Vi har en mycket intressant kupong på Stryktipset och med tanke på att det är en jackpottomgång är chansen till fin utdelning stor. Vi väljer att singelstrecka storfavoriten Liverpool på deras klass, Leeds på spelvärde vid jämförelse mellan streck och odds och Middlesbrough på att motståndet Luton ska vara för svagt trots deras seger i veckan. Till det chansar vi på att singelstrecka krysset i Sheffield Wednesday - Reading. Hemmalaget är under isen nu och är tveksamma favoriter.

Förra veckan var utdelningen mager och vi träffade inte alls rätt på vårt chansartade system.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Norwich City Liverpool FC
1. Norwich City - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Norwich City har sett ganska bra ut på slutet och haft sanslösa marginaler mot sig. Behövde segern mot Newcastle borta senast, men fick nöja sig med 0-0 trots ordentligt övertag. Före det avancemang i cupen, nära poäng mot Tottenham och vinst mot Bournemouth. Allt att vinna på lördag!

Liverpool Football Clubs säsong har varit magisk och effektiviteten är läskig. Oftast är de kanonbra och kör över motståndet, men även i de matcher de spelat svagare har de hittat segrar. Har nog mått bra av den kortare semestern efter ett tungt spelschema. Men möter Atletico Madrid redan på tisdag.

Liverpool vinner säkert bara här, men jag vill väldigt gärna gardera med tanke på att jag gissar att strecken på Liverpool kommer gå över 80 procent. Men kupongen bjuder inte på tillräckligt många spikar och jag tar efter mycket betänketid singeltvåan.

Leeds United Bristol City
2. Leeds United - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leeds United är också ett lag som statistiskt varit betydligt bättre än de poäng de spelat in. De har dominerat matcherna på slutet också, men formen börjar dippa ordentligt. Något som det ofta gör för Leeds och alltid för Bielsas lag i slutet av säsongerna. Likadant i år? Nu är Fulham på väg ikapp och West Brom ser ut att segla ifrån. Leeds spelar för omständigt. Ingen sprakande tillställning mot Brentford (från något av lagen), men Leeds var bättre där också.

Bristol City har bara tre poäng upp till Leeds efter segern mot Derby igår kväll. De brukar vara bra på att hitta perioder där de vinner allt och kanske är på väg mot något sådant bortsett från bottennappet mot Birmingham? Faktum är dock att Bristol var det bättre laget då. Före det segrar utan att riktigt övertyga. Jag är tveksam till om Bristol City för att hänga med i toppen, men samtidigt är spelare som Nakhi Wells och Marcus Henriksen riktigt fina nyförvärv. Båda startade igår och den förstnämnde hittade målet för första gången för klubben.

Givetvis vill jag gardera Leeds. Men kupongen är otroligt svår och när oddsmarknaden ger Leeds 70 procent och strecken just nu bara är 58 procent fortsätter jag mitt spiktåg på Leeds.

Sheffield Wednesday Reading FC
3. Sheffield Wednesday - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Sheffield Wednesday är inget vidare just nu. Sedan segern mot Leeds den 11 januari har de inte vunnit i ligan och motståndet har varit långt från mördande. Förlust mot Luton Town igår kväll och otroligt uddlöst. Skadeförföljda nyförvärvet Connor Wickham fick starta på topp för andra matchen i rad i skadade stjärnan Steven Fletchers frånvaro.

Reading FC är möjligen på lite uppgång, men de har svårt att avgöra matcher. Något bättre än ett otroligt formsvagt Hull senast, men skapade inte tillräckligt många heta chanser och släppte till 1-1 mot slutet. Skadedrabbade.

Sheffield Wednesday blir favoriter här, men med tanke på deras oförmåga att vinna matcher chansar jag bort ettan och singlar krysset. Reading har sju kryss på sexton bortamatcher.

Birmingham City Brentford FC
4. Birmingham City - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Birmingham City har inte förlorat på väldigt länge nu (senast var på nyårsdagen) och jag får väl krypa till korset efter att ha varit svagt negativ till dem på slutet. Slog jumbon Barnsley senast efter att nyttige nyförvärvet Scott Hogan avgjort (tre mål på tre matcher), men det var inget vidare imponerade spel från Birmingham under svårspelade förhållanden. Rad 6-3-6 på hemmaplan.

Brentford FC har sett bra ut på slutet och lyckades försvara sig till 1-1 mot Leeds senast, men just den matchen höll ingen vidare nivå. Många misstag från båda lagen och svag offensiv från Brentford. Annars är det mest offensiven som sticker ut och de lyckades avgöra sent mot Middlesbrough i en svängig andra halvlek. Rad 7-2-7 på bortaplan.

Det här kan bli målrikt och med tanke på lagens hemma- respektive bortastatistik spelar jag etta och tvåa. Tvingas jag välja sida blir det Brentford och just nu har tvåan riktigt fint spelvärde (men jag gissar att det kommer ändras tills på lördag).

Preston North End Millwall FC
5. Preston North End - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Preston North End har spelat upp sig efter en tung period kring julhelgerna och ligger just nu på kvalplats. Jag observerar dock att segrarna kommer från lag på nedre halvan och när de mötte Swansea hemma fick de nöja sig med 1-1 och Swansea var faktiskt något bättre. Seger mot Stoke igår, men det var en av lagets sämsta match enligt managern. Ligans bästa hemmalag sett över säsongen.

Millwall FC visade superform, men nu har de plötsligt fyra raka utan ligavinst efter FA-cupsförlusten mot Sheffield United i slutet av januari. Men motståndet har varit mördande. Igår fick de 1-1 hemma mot Fulham, men Millwall skapade faktiskt något fler chanser trots att Fulham ägde boll. Rad 3-8-5 på bortaplan över säsongen.

Preston är bra hemma och behöver vinna för att hänga med, men jag tror att Millwall fortfarande sitter på form och är lite tveksam till Prestons och tar med krysset.

Charlton Athletic Blackburn Rovers
6. Charlton Athletic - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Charlton Athletic tog en blytung seger borta mot topplaget Nottingham Forest i tisdags och har nu sex poäng till Wigan på nedflyttningsposition. Forest missade några heta chanser. Senaste hemmamatchen vann Charlton faktiskt också mot jumbon Barnsley, men det var mycket flyt med i spel då också. Än så länge ser spelet alltså inte ut att ha vänt, men skadeläget är kraftigt förbättrat och de tog in en del kvalitet i januari.

Blackburn Rovers fortsätter att plocka poäng trots att truppen är skadedrabbad, speciellt offensivt. Körde mer eller mindre över Hull i veckan, men de tre målen kom de sista 20 minuterna. Före det förlust hemma mot Fulham, utan att ha skapat något alls, och en något turlig poäng borta mot Middlesbrough. Bortaplan nu och där är Blackburn något sämre.

Svårlöst och helgardering på Stryktipset. På Topptipset chansar jag på att Charlton är på väg tillbaka och spelar 1x.

Cardiff City Wigan Athletic
7. Cardiff City - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Cardiff City har svårt att avgöra matcher, men kommer från två raka bortasegrar nu. Mot Luton var matchen helt jämn, men Cardiff lyckades hitta 1-0. Igår slog de Huddersfield klart, men segern var i det största laget. Har nu en kvalplats inom räckhåll, men jag kan inte tänka mig att de når dit.

Wigan Athletic har fyra poäng upp till Stoke ovanför nedflyttningsstrecket, men har tagit lite poäng på slutet. 2-2 hemma mot Middlesbrough i en match där båda lagen lyckades göra fler mål än vad statistiken visade. Före det räckte de inte riktigt till mot Preston, men har segrar mot både Leeds och Sheffield Wednesday.

Jag är inte alls säker på att Cardiff är bäst av lagen just nu. Får nöja mig med 1x.

Queens Park Rangers Stoke City
8. Queens Park Rangers - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Queens Park Rangers ska vara glada att de tog hyfsat med poäng tidigare under säsongen, för nu har det inte sett något vidare ut. Tre raka förluster före tisdagens 0-0 borta mot Swansea. Men då spelade de upp sig och var klart närmast segern. Förlusten av Nakhi Wells är tung.

Stoke City har spelat upp sig på slutet, men ibland kommer bottennapp. Som till exempel i storförlusten mot Derby eller gårdagens 0-2 hemma mot Preston. Stoke förde spelet och var det något bättre laget då, men hade förtvivlat svårt att skapa heta chanser. Bra mot Charlton före det.

Svårlöst och helgarderingen är given på stora system. Jag spelar x2 på spelvärde vid jämförelse mellan streck och odds.

Fulham FC Barnsley FC
9. Fulham FC - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Fulham Football Club hade chansen att gå upp på andraplats igår kväll, men lyckades inte besegra Millwall borta och hemmalaget skapade något fler chanser. Mitrovic målade tidigt då och han är livsviktig. Fulham vinner oftast på hemmaplan.

Barnsley FC håller inte för The Championship. De har bara tagit en poäng på de senaste fem ligamatcherna trots att motståndet inte varit mördande hårt. Skapade ingenting mot Birmingham under svåra väderförhållanden och att skapa chanser framåt är något Barnsley haft problem i de flesta matcher. Men spelet ser ändå något förbättrat ut under nye managern Gerhard Struber.

Fulham ser ut att bli redigt överstreckade här vid jämförelse mellan streck och odds. Oddsmarknaden ger dem bara 61 procent chans till vinst (men är inte det lite för lite?). Barnsley är kanske något förbättrade och till streckfördelning 77-12-11 redan nu känner jag mig tvingad att ta med krysset.

Derby County Huddersfield Town
10. Derby County - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Derby County plockar de flesta av sina poäng på hemmaplan (rad 9-5-2 och tvåa i ligan i hemmatabellen!) och har fyra raka segrar på hemmaplan nu. Var nära att hämta upp 0-3 borta mot Bristol City igår, men fick bara in två mål.

Huddersfield Town har jag tyckt se något bättre ut på slutet och de tog också en hemmaseger mot QPR näst senast och lyckades hantera vinden klart bäst då. Igår fick de dock pisk med 0-3 mot Cardiff, men segern blev större än vad statistiken visar. Det ska vara skadade spelare tillbaka eller på väg tillbaka på plan.

Derby streckas för hårt här och utgångsettan garderas med kryss.

Middlesbrough FC Luton Town
11. Middlesbrough FC - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Middlesbrough FC var kraftigt förbättrade kring jul, men nu har de faktiskt inte vunnit sedan nyårsdagen (fyra oavgjorda och två förluster i ligaspelet). Målskyttet har det inte varit några problem med på slutet, men de har släppt in lite för mycket mål. Senast 2-2 mot Wigan (trots att inget av lagen skapade många heta chanser) och före det 3-2 till Brentford efter att Brentford avgjort sent. Men Brentford är bra i anfallsspelet, lättare motstånd nu.

Luton Town tog en dyngtung seger hemma mot ett formsvagt Sheffield Wednesday. Segern var rättvis. Behöver fortsätta vinna för att ge sig chansen till nytt kontrakt. Men det offensiva spelet är för dåligt just nu. Luton har inte skapat chanser och, förutom i matchen mot Derby, har de extremt svårt att göra mål.

Jag tror att Luton inte räcker till här och singelstreckar ettan.

Oxford United Sunderland AFC
12. Oxford United - Sunderland AFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Oxford United kämpar på för att nå playoff, men efter den storartade insatsen mot Newcastle har de tappat fart. Storstryk mot Peterborough. Kämpade till sig en poäng mot Burton. Är det tappen av Shandon Baptiste och Tariqe Fosu (båda Brentford) som märks på planen?

Sunderland Association Football Club visar finfin form och framför allt på hemmaplan ser det riktigt bra ut. Borta är det lite svårare att vinna, men på slutet har de lyckats gräva fram lite segrar. Dock förlust i senaste bortamatchen mot toppkollegan Portsmouth. Det var den enda matchen på de senaste sju där de släppt in mål!

Sunderland ser bättre ut än Oxford just nu. Kryss och tvåa.

Fleetwood Town Peterborough United
13. Fleetwood Town - Peterborough United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Fleetwood Town ligger två poäng bakom kvalplats och formen ser stark ut. Tre raka kryss har följts upp av tre raka segrar. Starkt att slå Wycombe borta senast, speciellt med tanke på att Ched Evans blivit utvisad efter 68 minuter. Målet kom efter utvisningen! På lördag är Evans avstängd. Fleetwood är tunga att tas med på deras hemmaplan. Bara en förlust på 15 spelade matcher!

Peterborough United visar sanslös form och har sex raka segrar med målskillnaden 20-2! Efter att förlorat mot Wimbledon ändrade de lite i spelsystemet till ett slags 3-4-3 och allt bara funkar. Sammie Szmodics fick av någon anledning inte plats i Bristol City i höstas, men efter att ha lämnat för Peterborough har han varit fantastisk i en släpande anfallsroll. Överlag gjorde Peterborough ett bra januarifönster.

Peterborough skulle kunna chansspikas här med tanke på deras storform, men Fleetwood är svårslagna. Kryss och tvåa i match tretton.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
1
3
X
4
1
2
5
1
X
6
1
X
2
7
1
X
8
X
2
9
1
X
10
1
X
11
1
12
X
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
3
X
4
1
2
5
1
X
6
1
X
7
1
X
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av