Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 52

Stryktipset promo
Det nya året börjar direkt med en stryktipsomgång och kupongen är mycket intressant med få eller inga klara spikförslag och en fin extra jackpott. Till det gör osäkerheterna kring coronan läget ännu svårare. Just nu lottas en match, men det finns naturligtvis risk för fler.

Överlag spelar jag väldigt få ettor på veckans kupong. Dumdristigt eller vettigt i jakten på hyfsad utdelning återstå att se.

Veckans singelstreck: Jag hittar faktiskt inte något klockrent singelstreck just nu, men gissar att streckfördelningen i den lottade matchen mellan Leicester och Norwich kommer ändras en del fram mot spelstopp. Kommer ettan ned under 70 procent utser jag den som veckans bästa singelstreck.

Veckans helgardering: Jag går lite emot mina principer när jag helar Bristol City - Millwall. Helt enkelt omöjligt att ta ställning just nu.

Veckans mest överstreckade: Just nu streckas Leeds till 61 procent hemma mot Burnley trots ett otroligt tungt skadeläge. Jag plockar bort ettan i match 8.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Crystal Palace FC West Ham United FC
1. Crystal Palace FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Crystal Palace är starka och kommer från en klar seger hemma mot ett hopplöst svagt Norwich. Har haft en del covidbekymmer i truppen, men det är egentligen bara Conor Gallagher bland höstens startspelare som drabbats. Det är dock ett stort avbräck! Wil Zaha är åter efter avstängning, men Joachim Andersen ska vara skadad.

West Ham United gör det otroligt bra och ligger just nu på femte plats i tabellen, dock med fler matcher spelade än Manchester United och Tottenham Hotspur precis bakom. Såg möjligen ut att ha tappat lite form kring jul, men resultaten speglade inte riktigt matcherna och de studsade tillbaka ordentligt mot Watford senast. Nu är dessutom Declan Rice tillbaka. Viktigt!

Londonderby mellan två bra lag. Jag tycker att West Ham är något bättre och väljer att chansa på singeltvåan till intressant streckprocent just nu.

Leicester City FC Norwich City FC
2. Leicester City FC - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester City - Norwich City lottas till streckfördelningen 64-21-15 procent. Just nu streckas den till 75-14-11 procent och stannar strecken där är det bara att gardera. Men jag tror att många kommer gardera denna matchen till slut och kan vi få ned ettan till under 70 procent tycker jag att den är spelvärd. Jag singelstreckar i nuläget, men avvaktar naturligtvis streckfördelningen framåt spelstopp.

Watford FC Tottenham Hotspur FC
3. Watford FC - Tottenham Hotspur FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Watford ser inget bra ut alls just nu och har fem raka förluster med totalt sett 15 insläppta och har bara två poäng tillgodo till Burnley och Newcastle under strecket. Ett covid-19-utbrott i laget gav några omgångar ledigt, men i tisdags var Watford tillbaka i spel och fick 1-4 hemma mot West Ham trots tidig ledning. Defensiven duger inte. Offensivt saknas Ismaila Sarr mycket. Han har inte spelat sedan Watfords senaste seger.

Tottenham Hotspur är klart förbättrade under Antonio Conte och en plats på topp 4-5 känns plötsligt inte ett dugg orimligt. Sedan Conte kom in har de sju ligamatcher utan förlust och bra insatser i flera av dem. Har hjälpts av utvisningar för motståndarna i de senaste tre av de fyra senaste matcherna (och hade tur som slapp utvisning för Kane mot Liverpool), men fick inte hål på Southampton senast trots en man mer i drygt en halvlek. Jag ser det som en väckaklocka och Conte lär inte tillåta en miss till.

Londonderby och helitalienskt som managers tyder kanske på kryss. Trots det var jag sugen på singeltvåan, Watford är svaga, men nu ser Spurs ut att bli överstreckade och då får krysset plats till slut ändå på Stryket. På Topptipset tvingas jag spela singeltvåan.

Blackpool FC Hull City
4. Blackpool FC - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Blackpool har verkligen haft otur (och kanske en del oskicklighet) på slutet. De hade ledningen med 2-1 i Huddersfield, men spelade med tio man och orkade inte hålla emot hela vägen. Tung förlust för The Seasiders och tungt för mitt stryktipssystem där jag satt med x2 respektive singelkryss på mina två system. Senast blev det 1-2 hemma mot Middlesbrough trots att Blackpool kvitterade till 1-1 på tilläggstid... Dock bra prestationer i båda matcherna och snart borde det vända. Störs dock av stora covidproblem i truppen och mot Boro fick de knappt ihop ett mittfält.

Hull City har fått några matcher inställda på grund av coronafall i truppen, men ska troligen vara redo för match nu. Före uppehållet visade Hull fin form, men hur läget är nu är nästan omöjligt att sia om. Jag tror att Blackpool är något bättre i grunden och oddsmarknaden håller dem också som favoriter.

Stor risk för inställd match här. Både jag och oddsmarknaden håller ettan som mest trolig. Men med tanke på de stora osäkerheterna i trupperna och risken för lottning garderas med tvåan som rensar lite bättre än krysset.

Chelsea FC Liverpool FC
5. Chelsea FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Chelsea ser inget vidare ut just nu trots att de har sex raka utan förlust. Besegrade i och för sig Aston Villa borta till fin streckprocent förra helgen, men senast tappade de till oavgjort på slutet mot Brighton. Resultatet var långt ifrån orättvist och Brighton var det bättre laget, speciellt i andra halvlek. En anledning till svagare resultat på slutet har varit positiva covidtest och skador, speciellt i backlinjen. Reece James fick gå av senast och han är viktigt, men samtidigt tycker jag att det finns bra ersättare på ytterbacksposition.

Liverpool är jättebra, men missade ordentligt i veckan i och med förlusten borta mot Leicester. Skapade dock tillräckligt för att hitta målet och denna typen av tillfälliga resultat lägger jag ingen jättevikt vid. Något bättre än Chelsea i nuläget tycker jag, men bortaplan är givetvis en nackdel.

Båda lagen behöver vinna för att inte låta Manchester City dra iväg, men jag tycker ändå att krysset är givet som utgångsstreck. Liverpool är något bättre än Chelsea just nu så krysset garderas med tvåan.

Brentford Aston Villa
6. Brentford - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brentford har tre raka förluster i tävlingssammanhang nu, men det har varit borta mot Chelsea i ligacupen och därefter borta mot Brighton och hemma mot Manchester City i ligan. Jag tycker de var ganska svaga i Brighton, men statistiskt var matchen jämn. Starkt att bara släppa in ett mål mot Man City, men Brentford var aldrig riktigt nära att måla själva. Brentford har en hel del skadebekymmer, bland annat på löpstarke anfallaren Bryan Mbeumo som saknades senast. Han kan möjligen komma till spel nu.

Aston Villa är bra på pappret och under Steven Gerrard har de presterat bra. Förluster mot storlagen Man City, Liverpool och Chelsea, men idel segrar när motståndet varit något beskedligare. Villa har varit svaga på bortaplan över säsongen, men har vunnit två av de tre senaste borta. Gott skadeläge.

The Dean Smith derby utan Dean Smith på någon tränarbänk! Här hade jag gärna helgarderat, men får nöja mig med två tecken. Just nu är krysset mest understreckat och tar jag det tillsammans med ettan, som rensar lite bättre än tvåan...

Everton FC Brighton & Hove Albion FC
7. Everton FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Everton ser inget vidare ut just nu och har dessutom en lång skade- och sjukdomslista med spelare som Davies, Townsend, Rondon, Richarlison, Mina, Gray och Delph. Tungt! Dominic Calvert-Lewin ska vara skadefri, men är han redan redo för en startplats? Benitez har nog inte mycket val. Stark poäng borta mot Chelsea senast (16 december), men Chelsea dominerade spelet. I den senaste hemmamatchen (snart en månad sedan) slog de Arsenal, och även om det till stor del var Arsenal som gav bort spelövertaget visade Everton att det finns kvalitet i laget.

Brighton & Hove Albion ser bra ut igen och segern mot Brentford gav arbetsro. Stark poäng och framför allt stark insats i Chelsea i veckan, även om kvitteringen inte kom förrän på slutet. Brighton är svårbesegrade, men kryssar för mycket.

Till de här strecken är tvåan utgångstecken. Garderas med ett troligt kryss.

Leeds United Burnley FC
8. Leeds United - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Leeds United har haft en tuff skadelista länge, men har räddats av ett speluppehåll på slutet. Nu planeras match igen trots att nio till tio spelare lär saknas där de flesta är viktiga spelare för startelvan!

Burnley riskerar att ha tunga ben här efter att ha sprungit sig trötta mot Manchester United under torsdagskvällen. Var aldrig riktigt nära poäng då. Före det hade de ett ofrivilligt coviduppehåll, men har under november/december visat sig vara sådär svårslagna som bara Burnley kan vara. Jag tror att de är lite på gång.

Leeds ser ut att överstreckas ordentligt här trots skadelistan och då är det ett enkelt val att värdestrecka från höger.

Southampton FC Newcastle United FC
9. Southampton FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Southampton har sett ganska bra ut på slutet och raka poänggivande matcher mot Crystal Palace, West Ham och Tottenham imponerar. Speciellt 1-1 mot Spurs senast trots en dryg halvlek med tio man (Mohammed Salisu är avstängd nu). Saknar ett par spelare på grund av sjukdom, men skadeläget är ok.

Newcastle United var bättre än på länge mot Manchester United och till och med Emil Krafth flög fram under stunder. Jag fick en känsla för att de är ordentligt på gång när jag såg delar av matchen. Men nu har coronan fått fäste i truppen igen och torsdagens match mot Everton blev uppskjuten. Blir det match på söndag lär spelare saknas.

Det bör vara ganska stor risk att denna matchen lottas och då är svenska folkets streck kring 70 procent på ettan alldeles för mycket. Eventuellt lottning bör ligga på omkring 55 procent på ettan. Till hård streckning går jag mot konsensus som spelar Southampton här och väljer x2 istället. Newcastle ska inte vara chanslösa även om det blir match.

Bristol City Millwall FC
10. Bristol City - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Bristol City har ett ganska ungt lag och det har visat sig med poängtapp trots bättre spel på slutet. Mot Huddersfield näst senast släppte de tre bollar och det är naturligtvis för mycket. Mot QPR i torsdags var Bristol City det bättre laget, speciellt i första halvlek, men QPR gjorde som de ofta gör och avgjorde sent. Även kvitteringen var psykologisk viktig strax före paus. Den andra halvleken var något av ett (Championship)slagfält på plan och frågan är om matchen sitter i benen för Bristol City här. Den tunga förlusten gör inte saken lättare. 18-årige Alex Scott målade tidigt senast och står bakom mycket offensivt.

Millwall vann äntligen borta i onsdags och det var starkt med tanke på det tuffa skade- och sjukdomsläget i truppen. Zak Lovelace är född 2006, men fick sin första minut i A-laget då... Mycket starka segrar mot Birmingham och Coventry (på olika sätt) har blandats med 1-2 borta mot Peterborough på slutet. Jag tycker att Millwall verkar ha en hög högsta höjd, men de är inte att lita på. Till det är skade- och sjukdomsläget problematiskt. Fördel av att ha en dags mer vila än Bristol City.

Jag imponerade av Bristol City mot QPR och är sugen på ettan trots att den är något överstreckad just nu. Men stor risk för tunga ben gör att jag tar alla tecken här. Millwall är bra när de är bra.

Deportivo Alaves Real Sociedad
11. Deportivo Alaves - Real Sociedad Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Deportivo Alaves är ett bottenlag i La Liga och visade ingen jätteform före det korta juluppehållet. En poäng på de senaste fem ligamatcherna, där den senaste slutade 2-5 i Villarreal. Lite bättre hemma än borta.

Real Sociedad ska vara ett topplag i Spanien, men hade en tung period före jul med fyra raka ligaförluster. Uppehållet har kommit lägligt, de klarade kanske inte riktigt av dubbelspelet med spel i Europa, och nu måste Sociedad börja vinna direkt för att hänga med toppen. Mikel Oyarzabal visades ut senast och ska vara avstängd här. Jag hittar lite olika uppgifter om avstängning, men antar att så måste vara fallet.

Jag ser klar fördel Sociedad här, men med Oyarzabal (troligen) avstängd och Alaves på hemmaplan åker krysset med i detta baskderby.

Getafe CF Real Madrid
12. Getafe CF - Real Madrid Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Getafe CF ser ut att vara precis som vanligt och spela målsnålt. Med 1.8 mål per match är det bara Athletic Bilbao som har lägre. Svåra att få hål på, men också ganska svårt att hitta målet själva. Gick till uppehållet med att besegra Osasuna med 1-0 efter att Dario Poveda slått in säsongens första ligamål på tilläggstid och Getafe hade i övrigt en bra höstavslutning sedan Quique Sánchez Flores tog över. Getafe ska nog kunna klättra under våren, men börjar med en mycket tuff match direkt.

Real Madrid har en jättelista med skadade och sjuka spelare, men är det någon trupp i Spanien som klarar det så är det Reals. Och några spelare ska vara åter, exempelvis Modric. Karim Benzema har 15 mål på 18 matcher och toppar La Ligas skytteliga klart. Vinicius Junior har också målat en hel del, men saknas nu på grund av sjukdom.

Också i match 12 har vi ett spanskt derby, denna gång i huvudstaden. Jag tror att Real Madrid är för bra för Getafe och har för bred trupp. På en i övrigt svår kupong gör jag det enkelt för mig och spikar. Den som har råd tar med skrällkrysset.

Elche CF Granada CF
13. Elche CF - Granada CF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Elche ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med 15 inspelade poäng på 18 matcher. Förlorade borta mot Valencia och Barcelona före uppehållet, men båda gångerna med uddamål efter sena avgöranden. Inte så tokigt alltså! Ganska svårslagna hemma (rad 2-4-2). Men Elche ska ha varit drabbade av ordentlig covidsmitta i truppen under mellandagarna och flera tongivande spelare ser ut att saknas här.

Granada visade strålande form före uppehållet och på de fem senaste ligamatcherna har de tre segrar och två oavgjorda. Bland annat slogs Atletico Madrid med 2-1 precis före jul. Vinner ogärna borta (rad 1-5-3). Ska också vara coviddrabbade och kommer sakna några spelare.

Oddset på Elche har stigit en aning sedan covidutbrottet under mellandagarna, men de hålls fortfarande som favorit av oddsmarknaden. Krysset ser inte omöjligt ut på förhand och så här på en tidig kupong väljer jag inte sida här utan chansar på singelkrysset. När mer information finns tillgänglig framåt spelstopp kommer jag gardera krysset med en halvgardering.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
2
2
1
3
X
2
4
1
2
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
X
2
9
X
2
10
1
X
2
11
X
2
12
2
13
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
1
3
2
4
1
2
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.