Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 46

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 46 2023 med fyra tråkiga landskamper och nio härliga matcher från engelska League One och Two. Kupongen innehåller en del favoriter och några av dem måste missa för utdelning.

Vi har inte någon jackpott, men uppehållet i Premier League och Championship gör att omsättningen sjunker och kanske blir det en större andel ”dumma” rader som ger möjligheter ändå. Än så länge har jag svårt att få en vettig struktur på kupongen och kanske är den för favoritbetonad, men det finns ju tid kvar att fila på tecknen. Min rekommendation här och nu är att gardera Schweiz och Tyskland.

Veckans singelstreck: Irland ska tydligen tjäna på en förlust borta mot Nederländerna och då är det bara att spika ettan.

Veckans helgardering: Tyskland har naturligtvis toppchans hemma mot Turkiet, men det är en laddad vänskapsmatch och därför tar jag alla tecken och hoppas på att något oväntat händer. Det lär vara mycket turkar på läktaren.

Veckans mest överstreckade: Än så länge är det svårt att hitta ett givet överstreckat lag och jag får passa denna vecka.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Holland Irland
1. Holland - Irland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nederländerna ser ut att ta andraplatsen i Grupp B, men jag tror att de vill göra det klart med vinst på ett omotiverat Irland på lördag. Vann med minsta möjliga marginal i Grekland senast efter att ha fått straff på tilläggstid.

Irland däremot gynnas tydligen av att förlora på lördag. En förlust gör att det finns en liten, liten chans att de kan ta sig till EM via Nations League. Det ska tydligen finnas en hel del skadade spelare och några med småskador. Det ligger inte i det irländska kynnet att lägga sig, men där bör inte finnas någon motivation alls.

Singeletta!

Israel Rumänien
2. Israel - Rumänien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Israel har fortfarande en chans att nå EM, men då måste de vinna på lördag. Spelade redan i söndags för att spela ikapp matcherna de missade i förra landskampsperioden. Borta mot Kosovo blev det förlust med 0-1. I onsdags spelade de igen, denna gång mot Schweiz (på neutral plan i Ungern) och då blev det 1-1 efter att Shon Weissman hoppat in och satt kvitteringen sent. Inga direkt imponerande resultat alltså. Nu är det hemmaplan i Ungern igen... Stjärnan Eran Zahavi fick speltid i båda de senaste matcherna.

Rumänien känns bättre än på länge och säkrar andraplatsen vid oavgjort på lördag. Nio raka utan förlust och den senaste förlusten kom för exakt ett år sedan i en träningslandskamp mot Slovenien.

Jag tycker att Rumänien ser bättre ut än Israel och på neutral plan viktar jag åt höger.

Schweiz Kosovo
3. Schweiz - Kosovo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / X (Topptipset)

Schweiz har goda möjligheter att ta sig till EM och gör så vid seger på lördag. Men jag tycker inte att de imponerar och i en relativt snäll grupp och de kryssat i fyra av åtta matcher. Senast i Ungern mot Israel efter en ok insats, men inte mycket mer. I förra samlingen blev det 3-3 hemma mot Belarus efter att Schweiz reducerat och kvitterat i slutminuterna. Vilka får bäst läktarstöd på lördag?

Kosovo tar ju sig inte till EM (även om de verkar ha en teoretisk chans), men är inte så tokiga faktiskt. Slog Israel hemma i söndags och har överlag kryssat mycket i kvalspelet. Har en hel del fina spelare, som exempelvis store Vedat Muriqi. Men han skadades mot Israel och ska saknas här tillsammans med några tunga spelare till. Stora avbräck, men där finns några till som kan störa.

Jag garderar med krysset trots skadeläget. På Topptipset, där jag bara spelar 32 rader, chansar jag rejält och plockar bort ettan och tar singelkrysset som jag gissar streckas under 15 procent.

Tyskland Turkiet
4. Tyskland - Turkiet Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Tyskland har ju krisat ordentligt under en längre period, men de har haft tid på sig att rätta till det med tanke på att de bara spelar massa vänskapsmatcher och nu har de haft några vettiga resultat på slutet. Det blev seger mot Frankrike under Völler och sedan Nagelsmann tog sig in har de slagit USA och spelat 2-2 mot Mexiko. Jag gissar att de inte tar alltför lätt på denna matchen heller utan vill sätta ihop något vettigt med tanke på resultaten de senaste åren.

Turkiet har Vincenzo Montella som förbundskapten och har gjort det mycket bra i sin EM-kvalgrupp där de vunnit fem, spelat oavgjort mot Armenien hemma och förlorat mot Kroatien hemma. Bland segrarna märks Kroatien borta i förra samlingen efter en mycket övertygande insats. Med tanke på matchens politiska betydelse och alla turkar som bor i Tyskland kommer de nog heltända på lördag.

Jag gissar att Tyskland vinner här, men en träningslandskamp är en träningslandskamp och i en träningslandskamp kan allting hända. Alla tecken på Stryktipset och 1x på Topptipset.

Blackpool FC Shrewsbury Town
5. Blackpool FC - Shrewsbury Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blackpool FC har Neil Critchley tillbaka som tränare och har varit hyfsade så här långt i League One, även om förra årets Championshiplag borde samtidigt ha kunnat ta ytterligare några poäng. Än så länge har de 24 med raden 6-6-5, varav 5-2-2 hemma. Förlorade borta mot topplaget Bolton senast och har faktiskt tre raka ligamatcher utan seger. Dock i halvsvåra matcher och spelade dessutom med tio man i andra halvlek mot Peterborough nyligen. Jag tror att formen är bättre än vad resultaten på slutet visat. Rutinerade och meriterade Jordan Rhodes har gjort nio mål på sina inledande tretton ligamatcher för Blackpool!

Shrewsbury Town ligger åtta platser bakom Blackpool i tabellen, men de har bara fyra poäng färre inspelade efter att ha vunnit sex, spelat två oavgjorda och förlorat nio. Enbart fyra av de inspelade tjugo poängen så här långt har tagits på bortaplan. Lyckades vända 0-2 till 3-2 hemma mot fullständigt hopplösa Reading senast efter att ha krigat in de två avslutande målen båda kom på tilläggstid, men det säger mer om krisklubben Reading än om Shrews. Före den matchen hade de gjort sju mål framåt på sexton matcher. Stora och starka men inte mycket mer. Nohan Kenneh (Liberia) och Max Mata (Nya Zeeland) är iväg på landslagssamlingar.

För mig är Blackpool spikbara upp till 70 procent trots att oddsmarknaden ger dem ca 60 procent chans till vinst.

Stevenage F.C. Lincoln City
6. Stevenage F.C. - Lincoln City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Stevenage Football Club har, som nykomlingar, klättrat upp på plats fem i League One efter att ha vunnit två raka ligamatcher och inte förlorat på fyra. Dessutom två segrar i icke betydelsefulla cupmatcher, vilket ger fyra raka segrar. I ligan blev det senast 1-0 borta mot Wycombe i en chansfattig match, som mest präglades av två allvarliga skador på hemmalaget och långa tilläggstider i båda halvlekarna. Jamie Reid avgjorde och det betydde att han målat tio gånger på sexton matcher. Stevenage är svårslagna hemma, men har å andra sidan haft svårt att avgöra också, hemmaraden är 3-4-1.

Lincoln City tar bussen två timmar söderut för att försöka lugga svårslagna Stevenage på alla poäng. Det ser ut som att det blir en mittenplacering i år igen. Just nu placerar de sig på nionde plats i tabellen och ska de hänga med topplagen får de nog börja vinna snarast. Senast 1-1 hemma mot Port Vale efter att mycket rättvist ha kvitterat på tilläggstid. Lincoln saknar naturliga målskyttar.

Etta och kryss känns mycket stabilt.

Accrington Stanley Wrexham AFC
7. Accrington Stanley - Wrexham AFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Accrington Stanley ramlade ur League One ifjol och är ett relativt bra lag i League Two, men bör inte kunna konkurrera med lagen i topp fem just nu. Vinner eller förlorar oftast (rad 8-2-7 med 5-1-3 på hemmaplan), men har tveksam form i dagsläget. Efter fem raka segrar (fyra i ligan) har de nu förlorat hemma mot Colchester som favoriter, spelat 2-2 i Doncaster i cupen, förlorat borta mot Crawley Town och i veckan förlorat efter förlängning i cupreturen mot Doncaster. På lördag är Norwichlånade försvararen Brad Hills avstängd.

Wrexham AFC är mer än ett poplag. Efter en vild inledning av säsongen (3-5 mot MK Dons) har de varit stabila bortsett från 0-5 borta mot seriesuveränen Stockport County i september. Nu har de elva raka tävlingsmatcher utan förlust och fem raka segrar. Senast stabila 2-0 hemma mot Gillingham. Behöver inte hålla i bollen utan spelar varierat och balanserat och kan slå vägvinnande långa bollar. Som topplag är medelvärdet för bollinnehavet strax under 48 procent. Mindre än 1.5 timmes resa till Accrington strax norr om Manchester.

Jag streckar från höger och tar x2.

Barrow Crawley Town
8. Barrow - Crawley Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Barrow Association Football Club har visat fin stabilitet under säsongen och med den vassa resultatraden 7-7-3 (hemma 3-4-0) ligger de för närvarande sexa i tabellen strax bakom förväntade topplag som Wrexham, Mansfield, Crewe och Notts County. Kan de vända några av hemmakryssen till vinster konkurrerar de verkligen om direkt uppflyttning. Åtta raka tävlingsmatcher utan förlust och fyra raka segrar. Senast blev det 2-1 borta mot krisande storklubben Bradford, men hemmalaget förde spelet och skapade mest. Barrow har bara 15 insläppta och är med det näst bäst i ligan.

Crawley Town, från några mil söder om London, har dryga 500 km till lördagens bortamatch i kuststaden Barrow-in-Furness i Cumbria. De har 24 inspelade poäng, bara fyra mindre än Barrow och dessutom en match mindre spelad. Borta har de dock bara tagit sex poäng... Stabil seger hemma mot Accrington Stanley i lördags och kanske har formen vänt efter en tung period med mycket bortamatcher.

Ett bra hemmalag i fin form mot bortasvaga gäster som dessutom fått resa långt. Etta och kryss bör räcka även om lagen är ungefär lika bra sett till de underliggande siffrorna. Blir ettan alldeles för överstreckad kanske den ska chansas bort...

Forest Green Rovers Grimsby Town
9. Forest Green Rovers - Grimsby Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Forest Green Rovers har tappat konceptet. Efter att för första gången någonsin gått upp i League One efter förra säsongen har inte mycket funkat. Solklar jumbo förra säsongen och nu har de inlett spelet i League Two med fyra vinster, en oavgjord och elva förluster. Tretton poäng gör att de ligger på nedflyttningsplats. I den senaste ligamatchen förlorade de med 0-3 mot Tranmere som före matchen låg efter Forest Green i tabellen. Storseger mot Scarborough från National League North i cupreturen i veckan ger kanske lite råg i ryggen, men säger ingenting (mer än att det kan vara sega ben med tanke på att flera ordinarie startspelare startade). På topp sliter självaste Troy Deeney som någon slags spelande hjälptränare, men han har fått fem gula kort nu så jag gissar att han är avstängd på lördag.

Grimsby Town är inte mycket bättre än Forest Green och korsar landet för en mycket viktig poäng på lördag. Än så länge har de spelat ihop 17 poäng, varar bara 3 på bortaplan (0-3-5). Hemma är de ok och de slog topplaget Morecambe med 3-2 i lördags. Också Grimsby spelade cupmatch mot ett lag från National Leagues andranivå i veckan (hela 7-2 hemma mot Slough Town). Det betyder att interimtränarna Shaun Pearson and Ben Davies ¨har två raka segrar. Positiv energi!?

Jag gissar att Forest Green är ett bättre lag på pappret och chansar på singelettan här, men hade gärna haft alla tecken egentligen…

Gillingham FC Salford City
10. Gillingham FC - Salford City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Gillinghams amerikanska ägare har valt en ny manager och det är den före detta PL-spelaren Stephen Clemence som fått chansen. Som tränare har han mest gått bakom Steve Bruce i olika klubbar. Han började med att förlora med 0-2 i Wrexham, men det går inte att få en mycket tuffare start (speciellt inte med tanke på att hemmalaget gjorde 1-0 efter 57 sekunder) och det är inget säga någonting om. Clemence behöver få igång målskyttet, än så länge har Gillingham bara 14 mål framåt på sina 17 ligamatcher. Resultatraden 8-1-8 (4-1-3 hemma) är intressant med tanke på att de spelar ganska målsnålt...

Salford City har 27 mål framåt och hade alltså behövt ett mål till för att ha gjort dubbelt så många som Gillingham. Skytteligaledaren Matt Smith har med sina 13 fullträffar på egen hand gjort hälften av Salfords och är bara ett ifrån att ha gjort lika många som Gillingham. Men Salford släpper in en del också och med raden 6-3-8 (4-1-4 borta) är de två poäng bakom lördagens motståndare. Förlorade hemma mot starka Mansfield senast trots att Salford höll i bollen och skapade lika mycket som topplaget. En ganska stark startelva fick slita hårt med förlängning och straffar (förlust) mot starka Peterborough i tisdags medan Gillingham inte hade någon match. Bra insats, men risk för slitna ben? Kanske, men har trots allt tre hela dagar att vila.

Det finns en hel del som talar för hemmaseger här, men också en del emot. Eftersom ettan ser ut att bli något överstreckad väljer jag Gillingham som en av mina favoriter att plocka bort på kupongen.

Harrogate Town Swindon Town
11. Harrogate Town - Swindon Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Harrogate Town slutade på nittonde plats av ligan förra året och med tanke på det är deras rad 7-1-9 så här långt ganska bra. Observera dock att de på hemmaplan är riktigt svaga och bara har två segrar så här långt. Slog Walsall (borta såklart) med 1-0 i lördags, men resultatet var långt ifrån rättvist. Före det två raka förluster. Statistiskt har Harrogate överpresterat så här långt.

Swindon Town har det jobbigt just nu! Efter att manager Michael Flynn skrev på ett nytt kontrakt har de förlorat med 4-7 i cupmatchen mot Aldershot, 1-3 borta mot Colchester i en jämn match och 2-4 hemma mot superlaget Stockport. Fem raka förluster är jobbigt. Släpper in mycket mål, men med 36 mål framåt är bland de bästa i ligan. Daniel Kemp har gjort nio och Jake Young tolv. Dessutom har de rutinerade hjälten Charlie Austin på topp och de tre kan störa samtliga försvar på den här nivån.

Oddsmarknaden håller Swindon före Harrogate och det tror jag inte stryktipsspelarna snappar upp. Jag väljer x2, men ett-tvåan kan vara vettigt med tanke på lagens resultat under säsongen.

Mansfield Town Newport County
12. Mansfield Town - Newport County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Mansfield Town är som vanligt ett topplag i League Two och för deras skull kan vi hoppas att de inte hittar ett sätt att vaska uppflyttning igen. Det finns många starka lag även i denna divisionen och det håller inte att tappa poäng i onödan. Har lyckats ge sig själva chansen genom att åka ur cuper efter tre raka cupförluster. I ligan ser det bättre ut med åtta vinster och åtta oavgjorda (noll förluster). Bortaslog Salford senast trots att motståndarna höll i bollen. Det var nog inte med i Mansfields plan, men i den enskilda matchen var det bara att acceptera. Jordan Bowery är en före detta anfallare som blev högerback, men som i de senaste matcherna tvingats upp på topp igen (bland annat efter att Lucas Akins skadats) och gjorde mål mot Salford. Det andra målet gjordes av Davis Keillor-Dunn, en av ligans absolut bästa spelare. Den underliggande statistiken backar Mansfield som topplag, de har 44 fler skott från öppet spel än Wrexham på andra plats och hela 59 fler än suveränen Stockport. I antal skott mot eget mål i det öppna spelet är de näst bäst i ligan. Det skapas chanser alltså och Mansfield borde kunna göra mer mål. Formen är dock tveksam efter de tre raka cupförlusterna och seger utan att imponera senast.

Newport County har det jobbigare. Med 19 inspelade poäng ligger de på plats 20 i tabellen och borta har de bara sex inspelade poäng. Förlorade mot Bristol Rovers i cupen i tisdags och före det blev det 0-0 hemma mot Milton Keynes Dons i en match där MK Dons var närmast segern. Newport har möjligen tätat till defensiven på slutet, men 32 insläppta sett över säsongen är det bara jumbon Sutton som slår. Will Evans har gjort tio mål så här långt för Newport.

Jag är lite orolig att Mansfield tappat fart efter några svaga resultat och insatser på slutet, men jag tycker att de ska vara bättre än Newport. Spik till 75 procent åtminstone.

Sutton United Tranmere Rovers FC
13. Sutton United - Tranmere Rovers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sutton United, från södra London, har bara spelat in elva poäng i League Two så här långt och med det ligger de sist med två poäng upp till Forest Green och lördagens motståndare Tranmere. Har släppt in 37 och det är klart mest i ligan. Men kanske har Sutton stått för en uppryckning nu. De slog Bradford i ligaspelet i slutet av oktober och följde upp med seger i FA-cupen mot Fylde (National League) och 1-1 borta mot Colchester i lördags (kvittering på tilläggstid).

Tranmere Rovers från Liverpool har alltså bara två poäng fler inspelade än jumbon och det lyser väldigt rött i resultatraden på slutet. Slog dock Forest Green med hela 3-0 i den senaste ligamatchen och kravlade med det upp ovanför nedflyttningsstrecket. Tranmere på bortaplan: 0-0-8 och målskillnad 4-17... De har dock underpresterat den underliggande statistiken en del sett över säsongen och kan nog mer än vad de visat upp så här långt. Matchade i tisdags då Sutton fick vila.

Jag går på hemmaplansfördelen och spelar 1x.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
X
2
3
1
X
4
1
X
2
5
1
6
1
X
7
X
2
8
1
X
9
1
10
X
2
11
X
2
12
1
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
2
3
X
4
1
X
5
1
6
1
X
7
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.