ingen match? Marcus Rashford satte en straff och ett fint spelmål och hyllades av Ole Gunnar. Rashfords nyhittade form blir viktig framöver. Dessutom var Scott McTominay åter efter skada och visade att han varit saknad. Men återigen, detta var bara en match. Före den har United inte varit bra alls.

Med tanke på att vi har ett derby och City inte visat storform ville jag egentligen gardera här. Men det var svårt att hitta singelstreck längre ned på kupongen och till 62 procent just nu är ettan superspelvärd vid jämförelse med oddsmarknaden.

AFC Bournemouth Liverpool FC
2. AFC Bournemouth - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

AFC Bournemouth visar svag form och fortsätter störas av skador. Ska vi börja oroas? Fyra raka förluster nu och igår förlorade de mot Crystal Palace trots att motståndarna hade en man utvisad nästan hela matchen. Efter en period med stabilt försvarsspel har det sett sämre ut på slutet.

Liverpool Football Club är helt sanslösa och i gårdagens derby såg de bra ut igen efter en spelmässigt lite sämre period. Med flera av sina storstjärnor på bänken steg exempelvis Origi och Shaqiri fram istället. Speciellt Origi såg otroligt fin ut. Match i CL till veckan så Liverpool lär vila några på lördag igen, men bredden är tydligen helt ok!

Lite risk för en sämre insats för Pool efter derbyt, men kvaliteten är enorm och klasskillnaden stor. Singeltvåa upp till åtminstone 75 procent (68 just nu).

Tottenham Hotspur Burnley FC
3. Tottenham Hotspur - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Tottenham Hotspur förlorade för första gången under Mourinho igår och United var det bättre laget, speciellt i första halvlek. Spurs har släppt två mål i samtliga fyra matcher med sin nya manager. Dele Alli har visat ny form och hans mål igår var mycket vackert!

Burnley FC var chanslösa mot Manchester City och före det förlorade de hemma mot Crystal Palace, men med en hel del otur inblandat. Överlag är säsongen ändå bra och de ligger på elfte plats, bara två poäng bakom Tottenham.

Gissningsvis vinner Tottenham här, men de är redan nu streckade till 76 procent. Till 15 procent ska åtminstone krysset med. Tvåan till 9 procent är också intressant.

Watford FC Crystal Palace
4. Watford FC - Crystal Palace Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Watford FC fortsätter att gå tungt i ligaspelet med en seger och fem oavgjorda under de inledande 15 omgångarna. Jag vill dock fortsätta hävda att de är bättre än så och spelet har varit bättre än poängutdelningen. Tre raka förluster och mot Burnley och Southampton var spelet svagt. Leicester var också betydligt bättre än Watford och Watford skapade inget, men Leicester är ju riktigt bra och straffen som gav första målet var billig. Troy Deeney startade för första gången sedan i mitten av augusti och får Watford igång honom finns en ordentlig uppsida där.

Crystal Palace har överraskat ordentligt under säsongen och parkerar nu på plats sju i tabellen. Riktigt bra! Två raka segrar (Bournemouth och Burnley) efter en period med riktigt tufft motstånd. Imponerande med segern igår (onsdag) med tanke på att Sakho visades ut tidigt (avstängd nu), men lite flyt har varit inblandad i båda de två senaste segrarna.

Det ser ut att bli spelvärde i ettan här och jag chansar bort tvåan. Den riktigt vågade singlar ettan.

Blackburn Rovers Derby County
5. Blackburn Rovers - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blackburn Rovers visar god form med tre raka segrar och fyra segrar på de senaste fem. Men poängskörden har varit i överkant i dessa matcher och snart borde väl turen vända? Offensive mittfältaren Bradley Dack har fyra mål på de tre senaste matcherna.

Derby County skrev jag om förra veckan och jag fortsatte vara baissad då trots att de visat gryende form. De fick oavgjort hemma mot QPR då, men bortalaget skapade hetast chanser. På bortaplan har Derby riktigt svag statistik (fyra raka förluster och raden 1-3-5 över säsongen). Skadedrabbade!

Jag tror som sagt att Blackburn överpresterat på slutet, men detsamma gäller för Derby. Hemmaplan gör nog skillnaden här och jag chansspikar.

Cardiff City Barnsley FC
6. Cardiff City - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Cardiff City har en oavgjord och två 1-0-vinster under Neil Harris och visar poängmässigt fin form. Men mot Nottingham Forest var Cardiff utsatta för ganska hårt tryck och även mot Stoke hade motståndet ett litet övertag. Jag är inte säker på att Cardiff hittat superform, men motståndet är lämpligt för ytterligare en seger nu.

Barnsley FC är begränsat och ligger nu sist i ligan. Men efter 17 raka ligamatcher utan vinst lyckades de besegra Hull senast. Men en sommar gör ingen svala. På bortaplan har Barnsley raden 0-2-7, med målskillnaden 6-18.

Barnsley är svaga, men Cardiff streckas oerhört hårt (73 procent just nu) och det gör att lördagens helgardering på Stryktipset läggs på match sex. På Topptipset får jag nöja mig med 1x.

Fulham FC Bristol City
7. Fulham FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Fulham FC har klättrat upp till en tredjeplats nu efter fyra raka segrar. Scott Parker uppför sig som en rutinerad manager nu och vuxit in i uppgiften. Ingen bra insats mot Swansea, men Mitrovic är glödhet på topp. Fulham har haft skadebekymmer på mittfältet och Joshua Onomah funkade inte riktigt. Trots en ganska svag insats av Fulham kontrollerade de bra i andra halvlek. Det har de inte lyckats med på länge.

Bristol City spelar normalt med en trebackslinje på bortaplan och varierar mellan tre och fyra där bak på hemmaplan. Mot West Bromwich ställde de upp med ett 3-5-1-1, men det funkade inte alls och när de bytte till två rena anfallare i paus blev det bättre. Spelade 4-4-2 hemma mot Huddersfield senast och var riktigt bra även om 5-2 var i överkant. Eliasson och Brownhill var lysande på varsin kant. Vågar tränare Johnson spela 4-4-2 på bortaplan?

Etta och kryss känns bra. Just nu streckas Fulham bara till 53 procent och skulle kunna vara ett potentiellt singelstreck.

Hull City Stoke City
8. Hull City - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Hull City hade en usel insats borta mot Barnsley senast och det var inte mycket som funkade. Barnsley kom med 17 raka utan vinst! Inställningsfråga? Före det en riktigt fin seger hemma mot Preston och Hull har en ganska hög högstanivå. Fyra segrar, två oavgjorda och fyra förluster på hemmaplan i år.

Stoke City är fortfarande dåliga och ligger på nedflyttningsplats. Två raka förluster nu och motståndet har inte varit mördande (Cardiff och Blackburn). Men chanser skapades mot Blackburn och något ytterligare mål borde Stoke ha hittat. Kvitterade i minut 81, men lyckades släppa ett till i 84:e. Självförtroendet är svagt.

Hull är oerhört överstreckade just nu på 56 procent och det gör att jag chansar bort ettan.

Luton Town Wigan Athletic
9. Luton Town - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luton Town kommer från en pinsam förlust (0-7) mot Brentford senast och förutom seger mot ett formsvagt Charlton har Luton en usel resultatrad på slutet. Men nästan varje förlust har varit med uddamålet, så lite otur har de nog haft. Luton arbetar normalt hårt och med tanke på insatsen senast lär de köra ordentligt på lördag.

Wigan Athletic har ingen roligare resultatrad än Luton. Två poäng under de senaste sju och på bortaplan är de direkt svaga (rad 0-3-7). Tidigare i ligan har Wigan skapat chanser och haft lite otur som tappat poäng, men senast mot Reading vann det betydligt bättre laget.

Luton fullt av revanschlusta och Wigan är katastrofala borta. Chansetta till 41 procent.

Queens Park Rangers Preston North End
10. Queens Park Rangers - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Queens Park Rangers har gått sju raka utan seger nu efter sin fina ligastart och behöver börja vinna lite för att inte falla ned mot nedflyttningsstrecket. Ganska jämn match borta mot Derby senast, men QPR var närmast segern. Förlust borta mot Fulham, men där kunde QPR tagit poäng. Mot Nottingham var förlusten klar, men QPR spelade med tio man i nästan en halvlek.

Preston North End låg länge med kring den absoluta toppen, men har nu tre raka förluster och har dalat ned till sjätte plats. Två av förlusterna har kommit från bortaplan. På resande fot har Preston usel statistik (rad 2-2-5). En anledning till den svaga formen ska vara skadebekymmer. Oturlig förlust (0-1) hemma mot West Brom senast efter en straff i slutet av matchen. Och straffen ska ha varit felaktigt dömd.

Svårbedömt och chansning med en svängdörr/gaffel/gubbe, det vill säga ett-tvåa.

Reading FC Birmingham City
11. Reading FC - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Reading Football Club har sett ut att vara på gång ett tag nu. Fyra vinster, en oavgjord och två förluster i de senaste sju och förlusterna 2 x 1-0 mot Brentford och Leeds. Bättre än Wigan senast och klar seger till slut, men Reading var i underläge en stor del av matchen. På slutet vaknade Puscas och stänkte in tre raka.

Birmingham City har tappat en del i tabellen på slutet och ligger nu på femtonde plats med fyra poäng tillgodo på Reading. Jag tror att de kommer fortsätta på den undre halvan. Senast 1-1 hemma mot Millwall i en ganska chansfattig match, men Birmingham fick två möjliga straffsparkar nekade av domaren. Pep Clotet har fått kontrakt som manager och inte bara tillförordnande.

Reading skulle kunna vara ett möjligt spikförslag, men 52 procent på ettan är något för mycket tycker jag.

Sheffield Wednesday Brentford FC
12. Sheffield Wednesday - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sheffield Wednesday fick det ganska enkelt mot Charlton senast efter att motståndarna drabbats av både skador och sjukdomar. Trots det kom avgörandet med två mål sista tio. Viktigt med seger för Wednesday som haft lite motstuds före det. Klart övertag mot Birmingham, men med tanke på att kvitteringen kom ganska sent var de nog nöjda med poängen. Wednesday är stabila hemma med bara sex insläppta, men spelar lite för mycket oavgjort. MEN Wednesday har inte vunnit någon match mot motstånd ovanför sjuttonde plats i nuläget!

Brentford FC är lite upp och ned och har svårt att hitta målet ibland. Men senast var det bara uppåt efter 7-0 hemma mot Luton och 5-0 i paus! Tre segrar på de fyra senaste matcherna nu, men förlusten i Blackburn visar att Brentford inte är på topp varje vecka. Speciellt offensivt och speciellt mot stabila försvar (som Sheffield Wednesday till exempel) ser det ut som att de har problem.

Svårbedömt, men Wednesdays problem mot lag på övre halvan och streckfördelningen 43-27-30 gör att jag chansar med x2.

Middlesbrough FC Charlton Athletic
13. Middlesbrough FC - Charlton Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Middlesbrough Football Club är inget vidare, men kanske är formen sakta på gång trots att truppen är skadedrabbad? Efter mängder med oavgjorda matcher (fyra på fem matcher) lyckades de, med liten marginal, hemmabesegra jumbon Barnsley i den senaste hemmamatchen. Mot Leeds borta vägde Middlesbrough för lätt, men siffrorna var lite i överkant. Woodgate hymlade inte med att laget behöver förstärkas i januari.

Charlton Athletic går trögt. Två poäng på de senaste sju matcherna och två raka förluster och truppen är skadedrabbad. Till det sena sjukdomsbesked till förra matchen mot Sheffield Wednesday. Trots det jublar Charltons supportrar just nu, efter år av misskötsel har klubben äntligen sålts av den ogillade belgiske ägaren Roland Duchatelet.

Två svaga lag, men hemmaplansfördelen ger 1x.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

1
1
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
6
1
X
2
7
1
X
8
X
2
9
1
10
1
2
11
1
X
12
X
2
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
6
1
X
7
1
X
8
X
2

Ett inlägg av