Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 47

Stryktipset promo
Stryktipset är tillbaka med en gosig jackpott på 15 miljoner och på en svår kupong med jätteöverstreckade favoriter i exempelvis Bournemouth, Huddersfield och Swansea finns det läge för finfin utdelning.

Jag väljer att singelstrecka storfavoriten Liverpool och den lite mindre favoriten Luton tillsammans med två chansartade spikkryss för att kunna vara med eventuella skrällar i övriga matcher.

Veckans singelstreck: Jag tänkte först gardera Liverpool hemma mot Southampton, men med tanke på att det finns mängder av ordentligt överstreckade favoriter längre ned på kupongen använder jag Liverpool som kupongens bank. De ska såklart bara vinna mot Southampton.

Veckans helgardering: Crystal Palace ser helbra ut och ska ha bra chans hemma mot Aston Villa. Men jag luktar skräll här och tar alla tecken på Stryktipset.

Veckans mest överstreckade: Bland flera överstreckade tecken ser Huddersfield ut att bli värst hemma mot Middlesbrough. Oddsmarknaden håller matchen som jämn medan stryktipsspelarna just nu spelar den till 51-26-23 procent. Kryss och tvåa i match 8!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Liverpool FC Southampton FC
1. Liverpool FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool ser sådär ruskigt bra ut igen efter uppehållet efter en något tyngre period före det. Körde över Arsenal i lördags och vann enkelt mot Porto i Champions League trots att de vilade flera spelare. Fokus ligaspelet så att de inte tappar ytterligare mark till Man City och Chelsea!

Southampton gör det ok. Stabila och viktiga 1-0-segrar mot Watford och Aston Villa följdes upp av en förlust i Norwich senast. Men Saints var minst lika bra och borde nog tagit minst en poäng. Har stått upp bra mot starkt motstånd förr. Framför allt borta mot Manchester City där de tog poäng i september. Gott skadeläge.

Med tanke på den svåra kupongen är det egentligen bara att spika Liverpool. Men så kommer de flesta tänka och skrällkrysset kan bli ordentligt spelvärt. Jag letade länge sätt att hitta garderingen, men med tanke på att jag garderar de övriga favoriterna "tvingas" jag lita på Liverpool.

Brighton & Hove Albion FC Leeds United
2. Brighton & Hove Albion FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton & Hove Albion började säsongen bra, men på slutet har de haft ordentligt svårt att vinna matcher. Åtta raka tävlingsmatcher utan seger nu! Höll 0-0 länge borta mot Aston Villa och var minst lika bra som motståndet, men två sena hemmamål förstörde dagen. Före det 1-1 hemma mot Newcastle trots att de var smått överlägsna. Tillbaka till målskytteproblem från förra säsongen? Gott skadeläge och nu är målvakt Robert Sanchez tillbaka.

Leeds United ser ut att lida av "den svåra andrasäsongen"-syndromet och har det jobbigt just nu. Bra insats borta mot Tottenham senast, åtminstone i första halvlek, men räckte till slut inte till. Lider av skador på nyckelspelare. Raphinha och Rodrigo saknades senast, men ser ut att vara tillbaka på lördag. Ett jätteplus! Ayling, Koch och Bamford saknas dock fortfarande.

Två lag som inte hittar målet så ofta, så krysset känns sunt. Garderar med hemmaettan trots att den lär överstreckas något till en bit över 50 procent.

Crystal Palace FC Aston Villa
3. Crystal Palace FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X (Topptipset)

Crystal Palace fortsätter att se bra och intressanta ut och i de senaste tio matcherna är det bara Liverpool som lyckats besegra Palace. Smågalen match mot Burnley senast slutade till slut 3-3 och båda lagen kunde ha vunnit. Burnley hade några fina lägen på slutet.

Aston Villa vann direkt under Steven Gerrard och det betyder nog mycket efter fem raka förluster före det. Faktum är att det såg inte så illa ut som det verkar under förlustraden och det finns stor kvalitet i Villa. Dock ligans sämsta bortalag så här långt!

Jag har lite känsla för att Aston Villa kan skrälla här. Samtidigt vågar jag inte gå emot Palace och helgarderar på Stryktipset. På Topptipset chansar jag på singelkrysset. Crystal Palace brukar hitta sätt att spela oavgjort.

Norwich City FC Wolverhampton Wanderers FC
4. Norwich City FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Norwich City har tagit två efterlängtade segrar på slutet och det betyder naturligtvis massor inför fortsättningen. Jag har stor tro på att Dean Smith kan få igång Norwich, det finns en del kvalitet i truppen och segrarna på slutet ger lite arbetsro. Men samtidigt måste det erkännas att de haft maxflyt i båda segrarna och de behöver höja sig ytterligare för fler poäng.

Wolverhampton Wanderers ser oerhört fina ut och skulle kunna vara med och konkurrera om platserna till Europa hela vägen in i maj. Stark och rättvis seger hemma mot West Ham senast och förutom förlusten borta mot Crystal Palace har de radat upp segrar på slutet. Det ska sägas att det varit med lite medflyt, men Wolves är bra.

Wolves ser betydligt bättre ut än Norwich och x2 bör vara ett bra lås.

Birmingham City Blackpool FC
5. Birmingham City - Blackpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Birmingham City är det svårt att få grepp om. Började säsongen svagt, men var inte riktigt så dåliga som resultaten antyder och så hittade de följaktligen också tre raka segrar kring månadsskiftet oktober/november och jag trodde att de skulle klättra ordentligt. Men sedan kom förluster mot Reading och Hull och svaga insatser. Dock lite marginaler mot sig mot Hull. Först fick Hull 1-0 godkänt trots att bollen uppenbart var över linjen precis före. Därefter fick Gary Gardner en utvisning efter ett hjärnsläpp. Därefter 0-0 i Coventry, men Coventry var det bättre laget. Saknar fortsatt en hel del skadade spelare, bland annat försvararna Maxime Colin och Kristian Pedersen. Dessutom är mittfältsankaret Ryan Woods avstängd tillsammans med Gardner.

Blackpool har jag inte hållit speciellt högt, men på slutet har de tagit mycket poäng och på de tolv senaste matcherna har de bara två förluster. Många av resultaten har de fått med sig trots att de varit det sämre laget statistiskt. Blackpool har, liksom Birmingham, en lång skadelista.

Jag tror att Birmingham ska ha en bra chans här, men de är skadedrabbade, har svårt att hitta målet och kommer bli överstreckade. Krysset får räcka som gardering.

AFC Bournemouth Coventry City
6. AFC Bournemouth - Coventry City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

AFC Bournemouth har haft en fin säsong så här långt och gick länge obesegrade. Men de går inte att inte hamna i en svacka, speciellt i Championship med alla dessa matcher, och nu har även The Poppies förlorat. Två gånger till och med. Först hemma mot Preston i början av månaden och därefter borta mot Derby i söndags någon dag efter att Derby hade fått ytterligare poängavdrag. I onsdags blev det 1-1 i en jämn match borta mot Millwall. Dominic Solanke fortsätter att ösa in mål trots lagets lilla kräftgång, i de senaste sju matcherna har han hittat målet åtta gånger och över säsongen har han 15 mål på 19 matcher. Än så länge är det ingen ko på isen för Bournemouth, men de behöver börja vinna matcher igen. Tufft matchande efter uppehållet med matcher söndag-onsdag-lördag.

Coventry City har också haft en stark säsong, men tappat lite fart på slutet. Kommer från två raka 0-0-matcher och det tidigare så starka anfallsspelet har gått lite i stå. Ett typiskt hemmalag, i bortatabellen ligger Coventry i botten efter nio poäng på de inledande nio matcherna.

Jag tror att Bournemouth har en bra chans att hitta en seger igen här med tanke på Coventrys bortafacit, men Bournemouth streckas stenhårt (67 procent just nu) och då tar jag med krysset till under 20 procent. På stora system är tvåan också intressant.

Hull City Millwall FC
7. Hull City - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Hull City såg länge smått hopplösa ut, men på slutet har de plötsligt tre raka segrar utan insläppta mål. Imponerande såklart, men vid en närmare titt på matcherna kanske det inte är så fantastiskt. Den första segern kom mot hopplösa Barnsley. Därefter en stark hemmaseger mot Birmingham, men med maxflyt. Först fick Hull ett mål godkänt som var helt felaktigt och därefter fick Birmingham en utvisning strax före paus. Stark seger i en jämn match i Cardiff i onsdags, men samtidigt observerar jag att Hulls mål var deras enda skott som träffade målet. Hull hade stora problem med skador i inledningen av säsongen och kanske är de inte så svaga som inledningen indikerade. Defensiven är stark i nuläget.

Millwall tuggar på och är svårslagna. Tyvärr spelar de lite för mycket oavgjort för att på riktigt hänga med topplagen (9 kryss på 19 matcher är näst mest i ligan) och nu kommer de från tre raka 1-1-matcher. Med 14 matcher som slutat under 2.5 mål är det bara ett lag som har lyckats med det fler gånger och det är lördagens motståndare Hull som har 15 matcher under 2.5.

Målsnålt att vänta och på en i övrigt dyngsvår kupong chansar jag med kupongens första singelkryss. Oddsmarknaden ser detta som kupongens mest sannolika oavgjorda match. Vid gardering är tvåan det tecken jag väljer först. Millwall är bättre än Hull i grunden.

Huddersfield Town Middlesbrough FC
8. Huddersfield Town - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Huddersfield Town går bra och de har bara tre poäng upp till sjätteplatsen och offensivt kvalspel. Stark seger hemma mot West Brom i lördags. De lät motståndarna ha boll, men var oerhört solida och stod för en stark laginsats. De kom dock snabbt ned på jorden igen efter 0-1 borta mot QPR senast efter ett sent avgörande. Fyra vinster och en oavgjord på de senaste fem hemmamatcherna.

Middlesbrough går riktigt svagt trots att de har en trupp för den övre halvan och kanske till och med offensivt kvalspel. Efter en stark oktober har de nu fem raka utan vinst (två oavgjorda och tre förluster) och det är såklart inte bra nog. Men statistiskt ser det inte alls så illa ut och de har vunnit på xG i de senaste tre matcherna. Klart bättre än Preston i första halvlek i tisdags, men tappade till förlust sent. Kanske är Boro lite underskattade här? Chris Wilder är en bra manager som borde få fart på Middlesbrough snart.

Oddsmarknaden håller matchen som helt jämn och till strecken 51-26-23 procent just nu är x2 ett självklart val.

Luton Town Cardiff City
9. Luton Town - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luton Town har tappat lite fart på slutet och nu har de två förluster och en oavgjord i de senaste tre matcherna. Men de har inte spelat speciellt dåligt och var egentligen mycket bättre än QPR i spelet näst senast. Borta mot Nottingham Forest i tisdags borde de vunnit efter straff och utvisning efter timmen spelad. Men straffen missades och därefter lyckades Luton inte hitta målet trots tryck. Kan de få igång målskyttet är Luton ett lag för toppen!

Cardiff City såg ut att ha hittat lite fart med Mick McCarthy borta, men så blev det 0-1 och svagt spel hemma mot Hull och Cardiff blev utbuade av sina egna då. En dag mindre vila än Luton kan vara ett minus här.

På en mycket svår kupong kan Luton vara en sund spik upp mot 60 procent.

Peterborough United Barnsley FC
10. Peterborough United - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Peterborough United ligger precis under strecket och kommer från tre raka förluster och bara en inspelad poäng och ett mål framåt på de senaste fem matcherna. De poäng de plockar har varit på hemmaplan, medan bortaspelet varit katastrofalt. Troligen har de varit lite för naiva och 0-4 mot Blackburn senast oroar. Fokus på att få till försvarsspelet här?

Barnsley går tragiskt svagt och Poya Asbaghi har inte fått fart på spelet än så länge. Under sin första match på bänken blev det 0-2 hemma mot Swansea och det kanske inte är hela världen. Värre är att de blev totalt utspelade och hade bara 21 procent av bollinnehavet. Fokus på att sätta försvarsspelet först?

Här ser jag att det kan ticka 0-0 länge och jag chansar på singelkryss nummer två!

Stoke City Blackburn Rovers
11. Stoke City - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Stoke City trodde jag på ordentligt i början av säsongen, men en extrem skadelista har gjort att resultaten i oktober var svaga. Har lyckats vända och ta tre raka segrar trots skadeläget, men senast åkte de på däng borta mot Bristol City. Insatsen var inte så tokig ändå och minst ett mål borde de fått in. Skadorna just nu är på ordinarie spelare. Bland annat saknas Nick Powell, Sam Clucas, Jordan Thompson och Harry Souttar. Till det är Sam Surridge och Joe Allen avstängda. Har fortfarande alternativ på topp, men hur påverkas övriga lagdelar av alla skador och avstängningar?

Blackburn Rovers har vänt om efter den katastrofala 0-7-förlusten hemma mot Fulham för fyra matcher sedan. Därefter har de slagit Sheffield United med 3-1, spelat 1-1 borta mot Bristol City (svag insats) och slagit Peterborough hemma med 4-0. Svårt vina matcher på bortaplan.

Långsiktigt tror jag mer på Stoke än Blackburn, men med tanke på statusen i Stoke och att ettan ser ut att favoritstreckas är x2 ett vettigt val trots att Blackburn är ett typiskt hemmalag.

Swansea City Reading
12. Swansea City - Reading Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Swansea ser starka ut i nuläget och de trillar boll på ett fint sätt, men är också lite ojämna. Körde fullständigt över ett svagt Barnsley senast, men ska vara nöjda med 1-1 hemma mot Blackpool före det och kördes över av Bournemouth dessförinnan. Kommer streckas stenhårt här och med ett sådant orutinerat lag är det bara att gardera.

Reading har en tung skadelista och har också problem att plocka poäng just nu. Har värvat före detta Storspelare som Andy Carroll och Danny Drinkwater och kan de få igång dem har de några starka pjäser att luta sig mot.

Med tanke på streckfördelningen skulle jag gärna tagit alla tecken här, men får nöja mig med 1x.

Plymouth Argyle Wigan Athletic
13. Plymouth Argyle - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Plymouth Argyle ledde serien för två omgångar sedan, men därefter har det blivit två klara förluster. Men det har varit tuffa matcher. Först borta mot ett heltaggat Charlton infor 26 000 åskådare på The Valley (massa gratisbiljetter) och sedan mot ett bra Wycombe som backade hem och gjorde det svårt för Plymouths starka ytterbackar att hitta ytor. Före de två matcherna hade Plymouth hittat målet flest gånger i ligan och de har en stark offensiv. Statistiskt har Plymouth överpresterat en aning. Stort test nu!

Wigan Athletic är ligans bästa bortalag och trivs förträffligt på resande fot. Rad 6-1-1 där förlusten kom i bortapremiären mot Sunderland. Fick nöja sig med 2-2 i Cambridge senast. Trots att de dominerade i spelet var de plötsligt två mål efter och fick gräva djupt för krysset. Imponerande! Wigan har hittat målet i samtliga (liga)matcher så här långt! Fick vila under helgen och är kanske lite piggare än Plymouth? Anfallaren Charlie Wyke kollapsade under träning nyligen (läget ska vara under kontroll) och saknas.

Två målglada lag och med tanke på att jag gissar att många proffsspelare väljer x2 här plockar jag ettan och tvåan. De är de två mest sannolika utfallen enligt oddsmarknaden.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
1
X
3
1
X
2
4
X
2
5
1
X
6
1
X
7
X
8
X
2
9
1
10
X
11
X
2
12
1
X
13
1
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
X
3
X
4
X
2
5
1
X
6
1
X
7
X
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 2500 kr
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
1000 kr riskfritt spel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% upp till 2000 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
300% upp till 750 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se