Systemförslag: Stryktipset vecka 43 – sju PL-matcher!

Stryktipset promo
Världens bästa liga tillhandahåller underhållning som till helgen fyller mer än hälften av Stryktipsbongen. Publikfest på Anfield och Graham Potters bejublade återkomst till Brighton är några av guldkornen. En trappa ner hittas resterande sex fighter där dubbla Viktor, Gyökeres och Johansson, mycket väl kan bli poängräddare ånyo. Nu tar vi sats mot 13 rätt!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

1. Liverpool - Leeds 1X2

Efter debaclet mot Nottingham (0-1) var tre poäng mot Ajax i Champions League en nödvändighet för Liverpools lagmoral. Seger blev det (3-0), men ute på planen var det långt ifrån så stabilt som resultatet antyder. Nollan bakåt och nätkänning för både Salah och Núnez är emellertid stärkande för Klopps gäng. Leeds förde spelet mot Fulham men en spetsig “Mitro” och ett rörigt “Whites”-försvar innebar 2-3-torsk. Målskyttet, som varit Jesse Marsch största huvudbry den senaste tiden, fungerade åtminstone någorlunda. Gästerna brukar steppa upp mot storlagen och med sättet som de röda spelat på denna höst finns inget annat att göra en att plita ner samtliga tecken.

2. Fulham - Everton X2

Evertons notoriske målproducent Dominic Calvert-Lewin fick äntligen skriva in sig i protokollet igen efter sin skadefrånvaro. Det effektiva och solida blåa laget visade ingen nåd mot Crystal Palace och rann ifrån till en betryggande 3-0-seger. Känslan är att “Krigshundarna” äntligen kommit på rätt köl under Lampard. Fulham har inlett sin nykomlingssäsong på ett magnifikt vis som nog ingen såg komma på förhand. Med en striker i världsklass och en städgumma av rang som får med sig det medelmåttiga kollektivet går det uppenbarligen att komma långt. Marco Silva har gjort ett gediget jobb med “The Cottagers” och nu ställs han mot gänget han tvingades lämna 2019. Strecka från höger!

3. Brighton - Chelsea 1

Potterderby-dags på American Express Community Stadium när ett Brighton på tomgång ställs mot ett Chelsea som åtminstone levererat goda resultat. Värdarna gjorde, trots tidigt underläge, inte alls bort sig mot Manchester City (1-3) men har nu gått fem raka utan seger och liknar sannerligen upplagor från tidigare år med sin dominans och ineffektivitet. Det gästande blåa Londonlaget har vare sig imponerat mot United, Brentford eller Villa och det blir tydligare för varje match att forwardslösningen inte stavas Pierre-Emerick Aubameyang. Värdet finns koncentrerat i vänsterled och på mindre system är spikettan en fräck chansning.

4. Newcastle - Aston Villa 1X

Newcastles övertygande insats mot Tottenham skakade om toppstriden i Premier League ordentligt. Eddie Howes saudifinansierade bygge har kanske ligans för stunden bästa defensiv och då spelar det ingen roll att en sådan som Alexander Isak går skadad. Aston Villa fick sannerligen önskad reaktion på sparkandet av Gerrard när de gick upp till 3-0 på 14 minuter mot Brentford. Offensiven syntes spraka per omgående, men en del ska tveklöst attribueras till motståndarnas reservbetonade backlinje. Naturligtvis blir det tuffare här men Villa är långt ifrån chanslösa. Dra från vänster och kräma på med tecken så långt lädret räcker.

5. Bournemouth - Tottenham 2

Efter att ha varit svårslagna en längre period har nu Bournemouth börjat sin hissfärd nedåt i tabellen. Två raka förluster är ännu ingen katastrof, men “Körsbären” har onekligen ligans svagaste trupp och i synnerhet bristen på offensiva alternativ kommer att sinka dem i längden. Tottenham är långt ifrån någon högform men var oturliga att inte vinna CL-fighten hemma mot Sporting (1-1). Contes gäng föll dessförinnan mot Newcastle (1-2) och Man United (0-2). Dags att studsa tillbaka och motståndet kan inte bli mer tacksamt. Stannar tvåan runt 60-65 procent är den en gångbar spik.

6. Crystal Palace - Southampton 1

Crystal Palace blandar och ger men hemma på Selhurst Park är “Örnarna” klart vassare än på resande tass. Doucouré är tillbaka som sittande fältare efter avstängning vilket mycket väl kan täppa till det hål som Everton exponerade senast (0-3). Southampton har gjort det förtjänstfullt i svåra matcher och löste en meriterande poäng mot Arsenal hemma på St. Mary’s (1-1). Udden är alltjämt ett problem för “The Saints”, som får ses som underdogen i detta möte. Spikbud på ettan.

7. Brentford - Wolverhampton X2

Brentfords avsaknad av “Ponne” blev plågsamt tydlig mot Villa (0-4). Hans ersättare, Zanka Jørgensen, hade ingen vidare eftermiddag och plockades av efter dryga timmen. Vinsterna plockas främst hemmavid för Ivan Toney och company, men inför denna kamp finns idel frågetecken som behöver rätas ut. Detsamma gäller i Wolverhampton-lägret där fjärde nederlaget på fem försök inkasserades mot Leicester (0-4). Resultat speglade inte alls matchbilden, men däremot “Vargarnas” oförmåga i straffområdena. Centrala fältet, med Rúben Neves i spetsen, hör hemma på PL:s övre hälft och jag tror att vinsten i kampen på mitten blir poängnyckel här. Streckning sker högerifrån men gärna tvärs över om möjlighet finns.

8. Coventry - Blackpool 1

Coventry tragglar fortsatt under nedflyttningsstrecket trots fyra i följd utan torsk. 2-2 mot Rotherham senast var en liten besvikelse, men åtminstone lämnade Gyökeres och de andra matchen med mersmak efter svenskens poängräddande straffmål på stopptid. Blackpool är en tacksam motståndare, även om de gjort en del oväntat bra resultat på hemmagräs den senaste tiden. 4-2 mot Preston var maximal utdelning för “The Seasiders”. Trots fin form på offensiva nyckeln Jerry Yates tror jag de orangea drar den kortaste stickan denna lördag. Ettan kan gott lämnas allena.

9. Cardiff - Rotherham 1X

Den två matcher långa bortaturnén under förra veckan kunde knappast ha gått sämre för Cardiff. 0-5 i målskillnad och 30 respektive 17 procent bollinnehav har dock en naturlig förklaring, nämligen ett tidigt rött kort i vardera match. Med Callum Robinsons hjärnsläpp lämnas ett tydligt hål längst fram, där unge Philogene-Bidace sannolikt måste kliva fram. Rotherham är skickliga på att stå lågt och kontra snabbt men inte mycket mer än så. Viktor Johansson gör det med den äran mellan stolparna men framför honom är fotbollskunnandet relativt begränsat. 1X torde vara tillräckligt för grön bock.

10. Hull - Blackburn 1

Hull har fått ett rejält uppsving de senaste två matcherna och spelat underhållande tillika vägvinnande fotboll. Interimtränaren Andy Dawson har mixtrat en del med elvan och det är i synnerhet Fenerbahce-lånt Dimitrios Pelkas som utmärkt sig i sin fria roll till vänster. Blackburn är ett annat formstarkt gäng sett till resultaten, men som lyckas vara det sämre laget i nästan varje match som spelas. Tidiga mål och defensivt spel därefter må vara en del av förklaringen, men Jon Dahl Tomassons gäng springer alldeles för bra just nu. Känslan är att streckningen kommer att hårdna till höger och spikettan plockas därför med superbt värde.

11. Luton - Sunderland 1X2

När nyckelspelaren Adebayo äntligen började växla upp vid sidan av Carlton Morris fanns det mycket som tydde på att Luton skulle fortsätta sin tabellklättring. Den satte Watford prompt stopp för i vad som blev 0-4 i baken för “Hattarna”. Siffrorna var i största laget, men här krävs mer från toppaspiranten. Sunderland har fallit tillbaka den senaste tiden och tappet från 2-0 till 2-4 mot Burnley blev någonstans signifikativt för hur smekmånaden är över för nykomlingarna. Skadeproblemen längst fram har blivit ödesdigra även om Amad Diallo axlat en del av ansvaret väl. Möjligen kan ynglingen Ellis Simms vara åter i truppen till denna dust, och då Luton sannolikt blir populära bland tipparna känns helgarderingen sund.

12. Preston - Middlesbrough 2

Det makalöst tighta Preston som vi lärde känna i säsongsupptakten har försvunnit och när anfallskraften inte finns där leder det till att “The Lilywhites” förlorar desto fler kamper. 2-4 mot Blackpool var en ihålig insats och detsamma måste sägas om nederlagen mot Stoke (0-2) och Bristol City (1-2). Middlesbrough bjöd inte på något sprudlande spel mot Huddersfield (0-0) men har sedan dess plockat in Michael Carrick som huvudtränare. Ett oprövat kort månne, men med statistiken som “Boro” har finns goda skäl att tro på en vändning i och med United-legendarens inträde. Jag tar tillfället i akt och singlar tvåan till låg procent!

13. Wigan - Watford 2

Wigan är The Championships kanske formsvagaste lag för stunden, även om prestationen senast mot QPR var ett steg i rätt riktning (1-2). Under veckan har negativa rubriker om sena löneutbetalningar och försäljning av klubben lagt sig som en blöt filt över DW Stadium. Watford är fullständigt oberäkneliga under Slaven Bilic och blandar höga toppar med djupa dalar. Den individuella kvaliteten i truppen är hög där lirare som João Pedro och Ismaïla Sarr bidrog med varsin strut i storsegern mot Luton (4-0). Tvåan agerar tydlig utgång, med krysset som följeslagare i första hand.

Kupongens bank! - Tottenham

Banksäkerheten på Tottenhamspiken härstammar sannerligen inte från “Spurs” fantastiska spel. Tvärtom ser det rejält hackigt ut, men med en sådan som Harry Kane längst fram mot ett dassgäng som “Bompan” finns inga skäl att slösa tecken.

Dagens rensare! - Leeds

Leeds har tydliga problem längst fram men tenderar att prestera utefter nivån på sina motståndare. Liverpools rättvisa torsk mot Nottingham måste vara något slags lågvattenmärke och här synas Salah och hans vänner på nytt.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
4
1
X
5
2
6
1
7
X
2
8
1
9
1
X
10
1
11
1
X
2
12
2
13
2

1296 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
1
X
2
5
2
6
1
7
1
X
2
8
1
9
1
X
10
1
11
1
X
2
12
2
13
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.6
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
 • 50
  andelar
 • 100 kr
  per andel
 • 15:59
  lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream lördag 12:00
Andelsspel av Greek_In_Sweden
 • 50
  andelar
 • 100 kr
  per andel
 • 15:59
  lördag
Greek_In_Sweden
Greek_In_Sweden
Expert på 1x2.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 200% upp till 1200 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.