Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 38

Martin Berglund,

Stryktipset 2018-08-16

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Förra veckan gav varken utdelning på tio eller elva rätt och det ger en superjackpott på lördag. Vi tråkar med spik på både Manchester City och Liverpool, men garderar andra stora favoriter.

Burnley FC AFC Bournemouth
1. Burnley FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Burnley går ordentligt tungt, men nu har de åtminstone inget europaspel och kan fokusera på att göra livet surt för motståndarna igen. Senast mot Wolves var de på sätt och vis utspelade. Samtidigt kunde lite av förra årets spel, med heroiskt försvarsspel och blockerade skott, skönjas.

Bournemouth däremot visar otrolig form och senast körde de över självaste Leicester, vilket gjorde att jag missade på Stryktipset och Topptipset förra veckan. Nu ligger Bournemouth femma i ligan! Fraser, Wilson och King är extremt svårstoppade.

Jag är lite orolig för Burnley nu, men tycker samtidigt att Bounemouth ska vara mycket bättre och väljer krysset och tvåan.

Cardiff City Manchester City
2. Cardiff City - Manchester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Cardiff har två poäng så här långt. Poängen är tagna i 0-0-matcher mot Newcastle och Huddersfield. Borta mot Stamford Bridge tog de ledningen, men då vaknade Hazard och Chelsea. Svårt motstånd igen på lördag.

Manchester City är ju otroliga och efter något svaga insatser mot Wolves och Newcastle var de tillbaka i form mot Fulham senast. Trodde jag, fram till gårdagkvällens debacle. Uppretade nu?

Trots att Cardiff spelar hemma kan jag inte se City tappa poäng här trots att de varit halvrisiga i tre av deras fyra senaste matcher. Tvåa.

Crystal Palace Newcastle United
3. Crystal Palace - Newcastle United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Crystal Palace vann senast mot Huddersfield och Wilfried Zaha var som vanligt skillnaden. Jag presenterade lite intressant statistik förra veckan och kan till det addera att Zaha stått för tre av Palace blott fyra mål i år och att han har åtta mål på sina tio senaste ligamatcher. Strongt!

Newcastle har haft ett otroligt tufft program, men nu lättar det något. Dags att börja plocka poäng med en gång! Shelvey borde vara tillbaka i startelvan nu.

Svårt. Med tanke på att Newcastle har förlorat allt blir de nog något understreckade. Hemmaplansfördelen gör dock att jag tror mest på Palace och plockar ettan och krysset. 0-0, 1-0 eller 1-1?

Leicester City Huddersfield Town
4. Leicester City - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester svek mig ordentligt i lördags, men en match är ingen match och egentligen var de nog inte så dåliga som 3-0 efter 41 minuter och 4-0 efter 81 efter en timme antyder. Wes Morgan gick in otroligt tufft senast och för det är han avstängd nu, men jag är inte säker på att det är ett minus. Jonny Evans är ingen dussinersättare.

Huddersfield förlorade mot Wilfried Zaha (... förlåt Crystal Palace) senast i en hafsig match utan stor kvalitet. De har helt släppt finliret som tog dem upp i PL och nu är det höga inlägg in i straffområdet som gäller.

Jag ger Leicester chansen en gång till, men 64 procent på ettan nu kring torsdag lunch är på gränsen och fortsätter andelen streck på ettan stiga så ska nog krysset med.

Liverpool FC Southampton FC
5. Liverpool FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool trummar på och lyckades till och med slå PSG i veckan. När de spelar på topp är den absoluta toppen i världen.

Southampton är inte bland de bästa lagen i världen... De har lyckats slå Brighton i cupen och Crystal Palace i ligan innan de fick nöja sig med 2-2 hemma mot Brighton senast efter en 2-0-ledning. Knäckande.

Saints ser något förbättrade ut, men mot Liverpool ska de inte ha en chans. Upp till 85 procent av strecken på ettan känns helt okey. Just nu ligger 77 procent av strecken där.

Manchester United Wolverhampton Wanderers
6. Manchester United - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester United övertygar inte, men kanske är ändå formen lite på gång? Seger borta i Watford imponerar och i Champions League blev det enkelt. Äntligen känns det som att ett mittbackspar har satt sig och det tror jag är viktigt.

Wolverhampton är intressanta och de plockar en del poäng och de kontrar livsfarligt. Senast var de klart bättre än Burnley, men fick bara 1-0. Raul Jimenez lyckades hitta målet efter sitt sjätte skott på mål och Joao Moutinho dominerade mittfältet.

United är kanske bra nu, men jag litar inte på dem fullständigt och Wolves ska absolut inte underskattas. 1x får räcka dock.

Aston Villa Sheffield Wednesday
7. Aston Villa - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Aston Villa har jag ställt mig tveksam till på slutet. Senast vann de med 2-0 mot Rotherham efter mål av inlånade anfallarna Tammy Abraham och Yannick Bolasie. Viktigt med forwards som gör mål, men hemma mot Rotherham ska Aston Villa bara vinna och de verkar inte ha imponerat. Före det kvitterade de till 1-1 borta mot Blackburn precis på slutet av matchen.

Sheffield Wednesday är inte dåliga alls och skotske mittfältaren Barry Bannan ska vara en av ligans bästa spelare. Han kvitterade till 2-2 näst senast mot Stoke. Igår förlorade de mot Nottingham, som är topptippade men har spelat alldeles för mycket oavgjort så här långt.

Jag var inne på att spika krysset ett tag, men oddsmarknaden ger trots allt Villa 61 procent chans till vinst. Just nu ligger endast 49 procent av strecken där och Aston Villa är därmed spelvärt vid jämförelse mellan streck och odds.

Ipswich Town Bolton Wanderers
8. Ipswich Town - Bolton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Ipswich är inget bra och ligger sist i ligan efter åtta omgångar. I tisdags fick de dock 1-1 mot riktigt starka Brentford och det kan nog vara viktigt för självförtroendet.

Bolton överraskade ordentligt i början av säsongen, men de hade verkligen marginalerna med sig då. Nu har de en poäng på fyra matcher och de börjar närma sig bottenskiktet. Igår blev de utspelade av topplaget Middlesbrough. Nyligen har vi nåtts av den tragiska nyheten att ytterbacken Stephen Darby tvingats sluta eftersom han drabbats av ALS.

Jag funderade länge på att chansa på att Boltons kräftgång fortsätter och spika ettan. Men Ipswich går såklart inte att lita på så jag plockar med krysset.

Leeds United Birmingham City
9. Leeds United - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Leeds toppar The Championship efter att enkelt ha besegrat ett svagt Preston i veckan. Före det visade både Millwall och Middlesbrough att det går att störa dem.

Jag har lite grann trott att Birmingham skulle överraska positivt i år genom att klara sig från bottenregionen. Men de vinner ju inga matcher och då blir det svårt. Sex oavgjorda (och två förluster) på åtta matcher är ju smått otroligt. De har varit det bättre laget i många av dessa matcher och behöver börja plocka trepoängare snart.

Det blir tufft för Birmingham med trepoängare redan på lördag, men jag ser det inte som otroligt att de lyckas kriga till sig ett kryss. Leeds blir nästan alltid överstreckade på Stryktipset och 19 procent på krysset är riktigt spelvärt.

Middlesbrough FC Swansea City
10. Middlesbrough FC - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Middlesbrough vann enkelt mot Bolton igår och parkerar nu på andra plats i ligan. De kommer nog fortsätta kämpa på i toppen av tabellen.

Skadelistan är fortsatt lång i Swansea. I tisdags förlorade de lite oturligt mot Stoke med 1-0 efter ett offsidemål för Stoke och ett tryck från Swansea, men före det har de haft marginaler med sig i några matcher.

Swansea verkar ha varit ganska bra mot Stoke, men jag spikar topplaget Middlesbrough. Just nu är bara 53 procent av strecken på ettan och det är riktigt spelbart. Det hinner nog tyvärr ändras dock.

IF Elfsborg Örebro SK
11. IF Elfsborg - Örebro SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nu måste det snackas kris i Elfsborg och på senaste tiden har de tappat ledningar i matchernas slutskede. Risken för kvalspel är påtaglig nu och det behövs en seger här!

Örebro blandar verkligen och ger och nu på slutet har de tagit ordentligt med poäng igen. Senast avgjorde de på tilläggstid i en match där Sundsvall nog var något bättre.

Otroligt svårtippat. Elfsborg har kapacitet och måste verkligen vinna och jag väljer ettan som utgångstips. Efter lång betänketid valde jag att varken ta med krysset eller tvåan alls. Detta är en riktig chansning, men Elfsborg kommer spela för seger och de är något understreckade vid jämförelse mellan streck och odds. Har du råd tycker jag att både krysset och tvåan ska med tidigt.

IK Sirius Östersunds FK
12. IK Sirius - Östersunds FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sirius skadlista har varit extrem under lång tid, men nu känns den kortare än på länge. Till det är Ian Sirelius tillbaka efter avstängning och före detta lagkaptenen Niklas Busch Thor har gjort comeback. Det kan nog betyda en del i truppen redan nu. De behöver verkligen en seger här!

Östersund har förlorat sedan Ghoddos lämnade och de får sikta in sig på att hålla sjätteplatsen. Senast såg det bra ut med 2-0-ledning mot MFF, men bortalaget visade klass och vände.

Otroligt svårtippat här också, men just nu har Östersund 45 procent sannolikhet till vinst enligt oddsmarknaden, men bara 41 procent av strecken. Det gör att jag väljer att strecka från höger.

Trelleborgs FF Djurgårdens IF
13. Trelleborgs FF - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Det känns som att Trelleborg är klara för nedflyttning, men de har verkligen inte gett upp och tog till exempel poäng mot IFK Norrköping nyligen.

Djurgården blandar verkligen och ger. Avsaknaden av klassanfallare är nog till stor del roten till det onda. Det börjar knorras lite här och där och topp fyra är definitivt borta.

Djurgården är bättre och det gör att jag väljer höger sida. Just nu är bara 47 procent av strecken på tvåan och det är riktigt spelvärt. Men troligtvis kommer fördelningen sluta på över 60 procent på tvåan som oddsmarknaden antyder.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
2
3
1
X
4
1
5
1
6
1
X
7
1
X
8
1
X
9
1
X
10
1
11
1
12
X
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
2
3
1
X
4
1
5
1
6
1
X
7
1
X
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord