Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 41

Martin Berglund,

Stryktipset 2018-08-16

Veckan bjuder på en speciell mix av matcher nu under landslagshelgerna. Jag tycker att kupongmakarna gör fel som plockar med alla landskamper från de lägst rankade lagen. Georgien, Armenien och Makedonien kommer alla bli jättefavoriter och vinner alla tre är risken för låg utdelning ordentlig. Jag vill egentligen spika alla, men väljer att plocka med krysset i Georgien - Andorra i jakten på vettig utdelning.

Förra veckan var nog min sämsta någonsin på Stryktipset, så den glömmer vi fort. Söndagens Europatips gick väldigt mycket bättre så självförtroendet hittade jag snabbt tillbaka till.

Holland Tyskland
1. Holland - Tyskland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Nederländerna förlorade bara med 2-1 i Frankrike senast och stod upp bra mot världsmästarna. Men tiden med holländska stjärnlag är förbi och jag är tveksam till om de kommer tillbaka till toppen de närmaste fem-tio åren.

I Tyskland stormar det en hel del och kanske skulle de mått bra av en större nystart med ny ledning. Men kvaliteten på spelarna är fortfarande otrolig och revanschlustan efter VM bör vara stor.

Jag hoppas på att Tyskland vill vinna gruppen tillräckligt mycket för att vinna i Holland. Jag tycker att klasskillnaden ska vara stor och till 38 procent på tvåan spikar jag utan att blinka. Oddsmarknaden ger Tyskland 46 procents chans till vinst.

Irland Danmark
2. Irland - Danmark Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Irland förlorade klart mot Wales, men fick sedan 1-1 mot Polen i en träningsmatch. De hade ganska stora skadeproblem den samlingen och läget ser något bättre ut nu, men kapten Seamus Coleman ska vara borta med en stressfraktur. Tungt.

Kring Danmark verkar det lugnat sig utanför planen och de visade mot Wales att de har ett bra landslag. Nu saknas Eriksen och det är givetvis ett jätteminus!

Med Eriksen på plan hade x2 varit ett enkelt val för mig. Danmark är fortfarande bra, men med honom skadad är valet mellan 1x och x2 inte enkelt. Till slut valde jag plocka med tvåan till krysset.

Norge Slovenien
3. Norge - Slovenien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Norge var bättre än Bulgarien, men lyckades trots det förlora med 1-0. I träningslandskamperna före det har de idel segrar mot ok motstånd under 2018. Nordtveit visades ut i slutet senast och är avstängd nu. Jag tycker att Norge har ett riktigt intressant lag nu med spelare som exempelvis Henriksen, Elyonoussi och King.

Slovenien verkar vara svaga numer och har förlorat både mot Bulgarien och Slovenien.

Jag har en god känsla för Norge här och till 60 procent spikar jag ettan på Stryktipset. På Topptipset har jag råd med krysset också.

Bulgarien Cypern
4. Bulgarien - Cypern Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Bulgarien är inget speciellt bra landslag, men de har nu vunnit mot både Slovenien och Norde i Nations League vilket ger dem extremt fin möjlighet att vinna gruppen. Senast mot Norge hade de emellertid en hel del flax och frågan är hur bra de är egentligen. De imponerade ju inte i matcherna mot Sverige häromåret. Bulgarien är oftast klart bättre hemma än på bortaplan.

Cypern är inget höjdargäng, men de lyckades slå Slovenien senast i en torftig tillställning. Före det hade de sju förluster och en oavgjord (0-0 hemma mot Montenegro). Förlusterna kommer bland annat mot Estland, Georgien, Armenien och Jordanien...

Jag funderade länge på att chansa rejält med x2 i jakten på utdelning, men Cypern är för svaga och hemmaplansfördelen är stor så det blir 1x.

Georgien Andorra
5. Georgien - Andorra Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Georgien känns som ett halvbra landslag med segrar mot Lettland och Kazakstan nu i Nations League och före det flera segrar i träningslandskamper mot sämre nationer och knappa förluster mot lag som Serbien och Wales och poäng mot Österrike och Irland i VM-kvalet.

Andorra däremot verkar vara riktigt svaga och de har otroligt svårt att göra mål. Jag räknar det till två mål i deras tio senaste landskamper. De kommer dock från en seger mot Liechtenstein och fyra raka kryss (Cap Verde, Förenade Arabemiraten, Lettland, Kazakstan).

På hemmaplan ser jag egentligen inte Georgien tappa poäng här. Nu kring torsdag lunch är bara 73 procent av stryktipsstrecken på ettan, men oddsmarknaden ger hemmalaget 84 procents chans. Det lär jämna ut sig fram till lördag. Jag plockar med krysset trots att jag egentligen tror hårt på ettan och anledningen är enbart för att ge kupongen chansen till att vara med om det blir vettig utdelning.

Lettland Kazakstan
6. Lettland - Kazakstan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Lettland var nära att plocka poäng mot Georgien senast, men var det klart sämre laget. Före det spelade de 0-0 hemma mot Andorra. Inte imponerande. Lettland känns tyvärr som ett riktigt svagt landslag.

Kazakstan är inte heller något höjdargäng. Senast fick de 1-1 i Andorra och de förlorade klart hemma mot Georgien. Träningslandskamperna före det var emellertid något lovande. Seger mot Ungern, knapp förlust i Bulgarien och seger mot Azerbajdzjan.

Svårtippat och helt jämnt på förhand i min bok, men Lettland verkar bli något överstreckade (41 procent just nu) så jag väljer krysset och tvåan.

Armenien Gibraltar
7. Armenien - Gibraltar Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Armenien är ett svagt gäng såklart, men de har faktiskt mest vunnit eller spelat oavgjort mot halvdant motstånd. Senast förlorade de i Makedonien, men jag antar att motståndarna då är klart bäst i denna gruppen.

Gibraltar är fortfarande ett nytt landslag och de är helt enkelt inte tillräckligt bra. Ännu åtminstone. De var ok mot Liechtenstein men räckte inte till. Armenien är en något svårare motståndare.

Det tar emot att spika lag som Armenien, men Gibraltar ska inte räcka till. Just nu ger oddsmarknaden Armenien 90 procent chans till vinst, men "bara" 76 procent av strecken ligger på ettan.

Makedonien Liechtenstein
8. Makedonien - Liechtenstein Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Makedonien inbillar jag mig inte är på den låga nivå som övriga lag i gruppen. De har slagit Gibraltar och Armenien relativt bekvämt. Nu har de nio rakar utan förlust och bland motståndarna märks Israel, Italien och Norge. Senaste förlusten kom mot Spanien i juni 2017 (bara 1-2).

Liechtenstein vann mot Gibraltar senast, men det verkar inte ha varit jätteenkelt. Fördel Gibraltar i bollinnehav, och bara 16-14 i skott och 4-3 i skott på mål för Liectenstein. Före det har de nästan bara förlorat. Mest mot svaga gäng.

Lagen möttes i VM-kvalet med enkla segrar för Makedonien. Veckans mest sannolika etta på kupongen enligt mig även om oddsmarknaden ger Armenien ännu bättre chans.

Burton Albion Bristol Rovers
9. Burton Albion - Bristol Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Burton Albion, förra säsongen i The Championship, går trögt och formen är tveksam. Förlust i helgen mot Wycombe, som före det visade svag form (se nedan) och före det förlust hemma mot Southend. De poäng de plockar i år har kommit på hemmaplan.

Bristol Rovers är riktigt svaga så här långt och parkerar just nu under nedflyttningsstrecket. Senast förlorade de mot Walsall efter ett avgörande efter 90+4 minuter. Knäckande.

Jag tror att Burton är tillräckligt starka på hemmaplan för att slå Bristol Rovers. Eftersom de bara är streckade på 44 procent just nu funderade jag på att spika ettan och garderar någon större favorit på något annat ställe, men jag har så svårt att se favoriterna förlora och spikar de flesta och har därmed råd med krysset här.

Coventry City Wycombe Wanderers
10. Coventry City - Wycombe Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Klassiska Coventry City harvar på i de lägre divisionerna. Just nu ligger de på 14:e plats i League One, men det är ok med tanke på att de är nykomlingar från League Two. Senast bortaslog de ett annat klassiskt gäng, Charlton, efter att Amadou Bakayoko gjort två mål i matchens slutskede. Före det kommer de från en uddamålsförlust mot Portsmouth och 1-1 mot Sunderland. Båda dessa lagen är absoluta topplag.

Nykomlingen Wycombe slog Burton i helgen, men före det hade laget sex raka ligamatcher utan seger. Sex oavgjorda på sina tolv ligamatcher så här långt. Besten Adebayo Akinfenwa spelar i Wycombe och gjorde mål 200 i det engelska ligasystemet under helgen.

Coventry känns som ett något bättre lag, men Wycombes spelar oavgjort varannan match, så 1x känns tryggt.

Rochdale FC Doncaster Rovers
11. Rochdale FC - Doncaster Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Rochdale sliter till sig poäng och senast lyckades de få in 2-2 i slutet mot svårslagna Blackpool och före det fick de 0-0 mot Bristol Rovers trots utvisning i slutet av första halvleken. Formen känns ganska bra.

Doncaster har tappat lite fart och har två raka förluster i ligan. Uddamålsförlusten i Accrington behöver de inte skämmas för, men 0-4 hemma mot Fleetwood stör ordentligt. Det verkar som att ett genomgående problem för Doncaster Rovers är att omvandla målchanser till mål.

Form slår ofta klass. Jag går emot Doncaster här trots att de sett fina ut över säsongen.

Scunthorpe United Peterborough United
12. Scunthorpe United - Peterborough United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Scunthorpe parkerar efter tolv omgångar precis i mitten av tabellen. Formen har varit god på slutet och de hade inför helgens match borta mot Luton sju raka ligamatcher utan förlust och manager Stuart McCall var obesegrad efter att han anställts den 27:e augusti! Mot hemmastarka Luton Town lyckades de dock inte ta poäng och Luton var det något bättre laget.

Peterborough har börjat fantastiskt och ligger tvåa med 24 poäng. De är bäst i ligan på bortaplan med fem segrar och en oavgjord och noll förluster. Senast åkte de på en riktig käftsmäll med 0-4 mot Barnsley, men hade en straff vid 0-0 och matchen var egentligen relativt jämn. Barnsley visade dock med eftertryck att det går att såra Peterboroughs backlinje. Målskyttarna Jason Cummings och Matthew Godden startade båda på bänken av någon anledning, men var tillbaka i cupmatchen i veckan med varsitt mål.

Det känns som att de kan smälla i båda målen här och jag spelar över 3.0 mål som oddsspel (strax under 1.90 gånger pengarna) och hoppas på att flera mål gör att matchen också får en segrare. Svängdörr!

Sunderland AFC Blackpool FC
13. Sunderland AFC - Blackpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Matchen lottas med fördelningen 12-2-2 i urnan. Det vill säga med sannolikheten 75.0, 12.5 och 12.5 procent för ettan, krysset respektive tvåan. Ettan är spelvärd just nu och jag lämnar den ensam.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
2
2
X
2
3
1
4
1
X
5
1
X
6
X
2
7
1
8
1
9
1
X
10
1
X
11
1
X
12
1
2
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
X
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
X
2
7
1
8
1

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord