Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 40

Martin Berglund,

Stryktipset 8/3

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Helgens omgång på Stryktipset och Topptipset känns svårlöst som vanligt. Vi har jackpottomgång och i jakten på utdelning chansspikar vi krysset i Manchester United - Newcastle och ettan i Leicester - Everton. Dessutom lämnar vi IFK Göteborg ensamma trots deras katastrofala form.

Förra veckan fick vi nöja oss med nio rätt på Stryktipset och sju på Topptipset. Som så många gånger på slutet funkar det utmärkt i Premier League (sju av sju), men det går sämre i otroligt svårtippade Championship. Nya tag på lördag!

Manchester United Newcastle United
1. Manchester United - Newcastle United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Manchester United är smått hopplösa och spelarna gör var de kan för att Mourinho ska få gå. Jag har länge varit ordentligt tveksam till United under Mourinho och nu tappar de poäng här och där också. Ett av deras stora problem är att få hål på lågt stående försvar.

Newcastle har också börjat säsongen uselt, men spelschemat har varit mördande. I de två senaste matcherna har det varit något enklare och de tog poäng mot Crystal Palace borta för att sedan förlora hemma mot Leicester (som jag tror kan hamna topp åtta i år). En sak Benitez kan är att ställa upp en ordentlig försvarsmur och det lär han försöka med på lördag.

Jag är ytterst tveksam till om Manchester United kan få hål på Newcastle och chansar ordentligt med enkelkrysset. Ettan borde givetvis vara med, men det är svårt att hitta enkelstreck längre ned på kupongen och jag tycker att 20 procent på krysset är ordentligt spelvärt. Men, återigen, det är en ordentlig chansning att lämna bort ettan. Det stormar inte bara i Manchester utan också kring Newcastle United knorras det ordentligt.

Burnley FC Huddersfield Town
2. Burnley FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Burnley började säsongen ordentligt svagt, men nu kommer de från två raka segrar och lite medvind. Senast vann de turligt i Cardiff efter att målvakt Hart varit riktigt bra. Lite statistik Cardiff - Burnley: Bollinnehav 54-46 procent, Skott 20-3, Skott på mål 5-2, Hörnor 10-2.

Huddersfield har inte vunnit ännu, men såg ordentligt förbättrade ut mot Tottenham trots förlust. Manager Wagner var nöjd med spelarna efter matchen: I don't know if I have been prouder about my team after defeat.

Så här kring torsdag lunch är Burnley streckade kring 60 procent (fördelning 60-26-14) och det är för mycket tycker jag. Jag var länge sugen på att chansa rejält med x2, men väljer ändå 1x med tanke på att det kanske vänt för Burnley.

Crystal Palace Wolverhampton Wanderers
3. Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Crystal Palace har börjat säsongen godkänt, men inte mer. Senast förlorade de i Bounemouth efter en sen straff i en relativt jämn match.

Wolves har visat att de har ett lag som klarar Premier League fint och att spelidéen funkar. Senast hade de marginalerna med sig i segern mot Southampton. I en jämn match lyckades de sätta två mål i matchens slutskede.

Svårtippat! Crystal Palace har inte vunnit på hemmaplan ännu och behöver segrar. Wolves har börjat otroligt bra och har bara en förlust. Trots det väljer jag 1x här. Jag gissar att Wolves resultat på slutet gör att de kommer bli något överstreckade. Just nu är läget emellertid tvärtom...

Leicester City Everton FC
4. Leicester City - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester har jag haussat hela säsongen och de har överlag presterat ganska bra. Jag tycker att Leicester har en trupp för övre halvan och kanske topp åtta. Senast städade de av Newcastle på bortaplan. Imponerande!

Everton ser också fina ut när de får det att funka och jag gissar att de hamnar på plats 7-10 som vanligt. Everton känns dock klart starkare på hemmaplan än borta.

Jag är rädd att jag börjar bli tråkig och låter som en papegoja, men jag tycker det är svårtippat här också. Jag gillar verkligen Leicester och hoppas på att Evertons svaga bortastatistik håller i sig och chansspikar ettan.

Tottenham Hotspur Cardiff City
5. Tottenham Hotspur - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tottenham känns förbättrade trots att de inte hade någon chans att störa Barcelona. Matchen på lördag kommer ganska tätt inpå och det finns en liten risk för ett slitet Spurs.

Cardiff såg ordentligt förbättrade ut senast, men förlorade trots det. Det är tveksamt om de har ett gäng för Premier League.

Jag är ordentligt rädd för att Tottenham är slitet, men klasskillnaden ska vara stor och jag lämnar trots det ettan ensam.

Watford FC AFC Bournemouth
6. Watford FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Watford har varit bättre än vad de flesta gissat på förhand och parkerar just nu på en sjätte plats med tretton poäng och raden 4-1-2. De har tappat lite fart poängmässigt på slutet, men motståndet har varit ordentligt tufft. Senast förlorade de med 2-0 mot Arsenal, men var absolut inte chanslösa och skapade faktiskt fler målchanser än motståndarna. Det börjar komma lite skador i Watford och frågan är hur de klarar det. I inledningen spelade de med en intakt elva.

Också Bournemouth har överraskat positivt med samma rad som Watford. De åkte på en ordentlig mina i Burnley, men har därefter vunnit i cupen och därefter hemma mot Crystal Palace efter en sen straff i en relativt jämn match.

Hemmaplansfördelen gör att jag streckar från vänster, men Bournemouth ska verkligen inte underskattas.

Middlesbrough FC Nottingham Forest
7. Middlesbrough FC - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Middlesbrough tippades tillhöra toppskiktet i år igen och de har börjat strålande med sex segrar, fyra oavgjorda och bara en förlust så här långt. På hemmaplan har de raden 4-1-0! Senast slog de ett offensivt trubbigt Ipswich på bortaplan efter att Tony Pulis gått över till 4-3-3 för att vikta om till ett lite mer offensivt spel och minska antalet oavgjorda matcher. Nu är Boro tillbaka på hemmaplan efter tre raka bortamatcher.

Nottingham Forest var också tippade att tillhöra toppen i år, men de spelar alldeles för mycket oavgjort (3-7-1) och på bortaplan har de inte vunnit ännu (0-4-1). Igår tappade de 2-0 till 2-2 hemma mot Millwall. Inte tillräckligt bra! Nottinghams manager Karanka kommer åter till Riverside där han var hemmatränare i flera år.

Två potentiella topplag där Boro varit betydligt bättre så här långt. Utgångsettan är given, men jag garderar med krysset med tanke på att det är två kryssglada lag som möts.

Millwall FC Aston Villa
8. Millwall FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Millwalls självförtroende är svagt, men kanske kan vändningen mot Nottingham igår ge råg i ryggen. Jag har varit skeptisk till Millwall i år och kommer fortsätta vara så tills jag ser en mer stadig vändning. De försöker kopiera förra säsongens framgångsrecept med hårt arbete och disciplinerat spel, men det verkar inte funka lika bra längre.

Aston Villa har underpresterat rejält och de tappade åter poäng hemma mot Preston efter en svängig och händelserik tillställning. Vid ledning med 2-0 fick de Chester utvisad och tappade till 2-3. På tilläggstid kvitterade Bolasie och i matchens absoluta slutskede missade sedan Glenn Whelan en straff! Igår fick manager Steve Bruce lämna och U23-managern Kevin MacDonald hoppar in tillfälligt.

Aston Villa har ett bra lag, framför allt offensivt, och med Bruce sparkad kanske vändningen kommer? Jag har en känsla för det, men plockar med krysset. Jag vågar inte lita på Villa ännu och kanske Millwall kommer stärkta efter sin vändning senast?

Norwich City Stoke City
9. Norwich City - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Norwich har börjat säsongen strålande och har flera intressanta unga spelare i startelvan. Igår lyckades de få 1-1 borta mot Derby och det är ett bra resultat. Derbys kvittering kom dock sent och en seger var nära för Norwich. Före det hade Norwich fyra raka segrar i ligan! Skadelistan är ganska lång hos Norwich, men det har inte stoppat dem så här långt.

Stoke däremot har börjat säsongen mycket sämre än väntat och behöver börja vinna för att inte tappa alltför mycket till topplagen. I tisdags vann de enkelt mot Bolton, men jag tror inte det var en svår värdemätare.

Jag kan inte blunda för Norwichs start och väljer ettan som grundtips. Stoke ska dock vara bättre än vad de visat så här långt och krysset garderas tidigt med tanke på streckfördelningen. Just nu ser Stoke ut att vara spelvärda vid jämförelse mellan streck och odds.

Swansea City Ipswich Town
10. Swansea City - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Swansea presterar helt ok och förlorar ogärna (rad 4-5-2). Under Graham Potter har de nu spelat tolv matcher och i sex av dessa har de hållit nollan. I veckan spelade de 0-0 i Wigan efter att ha varit det något bättre laget. Potter tycker att Swansea blir bättre och bättre just nu. Nordfeldt var tillbaka mellan stolparna senast.

Ipswich Town vinner inga matcher och de är otroligt trubbiga framåt och har skadeproblem på anfallssidan. Det pratas till och med om att de letar anfallare utan kontrakt för tillfället.

Swansea ska självfallet vara favoriter här, men det verkar som att de blir ordentligt överstreckade på Stryktipset. Just nu har de 61 procent av strecken, men har "bara" 51 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden. Därför plockar jag med krysset till 23 procent.

West Bromwich Albion Reading FC
11. West Bromwich Albion - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

West Bromwich Albion har börjat bra och hänger med i toppen. Igår var de riktigt illa ute borta mot Sheffield Wednesday men lyckades få 2-2 efter två sena mål. Båda Wednesdays mål kom på kontring efter heta West Brom-chanser.

Jag gissar att Reding kommer få kämpa för nytt kontrakt. Det såg förbättrat ut med seger hemma mot Hull och oavgjort borta mot Brentford, men sedan förlorade de med 0-1 hemma mot QPR i veckan. Flera spelare är osäkra till spel på lördag.

Jag tror att West Brom är så pass mycket bättre än Reading att de bara vinner. MEN det tunga spelschemat i The Championship gör att inga matcher är säkra och krysset och tvåan rensar fint.

Bolton Wanderers Blackburn Rovers
12. Bolton Wanderers - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Bolton överraskade mig ordentligt i början av säsongen med flera tunga segrar, men nu går det tyngre. De slog dock Derby i helgen och ska inte helt räknas bort. Segern var dock turlig. Strålande målvakten Alnwick har varit borta de två senaste matcherna (och är inte med på lördag heller) men Matthews har varit bra som reserv, speciellt mot Derby.

Blackburn trodde jag på förhand skulle klara sig fint och de har börjat ok, men vinner för lite (rad 3-6-2). Igår förlorade de hemma mot Sheffield United, som hänger med otroligt bra i toppen.

Jag tror att Blackburn är bättre än Bolton och trots bortaplan tycker jag att 33 procent på tvåan är spelvärt. Oddsmarknaden ger faktiskt dem 43 procents chans till vinst! Tvåan skulle kunna chansspikas här, men X2 känns tryggt.

IFK Goteborg Trelleborgs FF
13. IFK Goteborg - Trelleborgs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det luktar ångest kring Kamratgården, men nu är motståndet åtminstone enklare för IFK Göteborg. Robin Söder ska vara tveksam till start på lördag.

Trelleborg är otroligt svaga just nu och chansen till att klara sig kvar är mikroskopisk. De har inte gjort mål på tre raka matcher trots inte alltför tufft motstånd.

Jag spikar ettan här och hoppas på urladdning för Blåvitt mot ett riktigt svagt TFF. Men på ett stort system är både krysset till 22 procent och tvåan till 15 intressanta.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
6
1
X
7
1
X
8
X
2
9
1
X
10
1
X
11
1
12
X
2
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
6
1
X
7
1
X
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord