Återigen har vi en intressant och svår kupong på Stryktipset och kring julperioden brukar det kunna skrälla mer än vanligt. Observera att matcherna i Premier League spelas på lördag och söndag, vilket gör att det bara är två dagars vila för många lag, men The Championship spelas på söndag och ger en extra vilodag för lagen.

Förra veckan var mycket svår och vi hittade inte rätt singelstreck. Däremot hittades tvåorna på Southampton och Burnley och vi får vara nöjda med det lilla.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Burnley FC Manchester United
1. Burnley FC - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Burnley Football Club sprudlar det inte kring. Tre raka matcher som slutat 1-0 på olika håll. Först seger hemma mot Newcastle och borta mot Bournemouth (förväntat antal mål enligt infogol: 0.16-0.16!) och sedan förlust borta mot Everton igår. Burnley hade inte ett skott på mål då, men i de två matcherna före det släppte de inte till ett enda skott på eget mål! Burley har haft svårt mot toppmotstånd i år, men skulle kunna stänga ned Man United.

Manchester United såg usla ut till en början mot Newcastle igår, men Martials något turliga mål efter 24 minuter fick igång hemmalaget och därefter var Newcastle utspelade. Vad hade hänt om inte kvitteringen kommit så snabbt? Jag litar inte alls på att Manchester United har hittat nyckeln som låser upp lågt stående försvar. Paul Pogba kanske kan hjälpa till?

Jag litar inte på United och hade gärna helgarderat här, men får nöja mig med x2. Än så länge har Burnley inte räckt till mot toppmotstånd. Frågan är om Manchester United är toppmotstånd...

Newcastle United Everton FC
2. Newcastle United - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Newcastle United var utspelade mot Manchester United igår, men jag lägger inte jättevikt vid den matchen. Med tanke på Newcastles uppställning då känns det som att de siktade in sig på lördagens match. Jonjo Shelvey och Andy Carroll, som båda varit nyttiga på slutet, vilades hela matchen och lär starta här istället. Newcastle har tagit betydligt fler poäng än vad de varit värda spelmässigt så här långt. De är sist i ligan i diverse expected goals/points-tabeller jag tittat på. Hemma är Newcastle svårslagna, rad 4-4-1 så här långt (förlust mot Arsenal i augusti).

Everton FC är kanske på väg tillbaka under Ferguson/Ancelotti efter en fasansfull inledning av säsongen. Segern igår mot Burnley var skön och Everton var det något bättre laget. Före det 0-0 i ett fruktansvärt sömnpiller mot Arsenal, 1-1 borta mot Man United och seger hemma mot Chelsea. Det finns stor kvalitet i Everton, betydligt högre än hos Newcastle.

Just nu streckas Newcastle till 36 procent och då är x2 givet om inte chanstvåan lämnas ensam. Oddsmarknaden fördelar matchen enligt 27-28-45 procent.

Southampton FC Crystal Palace
3. Southampton FC - Crystal Palace Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Southampton FC har sett riktigt bra ut på slutet och har fyra segrar de senaste sex matcherna. Kommer från två raka bortasegrar (Aston Villa och Chelsea) och de behöver inte skämmas för någon av segrarna. Före det lite oturliga förluster mot Newcastle and West Ham. Hasenhüttl kritiserade spelschemat häromdagen, men lyckades vila Danny Ings mot Chelsea.

Crystal Palace går oerhört starkt sett till spelarmaterialet och Roy Hodgson har skapat en stabilitet bakåt. Framåt är de dock fortfarande alltför beroende av Wilfried Zaha och nu när det närmar sig nytt transferfönster ryktas det som vanligt kring honom. Rättvis seger mot West Ham igår efter Jordan Auew avgjort med ett fantastiskt mål på slutet. Viktigt att han avlastar Zaha. Crystal Palace är ganska skadedrabbat. Senaste skadade är Benteke, som skadades strax före senaste matchen, och van Aanholt som tvingades gå av under matchen. Även i backlinjen sakas några etablerade spelare.

Southampton är med rätta favoriter här, men jag vågar inte helt gå emot Palace. De kan absolut plocka ett kryss eller till och med vinna. Jag får nöja mig med 1x.

Watford FC Aston Villa
4. Watford FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Watford FC har spelat upp sig på slutet och fick äntligen en seger hemma mot Manchester United precis före jul. Sedan 1-1 borta mot Sheffield United senast, men där ska Watford vara nöjda med poängen även om Sheffield Uniteds straff var lite turlig. Deulofeu gjorde mål och ser ut att vara lite på gång och tillsammans med Deeney, som nu har några matcher efter sin långa skadefrånvaro kan det nog bli bra för Watford.

Aston Villa har jag med framgång gått emot en del på slutet och jag tycker inte riktigt de räcker till på den högsta nivån. John McGinn har skadats och kommer saknas mycket framöver. Tyrone Mings har fortfarande inte kommit tillbaka efter sin skada. Håll koll på om han medverkar, ett stort plus om så är fallet. Aston Villa hade tur mot Norwich som skapade flera heta chanser i andra halvlek och målvakt Heaton vassa räddningar gjorde skillnaden.

Jag tror det kan vara dags för Watford här. I grunden tycker jag de är bättre än Villa, som dessutom troligen har två viktiga spelare skadade och tog en turlig seger igår.

Norwich City Tottenham Hotspur
5. Norwich City - Tottenham Hotspur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Norwich City räcker inte riktigt till i Premier League, men har också en sanslös otur. De skapade mängder med chanser mot Aston Villa senast, men fick inte hål på motståndarna. Måste börja göra mål framåt, men framför allt hålla tätt bakåt. Flest insläppta i ligan med 38 mål. Skadeläget är bättre i Norwich än på slutet.

Tottenham Hotspur ser inget vidare ut tycker jag. Chelsea var betydligt bättre före jul och igår, mot Brighton, var Tottenham i gungning. Jag ser inte att Mourinho har gjort så mycket som förbättrat spelet i Spurs, men han har fått igång Delle Alli. Starkt att vända igår ändå av Tottenham efter att ha varit i underläge och dessutom fått ett mål bortdömt efter en knapp offside i första halvlek. Harry Kane hade dock tur som fick bollen till sig vid 1-1.

Snart tror jag att Norwich får till det och jag litar inte ett dugg på Tottenham. Helgardering på Stryktipset och ett chansartat 1x på Topptipset. Jag tycker ettan till 15 procent är intressant.

West Ham United Leicester City
6. West Ham United - Leicester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

West Ham United ser inget vidare ut. Det finns kvalitet i några spelare, som till exempel Antonio, som var bra igår och Haller. Men överlag är West Ham helt enkelt för dåliga. Förlust mot Crystal Palace igår trots att de fått vila inför matchen och lite turlig seger mot Southampton före det. Kanske är West Ham hjälpta till vilan före annandagen till denna matchen också?

Leicester City har kommit ned på jorden ordentligt på slutet, men jag tycker inte de alls ska skämmas för klara förluster mot Liverpool och Manchester City. Däremot lite mer oroande att de tappade poäng mot Norwich och fick slita mot Everton i cupen. Leicester vilar inte sina stjärnor något och kan vara slitna nu. Speciellt med tanke på att de spelade sent igår.

Jag tror att Leicester studsar tillbaka nu när de får lättare motstånd och jag spikar tvåan. Tunga ben emot.

Arsenal FC Chelsea FC
7. Arsenal FC - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Arsenal FC ser inget vidare ut och det verkar inte spela någon större roll vem som är manager. Artetas första match igår slutade med 1-1 i Bournemouth och trots en del bollinnehav såg inte Arsenal bättre ut än motståndarna. Ingen tid att få till bättre spel på träningsplan nu och än så länge vet vi inget om Arteta som huvudansvarig.

Chelsea FC är inte att lita på. Förlust hemma mot Bournemouth och sedan seger och fint spel på Tottenham Hotspur Stadium och en tro att förlusten bara var tillfällig. Men så var de sådär svaga igen igår mot Southampton och förlorade mot ett förväntat bottenlag. Orutinerat lag och orutinerad manager.

Här kan det gå hur som helst och oddsmarknaden ger bara krysset 26 procent. Jag chansar med etta och tvåa.

Liverpool FC Wolverhampton Wanderers
8. Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool Football Club ser helt otroligt fina ut och bara vinner och vinner. Igår kväll slog de tillbaka Leicester efter en sanslös insats. Under långa perioder kom Leicester inte över egen planhalva och när Leicester lyckades flytta upp positionerna en bit in i andra halvlek var Liverpool dödligt effektiva. Men de var hjälpta till 2-0 av en billig straff orsakat av en hands (tydligen korrekt enligt regelboken, men jag tycker konsekvenserna av oturlig handboll i eget straffområde är orimliga). En matchs mer vila än Wolves och det kan vara otroligt viktigt! Liverpool har lite skador, men truppen är bred och det är väl bara Fabinho som saknas på riktigt.

Wolverhampton Wanderers hänger med bra och ligger åtta med två poäng upp till femteplatsen med en match mindre spelad (som i och för sig är mot Manchester City ikväll). Wolves är extremt svårslagna och hade elva raka utan förlust före det oturliga tappet mot Spurs i mitten av december. Studsade sedan tillbaka med seger mot Norwich efter en svag första halvlek och bra andra. Wolves an nog stanna kring topp åtta.

Liverpool kommer säkert streckas lite för hårt här (79 procent just nu och snart över 80) och egentligen vill jag gardera med tanke på att Wolves är bra. Men två heldagars vila jämfört med Wolves en gör att jag singlar ettan.

Manchester City Sheffield United
9. Manchester City - Sheffield United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester City är kanske tillbaka på sin rätta nivå nu. De har två raka klara segrar i ligan mot Arsenal och Leicester. Mot Leicester såg de vassa ut och Kevin De Bruyne ser sanslöst fin ut. Observera att City spelar ikväll, fredag, också. Bara en dags vila alltså och Guardiola var ordentligt kritisk mot spelschemat häromdagen.

Sheffield United ligger sexa i Premier League strax före nyår. Sexa! Otroligt starkt så här långt och de är ordetligt svårbesegrade. På bortaplan har de raden 3-6-0. Sheffield United fick bara 1-1 hemma mot Watford igår, men var det bättre laget. Dock var straffen de fick lite turlig och dråplig (inte felaktig). Chris Wilder var inte riktigt nöjd med resultatet eller insatsen. En dags mer vila än Manchester City och det är viktigt.

Man City vinner troligen bara här, men de spelas till över 80 procent (84!) och har bara en dags vila jämfört med Sheffield United två. Med tanke på detta och bortalagets statistik åker krysset med.

Birmingham City Leeds United
10. Birmingham City - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Birmingham City såg jag spelvärde på igår och de lyckades få 1-1 borta mot Blackburn efter tre raka förluster före det. Kerim Mrabti fick starta och kvitterade på straff efter att ha varit utanför truppen länge.

Leeds United såg ut att springa iväg i toppen tillsammans med West Brom, men nu har de tre raka utan vinst efter att onödigt ha tappat 3-0 till 3-3 mot Cardiff, förlorat borta mot Fulham och så igår fått nöja sig med 1-1 hemma mot Preston. Leeds är nästan alltid det bästa laget, diverse tabeller baserade på förväntat antal mål och poäng toppar de överlägset, men slutprodukten är inte lika överlägsen. Hur klarar de den tunga julperioden med Bielsa som tränare? Lättar han något på träningen? Pablo Hernández utgick skadad mot Fulham. Han är viktig.

Jag vill gardera tvåan med hela kroppen, speciellt eftersom Hernández saknas, men det är en svår kupong och till 58 procent tycker jag Leeds är en sund spik. Oddsmarknaden ger 57 procent på tvåan.

Millwall FC Brentford FC
11. Millwall FC - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Millwall FC är svårbedömda. Två raka segrar och totalt sju raka som obesegrade földes upp av förlust hemma mot svaga Barnsley. På annandagen 1-1 borta mot Cardiff, men Millwall skapade inte mycket målchanser och ska vara nöjda med resultatet. Millwall har tio kryss efter 26 omgångar.

Brentford FC ser riktigt bra ut nu och ligger nu trea efter West Brom och Leeds och börjar Leeds tappa kanske till och med direktplatsen till Premier League är inom räckhåll. Hemmasegrar mot Cardiff och Fulham följdes av 1-1 borta mot tabellettan West Brom och sedan 3-1 hemma mot Swansea igår efter två mål av Ollie Watkins. Bortaplan emot nu? Där har Brentford faktiskt bara en poäng på de senaste tre.

Brentford ser finfina ut nu, men bortaplan och Millwalls förmåga att hitta krysset gör att jag tar x2.

Sheffield Wednesday Cardiff City
12. Sheffield Wednesday - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield Wednesday visade form före jul med segrar mot Bristol City och Nottingham och totalt sex raka utan förlust. Men så kom förlusten i Stoke på annandagen efter att Stoke vänt 1-2 till 3-2 på tilläggstid! Rättvis seger för Stoke statistiskt sett och manager Garry Monk var ordentligt missnöjd med insatsen, men ändå en riktigt tung förlust för Wednesday. Hur påverkar den förlusten tre dagar senare?

Cardiff City kommer från tre raka kryss och har redan tio totalt under säsongen (flest i ligan tillsammans med Millwall). Alltså svårt att vinna! På annandagen blev det 1-1 mot krysskompisarna Millwall, men Cardiff var det bättre laget.

Wednesday ska vara favoriter, men 65 procent är lite mycket. Cardiff spelar ofta oavgjort och till 22 procent ska krysset med.

Queens Park Rangers Hull City
13. Queens Park Rangers - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Queens Park Rangers är verkligen upp och ned, just nu mest ned och de behöver vända skutan snarast för att inte ramla ned mot tabellens nedre regioner. Förlust med hela 5-3 mot Barnsley följdes i lördags upp av bara 2-2 hemma mot Charlton som överstreckade på Stryktipset. Charltons kvittering kom på tilläggstid då och förstörde nog många system på Stryktipset. Igår (torsdag) kväll fick QPR styck med av Reading i en ganska jämn tillställning. Något mål borde QPR ha fått in i andra halvlek och på expected goals vann de matchen ganska klart, men överlag ändå en svag insats. Bättring krävs!

Hull City är lite ojämna de också (som alla lag i Championship kanske). Kommer från en stabil 3-0-seger mot Birmingham före jul och sedan 0-2 hemma mot Nottingham på annandagen. Manager Gran McCann var ordentligt missnöjd med insatsen. Före den matchen var försvarsspelaren ute i media och pratade om en plats på topp sex för Hull. Det har jag väldigt svårt att se.

Jag ger QPR chansen igen och spelar 1x, men hade gärna helgarderat.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
1
5
1
X
2
6
2
7
1
2
8
1
9
1
X
10
2
11
X
2
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
1
5
1
X
6
2
7
1
2
8
1

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av