Systemförslag: Stryktipset vecka 7 – andra omgången i Tips-SM!

Stryktipset promo
Veckans Stryktips inleds i vanlig ordning med ett gäng PL-fighter, där två som går i krisandets tecken går av stapeln på Stamford Bridge och Goodison Park. Detta att kontrastera mot den förmodade feststämningen i Brighton. Sex fighter från getingboet som är The Championship stänger agendan den andra omgången i Tips-SM. Häng på!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

1. Newcastle - Liverpool 2

Verkligheten har kommit ikapp detta Newcastle, som kommer från tre raka ligakryss mot ytterst beskedligt motstånd och inte alls kommit upp i samma nivå. Bruno Guimarães frånvaro centralt har varit plågsamt tydlig och han saknas även här. Det gör med största sannolikhet inte Callum Wilson, som kan gå rakt in i elvan då Alexander Isak inte tagit sina chanser. Liverpool visade åtminstone någon typ av desperation när de gick segrande ur måndagens Merseyside-derby (2-0). Salah, Nuñéz och Gakpo var inblandade i målproduktionen och offensivt har Klopp sparkapital att ta av. Virgil van Dijk återvände till truppen och det är en gigantisk boost om han nu kan kliva in från start. Tvåan är en spännande spik till låg procent.

2. Chelsea - Southampton 1X2

Två läger som gränsar till uppgivenhet drabbar samman på Stamford Bridge. Chelsea har inte fått någonting att stämma trots att ett gäng världsspelare anslutit. Den kollektiva defensiven är solid, men individuella misstag spökar och när offensiven tycks vara definitionen av tafatt blir det inga poäng. Det mesta pekar på att saker kommer att förbättras framgent, men inte till denna fight och inte till dessa priser. Southampton föll visserligen oerhört tungt efter att Wolves vänt på steken med en man mindre (1-2). Det var det sista Nathan Jones gjorde i klubben och spanjoren Rubén Sellés röst kommer att ljuda i bortalagets omklädningsrum under lördagseftermiddagen, något som troligen injicerar energi. Alla tecken!

3. Nottingham - Manchester City 2

Den sanslösa mardrömsöppningen med bägge mittbackar skadade och utbytta efter blott sju minuter gick inte att hämta sig ifrån för Nottingham mot Fulham (0-2). Varsin hamstringskada på dem sätter den breda truppen på ett rejält prov och det vore naivt att tro att det nu skulle finnas någon samspelthet i mittlåset. Det kommer givetvis att utnyttjas av Manchester City, som högst troligt kommer att rotera kraftigt givet att de har seriefinalen mot Arsenal (3-1) i ryggen och ett CL-möte med Leipzig i veckan som kommer. Det spelar mindre roll med den offensiva verktygslåda som filosofen Pep har till sitt förfogande. Tvåan är banksäker.

4. Everton - Leeds 2

Everton just under nedflyttningsstrecket ställs mot Leeds just över detsamma. Således är manegén krattad för mycket kamp och lite skönspel på Goodison. The Toffees kunde inte följa upp skrällsegern mot Arsenal med ett resultat i derbyt och att Maupay bänkas till förmån för junisen Simms säger mycket om honom, men än mer om hur illa ställt de blåa har det längst fram när DCL:s kropp inte håller. Leeds löste en pinne över två matcher mot Manchester United och behöver sannerligen inte skämmas över prestationerna. Statistiken indikerar att The Peacocks är bättre än vad tabellen antyder och den lågt streckade tvåan singlas!

5. Brighton - Fulham 1

Poängtappet mot Crystal Palace (1-1) var långt ifrån någon katastrof för Brighton, allra minst prestationsmässigt. Spelövertaget var enormt och Pervis Estupiñáns läckra, men felaktigt bortdömda strut var huvudanledningen till att det inte blev full pott. Åter hemma på American Express Community Stadium ska de högt flygande Fiskmåsarna ses med toppchans mot en annan uppstickare. Fulhams dipp tycks aldrig komma men faktum är fortfarande att det har gått lite för bra under året. Styrkeförhållandena reflekteras väl i oddsen, där värdarna är tydliga favoriter, och ettan framstår som en vettig spik om den inte sticker långt över 60-strecket.

6. Brentford - Crystal Palace 1X

Ivan Toneys kvittering när Brentford snodde en pinne från Arsenal i Londonderbyt skulle nog ha dömts bort efter att passningen kom från offsidestående Christian Nörgaard. På det hela taget var det en gedigen insats från Thomas Franks bin, som lite i skymundan stoltserar med såväl en imponerande målskörd som form. Crystal Palace kan emellertid bli en tuff nöt att knäcka. Örnarnas spelschema har varit oerhört tufft och det har blivit mycket bolljagande, men defensiven har sett solid ut. Det osar överstreckning till vänster och utgångsettan kan med fördel garderas efter storleken på lädret.

7. Wolverhampton - Bournemouth 1X2

Det är anmärkningsvärt att kroniskt trubbiga Wolverhampton förmådde att hämta upp underläge och gå segrande ur striden mot Southampton med en gubbe mindre på gräset. Nyförvärvet Mario Lemina var den som syndade och en annan nykomling i gänget, João Gomes, hoppade in och frälste de orangea. Bournemouth förtjänar cred för sina insatser mot slutet. På intet sätt sprakar det om The Cherries, men först förmådde de nästan hålla Brighton ur målprotokollet och sedan stals en pinne från Newcastle (1-1). Helgardera och jobba in skrällen till höger!

8. Blackburn - Swansea 2

Blackburn kom undan med ännu ett rån när WBA begränsades till en pinne (1-1). Den domen kanske är i hårdaste laget, men utan tvekan var Rovers det sämre laget och Brereton Díaz kvittering i slutminuterna kom knappast välförtjänt. Den underliggande statistiken är inte nådig mot värdarna och senaste ligasegern kom på nyårsdagen. Swansea dominerade mötet med Blackpool från start till mål, fick lite hjälp på traven av Patinos utvisning med knappa timmen spelad och viktorian borde varit större än 2-1. Piroë, Manning och de andra håller hög klass och när tvåan kan fås till reapris är det inget att tveka på. Magisk spik!

9. Hull - Preston 1X

Hoppfulla vindar har blåst vid Humberfloden där Hull håller till. Med god form och skadelistan kraftigt förkortad fanns till och med förväntningar om att kunna hota Norwich på bortagräs. De togs emellertid ner tämligen brutalt efter att Tigrarna blivit slaktade, trots att Jacob Greaves satte 1-0 tidigt (1-3). Preston var inblandade i en tuff drabbning mot Luton, som ytterligare försvårades när Ben Whiteman såg rött med 50 minuter på klockan. Han saknas här och det försvagar centrallinjen så till den milda grad att en lågt stående upplaga av The Lilywhites är att vänta på MKM Stadium. Måla från vänster och så långt som det bara går.

10. Luton - Burnley X2

Luton är nog besvikna över att inte kunna räkna hem en trea från nyss nämnda affär mot Preston (1-1). Carlton Morris ledningsmål räckte inte hela vägen in i kaklet och för andra matchen i följd fick Hattmakarna bara med sig en pinne när de tilläts vara fler på gräsmattan. De brukar dock kunna skapa rejäla problem för även de svåraste av motstånd, i synnerhet hemma på Kenilworth Road. Till den klassen kvalificerar sig definitivt Burnley, som något överraskande tappade poäng mot ett Watford som annars inte kommit upp i nivå. Hjalmar Ekdal övertygar och ser ut att ha plockat en ordinarie plats i mittförsvaret, som kommer att bli svårgenomträngligt för Luton. X2 ramar in detta väl.

11. Rotherham - Coventry 2

I vår bok råder det inga tvivel om att Rotherham är The Championships sämsta lag, även om konkurrensen ibland är stentuff. Således är det ett under att The Millers ännu håller huvudet ovanför ytan, och även om det blev torsk borta mot Reading i en riktigt usel fotbollsmatch så var avgörandet sannerligen inte rättvist. Coventrys stjärna Viktor Gyökeres återfanns tillbaka i målprotokollet när han sänkte Millwall (1-0) efter att leveransen uteblivit under stora delar av det nya året. Här råder klasskillnad till gästernas favör. Tvåa, eller X2 om råd.

12. Sunderland - Bristol City X2

Att Sunderland slog QPR med hela 3-0 på bortagräs var knappast logiskt sett till matchbilden. Det var en jämn affär där Rangers brände straff och sedan kunde The Black Cats nyttja de omställningslägen och ytor som uppenbarade sig när motståndarna blev desperata. Jack Clarke blev tvåmålsskytt, men han är knappast vass nog att ersätta Ross Stewart. Bristol City gör det riktigt bra lite vid sidan av strålkastarljuset och har inte förlorat sedan annandagen. Viktige Weimann var tillbaka i elvan i krysset mot Wigan där The Robins gjorde sin sämsta insats på länge, men österrikaren kommer att krydda en redan potent offensiv. Lämna favoritettan därhän till förmån för X2.

13. Wigan - Norwich 2

Shaun Maloney förlängde sitt förlustfria facit som Wigantränare när han ledde The Latics till finfina 1-1 borta mot Bristol City. En poäng som nog smakade extra gott då den kom efter en helgjuten insats. Nu står David Wagners galna version av Norwich på andra sidan. Melodin sedan tysken tog över vid rodret har varit öppna spjäll och det har inneburit höga toppar och djupa dalar. Kvaliteten i truppen är det få i ligan som matchar och mot Hull fick lirare som Sargent och Hernández utväxling (3-1). Troligtvis kommer tvåan landa en bit över 50 prollar, då finns goda skäl att täcka upp med ettan på lite större system.

Kupongens bank! - Brighton

När två av säsongens succélag drabbar samman på sydkusten är det tydlig fördel Brighton. Deras underliggande siffror är klart bättre och det mesta pekar på en utrullning av Fulham, vars anfallsstjärna upplever en rejäl torrperiod.

Dagens rensare! - Southampton

Att Southampton är ett vettigt rensartecken har inte särskilt mycket med deras förmåga att göra, för 1-2-torsken mot Wolves illustrerade tydligt hur illa ställt det är. Istället är det Chelsea kompletta oförmåga att åstadkomma något av värde framåt som gör att högersidan lockar enormt. Häftig rensare!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
2
2
1
X
2
3
2
4
2
5
1
6
1
X
7
1
X
2
8
2
9
1
X
10
X
2
11
2
12
X
2
13
2

1296 rader

1
2
2
1
X
2
3
2
4
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
2
8
2
9
1
X
2
10
X
2
11
X
2
12
X
2
13
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.4
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Få 100 kr gratisspel
9.1
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Syndikatet
 • 50
  andelar
 • 400 kr
  per andel
 • 15:59
  lördag
Syndikatet
Syndikatet
Expert på 1x2.se
Andelsspel av Andreas Nord
 • 50
  andelar
 • 100 kr
  per andel
 • 15:59
  lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs live på stream lördag 12:00
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 1000 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.