Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 40

Stryktipset promo
Landskampshelg igen och Stryktipset består därmed av en blandning av VM-kval och matcher i svenska division 1. Till det kryddas kupongen med KIF Örebro - Djurgården i Damallsvenskan. Kul!

Sverige ska naturligtvis bara slå Kosovo, men lär streckas en bra bit över 80 procent (83 just nu) och då plockar jag med skrällkrysset.

Veckans singelstreck: Schweiz ska ha toppchans hemma mot Nordirland. Ettan är stenhårt streckad, men jag väljer ändå den som veckans bank.

Veckans helgardering: Ungern är favoriter hemma mot Albanien och har naturligtvis god chans. Men de spelar utan publik och bortalaget är ganska bra. Jag väljer alla tecken och jobbar x2.

Veckans mest överstreckade: Än så länge är det svårt att urskilja något tecken som skriker överstreck. Skottland streckas hårt vid jämförelse med odds, men trots det singelstreckar jag dem hemma mot Israel!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Sverige Kosovo
1. Sverige - Kosovo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sverige har stått för ett fantastiskt bra kval än så länge, men matchen mot Grekland var en stor plump. Nu finns det dessutom en hel del bekymmer defensivt. Den bäste - Vigge Lindelöf - ska bli pappa och är ytterst tveksam (spelar troligtvis inte), Filip Helander är skadad och Pontus Jansson har slutat. Dessutom är Marcus Danielsons form svårbedömd efter att mest ha tränat den senaste tiden. Trots bekymmer och trots att Kosovo är ganska bra ska Sverige naturligtvis vara bra nog att slå Kosovo ändå. Offensivt finns massor av alternativ. I Kosovo var segern enkel. Friends ska vara utsålt!

Kosovo har gjort det bra den senaste tiden. De störde Spanien ordentligt hemma senast (den bästa insatsen under förbundskapten Bernard Challandes enligt honom själv). Några dagar före det tog de poäng av Grekland (efter en sen, men rättvis kvittering) och före det tog de en stark seger i Georgien. Vedat Muriqi (Lazio) är tung i offensiven och kan ställa till bekymmer för Sveriges orutinerade backlinje. Däremot saknas Valon Berisha (ex Lazio, nu Reims).

Sverige kommer troligen streckas för hårt här och krysset tas med tidigt till gissningsvis under 8-9 procent även om jag givetvis både tror och hoppas att det slutar med komfortabel svensk seger.

Georgien Grekland
2. Georgien - Grekland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Georgien besitter en hel del kvalitet och ska inte underskattas. Speciellt inte hemma. Två förluster den senaste samlingen. Först hemma mot Kosovo, men där skulle Georgien mycket väl ha kunnat ta poäng. Därefter blev ett retat Spanien alldeles för svåra. I mars visade de mer med en rättvis poäng borta mot Grekland. Dessutom störde de både Sverige och Spanien ordentligt. Nu är (tyvärr) Guram Kashia och Grigol Chabradze avstängda.

Grekland har inte visat mycket de senaste åren, men senast mot Sverige visade de att någonting positivt kanske är på gång. Överraskande fin och orädd fotboll då. Nu förväntas de föra spelet och där har de haft problem tidigare. Viktige mittfältaren Jose Zeca (FCK) skadades svårt i senaste klubblagsmatchen och kommer saknas massivt här.

Grekland ska naturligtvis vara knappa favoriter här, men när det ser ut som att vi får minst 50 procent på tvåan är 1x ett självklart val för mig. Fint spelvärde!

Finland Ukraina
3. Finland - Ukraina Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Finland är ganska bra och tar de poäng här är VM inte en omöjlighet. Var det sämre laget i matchen i Ukraina, men fick med sig 1-1 efter att Teemu Pukki tryckt in en straff på slutet. Gjorde det helt ok under EM och därefter slog de (lite krampaktigt) Kazakstan hemma och förlorade (naturligtvis) i Frankrike. Inhopparna Kaan Kairinen och Marcus Forss saknas. Lyfter publiken fram Finland här?

Ukraina kryssar vidare i VM-kvalet oavsett motstånd. Borta mot Kazakstan näst senast tryckte de in 2-1 i den 93:e minuten, men lyckades ändå släppa in 2-2 efter det. Däremot starkt med 1-1 hemma mot Frankrike efter det. Stjärnan Ruslan Malinovskyj har petats efter en kontrovers med förbundskapten Alexander Petrakov och den ännu större stjärnan Oleksandr Zinchenko är skadad. Ukraina verkar trivas bättre mot starkt motstånd.

Som strecken ligger nu är det spelvärde Ukraina här. Men det kommer nog ändras en del fram mot spelstopp. Ukraina är naturligtvis bättre än Finland, men har svårt att vinna matcher. Utgångskrysset garderas faktiskt med ett vilt krigande hemmalag.

Skottland Israel
4. Skottland - Israel Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Skottland är bättre än på många år. Seger här och det ser riktigt bra ut för att nå andraplatsen efter suveräna Danmark. Knapp, men klar, seger mot Moldavien näst senast och därefter en mycket stark seger i Österrike senast. I EM hade de lite otur som bara fick med sig en poäng (mot England). Det är hög PL-klass på spelare som John McGinn, Andy Robertson, Kieran Tierney och Scott McTominay. På lördag kommer de lyftas ordentligt av publiken.

Israel innebär målgaranti på något håll! Stark offensiv med framför allt målsprutan Eran Zahavi, men defensiven är svag. Nu saknas dessutom samtliga tre ordinarie mittbackar! Historiskt är Israel betydligt bättre hemma än borta.

Skottland streckas för hårt (omkring 60 procent) vid jämförelse med odds, men jag väljer ändå att singelstrecka ettan. Jag tror inte att Israel räcker till på ett kokande Hampden.

Azerbajdzjan Irland
5. Azerbajdzjan - Irland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Azerbajdzjan är inget höjdargäng och inte ens hemma i Baku har de vunnit sedan i november 2018. Fick med sig 1-1 i Irland och hade ledningen länge då, men Irland var det bättre laget.

Irland är inte heller något bra och kanske är de sämre än någonsin. De har absolut inga Storspelare, men jag tycker ändå att det är ett mysterium att de inte är bättre. Var betydligt sämre än Serbien senast, men kan åtminstone ta med sig en poäng från den matchen. Kanske något att bygga vidare på?

0-0 eller 0-1? Oddset på under 2.5 mål strax under 1.50 visar att detta troligen blir målsnålt. Kryss och tvåa känns som ett bra lås trots att Irland är sämre än någonsin. Ingen gillar Irland just nu och det kan ge spelvärde till slut.

Luxemburg Serbien
6. Luxemburg - Serbien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Luxemburg är inte så tokiga, men besitter naturligtvis inte i närheten av den kvalitet som finns i Serbien. Fick ordentligt stryk i Belgrad, men störde Serbien en aning med kvittering till 1-2 med ungefär en kvart kvar. Hemma ska de såklart ha en lite större chans till poäng. Saknar dock två av sina bästa spelare här i Gerson Rodriguez (utlånad till Troyes med speltid ) & Christoffer Martins som är given på Young Boys mittfält.

Serbien har ett ganska bra landslag, men snubblar till då och då. Exempelvis fick de nöja sig med 1-1 i Irland senast trots att irländarna är otroligt svaga i dagsläget. Det finns en hel del nyttiga spelare. Dusan Tadic börjar komma upp i ålder, men är given i Ajax. Sergej Milinkovic-Savic är strålande bra, men har ändå inte kommit upp riktigt i den nivå alla förväntade sig för några år sedan. Aleksandar Mitrovic är strålande mot rätt motstånd och fightas bra mot lågt motstånd. Superintressanta Dusan Vlahovic har fått starta på bänken tidigare, men frågan är om han kan ställas utanför startelvan nu.

Serbien ska vinna här, men kommer troligen streckas över 70 procent här och då vill jag ha med krysset. Just nu till finfina 14 procent.

Schweiz Nordirland
7. Schweiz - Nordirland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Schweiz är bra, men nu har de satt sig i en småjobbig situation efter att bara fått med sig 0-0 i matchen i Nordirland senast. Ingen jätteinsats då, men Schweiz skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen. Bland annat missade Seferovic en straff i första halvlek. Andra förutsättningar nu med hemmaplan inför publik. Saknade lite spelare senast, bland annat Xherdan Shaqiri som är tillbaka nu. Granit Xhaka saknas dock fortfarande.

Nordirland tog en stark poäng hemma mot Schweiz senast och skuggar i tabellen. Men den enda segern i gruppen har kommit mot Litauen och jag tror inte att Nordirland är speciellt bra. Sämre på bortaplan. Saknar flera spelare nu. Bland annat Michael Smith, Shayne Lavery och Alistair McCann som alla startade senast.

Med Schweiz på hemmaplan och skador i Nordirland tycker jag faktiskt att 75 procent just nu är helt ok på ettan. Jag spikar upp till 80 procent.

Ungern Albanien
8. Ungern - Albanien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X (Topptipset)

Ungern har varit bra på slutet och störde exempelvis flera stora i EM. Har dock satt sig i en svår situation i kvalet nu efter att har förlorat stort hemma mot England och sedan borta mot lördagens motståndare. Lagkapten och anfallare Adam Szalai är skadad nu och saknas. Dessutom är Kevin Varga, och Gergo Lovrencsics skadade. När Europa öppnar upp och tillåter publik igen tvingas Ungern spela inför tomma läktare. Dock inte på grund av pandemin utan de har blivit straffade för en massa otrevligheter på läktarna. Oavsett varför så är publiktappet ett jätteminus.

Albanien spelar ganska fint och ligger just nu före både Ungern och Polen i kvalgruppen efter fyra segrar och två förluster. Förlusterna har kommit hemma mot England och borta mot Polen, inte mycket att säga någonting om. Hemma mot Ungern var Albanien det bättre laget och jag tycker inte att de ska vara chanslösa i Budapest. Speciellt inte nu med tomma läktare.

Ungern kommer bli överstreckade här och jag var länge inne på x2 på Stryktipset. Till slut fegade jag ur och tog alla tecken. På Topptipset chansar jag ordentligt och väljer singelkrysset.

KIF Örebro DFF Djurgårdens IF FF
9. KIF Örebro DFF - Djurgårdens IF FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

KIF Örebro gör det bra just nu. Tio inspelade poäng på de fem senaste matcherna och den enda förlusten under dessa matcher kom borta mot Häcken. Fick 2-2 borta mot tabellfyran Kristianstad efter att mycket starkt ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge. En del tur var säkert inblandad med tanke på att de båda målen var Örebros enda skott på mål. Kanadensiskan Jenna Hellstom har (äntligen) hittat målet på slutet.

Djurgårdens IF har precis samma resultatrad som KIF Örebro (6-3-9), men poängen plockas hemma på Stockholm Stadion. Borta är raden 1-1-7. Har tagit starka och viktiga hemmasegrar på slutet, men borta lyser det som sagt rött i resultatraden. Marginalerna med sig i matchen mot Hammarby.

Streckas Örebro under 55 procent här så tycker jag att det bara är att spika ett ganska formstarkt hemmalag. Just nu är det bara 47 och inget snack för mig.

Hudiksvalls FF IFK Haninge
10. Hudiksvalls FF - IFK Haninge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Hudiksvall har haft en speciell säsong. De inledde med tre raka förlust, vilket följdes av tre raka vinster och därefter tre raka förluster igen. Därefter en lite bättre period, men nu har de nio raka utan förlust (0-3-6). De tre senaste matcherna har dock slutat oavgjort så en liten förbättring kanske kan skönjas. Ligger just nu på negativ kvalplats så alla poäng från nu och in blir viktiga. 45 insläppta mål på 23 matcher så här långt. På slutet har de stagat upp defensiven en aning och senast mot Umeå låg de lågt. Fokus på defensiven igen?

IFK Haninge ligger inte mycket högre upp än Hudik i tabellen, men det skiljer sju poäng mellan lagen. Har spelat upp sig en hel del på slutet före förlusten mot Gefle senast hade de två starka hemmasegrar mot Karlstad och Sylvia och 1-1 borta mot bottenkonkurrenten Täby. Jag har känsla för bortalaget här, men bortaraden 2-3-6 oroar en aning.

Jag tycker att x2 känns som ett bra lås. Just nu är tvåan mycket spelvärd till 33 procent, men den kommer nog spelas upp en del fram till spelstopp.

IF Sylvia IF Karlstad Fotbol
11. IF Sylvia - IF Karlstad Fotbol Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

IF Sylvia kommer hamna i mitten av tabellen och har inte jättemycket att spela för och har möjligen checkat ut en aning. En poäng på fyra matcher är ingen höjdare. Tre av matcherna har i och för sig varit på bortaplan och 0-0 borta mot Sandviken senast är ett styrketecken. Tränare Anes Mravac var belåten efter matchen och tryckte på att motståndarnas målvakt blev utsedd till deras bäste spelare. Kanske gör landslagsuppehållet nu att Sylvia får in starkt material från IFK Norrköping?

IF Karlstad har tappat lite mark till Sandviken och Dalkurd i kampen om andraplatsen bakom seriesuveränen Brommapojkarna. Nu behöver vinna det mesta på slutet och en seger på lördag är nästan ett måste. Förlorade mot BP senast, men det är inte så mycket att säga något om. Värre då med 0-0 borta mot Hudiksvall före det och förlust mot Haninge i bortamatchen som var före det (11 september).

Två lag som sällan kryssar. Jag väljer en fattigmanshelgardering och plockar bort krysset.

Torns IF Ljungskile SK
12. Torns IF - Ljungskile SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Torns IF sliter för kontraktet och har just nu bara en poäng ned till negativ kvalplats. Vrålstark seger borta mot Trollhättan senast (även om de i stora delar av matchen var det sämre laget) och nu har de två segrar och en oavgjord på de senaste tre matcherna. Är det tränarbytet för några veckor sedan som gett resultat? Lovande målvakten Lamin Sarr är avstängd här och det är ett avbräck.

Ljungskile SK har halkat efter topplagen efter att ha spelat alldeles för mycket oavgjort på slutet. Nu har de inte inte speciellt mycket att spela för och frågan är hur det slår på motivationen. Revanschsugna efter missen på Österlen senast eller var det början på en tråkig höst? Målvakten Oliver Bergman var avstängd senast, men är åter nu.

Form och matchens betydelse talar för hemmalaget. Etta och kryss!

Åtvidabergs FF Utsiktens BK
13. Åtvidabergs FF - Utsiktens BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Åtvidabergs FF var och är indragna i bottenstriden, men tre raka segrar på slutet och fyra på de senaste fem gör att de gett sig goda möjligheter att hänga kvar. Vrålmeriterande seger i Oskarshamn senast, men blev då hjälpta av utvisning och straff tidigt i matchen.

Utsiktens BK tippades inför säsongen att kriga om uppflyttning och med fyra raka segrar på slutet har de gett sig chansen inför avslutningsomgångarna. En poäng upp till Skövde och två till Oskarshamn just nu. Målskytten Karl Bohm är tillbaka efter avstängning här och med honom i laget har Kiken ett av seriens bästa anfall.

Här tar det stopp för Åtvid. Spiktvåa till strax över 40 procent just nu!


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
X
3
1
X
4
1
5
X
2
6
X
2
7
1
8
1
X
2
9
1
10
X
2
11
1
2
12
1
X
13
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
1
X
4
1
5
X
2
6
X
2
7
1
8
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.9
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
9.2
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se