Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 49

Stryktipset 8/11

Återigen har vi helengelskt på Stryktipset. Skönt!

Skillnaden mellan topplagen och resten har ökat i Premier League och vi fortsätter att spika några av topplagen, trots att de säkert blir något överstreckade.

Veckans mest överstreckade blir nog Birmingham eller Sheffield Wednesday. Båda streckas kring 60 procent nu på torsdag lunch och oddsmarknaden ger dem vinstsannolikhet kring 45 procent.

Förra veckan var vi med bra, men det slutade med två gånger elva rätt (och ett gäng tior) efter att spikkrysset i Huddersfield – Brighton inte riktigt slog in. Tvåan i Queens Park Rangers – Hull missades också trots att QPR garderades. Surt! Snyggast spel var nog x2 i Middlesbrough - Aston Villa.

Chelsea FC Manchester City FC
1. Chelsea FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Chelsea hade marginaler med sig i början av säsongen, men nu har poängtappen börjat komma. Trots 1-0 i paus lyckades de tappa till Wolves igår och för någon vecka sedan hade de inte mycket att säga till om mot Tottenham. De får inte till ett mittförsvar som håller världsklass och då kan det bli problem mot Manchester City.

Manchester City har inte imponerat på riktigt samma sätt på slutet trots att de vinner sina matcher. De skakades lite grann av Bournemouth trots hemmaplan och det blev (onödigt) spännande mot Watford. Den otroliga formen lite på nedåtgående? Oavsett så är City riktigt bra.

Jag fortsätter att spika City trots att motståndet är tuffare än på slutet. De har bara 39 procent av strecken just nu, men hela 50 procent chans enligt oddsmarknaden. Supervärde just nu, men streckfördelningen lär nog ändras en del.

Arsenal FC Huddersfield Town
2. Arsenal FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Arsenal ser helt ok ut nu och jag tycker att de var något bättre än Manchester United igår (trots att Mourinho tyckte annorlunda). Matchen var dock kvalitetsmässigt ganska svag med mycket enkla misstag. Rob Holding skadades och kommer nog vara borta ett bra tag.

Huddersfield ser klart förbättrade ut på slutet och trots förlusten var de bra mot Bournemouth som ju varit oerhört bra i år. Hudds hade 67 procent av bollinnehavet, 23-6 i målchanser och 6-2 i skott på mål.

Arsenal ska givetvis vara stora favoriter här, men de är redan streckade på 81 procent av kupongerna och mer lär det bli till lördag. Det är för mycket och jag hade länge med ett storrensande kryss på mitt system, men hittade inte tillräckligt med vettiga spikar och valde till slut att spika Arsenal. Surt, jag hade gärna garderat.

Manchester United FC Fulham FC
3. Manchester United FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester United fick åtminstone oavgjort mot Arsenal, men det är en klubb där inget är positivt just nu. Jag tycker Mourinho är ett gift för klubben. Att spelare som Pogba, Mata och Lukako inte presterar och bänkas är givetvis delvis deras eget fel, men det är en managers STÖRSTA uppgift att få sina spelare att prestera. Mou är slut och han kan inte längre hantera dagens spelare.

Fulham däremot ser bättre ut under Ranieri och det är inte alls omöjligt att han får ordning på defensiven och lyckas rädda kontraktet. Senast fick de 1-1 hemma mot Leicester men Fulham var nog något bättre.

United är trots allt givetvis bättre än Fulham på pappret och 1x känns ganska bra.

Leicester City FC Tottenham Hotspur FC
4. Leicester City FC - Tottenham Hotspur FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Leicester var inte superbra i Fulham igår, men samtidigt ser Fulham klart förbättrade ut. Leicester har inte förlorat på länge, men har också spelat lite för mycket oavgjort. Behöver förbättras lite nu. Vardy är tveksam till start (ljumske) och han är viktig.

Tottenham går bra trots att de var sämre än Arsenal förra helgen. De vann klart mot Southampton igår, men bortalaget skapade faktiskt mängder av chanser vid ställningen 3-0.

Jag gillar Leicester och vill verkligen ha med krysset, men Tottenham imponerar med sina segrar och med tanke på att bara 48 procent av strecken ligger på tvåan spikar jag.

Burnley FC Brighton & Hove Albion FC
5. Burnley FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Burnley går ordentligt trögt. Igår försökte de klara av Liverpool med otroligt tufft spel och Klopp rasade efteråt. Men det räckte ändå inte för Burnley. Ligans sämsta hemmalag med raden 1-1-5.

Brighton däremot visar form, även om de hade marginalerna med sig senast. Men starkt att vinna trots tidig utvisning. Före det lyckades de till och med vinna på bortaplan.

Brighton plockar inte mycket poäng borta, men de ser svårslagna ut just nu och med tanke på att streckfördelningen är vänd åt favorit på ettan spelar jag x2.

West Ham United FC Crystal Palace FC
6. West Ham United FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

West Ham ser superbra ut och trots att Arnautovic utgick skadad senast lyckades de måla tre gånger mot Cardiff efter två mål av avbytande Lucas Perez. Viktigt med tanke på att Arnautovic verkar vara borta ett tag.

Crystal Palace däremot ser svaga ut och trots en tidig utvisning för Brighton lyckades Palace inte störa dem senast. Nu är nu fokus att hitta tillbaka till sin solida defensiv.

West Ham är rättmätiga favoriter här men med Arnautovic borta är 54 procent av strecken på ettan alldeles för mycket. Oddsmarknaden ger dem bara 42 procent chans. Jag spelar 1x och funderade ett tag på enkelkrysset.

Cardiff City Southampton FC
7. Cardiff City - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff hade det tufft mot West Ham, men de har ändå plockat lite poäng på slutet. Poängen kommer på hemmaplan (rad 3-1-4 vs 0-1-6 borta).

Southampton gläder ingen alls, men de är inte riktigt så dåliga som resultatraden visar. Nu är det första matchen med ny manager och det kan mycket väl göra att de får en nytändning.

Jag tror att Cardiff kommer bli ordentligt överstreckade här och spelar x2. I nuläget (torsdag lunch) är streckfördelningen 43-28-29 och sannolikhetsfördelningen enligt oddsmarknaden 34-30-36!

Leeds United Queens Park Rangers
8. Leeds United - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Leeds går bra nu igen efter den tunga förlusten mot West Brom. Tre raka segrar utan insläppt mål trots att Ponne Jansson bara spelat i den senaste. En poäng upp till Norwich och nu fyra ned till West Brom och Middlesbrough. Leeds fick kapten Liam Cooper och mittfältare Stuart Dallas skadade senast och det bör försvaga dem.

Queens Park Rangers visade stark form, men är kanske lite på väg nedåt? Förlust mot Hull senast och nio insläppta på de senaste fyra matcherna.

Leeds blir garanterat överstreckade här (det blir de alltid) och jag plockar med krysset till under 20 procent av strecken. QPR har visat sig ganska bra och två nya skador i Leeds kan påverka.

Millwall FC Hull City
9. Millwall FC - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Millwall kämpar på, men har svårt att plocka poäng nog. Senast fick de 1-1 i Bristol, men de var det sämre laget. Millwall är betydligt bättre hemma än borta.

Är Hull på väg att hitta ordentlig form? Bara en förlust på sex matcher (poäng mot starka gäng som West Brom, Birmingham och Norwich) är inte alls dåligt och en kämpaseger mot ett formtoppat QPR är inte illa.

Svårtippat, men med tanke på att Hull ser förbättrade ut och Millwall är ok hemma tycker jag att krysset ligger nära till hands.

Birmingham City Bristol City
10. Birmingham City - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Birmingham trummar på och har bara fyra förluster i år och är obesegrade på hemmaplan. Senast 3-0 hemma mot Preston och det imponerar. Som vanligt hade motståndarna mer bollinnehav än Birmingham, men det passar Birmingham bra.

Bristol City kom från en tung period, men har nu fyra poäng på de senaste två matcherna. Först en seger i Ipswich och sedan 1-1 hemma mot Millwall trots ordentligt spelövertag.

Birmingham är riktigt bra just nu, men jag tycker mig se en formförbättring i Bristol City och plockar med krysset. Både krysset och tvåan ser ut att vara spelvärda vid jämförelse mellan streck och odds.

Brentford Swansea City
11. Brentford - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brentford får inte till det och under relativt nye tränaren Thomas Frank går det tungt. Bara en seger på de tretton senaste ligamatcherna nu! Senast fick de åtminstone 1-1 borta mot West Bromwich Albion efter en sen kvittering, men West Brom var betydligt bättre, speciellt i första halvlek. Totalt sätt har Brentford fortfarande ganska bra hemmastatistik (5-2-3), men de behöver börja vinna igen nu. Var krysset mot West Brom vändningen?

Swansea har tre raka förluster nu, men det är mot meriterande motstånd. Om någon manager kan skapa självförtroende hos ett lag med tre raka förluster så är det kanske Graham Potter?

Hemmaplansfördelen och Swanseas form gör att jag streckar från vänster.

Sheffield Wednesday Rotherham United
12. Sheffield Wednesday - Rotherham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Sheffield Wednesday lyckades vaska fram en seger hemma mot Bolton, men de är ordentligt formsvaga. Efter några matcher där det såg ut som att de kanske fått lite ordning på sin svaga defensiv släppte de fyra i Blackburn i lördags. De har fått tillbaka lite rutin från skadelistan och det är nog viktigt.

Rotherham är ett bottenlag och kommer troligen få kämpa ordentligt för nytt kontrakt. De har åtta oavgjorda matcher på sina elva senaste. Otroligt. Ligans sämsta bortalag så här långt med endast tre inspelade poäng. De hade faktiskt ledningen i paus i Norwich senast, men hemmalaget blev för tungt.

Två bottenlag där Rotherham spelar oerhört mycket oavgjort. Jag spikar krysset. Sheffield Wednesday ser ut att bli överstreckade.

Wigan Athletic Derby County
13. Wigan Athletic - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Wigan fick 1-1 mot Bolton, som fortfarande ser ut att vara sämst i ligan. Resultatet ska ha varit relativt rättvist trots att Wigan fick en billig straff. Men matchen var på bortaplan och hemma är de betydligt vassare.

Derby County är bra men ojämna just nu. Senast lyckades de slå Swansea hemma efter två mål av stekhete Harry Wilson. Manager Lampard var mycket nöjd efter matchen. Bradley Johnson är långtidsavstängd och Curtis Davies långtidsskadad.

Derby ska vara något bättre än Wigan och utgångstvåan känns helt rätt. Men Wigan ska inte underskattas, speciellt inte på bortaplan.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
2
2
1
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
1
X
9
X
10
1
X
11
1
X
12
X
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
1
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
1
X


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.