Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 48

Stryktipset promo
Efter två raka veckor med ensamma vinnare på Stryktipset har vi ytterligare en intressant kupong på lördag. Gissningsvis med lägre utdelning såklart, men med flera kraftigt överstreckade favoriter kan det bli hög utdelning igen.

Kupongen inleds med två jättefavoriter på bortagräs. Jag brukar försöka gardera de stora favoriterna, men denna gång tror jag inte att de blir fullt lika överstreckade som vanligt och då sänker jag variansen på systemet och spikar där och letar skrällar på andra ställen.

Veckans singelstreck: Liverpool är sanslöst bra just nu. Wolves är svårslagna och det gör att tvåan kanske inte överstreckas för mycket. Jag tvekar inte att lämna den ensam upp till 75 procent.

Veckans helgardering: Blackburn är bra nu, men till 64 procent hemma mot Preston är det bara att gardera. Jag tar alla tecken och jobbar kryss eller tvåa!

Veckans mest överstreckade: Som det ser ut just nu ser Blackburn (nämnt ovan) ut att bli kupongens mest överstreckade tecken. Sannolikhet omkring 45 procent enligt oddsmarknaden och streckning omkring 65 är för mycket.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Wolverhampton Wanderers FC Liverpool FC
1. Wolverhampton Wanderers FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Wolverhampton Wanderers tuggar på bra och har nu bara förlorat mot Crystal Palace i de senaste nio matcherna. Men på de två senaste matcherna har Wolves varit uddlösa och det har blivit 0-0 mot bottenlagen Norwich och Burnley. I Norwich i lördags var det faktiskt stor fördel för hemmalaget och det var deras oskicklighet framför mål som gjorde att Wolves fick med sig en poäng. Mot Burnley var Adama Traoré med från start igen efter att ha varit petad ett tag och, sin vana trogen, skapade han massor av målchanser utan att hitta målet. Bättre insats av Wolves överlag mot Burnley än mot Norwich, men kanske är de på väg ner en aning? Före de båda oavgjorda matcherna hade de en hel del marginaler med sig.

Liverpool Football Club bombar på! Efter förlusten borta mot West Ham och efterföljande landslagsuppehåll har de kört över Arsenal, Porto, Southampton och Everton i ett derby där Everton knappt fick låna bollen. Anfallsspelet var som vanligt magiskt i Pool trots att Firmino saknades. Han är fortsatt skadad, men det spelar ingen roll just nu.

Jag gissar att Wolverhamptons resultatrad gör att Liverpool inte kommer överstreckas allt för mycket. Kan tvåan hamna kring 72-73 procent tycker jag den är spelvärd och spikar just nu. Trots att Wolves är bra och försvarsstarka är Liverpool i nuvarande slag helt enkelt för bra.

Watford FC Manchester City FC
2. Watford FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Watford har jag baissat en hel del under säsongen och förutom lite oförklarliga resultat då och då tycker jag att de ser generellt svaga ut. Men på slutet har det varit bättre och kanske är det Ranieri som fått fart på laget. En otrolig seger hemma mot Manchester United har följts av en målrik förlust i ett snöigt Leicester (med dåligt försvarsspel, men ganska bra anfallsspel) och senast en stark insats hemma mot Chelsea trots förlusten. I de två senaste matcherna har anfallsesset Ismaila Sarr saknats och han är fortsatt skadad, men Watford har visat att de klarar sig utan honom och Emmanuel Dennis öser in mål för tillfället. Men Watford släpper till för mycket bakåt och frågan är om det funkar mot Manchester City.

Manchester City är resultatmässigt minst lika bra som Liverpool just nu med fyra raka ligasegrar och två i Champions League. Fick slita en aning för segern mot Aston Villa borta senast, men körde över West Ham hemma före det.

Oddsmarknaden ger City drygt 80 procents chans här och jag gissar att de streckas ganska nära 90. Trots det singlar jag här också, Watfords defensiv ska inte räcka till.

Newcastle United FC Burnley FC
3. Newcastle United FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Newcastle United ser fortsatt dåliga ut, men insatsen mot Norwich senast kanske kan ge ett litet morallyft. Ciaran Clark visades ut redan efter nio minuter, men trots det lyckades Skatorna hålla tätt och ta ledningen efter en timme. Norwich kvitterade och letade segermål, men Newcastle var inte oävna och 1-1 var rättvist trots utvisningen. Före det tycker jag att Newcastle varit oerhört svaga och de har fortfarande inte vunnit i ligan!

Burnley är inte heller någon vinstmaskin och segern hemma mot Brentford i slutet av oktober var säsongens enda. Efter den matchen har Burnley tre starka kryss mot Chelsea, Crystal Palace och Wolves, men de hade marginaler med sig i samtliga tre matcher. Tarkowski och Westwood är åter efter avstängning.

Här blir det nog tight och krysset är utgångstipset. Newcastle vinner snart och jag väljer att ta med ettan trots att de nog blir något överstreckade.

Southampton FC Brighton & Hove Albion FC
4. Southampton FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Southampton sliter på och ligger just nu på en femtondeplats i ligan efter tre segrar, sex oavgjorda och fem förluster totalt och raden 2-4-1 hemma på St. Mary's. Bra match hemma mot Leicester senast, men trots ledning två gånger fick de nöja sig med 2-2 till slut. Men skönt med poäng igen efter två bortaförluster före det. Armstrong och Adams är ett tungt anfallspar att möta och jag har alltid uppskattat det Nathan Redmond gör från kanten.

Brighton & Hove Albion har inte vunnit på tio raka tävlingsmatcher nu (å andra sidan har de bara två förluster efter full tid) och det börjar knorras lite på Amex Stadium. Är lite tillbaka till förra årets problem, målskyttet! Lite turlig poäng senast. West Ham var bättre, men Neal Maupay (som är en av de största målchanssyndarna) lyckades kvittera med en cykelspark på slutet.

Jag tycker hemmaplansfördelen gör att 1x blir bra här.

Barnsley FC Huddersfield Town
5. Barnsley FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Barnsley har inte fått en flygande start under Poya Asbaghi, men 0-0 borta mot Peterborough senast ska nog ses som ett litet steg framåt. Peterborough skapade lite mer, men Barnsley hade en del chanser de också. Speciellt i matchens inledning och slutskede. Men båda tränarna och alla som tittade var överens om att det var en match med extremt låg kvalitet och Poya har fortfarande mycket att jobba på. Nu har han åtminstone fått en hel träningsvecka på sig.

Huddersfield Town ser inte heller något vidare ut just nu och trots hemmaplan senast var de chanslösa mot Middlesbrough. Kvitteringen kom på tilläggstid och Hudds var aldrig nära någon poäng. Jag har tyckt de har överpresterat tidigare under säsongen och kanske kommer vändningen nedåt nu? Inga lejon på bortaplan (rad 2-3-5).

Här har Barnsley ett gyllene läge att få fart på säsongen och jag tror att de ska ha hyfsad chans till poäng. Oddsmarknaden håller matchen som mer eller mindre helt jämn (pyttig övervikt på tvåan). Jag gissar att tvåan kommer streckas något mer och spelar 1x.

Blackburn Rovers Preston North End
6. Blackburn Rovers - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Blackburn Rovers gör det bra och har nu spelat upp sig till en kvalplats efter tre segrar och en oavgjord på de senaste fyra matcherna. Otroligt starkt med tanke på att det blev 0-7 mot Fulham före det. Målvakt Thomas Kaminski utgick senast och saknas nog här. Joe Rothwell gick också av skadad, men han verkar redo för spel igen. Med Daniel Ayala på väg tillbaka är Bradley Dack den enda övriga spelaren på skadelistan. Truppstatusen är alltså god! Det spekuleras däremot om flera spelare som kan lämna i januari. Speciellt Ben Brereton som ryktas till både Premier League och La Liga.

Preston North End gör det helt ok och 1-1 hemma mot Fulham senast var faktisk med mersmak. Före det en stark (men lite turlig) seger i Middlesbrough. Men generellt är Preston mycket bättre hemma än borta och före segern senast var de ett av ligans absolut sämsta bortalag.

Jag var helt inne på att spika här, men Blackburn ser ut att bli kraftigt överstreckade och då vänder jag tvärt och plockar alla tecken och jobbar kryss eller tvåa på Stryktipset. Blackburn kan vara ojämna. På Topptipset nöjer jag mig med 1x.

Blackpool FC Luton Town
7. Blackpool FC - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Blackpool har överraskat rejält och nu ligger de elva i ligan trots fem raka utan seger. Det har dock kryssats i tre av dessa och det mot tufft motstånd. Senast förlust i Birmingham efter att motståndarna avgjort med ungefär tio minuter kvar. Blackpool hade svårt att skapa lägen då. Manager Neil Critchley tyckte att de var det bättre laget, åtminstone i första halvlek. Viktige offensive mittfältaren Keshi Anderson är avstängd här.

Luton Town spelar bra och statistiskt är de bättre än motståndarna i nästan vartenda match. Men på slutet har det gått troll i poängsamlandet och senast blev det förlust hemma mot Cardiff i en match där Luton hade svårt att skapa klara lägen. Nathan Jones roterade friskt i startelvan, men det hjälpte alltså inte och efteråt ångrade han sin laguttagning. Blir Luton bortglömda på lördag?

Med tanke på att jag spikar två jättefavoriter längre upp på kupongen måste jag leta lite roliga singelstreck i Championship. Denna matchen är helt jämn enligt oddsmarknaden (Luton pyttesmå favoriter), men stryktipsspelarna spelar mest ettan just nu. Chansartad värdespik på Luton trots att det var just Luton som fällde mig förra veckan!

Bristol City Derby County
8. Bristol City - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Bristol City krigar på, men trots att de spelat upp sig en aning tycker jag inte att de är ett bra Championshiplag och min gissning är att de hamnar på den undre halvan och kanske till och med får kriga om kontraktet. Klart sämre än Sheffield United senast, men nu spelar de hemma i Bristol igen. Rad 2-5-3 hemma med målskillnaden 8-10 indikerar att detta kan bli jämnt och målsnålt.

Derby County gör det helt otroligt bra med tanke på omständigheterna. Förlorade mot ett bättre Queens Park Rangers senast, men avgörandet kom i slutskedet. Före det tog de poäng borta mot Millwall och Fulham och vann hemma mot Bournemouth! Derby har inte gett upp trots alla poängavdrag.

Bristol City överstreckas något vansinnigt just nu och då väljer jag x2 i match 8. Den vågade lämnar krysset ensamt, Bristol har kryssat i hälften av sina hemmamatcher. Detsamma gäller för Derby borta.

Cardiff City Sheffield United FC
9. Cardiff City - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff City har spelat upp sig ordentligt efter en svag inledning. Riktigt stark seger i Luton senast och nu har Cardiff åtminstone några poäng tillgodo till Peterborough under strecket. Den end förlusten på slutet har kommit mot formtoppade Hull City, men då var Cardiff minst lika bra som motståndarna. I segrarna på slutet har Cardiff däremot haft en del marginaler med sig. Svåranalyserade!

Sheffield United har också kommit igång bra med ny manager (Paul Heckingbottom som är tillbaka på tränarbänken). Nu skickar de fram bollen högre upp i banan lite tidigare och ytterbackarna har en något högre utgångsposition. Kan Heckingbottom få igång lovande Rhian Brewster på topp och ha Billy Sharp som en skarp ersättare kan våren bli fin. Nu är dessutom Sander Berge tillbaka efter långtidsskada. Han fick ett kort inhopp senast.

Svårlöst och jag hade gärna tagit alla tecken. Tvåan hålls som knapp favorit av oddsmarknaden och med tanke på att den troligtvis inte bli överstreckad spelar jag x2 i match 9.

Middlesbrough FC Swansea City
10. Middlesbrough FC - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Middlesbrough trodde jag på förra veckan och de visade då att den svaga resultatraden dessförinnan troligen varit lite turlig. Stabil seger och poängtapp var aldrig nära, Huddersfield reducerade på tilläggstid. Chris Wilder är en kanonmanager för Boro!

Swansea City rullar boll på ett fint sätt, men hemma mot Reading senast blev det lite väl naivt och Swansea slarvade efter båda sina mål och gav Reading två av deras tre mål. Ungt, ibland naivt, men också extremt bra när det funkar är väl betyget så här långt för Swans.

Ettan kan nog bli ok spelvärd här kring 50 procent och jag lämnar den ensam.

Millwall FC Birmingham City
11. Millwall FC - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Millwall kryssar sig fram och det sprudlar inte direkt om deras offensiv. Fem raka matcher med ett mål framåt nu och före det blev de nollade av Huddersfield. Ganska svag insats i Hull gav förlust.

Birmingham City har varit förbättrade under en tid och dippen kring landslagsuppehållet var kanske bara tillfällig. Extremt stabila bakåt och har två raka nollor nu. Senast fick Lukas Jutkiewicz äntligen göra mål efter en tung period. Kan de få igång honom så har de en hel del kvalitet framåt också.

Två målsnåla lag gör att det krysset utgångskrysset ligger nära till hands. Det garderas med tvåan på spelvärde. Just nu streckas den under 20 procent och då måste den med.

Nottingham Forest Peterborough United
12. Nottingham Forest - Peterborough United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nottingham Forest är bra just nu och har visat sig vara extremt svårslagna under Steve Cooper. 0-0 borta mot West Brom var den sjätte raka utan förlust och den enda förlusten de tretton senaste matcherna kom mot topplaget Fulham. Spelar lite för mycket kryss och behöver börja vinna matcher snarast. Bra chans på redan på lördag, men det verkar stryktipsspelarna ta fasta på och ettan ser ut att överstreckas ordentligt.

Peterborough United är inget vidare och mer eller mindre samtliga poäng de plockar in är på hemmaplan. Senast blev det 0-0 hemma mot Barnsley i en svag match. De har försökt spela "fin" fotboll på bortaplan än så länge, men nu tror jag att manager Ferguson ser till att försöka täppa till bakåt. Kan de klara 0-0 eller 1-1?

Nottingham Forest ska bara vinna här, men till streck över 70 procent på ettan tycker jag att det bara är att ta med krysset. Forest har kryssat förr...

Reading Hull City
13. Reading - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Reading lyckades, trots en diger skadelista, ta tre tunga poäng borta mot Swansea förra veckan. Swansea dominerade spelet, men gav mer eller mindre bort två mål efter båda sina egna. Däremellan gjorde korttidskontrakterande Andy Carroll ett fint mål. Danny Drinkwater gjorde också mål för Reading och det finns lite roliga spelare i truppen nu.

Hull City har poängmässigt höjt sig något oerhört på slutet och nu har de fyra raka segrar med bara ett insläppt mål och lite luft till nedflyttningsstrecket. En anledning till vändningen måste tillskrivas målvakt Nathan Baxter som är inlånad från Chelsea. Han inledde säsongen på bänken, men har stått i just de fyra vinstmatcherna.

Trots Hulls form tror jag en del på Reading hr och spelar 1x. Just nu ligger värdet lite grann till höger, men Hull kommer nog streckas upp med tanke på deras resultatrad.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
2
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
1
X
2
7
2
8
X
2
9
X
2
10
1
11
X
2
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 2500 kr
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
1000 kr riskfritt spel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% upp till 2000 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
300% upp till 750 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se