Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 16

Stryktipset promo
Äntligen har vi helengelskt på Stryktipset igen och jag gillar kupongen skarpt. Svårlöst som vanligt med två matcher från Premier League, nio från Championship och två från League One. Mitt stora drag är att spika Sheffield Wednesday borta mot Middlesbrough.

Veckans singelstreck: West Ham har skadebekymmer och än så länge streckas Chelsea långt under 50 procent. Då är det bara satt spika.

Veckans helgardering: Cardiff tar emot Wycombe och här kommer Wycombe gå för segern och ettan och tvåan kan vara ett vettigt val. Men krysset streckas just nu till 17 procent och då ska det med också.

Veckans mest överstreckade: Jag gissar att Watford kommer streckas över 80 procent hemma mot Millwall och trots att ettan är trolig är det för mycket. Jag väljer 1x.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


West Ham United FC Chelsea FC
1. West Ham United FC - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

West Ham United har ju en helt otrolig säsong bakom sig. Men i en speciell match borta mot Newcastle, där Craig Dawson blev utvisad i den första halvleken, blev det förlust och nu har Chelsea tagit över fjärdeplatsen. Dawson är ju avstängd nu och dessutom är Michail Antonio, Declan Rice och Aaron Cresswell skadade och kommer troligen inte till spel. Blytunga tapp. Jesse Lingard har också dragits med småbekymmer efter Newcastlematchen, men ska vara redo här.

Chelsea Football Club tog över fjärdeplatsen från West Ham efter 0-0 hemma mot Brighton i vilket rapporterats som en ganska risig match. Före det hade Chelsea en superseger mot Manchester City i cupen och överlag ser de ut som ett annat lag under Tuchel. Släpper inte fjärdeplatsen nu? Men indikerar 0-0 mot Brighton att ett tufft spelschema påverkar? Spelar i Champions League redan på tisdag!

Med tanke på skadeläget i West Ham lämnar jag tvåan ensam. Just nu till 45 procent, men det lär stiga. Kan vi få under 60 procent så kör jag på tvåan trots Chelsea spelschema.

Sheffield United FC Brighton & Hove Albion FC
2. Sheffield United FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Sheffield United är officiellt ute ur Premier League nu och de förlorar nästan varje gång så det är ingenting att säga någonting om. Nu kan de spela utan press och det kanske gör att något händer med psykologin i truppen. Men skadeläget är tungt och det känns verkligen ibland som att spelarna inte bryr sig längre.

Brighton & Hove Albion har nästan förlöjligats lite av många med tanke på hur mycket målchanser de missat under hela säsongen. Över säsongen har de hittat målet 33 gånger i år mot nästan 50 förväntade mål! Bakåt har de släppt in 38 mot förväntade 35. Två raka 0-0-matcher nu, först hemma mot Everton (trots att de som vanligt vann matchen enligt xG) och därefter borta mot ett trögt Chelsea. Då kunde de mycket väl vunnit efter att varit nära på slutet med en jättechans för Lallana med en kvart kvar och ett skott i insida stolpen av Welbeck strax därefter. Ben White är avstängd nu efter två gula senast.

Jag tror att Brighton har en god chans här, men krysset kring 20 procent är spelvärt och åker med på Stryktipset. På Topptipset får tvåan lämnas ensam.

Blackburn Rovers Huddersfield Town
3. Blackburn Rovers - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Blackburn Rovers tycker jag har en katastrofal säsong bakom sig och laget som åtminstone offensivt såg bra ut i höstas har tappat det helt och ligger nu bara på sjuttonde plats i tabellen. Slog Derby näst senast, men hade faktiskt ganska mycket flax då och Derby var bättre, speciellt i första halvlek. Före det en ganska bra insats borta mot Cardiff, men de fick vänta till sent med kvitteringen. Jag tror fortfarande att Blackburn är bättre än vad resultaten visat under säsongen, men har såklart börjat tvivla ordentligt.

Huddersfield Town borde kanske vara lite bättre än vad de visat under säsongen, men det ser faktiskt inget vidare ut med deras kortpassningsspel. Slog Nottingham Forest borta näst senast, men annars har det mest varit kryss och förluster på slutet.

Just nu spelar jag 1x här (Blackburn bör vara bättre), men streckas ettan upp över 60 procent får jag nog vända på halvgarderingen eller möjligen hela.

Coventry City Preston North End
4. Coventry City - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Coventry City har tagit ett gäng tunga segrar på slutet och har i praktiken säkrat nytt kontrakt. De har lärt sig spelet i ligan under säsongen och spelar inte lika extremt kortpassningsspel. Fantastisk insats mot Barnsley näst senast och stark insats i Stoke i onsdags. Matty James kom in på lån i januari och förbättrade mittfältet avsevärt. Han spelade i Barnsley under hösten och gjorde det bra, men deras manager Valérien Ismaël ville spela in yngre spelare och lät honom gå. Coventry kan släppa ångesten nu och njuta och förbereda sig till nästa säsong. Bra eller dåligt?

Preston North End är inget vidare, men hoppar ibland till och tar meriterande segrar, som till exempel borta mot Swansea i början av april. Senast vann de också, då med 3-0 hemma mot Derby. Bättre borta än hemma under säsongen med bortaraden 9-2-10.

Coventry har bra chans här, men de streckas för hårt och jag garderar min utgångsetta med krysset.

Derby County Birmingham City
5. Derby County - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Derby County har en misslyckad säsong och nu är de på riktigt nära nedflyttning. Fyra raka förluster och senast blev det 0-3 i Preston. Före det förluster, men bra insatser, mot Blackburn och Norwich. Självförtroendet är nere i källaren just nu. Skadeläget har varit tufft länge och när det äntligen såg ut att förbättras gick viktiga Martyn Waghorn sönder i segern mot Luton i början av månaden. Han hoppade in mot Preston och lär vara redo nu. Viktigt med någon som kan avlasta Tom Lawrence i det offensiva spelet.

Birmingham City har gjort det riktigt bra sedan Lee Bowyer kom in och nu har de mer eller mindre säkrat kontraktet. Men det är inte matematiskt klart och de lär inte ha checkat ut ännu. Inte utcheckade mental för de är inte matematiskt klara. Fem raka utan förlust är vasst och senast mot Nottingham var de i ledning till slutsekunderna. Lee Bowyer har sett till att spelet uppe i luften förbättrats på slutet. Lukas Jutkiewicz har gjort tre mål sedan Bowyer kom in och nästan samtliga mål den senaste tiden har varit på nick!

Derby är nog bättre i grunden och har mer att spela för, men Birmingham springer bra nu och när Derby spelas som favoriter trots usel form spelar jag x2.

Nottingham Forest Stoke City
6. Nottingham Forest - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nottingham Forest inledde säsongen katastrofalt, men kom igång lite bättre när Chris Hughton kom in. Men vårsäsongen har inte heller varit någon höjdare och med den kapacitet som finns i truppen är plats 18 i tabellen ett fiasko. Riktigt svaga insatser i de tre senaste matcherna. Först 0-0 borta mot usla Bristol City. Därefter 0-2 hemma mot Huddersfield och 1-1 borta mot Birmingham senast efter att ha kvitterat efter 90+8 minuter. Före det en lite bättre period och den positivt lagde kan trycka på att Nottingham bara har en förlust på de senaste sex matcherna.

Stoke City visar ännu sämre form och vilja än Nottingham just nu och har bara tagit en poäng på de senaste fyra matcherna. Ligger före Nottingham i tabellen, men de är inte bättre. Kryssar mycket på bortaplan.

Krysset är utgångstipset och jag garderar med ettan. Enligt mig är Forest bättre än Stoke i grunden.

Watford FC Millwall FC
7. Watford FC - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Watford är mer eller mindre klara för Premier League igen och med seger på lördag är det definitivt. Stod för en riktigt svag insats i derbyt mot Luton näst senast och Luton vann klart rättvist, men vände direkt och var riktigt bra borta mot Norwich efter det. Veckans mest sannolika vinnare, men streckas de till 80 procent på lördag?

Millwall hade en god period i början av månaden, men på slutet har det gått tyngre igen mot tufft motstånd. Klara hemmaförluster mot Swansea och Bournemouth, med ett starkt 0-0 borta mot Brentford däremellan. Har ett gäng skador på spelare som konkurrerar om en plats i startelvan i vanliga fall. Bland annat försvarare Shaun Hutchinson och Murray Wallace.

Watford vinner såklart troligen här, men krysset lär streckas en bit under 15 procent och då tycker jag att det är superintressant.

Middlesbrough FC Sheffield Wednesday
8. Middlesbrough FC - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Middlesbrough har något intressant på gång, men de går än så länge ned i för djupa svackor för att hänga med topp sex i tabellen. Har gått trögt på slutet och kom till matchen mot Rotherham med bara en poäng på de senaste fem matcherna. Det kom en vinst mot bottenlaget, men då hjälptes de av ett rött kort redan i den 18:e minuten så den segern lägger jag inte särskilt stor vikt vid. Jag håller Boro högt, men imponeras inte just nu.

Sheffield Wednesday krigar om kontraktet och det är inte kört ännu. De slog Blackburn rättvist senast, hade extremt otur som bara fick 1-1 mot Bristol City (även om en poängförlusten ska skyllas på oförmåga också efter Bristols tidiga utvisning) och stod för ok insatser före det trots förluster. Manager Darren Moore lider av sviter från Covid-19 och har missat några matcher på slutet, men ska vara på bättringsvägen.

Motivation skriker tvåa här och på en övrigt svår kupong tar jag en rövare och singlar Sheffield Wednesday till strax över 25 procent.

Barnsley FC Rotherham United
9. Barnsley FC - Rotherham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Barnsley gör en otrolig säsong och är mer eller mindre klara för kval till Premier League! De enda förlusterna de senaste månaderna har kommit hemma mot Sheffield Wednesday i mars och borta mot Coventry näst senast. En slump eller ett tecken på att deras spel passar sämre när de förväntas vinna? Jag lutar åt det förstnämnda.

Rotherham United går inget vidare i sitt extremt tuffa matchschema och nu behöver de börja vinna för att klara kontraktet. Tog ledningen mot Middlesbrough senast, men fick en tidig utvisning och då var det gonatt. Före det förluster mot (formtoppade) bottenkonkurrenterna Coventry och Birmingham. Räcker inte till? Viktor Johansson fortsätter i mål och har gjort det bra.

Här tror jag hårt på ettan och singlar den trots att Barnsley blir överstreckade. Går den upp en bit över 75 procent ska den nog garderas.

Cardiff City Wycombe Wanderers
10. Cardiff City - Wycombe Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Cardiff City har en halvdan säsong bakom sig och efter en fantastisk start under Mick McCarthy har de en svag period bakom sig och nu är det fem raka utan vinst. Men i de båda bortamatcherna mot starka Reading och Brentford har de faktiskt spelat ganska bra och vann xG-kampen i båda matcherna. Tappade ledningar i de senaste tre matcherna!

Wycombe Wanderers sliter något fantastiskt och än är inte chansen till nytt kontrakt helt borta. Klart rättvis seger hemma mot Bristol City senast, men det satt långt inne. Adebayo Akinfenwa fick som 38-åring (snart 39) sätta sitt första Championshipmål (på straff) i karriären på tilläggstid. Två snygga mål av Wycombe mot Swansea före det, men de lyckades inte hålla tätt och en Jonny Cash-klädd Gareth Ainsworth fick nöja sig med 2-2 och en bra insats då. Spelat 3-4-1-2 på slutet och det har varit lyckosamt.

Wycombe måste gå för seger här och krysset är kanske kallt egentligen. Men med 17 procent på oavgjort just nu vill jag ha med det också och helgarderar.

Queens Park Rangers Norwich City FC
11. Queens Park Rangers - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Queens Park Rangers gör det fortsatt bra och ligger nu åtta i tabellen! Till offensivt kval är det alltför långt, men trots allt en fantastisk prestation. Jag har tjatat om värvningarna i januari, men de har varit mycket viktiga. På slutet har Charlie Austin varit avstängd och därefter petad/vilad senast, men trots det plockar QPR segrar. QPR var mycket bättre än Swansea senast!

Norwich City har stått för en otrolig säsong och är helt klart bäst i ligan. Men sedan de blev klara för uppflyttning har de förlorat mot Bournemouth och Watford. Inget att skämmas för, men nu borde de firat klart och se till att säsongen avslutas snyggt. Jag har (med rätta) hyllat den offensiva trion till leda här, men Oliver Skipp på mittfältet har varit en annan mycket viktig spelare. Kommer Tottenham ge honom chansen nästa år?

Efter två förluster på slutet tror jag faktiskt att Norwich tar sig i kragen igen och jag spelar singeltvåan trots att QPR springer på jättebra. I normal standard är det trots allt klasskillnad och Norwich streckas just nu under 50 procent. Stannar tvåan under 55 kan det vara en vettig spik. Men med stor plånbok ska här garderas tidigt.

Charlton Athletic Peterborough United
12. Charlton Athletic - Peterborough United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Charlton är ett av de mest formstarka lagen i League One och har nu tio raka utan förlust. Nigel Adkins har gjort det bra sedan han tog över efter Lee Bowyer och nu är Charlton uppe på kvalplats. Kanonseger senast, men observera att de gjorde sex mål på sju skott mot mål då... Anfallare Jaden Stockleys targetspel har varit utmärkt på slutet. På hemmaplan har Charlton varit svaga över säsongen, men de har två segrar och två oavgjorda på de senaste fyra matcherna.

Peterborough är starka favoriter till automatisk uppflyttning. Svagt att förlora mot Gillingham senast, men det är sådant som händer. Kunde inte hantera ett långt inkast och efter det pepprade de Gillinghams mål, även om de mesta blockerades eller sköts utanför. Fantastiska anfallare/offensiva mittfältare på den här nivån i Jonson Clarke-Harris (28 mål på 42 matcher), Sammie Szmodics (14/39) och Siriki Dembele (10/39). Betydligt bättre hemma än borta (rad 9-4-8 på bortaplan och bara en sjundeplats i bortatabellen).

Svårlöst och alla tecken är inte fel, men jag måste välja bort ett och tar då tar jag bort ettan som ser ut att bli något överstreckad vid jämförelse mellan streck och odds.

Lincoln City Hull City
13. Lincoln City - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Lincoln City har fortfarande en liten chans till direktuppflyttning, men med största sannolikhet blir det kvalspel i vår. Kommer från tre raka segrar och hållen nolla, men de har faktiskt haft en del marginaler med sig i samtliga matcherna. Mot Jumbon Bristol Rovers fick de spela elva mot tio i över en halvlek, men var trots det inte bättre i spelet.

Hull City är inte helt klara för uppflyttning, men kan vara så efter denna matchen. Nio segrar och tre oavgjorda på de senaste tolv matcherna visar att de är bra nog för att vinna ligan. Senast blev det 2-2 mot Sunderland i en jämn match. Är nog nöjda med oavgjort här också.

Lincoln ska inte underskattas, men jag tycker att Hull känns bättre. Kryss och tvåa.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
2
2
X
2
3
1
X
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
1
X
8
2
9
1
10
1
X
2
11
2
12
X
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
2
3
1
X
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
1
X
8
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
10000 kr
Prispool
18:00
Spelstopp
18:00
18:00

Nytt poolspel på matcherna i EM

Varje dag kan du nu delta i EM-tävlingar hos Fsport och ta del av fina priser. Ta ut ditt lag och delta helt gratis.