Ny lördagsomgång på Stryktipset och Topptipset och relativt svårtippat. Manchester City bara vinner och vinner och lämnas ensamt, men utöver det är det svårt att hitta vettiga spikar. Vi chansar med två enkelkryss!

Tio rätt på Stryktipset senast med några goa tecken som enkelkrysset i Brighton - Leicester och garderingen av Manchester United. Tyvärr missades Tottenham, krysset i Millwall - Bolton och krysset i Stoke - QPR där ettan och tvåan spelades.

Southampton FC Manchester United
1. Southampton FC - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Southampton tar för få poäng och just nu ser nedflyttning trolig ut. Förlust mot Fulham imponerar inte, men de var absolut inte sämre. Men som vanligt släpper de in för enkla mål. Speciellt vid ledning. Får Hughes lämna efter denna matchen?

I Manchester United är det fortsatt kaos och Mourinho verkar göra vad han kan för att få sparken. De lyckades till slut besegra Young Boys, men det satt riktigt långt inne. Offensiven funkar inte. Victor Nilsson Lindelöf börjar växa fram till en storback nu och hans skada var väldigt oläglig både för honom och United.

United är givetvis klasser bättre än Saints egentligen, men krysset är ändå mitt utgångstips. Garderas med tvåan på grund av klass.

Manchester City AFC Bournemouth
2. Manchester City - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City ser otroliga ut just nu även om de av någon anledning har ordentliga problem med Lyon. De hittar målet tidigt nästan varje gång och då är de nästan oslagbara.

Bournemouth är bra och kunde mycket väl ha plockat poäng mot Arsenal. Tre raka förluster nu, men formen är nog ändå helt ok.

Det kommer nog finnas en hel del spelvärde i både krysset och tvåan här, men jag kan inte annat än spika City med tanke på hur de ser ut.

Leicester City Watford FC
3. Leicester City - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Leicester tuggar på och är obesegrade i november. Dock mot relativt svagt motstånd. Starkt med oavgjort senast med tanke på att viktige Maddison visades ut redan i munt 28. Han är avstängd nu och det är ett avbräck.

Watford är fortsatt bra, men räckte inte riktigt till mot Liverpool trots en riktigt bra första halvlek.

Jag håller Leicester något högre än Watford och trots 50 procent av strecken på ettan spelas 1x.

Newcastle United West Ham United
4. Newcastle United - West Ham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Newcastle tog en viktig seger i Burnley i måndags och har nu tre raka segrar! Segern var nog rättvis, men de hade riktigt stora problem när Burnley började slå långt på Vokes och Wood.

West Ham var givetvis chanslösa mot Man City, men de var egentligen inte så dåliga och formen är faktisk het ok. Marko Arnautovic haltade av och ska vara osäker till spel på lördag. Han är otroligt viktig. Andy Carroll möjlig ersättare mot sin gamla klubb?

Jag har svårt att välja sida här och väljer 1-2 trots att jag missade med det i Stoke - QPR förra veckan. Är Arnautovic spelklar flyttar jag ettan till ett x. Speciellt med tanke på att Newcastle streckats till 49 procent.

Crystal Palace Burnley FC
5. Crystal Palace - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Crystal Palace tog en moralhöjande poäng förra veckan med Zaha tillbaka. De har dock inte vunnit sedan 15 september i ligan och är fortfarande utan seger på hemmaplan! De gör helt enkelt för få mål och Benteke kan nog betyda en del när han snart är tillbaka.

Burnley förlorade hemma mot Newcastle senast och är inte alls lika bra som förra säsongen. De skapade tryck med långa bollar och inlägg mot Vokes och Wood, men inte tillräckligt. En seger på sju bortamatcher.

Trots Crystal Palace usla hemmafacit tvingas jag spika här. Hade gärna garderat med kryss.

Huddersfield Town Brighton & Hove Albion FC
6. Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Huddersfield imponerade ordentligt mot Wolves, men hemmalaget var ordentligt usla också. Tre raka utan förlust för Hudds nu och före det några hedersamma förluster. Form?

Brighton är ett bra hemmalag och ganska dåligt borta. Förluster borta mot Everton och Cardiff följdes med 1-1 hemma mot Leicester trots spel med en man mer. Svårbedömda.

Det gick bra med spikkrysset i Brightons match förra veckan och jag chansar på det igen. Veckans mest sannolika kryss enligt oddsmarknaden.

Birmingham City Preston North End
7. Birmingham City - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Birmingham var chanslösa i derbyt mot Aston Villa, tots två mål framåt, men vände sedan och vann borta mot Millwall (som dock fick en utvisning efter en halvtimme). Birmingham är inte alls tokiga och är fortfarande obesegrade på hemmaplan (3-6-0!).

Preston är troligen bättre än vad taballpositionen visar och nu var det längesedan de förlorade. Oavgjort hemma mot Middlesbrough senast är inte alls tokigt. Men skadeläget oroar ordentligt och nu är deras stora målskytt Callum Robinson borta länge.

Med Robinson borta i Preston väljs 1x.

Middlesbrough FC Aston Villa
8. Middlesbrough FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Middlesbrough slog ett formsvagt Brentford i lördags och fick 1-1 mot ett förbättrat Preston i tisdags. Sju raka ligamatcher utan förlust nu. De spelar otroligt målsnålt, 22 mål framåt och 10 i baken efter 19 omgångar.

Aston Villa är bra nu trots skador. Speciellt offensivt (14 mål på de fyra senaste matcherna) och de använder kanterna mycket bättre nu. Tammy Abraham är stekhet med fyra mål i den otroliga matchen (5-5) mot Nottingham senast och bra insatser och mål mot Birmingham och Derby före det.

Svårtippat, men Aston Villa ser ordentligt förbättrade ut och 25 procent på tvåan är superintressant. Intressant att se om offensiva Villa får hål på defensivt skickliga Boro.

Blackburn Rovers Sheffield Wednesday
9. Blackburn Rovers - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blackburn har tappat lite fart och ligger på trettonde plats, bara tre poäng före Sheffield Wednesday. De har två raka ganska klara förluster på bortaplan nu och hoppas kunna vända hemma.

Sheffield Wednesday har fått tillbaka några från skadelistan på slutet och är kanske något bättre nu, men resultaten imponerar inte. Visst, de vann senast, men det var mot Bolton som måste vara sämst i ligan. Det ser ut som att defensiven satt sig lite bättre nu på slutet åtminstone.

Wednesday får visa bättring innan jag tippar dem. Etta.

Bolton Wanderers Wigan Athletic
10. Bolton Wanderers - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Jag upprepar det varje vecka, men Bolton är inte bra! De bröt en lång måltorka näst senast och fick, lite överraskande, 1-1 i Millwall, men sedan förlorade de med 1-0 mot ett svagt Sheffield Wednesday.

Wigan visade svaga resultat länge, men nu vände det lite grann hemma med fyra poäng mot Reading och Blackburn. De svaga resultaten kom mot riktigt tufft motstånd, så formen kan nog vara helt ok.

Wigan till 32 procent är klart spelvärt, men krysset åker med.

Derby County Swansea City
11. Derby County - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Derby visade superform, men sedan kom 0-3 hemma mot Aston Villa, vinst med 2-1 mot ett svagt Sheffield Wednesday och igår förlust i Stoke trots att de spelade elva mot tio i en timme. Mer svårbedömda nu alltså.

Swansea är svåra att möta, men nu har de två raka förluster på hemmaplan. Förvisso mot topplagen Norwich (1-4) och West Bromwich (1-2). West Brom hade hittat en svaghet i Swanseas defensiva spel på fasta situationer och båda målen kom på nick efter hörna. Förutom de insläppta målen var Swansea ganska bra i matchen.

Derby ska vara favoriter, men ser ut att bli lite för hårt streckade. Därför etta och kryss.

Queens Park Rangers Hull City
12. Queens Park Rangers - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Queens Park Rangers visar ganska fin form. De kommer från två raka bortamatcher med slutresultatet 2-2, först i Stoke efter oväntade mål av veteranen Angel Rangel, sedan i Rotherham efter en sen kvittering. Hemmaplan igen nu och där är formen sylvass med tre raka segrar.

Hull har varit förbättrade på slutet och fick till och med 0-0 hemma mot självaste Norwich i tisdags, men förlorade före det klart mot Nottingham Forest. Kommer nog behöva kämpa för att klara kontraktet när säsongen närmar sig slutet, men bör väl fixa det?

QPR är heta, men också alltför hårt streckade. Därav etta och kryss.

Reading FC Stoke City
13. Reading FC - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Reading har en otroligt lång lista med skadade och halvskadade spelare och med tanke på att truppen inte är speciellt bred. De hade lite flax som fick 0-0 i Wigan och lite otur när de förlorade med 1-0 i Leeds i tisdags. Leeds var det bättre laget, men Reading missade en straff i den 89:e minuten! Hemmaplan igen nu...

Stoke imponerar inte riktigt, men nu var det ganska länge sedan de förlorade och segern mot Derby i veckan var viktig. Då spelade de de med tio man i en timme och fightades bra. Bortaplan nu där de har fem kryss på nio matcher.

Jag chansar bort tvåan och lämnar krysset ensamt. Stoke får inte riktigt till det.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
2
5
1
6
X
7
1
X
8
X
2
9
1
10
X
2
11
1
X
12
1
X
13
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
2
5
1
6
X
7
1
X
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund