Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 39

Stryktipset promo
Vi har varit bortskämda med stora jackpottar på Stryktipset på sistone, men nu är det dags för en vanlig omgång utan extra pengar i potten. Trots det är det god chans till stora pengar och det är svårt att hitta sunda singelstreck.

Chelsea är veckans klart största favorit, men det hackar lite och de bör vara slitna nu. Eftersom de kommer streckas stenhårt tar jag med krysset i match 1.

Veckans singelstreck: Jag tror att Leeds har toppchans hemma mot Watford. Ettan ser tyvärr ut att streckas lite för hårt, men än så länge är det min vettigaste spik på kupongen.

Veckans helgardering: Jag vägrar ge upp hoppet om Norwich och tror att de kan ha chans till poäng borta mot bottenkollegan Burnley. Tvåan till under 20 procent är intressant och jag helar för att få med den.

Veckans mest överstreckade: Bournemouth ska naturligtvis ha god chans hemma mot Sheffield United, men oddsmarknaden ger ettan knappt 50 procents sannolikhet och stryktipsspelarna spelar den just nu till 65 procent. Jag väljer bort ettan och chanssinglar krysset i match åtta.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Chelsea FC Southampton FC
1. Chelsea FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Chelsea kommer från två raka förluster, men det är mot Manchester City hemma och Juventus borta och inte mycket att säga någonting om. Däremot lite oroande med noll mål framåt i de båda matcherna. Mot Juventus i onsdags var Chelsea värda minst en poäng, men hemma mot City var de faktiskt chanslösa. Före det tycker jag att Chelsea har sett riktigt starka ut och städat av motstånd av Southampton kaliber. Bara två dagars vila nu. Till det är frånvaron av Mason Mount och N'Golo Kante ordentligt tung.

Southampton ser inte så tokiga ut trots att de spelat sex ligamatcher utan seger (fyra oavgjorda och två förluster). Ett otroligt starkt resultat borta mot Manchester City följdes av en tung förlust hemma mot Wolves senast. Men de var värda en poäng då också.

Chelsea ska naturligtvis bara vinna här och är kupongens klart mest sannolika segrare, men Southampton är inga de bara kör över (om det inte blir 9-0). Med kort vila för hemmalaget kan Saints skrälla igen. Jag tar med krysset.

Brighton & Hove Albion FC Arsenal FC
2. Brighton & Hove Albion FC - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brighton & Hove Albion är med i toppen av Premier League så här långt, men frågan är om det bara är förra årets otur/oskicklighet framför motståndarmålet som plötsligt vänt till medflyt. Det är helt tydligt att de haft marginalerna med sig i inledningen. Bara 1-1 borta mot Crystal Palace senast, men den poängen ska de vara nöjda med. Palace var bättre och Brightons kvittering kom på ett grymt turligt sätt efter 90+5 minuter. Nu har de dessutom lite skadebekymmer. Yves Bissouma saknades senast och är högst osäker igen. Han är troligen viktigast i laget. Under matchen mot Krystallpalatset skadades dessutom Steven Alzate och Danny Welbeck. Alzate kommer vara borta ett tag. Kring Welbeck är det mer osäkert.

Arsenal har jag sågat under säsongen, men nu ser de faktiskt ut att vara på kraftig uppgång. Tre raka ligasegrar gör att de bara har fyra poäng upp till Manchester City och United, Chelsea, Everton och lördagens motståndare. Otroligt med tanke på inledningen! Körde över Tottenham även om det statistiskt var relativt jämnt totalt sätt efter Gunners strålande inledning av matchen. Frågan är vilket motstånd Spurs egentligen bjuder på just nu. Skadeläget är ljust i Arsenal och det är givetvis en anledning till att resultaten vänt på slutet.

Jag tror att Arsenal är på gång och att Brighton gått lite för bra och trodde jag skulle kunna få spelvärde på tvåan. Nu ser det inte ut att bli så och då ska krysset med tidigt.

Leeds United Watford FC
3. Leeds United - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leeds United har inlett svagt och saknar fortfarande seger efter tre oavgjorda och tre förluster. Tappade ledning hemma mot West Ham senast och till slut blev det förlust efter ett sent avgörande av Antonio. Där borde kanske Leeds gjort 2-0 tidigare. Mittback Diego Llorente ska vara tillbaka från skada nu och den offensiva stjärnan Raphinha ska också vara redo efter att ha spelat med skadeproblem ett tag. Två jätteviktiga spelare tillbaka alltså. Patrick Bamford är däremot fortsatt skadad.

Watford ser inte bra ut alls i min bok och jag tycker inte de varit bra mer än i första halvlek i inledningsmatchen och i matchen mot Norwich. Fick med sig 1-1 hemma mot Newcastle senast, men det ska de vara mycket nöjda med. Bortalaget var bäst och Watford är virriga i försvarsspelet. De hjälptes in i matchen av svagt markeringsspel efter en hörna. Därefter satte Josh King också 2-1, men det blåstes bort på grund av offside. Ismaïla Sarr håller hög klass.

Watford ser inget vidare ut. Jag singelstreckar Leeds här, men ettan börjar sticka iväg en aning. Just nu streckas den till 61 procent och mycket mer tål jag inte.

Burnley FC Norwich City FC
4. Burnley FC - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Burnley har haft en tung inledning och bara spelat in två poäng så här långt. Men jag tycker inte det har sett så illa ut som resultatraden antyder. Senast blev det 2-2 borta mot Leicester och där fick Burnley ett sent mål bortdömt. Ganska bra insats mot Arsenal också.

Norwich City ser inget bra ut alls, men jag fortsätter envist att hävda att det finns en underliggande kvalitet i Norwich som gör att de första poängen kommer snarast. Fram tills Evertons 2-0-mål senast var Norwich minst lika bra. Men det är fortfarande lite för naivt i försvarsspelet. Får de bara till det kan det bli poäng redan på lördag.

Jag vägrar ge upp om Norwich och väljer här helgarderingen på Stryktipset. Både krysset och tvåan streckas kring 20 procent och är intressanta, men samtidigt vågar jag inte plocka bort ettan helt. På Topptipset får jag nöja mig med 1x.

Wolverhampton Wanderers FC Newcastle United FC
5. Wolverhampton Wanderers FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Wolverhampton Wanderers imponerar stundtals i spelet, men målfabrikationen har lyst med sin frånvaro under säsongen och i inledningen, mot Leicester, Tottenham och Man United, var de minst lika bra som motståndarna men lyckades inte hitta målet. Två mindre imponerande insatser på slutet, men mot Southampton lyckades de vinna och äntligen hittade Raúl Jimenéz målet! Kommer han tillrätta blir Wolves farliga.

Newcastle United har inte varit så tokiga på slutet, men det är fortfarande lite virrigt i försvaret och de lyckas inte vinna matcher. Betydligt bättre än Watford senast, men på en defensiv hörna glömde de fullständigt att markera Ismaïla Sarr och så blev det 1-1. Klarar Newcastles bräckliga defensiv av Wolves frejdiga offensiv?

Mycket talar för ettan här, men jag tycker samtidigt att Newcastle ser förbättrade ut. I brist på sunda singelstreck på kupongen spelar jag till slut spikettan här, men skulle egentligen vilja gardera. Jag är inte helt övertygad över Wolves.

Barnsley FC Millwall FC
6. Barnsley FC - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Barnsley ser inget vidare ut i år och senast släppte de tre mål mot Nottingham Forest. Försvarsspelet var katastrofalt vid åtminstone två av målen. Tappet av mittfältare Alex Mowatt och tränare Valérien Ismaël till West Brom verkar vara svårt att ersätta. Men klarar Barnsley bara att vända en aning och klara sig kvar i ligan utan problem ser de ut att ha ett intressant projekt i klubben med en intressant värvningsstrategi och många killar i tidig tjugoårsålder som ges chansen.

Millwall ser bra ut just nu och har sex raka ligamatcher utan förlust (fyra oavgjorda och två vinster). Slog Bristol City med 1-0 senast efter att ha avgjort på straff. Vinner ogärna på bortaplan, rad 0-4-1 så här långt.

Är det dags för Millwalls första bortaseger? Jag tror det och spelar x2. Spelvärdet ser ut att hamna till höger.

Blackpool FC Blackburn Rovers
7. Blackpool FC - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Blackpool är inget vidare, men lyckas ändå ta en hel del poäng. Senast blev det 1-1 i Hull, men det var slarvigt att inte ta alla poängen med tanke på att de ledde med 1-0 och spelade med en man mer när kvitteringen kom. Sett över hela matchen var dock Hull bättre. Före det seger mot ett för dagen svagt Barnsley och före den matchen en bra insats och seger mot Middlesbrough. Insatsen mot Hull gör att jag sätter ett frågetecken för Blackpool.

Blackburn Rovers är inte så tokiga trots att de tappat flera tongivande offensiva spelare inför säsongen. Ben Brereton ser ut som en helt annan spelare sedan han blev Benjamin Brereton Díaz och öser in mål (nio på tio matcher). Två senast i Huddersfield, men då blev det förlust ändå i en svängig tillställning. Tony Mowbray har fått till en bra elva i Blackburn trots spelarflykt och skador. Bra, men inte tillräckligt bra för topp sex?

Blackburn blir något överstreckade här, men jag tycker att de ser betydligt bättre ut än Blackpool. Kryss och tvåa.

AFC Bournemouth Sheffield United FC
8. AFC Bournemouth - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

AFC Bournemouth gick som tåget med fyra raka segrar innan det bara blev 0-0 i Peterborough. Bournemouth var betydligt bättre då och borde vunnit. Mot Luton före det hade de lite marginaler med sig och målskyttarna Billing och Solanke visade att de håller en nivå över Championship. Scott Parker verkar vara en bra manager och han är duktig på att stänga matcher när Bournemouth tar ledningen. Jag tror att Bournemouth kommer vara med kring topp fyra hela säsongen.

Sheffield United började säsongen svagt, men har den senaste månaden varit kraftigt förbättrade och varvat oavgjorda matcher med segrar. Men svagare insats mot Middlesbrough senast och före det vann de visserligen med 1-0 mot Derby, men målet kom i nittionde minuten trots en halvtimme med en man mer. Truppen borde vara bra nog för topp fyra-fem någonting, men än så länge är inte allt frid och fröjd i Sheffield.

Jag tror egentligen på toppchans för Bournemouth här och hade bestämt mig för 1x, men ettan ser ut att streckas alldeles för hårt kring 65 procent och då chansar jag bort den helt och spikar krysset till finfina 19 procent.

Cardiff City Reading
9. Cardiff City - Reading Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff City ser inget vidare ut just nu och de kommer till lördagens match med fyra raka förluster och 1-9 på de senaste två. Efter storstryk och fruktansvärt försvarsspel i Blackburn ställde Mick McCarthy upp med en extremt defensiv elva mot West Brom, bland annat med flera mittbackar i ovana positioner, men det blev mest kontraproduktivt med obekväma spelare. Nu är goda råd dyra för McCarthy.

Reading är inte speciellt betrodda i år och med Yakou Meite och Lucas Joao har de, liksom förra säsongen, svårt att imponera på oddssättarna. Men jag tycker att det ser förbättrat ut på slutet och med flera starka nyförvärv kan Reading stabilisera sig i mitten av tabellen. De var minst lika bra som Derby i förlustmatchen senast och före det hade Reading tre starka vinster. Efter att ha varit skeptisk tidigare tror jag att marknaden underskattar Reading en aning.

Ska vi tro oddsmarknaden vs strecken ska ettan vara en värdespik, men jag går emot marknaden för en gångs skull. Jag tror att den underskattar Reading en aning och jag är ordentligt skeptisk till Cardiff och spelar x2.

Derby County Swansea City
10. Derby County - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Derby County gör det riktigt bra efter förutsättningarna och krigar till sig poäng efter poäng. Slarvade bort en poäng borta mot Sheffield United näst senast efter en idiotisk hands i eget straffområde i slutet. Därefter en stark seger hemma mot Reading senast. Det betyder att de är uppe på ett positivt antal poäng. Riktigt bra gjort! Men truppen är tunn och det myckna matchandet nu kan sätta sig i benen och skallen. Utanför fotbollsplanen blir krisen i klubben bara värre och värre. Hur påverkar det?

Swansea City är inte alls samma lag som förra året och de bygger mycket nytt med unga intressanta killar och en ung bolltrillande manager. Det kan nog bli bra på sikt, men här och nu är jag skeptisk. Räckte inte till mot Fulham, men det är inte mycket att orda om.

Med tanke på hur strecken fördelas vill jag egentligen ha med alla tecken här. Spelar just nu 1x, men börjar Derby streckas upp mot 50 procent tror jag att jag vänder till x2.

Luton Town Huddersfield Town
11. Luton Town - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luton Town ser intressanta ut. Efter storförlusten mot Birmingham hade de fyra raka kryss mot relativt bra motstånd och i samtliga av dem vann de matchen statistiskt. Förlorade därefter i Bournemouth, men också där vann de xG-fajten. Det finns alltså logik till att det blev proppen ur mot Coventry i veckan och sett till xG är Luton ett av ligans bästa lag! Kan de fortsätta hitta målet nu? Adebayo och Cornick hittade målet två gånger var senast. Det var nog viktigt.

Huddersfield Town är svåranalyserade. Ibland skapar de hur mycket som helst och ibland är de helt under isen. Resultatraden 5-1-4 över säsongen visar på ojämnheten.

Huddersfield ska inte underskattas, men så länge ettan streckas under 55 procent spikar jag. Närmar den sig 60 procent får jag nog tänka om.

Peterborough United Bristol City
12. Peterborough United - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Peterborough United sliter på bra, men ligger trots det under strecket med två segrar, två oavgjorda och sex förluster. Starkt med poäng mot Bournemouth senast (även om motståndet var betydligt bättre) och på hemmaplan har de gått bra med resultatraden 2-2-1. Men statistiskt är Peterborough ett bottenlag både hemma och borta. Det blir en tuff säsong.

Bristol City är ytterligare ett lag som ser svaga ut statistiskt. Men resultaten har varit ganska bra på slutet och det är ett betydligt bättre Bristol City i år än vad vi såg under våren. Manager Nigel Pearson har Covid-19 och lär vara hemma på lördag.

Två svaga lag, men jag tror att Bristol City är det betydligt bättre laget. Trots att tvåan spelas för hårt garderar jag utgångskrysset med en bortaseger.

Queens Park Rangers Preston North End
13. Queens Park Rangers - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Queens Park Rangers är riktigt bra när de är bra, men de är lite för ojämna, också under matcherna, och har nog gått lite för bra i ligaspelet ändå. Lyckades slå Birmingham med 2-0 senast efter två mål av Ilias Chair, men matchen var jämn och Birmingham kunde mycket väl ha tagit ledningen i första halvleken. Viktigt med seger efter att otroligt tungt tappat ledning till förlust den sista kvarten borta mot West Brom. Målvakt Dieng borde räddat 1-1-målet och hjälten Chair tappade bollen onödigt vid 1-2. Slog ut självaste Everton i cupen före det.

Preston ser ut att vara bättre i år än förra säsongen och är ordentligt svårslagna. Nio raka tävlingsmatcher utan förlust nu och det är ju otroligt bra, men de behöver börja vinna fler matcher. I ligaspelet har de fem raka kryss och resultatraden över säsongen är 2-5-3. Hemma mot Stoke senaste ska de vara nöjda med 1-1, Stoke var bättre och borde hittat in 2-0 vid ledning. Vacker frispark av Ben Whiteman gav poängen.

QPR är bättre, men blir för hårt streckade för singelstreck. Jag nöjer mig med 1x. Den vågade plockar bort ettan helt.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
X
2
3
1
4
1
X
2
5
1
6
X
2
7
X
2
8
X
9
X
2
10
1
X
11
1
12
X
2
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
X
2
3
1
4
1
X
5
1
6
X
2
7
X
2
8
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.9
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
9.2
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se