Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 49

Stryktipset promo
Vi har jackpott på Stryktipset och härliga extra pengar i potten för de som träffar 13 rätt. Med fyra storlag från Premier League i matcher 1-4 måste minst en, helst två, missa för att de riktigt stora pengarna ska betalas ut.

Jag väljer att spela med lite lägre varians än vanligt och spikar både Liverpool och Chelsea och hoppas på skrällar längre ned på kupongen.

Veckans singelstreck: Liverpool är jättebra just nu och trots att detta är Gerrards återkomst och trots att Aston Villa är bra tycker jag att Pool till under 80 procent just nu är en kanonspik!

Veckans helgardering: Arsenal ser inget vidare ut och hemma mot Southampton vill jag ha med både krysset och tvåan. "Fegar" med samtliga tecken på Stryktipset, men chansar ordentligt med x2 på Topptipset.

Veckans mest överstreckade: Stoke streckas till 50 procent hemma mot Middlesbrough, men ges bara 40 procents chans av oddsmarknaden. Jag väljer x2 trots att jag tror på Stoke i år.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Chelsea FC Leeds United
1. Chelsea FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Chelsea går trögt i dagsläget och 3-3 i Zenit senast gav bara en andraplats i CL-gruppen. Började matchen bra, men slappnade av i delar av matchen och det straffade sig. Även mot West Ham tappade Chelsea två ledningar. Offensiven är stark, men defensivt är det skakig, speciellt med tanke på skadorna på mittfältet (Jorginho, Kante och Kovacic) och i delar av backlinjen (Chilwell och Chalobah). Fyra raka matcher med insläppta mål!

Leeds United har en tung period med mycket skador som stör, men nu kanske de hittat lite fart. Seger hemma mot Crystal Palace efter att matchens enda mål kom på tilläggstid och senast blev det 2-2 hemma mot Brentford efter att comebackande Patrick Bamford kvitterat sent. Men det verkar som att Bamford skadade sig igen (i målfirandet!). Dessutom är nu superviktige Kalvin Phillips skadad fram till februari och Liam Cooper saknas också. Riktigt tunga tapp!

Med tanke på hur Chelsea sett ut skulle jag gärna garderat här, men Leeds impar inte och skadeläget är tufft. Spik upp till 83 procent åtminstone.

Liverpool FC Aston Villa
2. Liverpool FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool ser helt otroligt fina ut i dagsläget och vinner allt. Det satt i och för sig hårt inne mot Wolves förra helgen, men med all kvalitet som finns i Liverpool lyckades inte Wolves hålla emot hela vägen. Bättre än Milan i veckan trots en halvroterad elva. Klopp har en alldeles för stor vinnarskalle för att tillåta poängtapp när Steven Gerrard är tillbaka på Anfield och hans offensiv bör skapa bekymmer i Villas försvar. Är Mo Salah bäst i världen just nu?

Aston Villa har gått riktigt bra under Steven Gerrard med tre segrar och en förlust mot Manchester City. Jag har trott på Villa hela säsongen och tycker att de har en trupp för övre halvan och kanske har klättrandet i tabellen bara börjat. Med spelare som McGinn, Buendia, Watkins och Ings (skadad och formsvag på slutet) borde Villa kunna skapa problem för alla försvar. Å andra sidan har de haft en hel del marginaler med sig på slutet och bara en av de tre matcherna har varit på bortaplan. Jag väntar några månader innan jag slår på "Steven-Gerrard-är-en-fantastisk-tränare-trumman".

Enligt oddsmarknaden är Liverpool en större favorit än Chelsea i match 1 och en något bättre spik sett till streckfördelningen. Jag väljer att spika båda två och hoppas på tretton till en något lägre utdelning. Med skrällar längre ner kan vi hitta värderader och en sexsiffrig utdelningen ändå.

Norwich City FC Manchester United FC
3. Norwich City FC - Manchester United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Norwich City, som jag (med blandad framgång) har stöttat en hel del på Stryktipset under hösten, har vänt en del under Dean Smith och före matchen mot Tottenham hade de två segrar och två oavgjorda på de senaste fyra matcherna. Skapar en hel del chanser, men missar lite för mycket. Och försvaret är fortfarande ihåligt. Det visade Spurs med eftertryck senast.

Manchester United har sett något förbättrade ut sedan Ole Gunnar lämnade och det är fortfarande bara ett fåtal poäng upp till fjärdeplatsen. Vilade hela startelvan mot Young Boys i veckan och kommer utvilade hit. Luke Shaw startade och är alltså tillbaka från skada, men lär få slita för att ta tillbaka startplatsen (ser för övrigt att han bara är 26 år, hur är det möjligt???). Varane, Pogba, Cavani och troligtvis Martial saknas, men det ska United klara utan bekymmer.

Jag tror att Manchester Unted bara vinner här, men de är givetvis inte att lita på ännu. Skrällkrysset får plats på kupongen, men för den som letar större pengar kan United vara en bättre spik än Liverpool och Chelsea ovan.

Arsenal FC Southampton FC
4. Arsenal FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Arsenal såg ut att ha spelat upp sig en aning under en period, men det var mot relativt svagt motstånd och så fort motståndet blivit tuffare har de förlorat. Senast blev det förlust borta mot Everton, trots att Arsenal fick allt med sig. Richarlison satte 1-0 precis före paus, men det blev bortdömt för en knapp offside. Någon minut senare satte Ødegaard 1-0 och Arsenal fick gå till pausvila med ledning. Men Arteta verkar ha fått för sig att Arsenal ska parkera bussen vid ledning och det har han inte en trupp för. Richarlison fick ytterligare ett mål bortdömt innan han och Gray vände matchen. Kan inte Arsenal hålla en ledning mot ligans kanske kallaste lag vågar jag inte lita på dem mot några andra heller.

Southampton tuggar på strax ovanför nedflyttningsstrecket och plockar poäng här och där. Tungt poängtapp mot Brighton senast när bortalaget kvitterade långt in på tilläggstid. Armando Broja visade klass vid målet. Jag tror att Saints kan störa ett ihåligt Arsenal, men samtidigt har de inget vidare bortafacit över säsongen. Raden 1-2-4 imponerar inte, men det är samtidigt egentligen bara mot Liverpool (senast) som de varit chanslösa och de tog ju faktiskt poäng borta mot Manchester City.

Jag litar inte på Arsenal och helgarderar på Stryktipset. På Topptipset går jag för skrällen och väljer x2.

Birmingham City Cardiff City
5. Birmingham City - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Birmingham City har tappat lite fart på slutet efter en fin rad med tre raka segrar runt månadsskiftet oktober/november. Efter segern hemma mot Blackpool trodde jag att Birmingham var på gång igen, men Millwall blev alldeles för svåra i lördags. Enligt de rapporter jag fått var det en ganska bra match från båda lagen (även om Millwall var klart bäst) och kanske är Birmingham trots allt på väg uppåt en aning. Troy Deeney gjorde ett snyggt mål och ska också ha haft sin klart bästa match för Blues.

Cardiff City har spelat upp sig sedan Mick McCarthy lämnade och sitter med tre segrar i de senaste fem matcherna. Senast blev det förlust hemma mot Sheffield United, men den matchen förstördes av en utvisning på Sean Morrison (avstängd nu). Cardiff var i ledning när utvisningen kom. Cardiff har gjort det bra på bortaplan så här långt (rad 4-2-4).

Birmingham är mitt förstatecken här, men Cardiff är bättre än tabellplaceringen visar. Oddsmarknaden håller tvåan något mer sannolik än krysset och stryktipsspelarna spelar lite fler kryss än tvåor. Det gör att jag väljer ettan och tvåan här.

AFC Bournemouth Blackburn Rovers
6. AFC Bournemouth - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

AFC Bournemouth är jättebra, men på slutet har det gått lite tyngre. Den mycket överraskande förlusten i Derby har följts av tre raka kryss mot Millwall, Coventry och Fulham. Bra fotbollsmatch mot Fulham, men det var framför allt Fulham som var riktigt bra. Jag tror att Bournemouth komma hänga med i toppen hela vägen in i maj, men de behöver höja sig en aning snarast.

Blackburn Rovers har vaknat ordentligt och vinner nästan allt just nu! Efter 0-7 mot Fulham har Blackburn fyra segrar och en oavgjord och i de tre senaste matcherna har de hållit nollan. Fortsätter de så här kan de till och med konkurrera om direktuppflyttning. Jag tror dock inte att de kommer vara med på topp fyra när säsongen summeras. Bättre än grundförmågan just nu? Ben Brereton Diaz var skillnaden mot Preston senast och hans höst har varit fantastisk. Blackburn är ett riktigt bra kontringslag och de lär få möjligheter att kontra här!

Jag tror och tycker att Bournemouth är bättre än Blackburn i grunden och tycker att 1x ska räcka. Men på stora system skulle jag ta alla tecken tidigt.

Derby County Blackpool FC
7. Derby County - Blackpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Derby County har det fortsatt allmänt struligt vid sidan av fotbollsplanen och jag är imponerad till vad de åstadkommit under säsongen. Truppen är hopkrafsad med spelare utan kontrakt (har hört snack om namnstark trupp i vissa sammanhang, men det är bara fel) och med tanke på allt strul runtomkring tycker jag att Rooney har gjort ett bra jobb. Två raka förluster nu och relativt svaga insatser och det tror jag gör att Derby kan bli ordentligt bortglömda här.

Blackpool FC har inlett säsongen bra och har en del poäng tillgodo till nedflyttningsstrecket. Men jag är tveksam till om de är bra nog över hela säsongen och jag är lite rädd att de är för uddlösa framåt.

Krysset ligger nära till hands, men jag chansar bort det och singelstreckar ettan så länge den ligger under 45 procent.

Hull City Bristol City
8. Hull City - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Hull City har gått extremt bra på slutet och efter fyra raka segrar blev det 1-1 borta mot Reading senast. Målvakten Nathan Baxter, som lånats in från Chelsea, är en anledning till den fina resultatraden och han var bra i Reading också.

Bristol City är inget superlag och jag tror att de kommer få slita hela säsongen. Två starka hemmasegrar på slutet, men på bortagräs går det tyngre med fyra raka förluster och elva insläppta mål på dessa.

Hull ska såklart ha en bra chans här, men vid jämförelse mellan streck och odds ser de ut att bli överstreckade. Jag väljer 1x på grund av Bristol Citys bortafacit på slutet, men den vågade plockar bort ettan.

Luton Town Fulham FC
9. Luton Town - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Luton Town går bra och sett till den underliggande statistiken borde de ligga betydligt högre i tabellen. Kom till matchen mot Blackpool senast med fyra raka utan seger och reaktionen då var fin. Stark defensiv och äntligen hittade de målet framåt utan att skapa mängder av målchanser. Stora stygga Fulham hemma älskas av Lutons supportrar och det passar laget utmärkt att slå ur underläge.

Fulham dominerar och jag tycker de ser ut att vara ligans solklart bästa lag. Tre raka oavgjorda matcher nu, men jag tycker inte det ser ut att vara någon kris alls i laget. De bombarderade både Derby och Bournemouth på hemmaplan, men borta mot Preston var insatsen faktiskt sämre. Nittonårige Fabio Carvalho har varit tillbaka efter skada ett tag nu och är strålande bra!

Jag tror att Fulham vinner ligan och då ska de ha en bra chans borta mot Luton Town. Men Luton ska inte underskattas och garderas tidigt. Jag nöjer mig med x2.

Peterborough United Millwall FC
10. Peterborough United - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Peterborough United är inte bra nog för Championship och både resultatmässigt och statistiskt pekar allt på nedflyttning. Plockar sina poäng på hemmaplan, men är inget superlag hemma heller (rad 3-4-3 så här långt). Stod dock för en ganska bra insats i Nottingham senast.

Millwall var riktigt vassa senast och slog Birmingham i en mycket bra fotbollsmatch. Starkt efter en tyngre period resultatmässigt. Jag trodde inte riktigt på Millwall då, men den insatsen gör att jag vänder på klacken fullständigt och viktar upp dem ordentligt. Bra chans igen trots att de är svagare borta!

Jag tror att Peterborough fortsätter gå tungt trots ett litet uppsving spelmässigt senast. Chansartad singeltvåa!

Preston North End Barnsley FC
11. Preston North End - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Preston North End sparkade manager Frankie McAvoy efter förlusten mot Blackburn senast och in kommer Ryan Lowe, som har gjort det utmärkt i Plymouth Argyle. Ett kanonval tror jag och jag gissar att Preston är bättre härifrån in än vad de visat så här långt. Preston har ingen vidare säsong, men hemma har de raden 4-4-2 och jag har svårt att se ett svagt Barnsley plocka all poäng.

Barnsley har krigat till sig två oavgjorda matcher på slutet och förhoppningsvis kan Poya Asbaghi får ordning på dem snarast. Men spelet har lämnat mycket att önska och jag sätter mig inte i Poyabåtan än på etta tag.

Preston ges 53 procent chans här, men streckas till hela 66 procent. Strikt spelvärdesmässigt är alltså x2 det självklara valet. Men jag tycker att mycket talar för ettan och spelar 1x trots sned streckfördelning. Ett bra lås!

Stoke City Middlesbrough FC
12. Stoke City - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Stoke City har haft en skadefylld period bakom sig och trots att det börjar se lite bättre ut saknas fortfarande en hel del nyckelspelare. Framför allt Nick Powell, som varit grym på topp när han varit skadefri. Grymt stark seger borta mot QPR senast, men motståndarna skapade mängder av chanser. Före det svaga insatser mot Bristol City och Blackburn. Jag har trott på Stoke i år och tror fortfarande att de är ett lag för topp sex, men de behöver höja sig en aning.

Middlesbrough är på uppåtgående och jag har hittat rätt på dem på slutet. Här blir de återigen lite betrodda och det tycker jag är mycket intressant. Swansea höll (givetvis) i bollen senast, men stark seger av Boro och de släppte inte till så många jättechanser. Middlesbroughs mål kom efter en fantastisk aktion av rutinerade mittbacken Sol Bamba. Han började med en livsfarlig tvåfotare som siste man och drog sedan iväg en grym assist till målet. Livsfarligt spel, men resultatet skriver historien!

Jag tror, som sagt, på Stoke denna säsongen, men kan vi plocka bort hälften av strecken med x2 här tycker jag att det valet är givet. Oddsmarknaden ger Stoke 40 procents chans.

Swansea City Nottingham Forest
13. Swansea City - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Swansea City fortsätter spela kortpassningsspel och fokus på bollinnehav och jag måste säga att de gjort det bättre än vad jag förväntat mig. Kommer från två förluster på slutet, men insatserna har varit ganska bra. Bortglömda på lördag med tanke på resultaten i de matcherna? På hemmaplan är Swansea svårslagna.

Nottingham Forest gör det riktigt bra under Steve Cooper (tillbaka på Liberty Stadium här) och har nu sju raka utan förlust och bara en förlust på de senaste 14 matcherna! Segern hemma mot Peterborough senast lägger jag ingen vikt vid (ganska sent avgörande och ingen jätteinsats).

Svårlöst, men jag tycker att Swansea ser intressanta ut och när de verkar bli överstreckade på hemmaplan väljer jag 1x.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
1
3
X
2
4
1
X
2
5
1
2
6
1
X
7
1
8
1
X
9
X
2
10
2
11
1
X
12
X
2
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
3
X
2
4
1
X
2
5
1
2
6
1
X
7
1
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.