Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 38

Stryktipset promo
Uppehåll i England på grund av landslagsspel och vi bjuds på matcher från Nations League och svenska Ettan. Spelmässigt tycker jag att Nations League är ganska skoj. Jämna matcher och bättre än svårbedömda träningsmatcher.

Vi har en intressant stryktipskupong med några överstreckade favoriter att gardera och andra intressanta spikförslag som inte streckas speciellt farligt just nu. Håll koll på streck, men också odds fram mot spelstopp, mycket kan hända på veckans kupong. Speciellt i matcherna från Ettan.

Veckans singelstreck: Jag tror att Grekland bara kör över grannen Cypern trots att krysset räcker för bortalaget. Klasskillnaden ska vara för stor och jag spikar åtminstone upp till 70 procent trots att oddsmarknaden bara ger tvåan 59 procents chans.

Veckans helgardering: Norge har några världsstjärnor och är bra. Men truppen är ojämn och jag litar inte på defensiven. Jag chansar med att ta med alla tecken i Slovenien - Norge.

Veckans mest överstreckade: Israel har massa problem i truppen och det visar oddsmarknaden genom att "bara" ge dem 41 procents chans hemma mot Albanien. Det verkar stryktipsspelarna missat och till 52 procent tar jag bort krysset.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Serbien Sverige
1. Serbien - Sverige Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Serbien har ett superlag på pappret, men förlorade hemma mot Norge och spelade bara 2-2 i Slovenien och nu är en vinst ett måste om de bryr sig om förstaplatsen. Lite otur hemma mot Norge där de pressade på ganska bra. Mot Slovenien var de sämre och tappade 2-0 till 2-2. Mitrovic och Vlahovic på topp nu? Ett stort minus här är att det bara tillåts barn i publiken.

Sverige har återigen väldiga problem i truppen och backlinjen är inte speciellt meriterad. Albin Ekdal saknas åter och jag tycker att han är väldigt viktig för Sverige trots att han på vissa sätt är begränsad. Kristoffer Olsson har dock återfötts i Danmark och Jens Cajuste är igång. Bildar de mittfält i det 4-4-2 som Jannes gäng ska tillbaka till? Jag lägger inte mycket vikt vid resultaten i förra samlingen med tanke på att skadeläget var ännu värre då och trots Alexander Isaks frånvaro finns det en hel del offensiv kvalitet. Får Isak Hien chansen direkt?

Det tar emot, men när Sverige är med på Stryktipset brukar det löna sig att gå emot. Serbien är jättebra och till streck omkring 50 procent tycker jag att spikettan är sund. Men drar ettan iväg en bit över 50 procent vill jag gardera. Sverige är bättre än senaste samlingen och Serbien inte riktigt att lita på trots ett namnkunnigt lag.

Slovenien Norge
2. Slovenien - Norge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Slovenien började Nations Leaguespelet med förluster mot Sverige och Serbien, men var inte alls ofarliga mot Sverige och mot Sverige rann det iväg i slutet (även om Serbien var bättre). Därefter 0-2 i Norge trots en man mindre sista halvtimmen och därefter 2-2 hemma mot Serbien efter att ha hämtat upp 0-2. Sämre på pappret än Norge, men har fördel av hemmaplan. Målvakt Jan Oblak är storstjärnan.

Norge har två av Premier Leagues just nu bästa spelare i Halland och Ödegaard och den förstnämnde är till och med en av världens bästa. Nästa år lär mittfältare Sander Berge göra dem sällskap i Premier League oavsett om Sheffield United går upp eller inte. Det blir nog mål framåt, men jag är tveksam till defensiven och målvaktsspelet.

Norge har naturligtvis bra chans här, men jag tycker att truppen har blandad kvalitet och litar inte på defensiven. Jag letar skräll och helgarderar på Stryktipset. På Topptipset får jag nöja mig med x2.

Spanien Schweiz
3. Spanien - Schweiz Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Spanien trillar boll fint och är svårbesegrade, men det knorras en del kring Luis Enrique efter att han lämnat Iago "Barry" Aspas (5 mål på 6 ligamatcher, smeknamnet är för övrigt för finsmakare, det går att googla...) utanför och istället valt spelare med minde meriter och/eller tveksam form. Det kan nog bli svårt för Spanien att göra mål här. Spanien behöver segern för att vara säkra att hålla Portugal bakom sig.

Schweiz är ett ganska bra landslag, men har bara spelat ihop tre poäng i denna tuffa grupp efter att ha avslutat den förra samlingen med att besegra Portugal med 1-0. Möter Tjeckien hemma i början av nästa vecka och möjligen är det större fokus på den matchen för att undvika sistaplatsen i gruppen.

Spanien har såklart toppchans, men jag utesluter inte 0-0 eller 1-1 och tar med skrällkrysset.

Tjeckien Portugal
4. Tjeckien - Portugal Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Tjeckien har spelat ihop fyra poäng så här långt efter att ha besegrat Schweiz hemma (med lite tur) och tagit en poäng hemma mot Spanien. Därefter två gånger 0-2 borta i Portugal och Spanien och det är naturligtvis inte mycket att säga något om. Hemmaplan igen nu.

Portugal förlorade borta mot Schweiz i avslutningen av den förra samlingen och nu kan det bli tufft att komma före Spanien i gruppen. Men de har fortfarande läget i egna händer med Spanien hemma i avslutningen. Det räcker med kryss på lördag för att ge sig själva chansen. Har ett superlag och Rafael Leao kan kanske bli nästa världsstjärna.

Portugal är bra och trots bortaplan viktar jag till höger. Till 52 procent just nu är den till och med en tänkbar spik. Jag spikar på Topptipset, men tar med krysset på Stryket.

Skottland Irland
5. Skottland - Irland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Skottland har en ganska intressant trupp och var strålande mot Ukraina i onsdags. 3-0 i mål, 23-3 i avslut, 16-1 i skott innanför straffområdet och 7-0 i skott på mål! Andy Robertson är skadad, men det finns många fina vänsterbackar att välja bland. Gissningsvis blir det Kieran Tierney igen. Förlorade klart i Irland, men hade faktiskt en hel del otur.

Irland tycker jag inte är något vidare, men de avslutade förra samlingen med seger hemma mot Skottland (med lite tur) och 1-1 mot Ukraina (i Polen). Defensiven är ok, men nu saknas förstemålvakten Caoimhin Kelleher, som varit skadad hela hösten. Men 20-årige Gavin Bazunu är förstemålvakt i Southampton och är en mycket spännande ersättare.

Skottland bör vara betydligt mycket bättre än Irland. Jag streckar från vänster.

Israel Albanien
6. Israel - Albanien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Israel är extremt svårslagna hemma, men nu saknas superstjärnan Eran Zahavi efter att ha blivit vägrad enkelrum. Dessutom saknas stjärna nummer två Munas Dabbur efter olämpliga inlägg på Facebook. Båda ska ha slutat i landslaget nu. Till detta är Manor Solomon (anfallare i Fulham) skadad och mittfältarna Dor Peretz (Maccabi Tel Aviv) och Sun Menachem (Maccabi Haifa) avstängda. Real Valladolids anfallare Shon Weissman dras också med bekymmer. Har Israel bredd nog att klara dessa avbräck? Detta är deras sista match i gruppen (Ryssland får ju inte vara med) och vid seger säkrar de förstaplatsen.

Albanien har faktiskt fortfarande chansen att vinna gruppen trots en inspelad poäng på två matcher, men då krävs seger på lördag. Förlorade hemma mot Israel, men den matchen kunde slutat hur som helst. Nio spelare i truppen tillhör lag i italienska Serie A så det är inga duvungar i truppen. Armando Broja (Chelsea) lär starta på topp och han har en intressant framtid.

Det tar emot att vaska Israel på hemmaplan, speciellt med tanke på att deras klubblag börjar avancera i Europa, men förutsättningarna talar emot och just nu streckas de alldeles för hårt. Jag chansar på x2.

Nordirland Kosovo
7. Nordirland - Kosovo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Nordirland är, liksom sina grannar i Söder, inga höjdare och har bara spelat in två poäng på fyra matcher så här långt (två kryss mot Cypern) och får slita för att undvika sistaplatsen i gruppen. Några namn känns igen från de två högsta ligorna i England, som till exempel Kyle Lafferty (idag inhoppare i Kilmarnock), Shayne Lavery (Blackpool), Paddy McNair (Middlesbrough), Steven Davis (gnuggar på i Rangers som 37-åring, men har flera säsonger i PL bakom sig), Jonny Evans (kräver ingen närmare presentation) och Jamal Lewis (på bänken i Newcastle), men det är inte direkt några världsstjärnor... Behöver nog poäng här med tanke på att de möter Grekland borta i avslutningsmatchen.

Kosovo ligger på en stabil andraplats efter segrar mot Cypern och lördagens motståndare (3-2) och dubbla förluster mot gruppsuveränen Grekland. Svenskfödde kosovansk-norske Valon Berisha saknas i truppen. Vedat Muriqi gör en del mål för Mallorca (bland annat mot Real Madrid), Amir Rrahmani startar för Napoli (men ska vara ett frågetecken på lördag), Arijanet Muric är förstemålvakt i Burnley och det finns fler spelare med relativt fina meriter.

Motivationen talar för ettan, men klassen för tvåan. Oddsmarknaden håller ettan som favorit, men stryktipsspelarna ser ut att överstrecka den en aning. Jag väljer x2 för att få bra balans på systemet.

Cypern Grekland
8. Cypern - Grekland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Cypern är inget bra. Har i och för sig tagit dubbla kryss mot Nordirland, men har förlorat klart mot Kosovo och Grekland och har förlorat stort i den underliggande statistiken i samtliga fyra matcher i gruppen. Den enda segern de har tagit i de femton senaste matcherna är mot mycket svaga Estland. Saknar dessutom några kuggar.

Grekland är däremot bättre än på mycket länge. Det gick att se att något var på gång redan i VM-kvalet där de spelade i Sveriges grupp och under Nations League har de fyra raka segrar och noll insläppta, inklusive två matcher mot Kosovo, och kommer vinna gruppen. Lite EM-2004-vibbar, men nu är spelet betydligt mycket mer offensivt och de har varit klart bättre i alla matcher enligt den underliggande statistiken. Gus Poyet tränar laget. Ska bara vinna här, men kryss räcker för att säkra gruppsegern.

Grekland ska bara vara bättre. Jag spikar upp till 70 procent trots att krysset räcker för bortalaget.

IK Oddevold Åtvidabergs FF
9. IK Oddevold - Åtvidabergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

IK Oddevold har stått för en fin säsong och skuggar Falkenbergs FF i jakten om kval till Superettan. Efter förluster mot Gais och FFF blev det fyra raka segrar innan de bara fick 0-0 borta mot Lunds BK. Tre raka hållna nollor. Har gjort det mycket bra mot övriga bottenlag i serien (nästan alla poängtapp är mot topplag) och ska ha en bra chans mot Åtvid hemma på en lite speciell konstgräsmatta.

Åtvidabergs FF har det tungt i år igen och kämpar om att undvika nedflyttning. Det ser inte speciellt bra ut, men på slutet har de två segrar (hemma mot nästjumbon Qviding och jumbon IFK Malmö, men de impade inte mot Kanariefåglarna) och en oavgjord (borta mot Vänersborg) och nu har de åtminstone chansen. Resultatrad 1-4-6 på bortaplan och har förlorat borta mot övriga topplag.

Det mesta talar för hemmaseger och jag spikar trots att den redan nu streckas till 74 procent.

BK Olympic FC Trollhättan
10. BK Olympic - FC Trollhättan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

BK Olympic gör det mycket bra och består av flera ungdomsspelare från MFF, men har tappat toppkänning efter att ha förlorat tre raka i juli/augusti och på slutet har de spelat lite för mycket oavgjort. Vann dock med imponerande 4-0 borta mot Lindome senast och fick 0-0 hemma mot topplaget Falkenberg före det. Tappade Filip Bohman till Varberg i somras och det är naturligtvis en stor anledning till tappet efter sommaren, han gjorde 15 mål på 17 matcher. Till denna matchen ska båda ordinarie mittbackarna saknas. BK Olympic har varit bättre hemma än borta i år och hemma har de raden 3-6-2, vilket gör att de bara ligger på plats 13 i hemmatabellen.

FC Trollhättan ligger tre poäng före Olympic med 42 inspelade poäng och drömmen om kvalspel till Superettan lever fortfarande lite grann. Men då krävs segrar och just nu har de kryssat lite för mycket. Men de förlorar ogärna och har nu tolv raka utan förlust! På bortaplan har de raden 5-5-1 borta.

Jag tror att Trollhättan är bättre än Olympic och när ettan ser ut att överstreckas tar jag x2.

Oskarshamns AIK Ängelholms FF
11. Oskarshamns AIK - Ängelholms FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Oskarshamns AIK har en mycket sämre säsong i år och nu är det krig om att behålla kontraktet, just nu är det en poäng tillgodo till Lindome på kvalplats och Åtvidaberg på nedflyttningsplats. Ett klassiskt starkt hemmalag på sitt konstgräs, men i år har de resultatraden 5-1-5 hemma. Samtliga förluster har dock varit mot lag i topp sex (5-1-0 mot övriga alltså!). Har varit ganska bra på slutet, efter kryss borta mot Olympic i slutet av augusti har det blivit seger mot Elfsborg i cupen, 0-1 borta mot seriesuveränen Gais (men en helt ok insats), 2-2 med stor mersmak borta mot Lindome och senast trygga 2-0 mot nästjumbon Qviding (i en match där OAIK var överlägsna). Emin Nouri tog över tränaruppdraget i somras och har förbättrat Oskarshamn. Bättre på pappret än Ängelholm trots tabellplaceringen?

Ängelholms FF är helt ok och har ett rutinerat med Johan Oremo i spetsen. Ligger stabilt i mitten med 33 inspelade poäng efter 23 omgångar och därför inte mycket mer än äran att spela för. Tillhörde toppen fram till sommaren, men nu har de åtta raka utan seger. Frågan är hur motiverade de är borta mot Oskarshamn, bortaspelet så här långt har varit svagt (rad 3-1-7).

Jag tycker att mycket talar för hemmaseger och gissningsvis streckas den inte alltför hårt. Spik!

Sandvikens IF IFK Haninge
12. Sandvikens IF - IFK Haninge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sandvikens IF har gått lite jojo efter semestern och tappat förarsätet rejält till rivalerna Gefle och de ligger dessutom två poäng bakom Vasalund på kvalplats. Tränare Thomas Gabrielsson fick lämna efter derbyförlusten mot just Gefle och assistens Eldar Abdulic har tagit över. Med honom vid rodret har det blivit tre vinster på bortaplan och en förlust hemma mot Piteå. Storskytten Mohammed Naeem har varit avstängd en tid och saknas på lördag också. Sandviken ska vara betydligt mycket bättre än Haninge, men är inte riktigt att lita på i nuläget.

IFK Haninge ligger på negativ kvalplats. Efter att ha tagit en poäng på de senaste sju matcherna blev det blytung seger i Umeå senast och hoppet om kontraktet lever. Ny tränare har precis kommit in, så kanske var det en effekt av bytet? Bör vara något bättre än vad de presterat på slutet.

Sandviken bör bara vinna här, men är inte riktigt att lita på. Med tanke på att de streckas hårdast av alla just nu (76 procent) tar jag med lyxkrysset.

BK Forward Täby FK
13. BK Forward - Täby FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

BK Forward ligger på nedflyttningsplats för tillfället, två poäng upp till lördagens motståndare, och ytterligare tre upp till Haninge på kvalplats. I stort behov av segrar alltså. En poäng på de senaste fyra matcherna och inget mål framåt de senaste två indikerar inte på toppform. Men 0-1 borta mot topplaget Vasalund är inte så pjåkigt... Stjärnan Josef Ibrahim har varit avstängd i två matcher och saknas här också.

Täby FK ligger som sagt två poäng före Forward, men också på nedflyttningsplats. Men det ser lite bättre ut i Täby och efter att ha värvat lite grann under sommaren har det nu kanske gett effekt med två raka segrar mot Karlstad och jumbon Team TG. Före det stor förlust mot Sandviken, men Täby visade på stundtals bra spel då också. Målskillnad i dessa tre matcher: 11-9!

Jag inbillar mig att Täby är bättre än Forward just nu. Oddsmarknaden håller tvåan som knapp favorit (40 procent), medan streckfördelningen är 38-29-33 procent just nu. Jag chansspikar ett Täby som verkligen fått fart på anfallsspelet.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
1
X
2
3
1
X
4
X
2
5
1
X
6
X
2
7
X
2
8
2
9
1
X
10
X
2
11
1
12
1
X
13
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
2
3
1
X
4
2
5
1
X
6
X
2
7
X
2
8
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
120 kr gratisspel
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.