Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 45

Stryktipset promo
Landskampshelg utan jackpott på Stryktipset gör att det finns risk för låg utdelning till helgen. Det gäller att gardera rätt favoriter!

Just nu ser det ut att bli streckvärde i flera potentiella spikförslag, men streckfördelningen har inte alls satt sig och det gäller att studera läget på lördag eftermiddag.

Veckans singelstreck: Mängder av förslag denna gång, men helgens mest streckvärda favorit ser Spanien ut att bli hemma mot Sverige. Just nu streckas ettan till 45 procent. Oddsmarknaden ger den 70 procents sannolikhet...

Veckans helgardering: Valladolid saknar en del spelare på landslagsuppdrag och kan vara en favorit i fara hemma mot Fuenlabrada. Jag tar alla tecken på Stryktipset och hoppas på tvåan.

Veckans mest överstreckade: Just nu är Sverige något av det mest överstreckade tecknet jag någonsin sett på Stryktipset! De streckas till 25 procent, men ges bara 10 procents chans av oddsmarknaden.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Montenegro Holland
1. Montenegro - Holland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Montenegro tappade alla chanser till avancemang efter 0-2 i Norge i förra samlingen. Norges seger satt ganska hårt inne då. Det definitiva avgörande kom i slutsekunderna. Montenegro skapade en del, men hade å andra sidan inte ett skott på mål. Avslutar nu kvalspelet hemma mot Nederländerna och Turkiet. Saknar en hel del ordinarie spelare till samlingen och då borde naturligtvis VM-jagande holländare bli för tuffa.

Nederländerna sitter under Louis van Gaal överst i tabellen med två matcher kvar att spela. Först lördagens i Montenegro och därefter avslutning och troligt avgörande hemma mot Norge. Har visat god form efter EM även om 1-0 borta mot Lettland i senaste samlingen inte direkt imponerar.

Så länge Nederländerna streckas under 80 procent singelstreckar jag tvåan.

Norge Lettland
2. Norge - Lettland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Norge har gjort det bra under hösten med segrar mot Lettland, Gibraltar och Montenegro och 1-1 hemma mot Nederländerna och borta mot Turkiet i förra samlingen. Måste naturligtvis gå för segern här för att hänga på Holland och hålla Turkiet bakom sig. Saknar Haaland, men det finns hög kvalitet bland forwards ändå. Speciellt mot ett lag som Lettland.

Lettland är ett riktigt svagt landslag, men har gjort det bra i kvalet och trots allt skrapat ihop fem poäng efter seger hemma mot Gibraltar och oavgjort mot Montenegro och självaste Turkiet borta. I den förra samlingen var de nära poäng efter 0-1 hemma mot Nederländerna och 1-2 hemma mot Turkiet efter att ha tagit ledningen med tjuga minuter kvar. Turkiets segermål kom långt in på tilläggstid. Krigar fantastiskt, men ska naturligtvis inte räcka till i Norge.

En lite tråkig match att ha med på kupongen och trots att Norge streckas stenhårt kan jag inte göra annat än att lämna ettan ensam.

Wales Vitryssland
3. Wales - Vitryssland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Wales har goda möjligheter att plocka andraplatsen efter att endast ha förlorat borta mot Belgien i inledningsmatchen av kvalspelet. Ok resultat efter EM, men har inte direkt imponerat. Avgjorde på tilläggstid i Belarus, fick bara 0-0 hemma mot Estland och vann bara med 1-0 i Estland senast. Gareth Bale dras med ständiga skadebekymmer (men ska spela sin 100:e landskamp här) och till denna samlingen har Kieffer Moore lämnat återbud. Kan Wales få offensiva bekymmer här?

Belarus har bara plockat tre poäng i kvalet efter att i inledningsmatchen slagit Estland på hemmaplan. Därefter sex raka förluster med målskillnaden 2-17. Men tar vi bort 0-8 i Belgien har Belarus inte varit utspelade och skulle mycket väl kunna ha fått med sig poäng i Tjeckien eller hemma mot Wales och Belgien.

Vi ska ha klasskillnad här också, men Wales är något sämre offensivt än Norge och Nederländerna och då kan krysset vara intressant omkring 14 procent. På en favoritbetonad kupong jagas skrällen.

Sandvikens IF IF Karlstad Fotbol
4. Sandvikens IF - IF Karlstad Fotbol Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sandvikens IF krigade länge om den offensiva kvalplatsen efter omöjliga Brommapojkarna, men tre raka förluster tidig höst och nu bara sex poäng på de senaste sex matcherna har spolierat chanserna (även om de inte är teoretiskt borta). Förlust mot BP senast är inte mycket att säga något om, men 1-3 i Täby nyligen imponerar inte alls. Nu är målkungen Naeem Mohammed avstängd och den stora frågan är med vilken energi Sandviken kommer till match här? Obesegrade på hemmaplan (resultatrad 8-6-0) så här långt och det vill de naturligtvis fortsätta med. Dessutom gör kapten Olof Mård sin sista hemmamatch för Sandviken och det ger kanske lite lust.

IF Karlstad har något större möjlighet till offensivt kval med fyra poäng upp till Dalkurd på andraplatsen. God form med fyra segrar och en oavgjord de senaste fem.

När Sandviken görs till knappa favoriter spelar jag form- och motivationstvåan och garderar med kryss.

Real Valladolid CF Fuenlabrada
5. Real Valladolid - CF Fuenlabrada Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Real Valladolid har gjort det ok i inledningen av säsongen och parkerar just nu på en offensiv kvalplats med tre poäng ned till tabellsjuan. Förlorade stort i en märklig match borta mot Amorebieta näst senast (Valladolid var kraftigt spelförande och skapade något fler chanser, men Amorebieta gjorde målen), men annars har de åtta utan förlust på de seanste nio matcherna, varav fem segrar. Senast 3-1 hemma mot Mirandes efter att israeliske anfallaren Shon Weissman gjort två mål. Han har hittat målet sju gånger på tretton matcher så här långt, men saknas nu på grund av landslagsspel. Ett avbräck och dessutom är han inte den enda spelaren som är iväg med sina respektive landslag!

CF Fuenlabrada började säsongen starkt, men krigar nu på i tabellens nedre regioner med resultatraden 3-7-5. Lite för mycket kryss för att kunna klättra i tabellen alltså. Efter tre raka förluster plockade Fuenlabrada en ganska stark poäng hemma mot Eibar senast (0-0) i en jämn match. Bortaplan nu är värre, men motståndet nog något mer beskedligt.

Kan Valladolid vara en favorit i fara? Oddsmarknaden ger dem 59 procents chans och med tanke på att de saknar nyckelspelare plockar jag alla tecken och jag skrällen på Stryktipset. På Topptipset får 1x räcka.

SD Eibar AD Alcorcon
6. SD Eibar - AD Alcorcon Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Sociedad Deportiva Eibar är bra och en direkt återkomst till La Liga är inte alls otroligt. Ligger just nu tvåa i tabellen efter än så länge suveräna Almeria. Tre förluster så här långt, där de två första kom i säsongsinledningen. Därefter tio raka utan förlust innan Valladolid blev för svåra siste oktober. Bara 0-0 borta mot Fuenlabrada senast, men det var på bortaplan. Hemma på Estadio Municipal de Ipurua är de betydligt starkare än på bortaplan. Juan Diego Molina (mer känd som Stoichkov) har på fjorton matcher tryckt in sju mål från sin ytterposition (men inget på de fyra senaste spelade matcherna). Gamle superanfallaren Fernando Llorente skrev på för Eibar för några veckor sedan och har nu spelat två gånger 15 minuter och kan nog bli nyttig.

Agupación Deportiva Alcorcón sladdar sist i tabellen med bara åtta inspelade poäng så här långt. Fran Fernández har nyligen kommit in som ny tränare och senast mot Amorebieta tog de den första poängen under honom i en matchs om Alcorcón dominerade. Trots det får de vara nöjda med poängen med tanke på att motståndarna tog ledningen efter 90+1 minuter...

Eibar vinner troligen bara här och jag singelstreckar på Topptipset. Men jag har råd med ett tecken till på Stryket och då åker krysset med omkring 15 procent.

CD Mirandes SD Huesca
7. CD Mirandes - SD Huesca Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Club Deportivo Mirandés ligger tillsammans med bland annat Huesca på den nedre halvan i tabellen och med resultatraden 5-3-7 och målskillnaden 23-26 (näst flest gjorda mål i serien men också näst flest antal insläppta) vittnar om att offensiven premieras. Nu saknas flera ordinarie spelare. Anfallare Sergio Camello (5 mål på 12 matcher) och ytterback Sergio Carreira (13 matcher) är iväg med U21-landslaget. Till det klev offensive mittfältaren/anfallaren Simón Moreno av skadad senast. Körigt!

Sociedad Deportiva Huesca trillade ur La Liga förra säsongen och med tanke på det är säsongsinledningen svag. Leds sedan tre matcher tillbaka av Xisco Muñoz (ex Watford), men det har inte sett mycket bättre ut. Under honom har det slutat i 1-1 som favoriter hemma mot Amorebieta, 1-1 efter en mycket sen och lite turlig kvittering borta mot Ponferradina och senast 0-2 hemma mot Leganes efter stora oddssvängningar (till Leganes fördel) som jag inte hunnit undersöka. Ordinarie högerback Andrei Ratiu är med det rumänska landslaget och saknas därför.

Det är ungefär tre timmar mellan Miranda de Ebro och Huesca och vi har lite av ett nordderby på lördag. Med tanke på Mirandés målfacit vore det nog vettigt att lämna bort krysset, men just nu (fredag morgon) streckas hemmalaget till favoriter trots att oddsmarknaden håller Huesca högt. Ettan är ordentligt övervärderad och väljs bort.

Las Palmas Real Zaragoza
8. Las Palmas - Real Zaragoza Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Unión Deportiva Las Palmas ligger fyra i tabellen och siktar på La Liga igen. Hemma på Gran Canaria är de alltid svårslagna, så även i år med sex segrar och två oavgjorda (inga förluster). God form med fyra raka utan förlust och bara en förlust de senaste elva matcherna. Klarar sig relativt bra från att skicka spelare på landslagsspel, men mittback Eric Curbelo är avstängd. Återfår dock högerback Álvaro Lemos från avstängning. Ännu viktigare är att stjärnan Jonathan Viera ser ut att vara tillbaka från skada Snabbare än väntat.

Real Zaragoza är ett klassiskt storlag som varit rejält på dekis, men är på väg tillbaka igen. Parkerar just i mitten av tabellen och kan kanske börja titta uppåt igen efter flera tunga år. Svårslagna! En seger borta mot Alcorcón i början av september följdes av nio raka oavgjorda matcher(!) och därefter har de tagit två raka segrar. Sett till förväntat antal poäng skulle de vunnit flera av de oavgjorda matcherna. Men störs nu av flera tunga avbräck och fem spelare ska saknas här. Bland annat mittfältare Radosav Petrović (nio matcher), anfallare Nano Mesa (tolv matcher och mål senast) och mittfältare Francho Serrano (tio matcher och fyra raka 90-minutare). Zaragoza har svårt att göra mål, men är samtidigt också svåra att få hål på. De har släppt in minst antal mål i ligan!

Etta och kryss känns som ett bra lås med tanke på truppstatusen i Zaragoza och att Viera ska vara tillbaka i hemmalaget.

Spanien Sverige
9. Spanien - Sverige Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Spanien fick en bonus igår i och med Sveriges tunga förlust i Georgien. Efter att stabilt besegrat Grekland (utan att imponera stort, men utan att ha gett Grekland några stora chanser) räcker det med oavgjort på söndag. Saknar flera spelare till denna samlingen men bredden är stor i Spanien.

Sverige kraschade fullständigt igår och det var ju bristen på målskytte första timmen som fällde dem. Jag tycker egentligen att spelet var helt ok fram tills koncentrationsdipp och Georgien 1-0. Därefter tappade Sverige konceptet en aning. Efter Spaniens seger mot Grekland är andraplatsen säkrad och det behövs seger för att ta förstaplatsen. Full fart framåt på slutet om det står 0-0 eller 1-1?

Sverige behöver vinna här och har inte mycket för ett kryss. Visst finns det alltid en risk att Spanien rullar ut Sverige vid oavgjort mot slutet, men jag tror att vi får se en segrare på söndag. Ettan skulle kunna garderas med tvåan därför, men med tanke på att Spanien är grovt understreckade (streckfördelning 45-30-25!!!) just nu lämnar jag ettan ensam.

Grekland Kosovo
10. Grekland - Kosovo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Grekland räckte inte riktigt till mot Spanien igår (torsdag) och är nu avhängda för VM-spel. Det känns som att Grekland varit något förbättrade på slutet, men de brukar inte riktigt gilla när de själva ska föra spelet. Dessutom saknas ett par spelare. Med vilken inställning spelar Grekland på söndag?

Kosovo har en del kvalitet och har plockat några poäng i gruppspelet så här långt. Poängen har kommit hemma mot söndags motståndare, men de vann också mot Georgien i Georgien! Ibrahim Dresevic är avstängd.

Etta och kryss får räcka, men för den som letar skrällar kan även tvåan vara intressant här.

Portugal Serbien
11. Portugal - Serbien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Portugal är såklart jättebra, men fick nöja sig med 0-0 i Irland i torsdags och det skapades faktiskt inte mycket chanser åt något håll. Svag insats, men samtidigt var oavgjort tillräckligt bra. Nu räcker det att Portugal plockar poäng mot Serbien här. Pepe visades ut senast och är avstängd nu.

Serbien har kunnat ladda för söndagens match och genrepade genom att besegra Qatar enkelt i torsdags. Har gjort det bra i kvalet och har, liksom Portugal, resultatraden 5-2-0 så här långt. Formstarka anfallare i Dušan Vlahović och Aleksandar Mitrović. Måste gå för segern här!

Jag tror att Portugal löser avancemang och väljer 1x. Just nu är ettan extremt spelvärd vid jämförelse mellan streck och odds och skulle kunna lämnas ensam.

Kroatien Ryssland
12. Kroatien - Ryssland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kroatien körde fullständigt över Malta i torsdags och nu är vinst ett måste för att knipa förbi Ryssland i Grupp H. Mateo Kovačić är skadad och givetvis ett avbräck, men det saknas inte direkt ersättare i Kroatien.

Ryssland har gjort det förvånansvärt i kvalspelet och toppar gruppen, två poäng före Kroatien. Går för minst en poäng på söndag alltså. Körde över ett svagt Cypern i torsdags, men nu är det bortaspel och ett helt annat motstånd. Denis Cheryshev och Artem Dzyuba saknas båda och det borde vara negativt.

Till strecken tidig fredag morgon (49-29-22 procent) tycker jag att singelettan är ett superval. Oddsmarknaden ger kroaterna ca 60 procents chans.

Nordmakedonien Island
13. Nordmakedonien - Island Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nordmakedonien har stått för ett starkt kval och efter den blytunga storsegern i Armenien i torsdags har de nu allt i egna händer i kampen om andraplatsen. Men då krävs seger på söndag, Rumänien lär inte missa mot Liechtenstein i sin avslutning. Resultatmässig överkörning mot Armenien senast som sagt, men spelmässigt var matchen egentligen ganska jämn.

Island har tappat fart de senaste åren och är inte vad de en gång varit. Efter 0-0 i Rumänien i torsdags är chanserna till VM helt borta. Men Island ska vara nöjda med 0-0 trots allt, spelmässigt var det en mindre slakt från Rumäniens sida.

Det är bara att inse att Island är lika bra som för några år sedan. Just nu ser ettan ut att vara spelvärd och då känns 1x tryggt.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
2
2
1
3
1
X
4
X
2
5
1
X
2
6
1
X
7
X
2
8
1
X
9
1
10
1
X
11
1
X
12
1
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
1
3
1
X
4
X
2
5
1
X
6
1
7
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 2500 kr
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
1000 kr riskfritt spel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% upp till 2000 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
300% upp till 750 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se