Det börjar närma sig avslutning i av säsongen i England och det gör veckans omgång av Stryktipset extra intressant. Jag fortsätter att strecka mycket bortalag nu med publikfria matcher.

Veckans singelstreck: Manchester City är bättre än Arsenal och jag tror att de satsar helhjärtat på FA-cupen. Tvåa i match 1, speciellt med tanke på streckfördelningen just nu.

Veckans helgardering: Jag skulle vilja helgardera både Bournemouth - Southampton och Tottenham - Leicester mot slutet av kupongen, men väljer efter mycket eftertanke den sistnämda. Jag har inte gett upp hoppet om Leicester.

Veckans mest överstreckade: Just nu är Arsenal solklart mest överstreckade till 31 procent. Oddsmarknaden ger dem bara 11 procents chans och det gör Manchester City till ett ännu bättre singelstreck.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Arsenal FC Manchester City FC
1. Arsenal FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Arsenal FC har sett bättre ut på slutet och de har framför allt letat fram riktigt bra resultat. Igår kväll slog de till och med självaste Liverpool och Arsenal visade en del kvalitet, men det var en hel del tur inblandat. Liverpool bjöd Arsenal på båda målen och statistiskt var Liverpool fullständigt överlägsna. Före det förlust mot Tottenham. Senast Arsenal missade spel Europa var säsongen 1995/96. De har fortfarande en liten chans i ligan, men annars kan cupen vara ett steg ut.

Manchester City varierar en del, men jag tror de haft svårt med koncentrationen i ligaspelet då och då. Två gånger 5-0 mot Newcastle och Brighton följdes av 2-1 och inte speciellt bra mot Bournemouth hemma igår, torsdag. Faktum är att Bournemouth skapade mängder av målchanser under hela matchen.

FA-cupsemifinal. Jag tror att Citys offensiv är för bra för Arsenals tveksamma defensiv och singelstreckar tvåan. Speciellt med tanke på att streckfördelningen just nu är helt skev till Arsenals fördel.

Norwich City FC Burnley FC
2. Norwich City FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Norwich City är ute ur Premier League och visar inte mycket just nu. Nio raka förluster, varav en i förlängning i cupspelet, och knappt några mål framåt alls! Bara 0-1 mot Chelsea senast är kanske ett steg framåt, men Norwich skapade inte mycket själva.

Burnley FC fortsätter plocka poäng och de kommer med största sannolikhet hamna på övre halvan. Otroligt bra gjort! Två oavgjorda mot Wolves och Liverpool och före det uddamålsseger mot West Ham. Förlorade stort mot Manchester City efter uppehållet, men har därefter sex raka utan förlust. Svårslagna på slutet alltså!

Egentligen är det väl bara att singelstrecka tvåan här, men Burnley kryssar gärna och jag tror att krysset blir streckat under 25 procent och då blir det intressant.

Fulham FC Sheffield Wednesday
3. Fulham FC - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Fulham FC har resultatmässigt fått till en klart godkänd säsong med en fjärdeplats säkrad, men jag tycker inte de riktigt får ut all sin potential ändå och sett till de statistiskt underliggande resultaten har de överpresterat över säsongen. Beroendet av Mitrovic är stort och han har varit tillbaka efter skada på slutet. Trots att jag tycker att det ser sådär ut har de fyra segrar och en oavgjord på de fem senast. Krysset kom senast mot uppflyttningsjagande West Brom.

Sheffield Wednesday störs fortfarande av snack om att de riskerar poängavdrag efter påstådda oegentligheter kring försäljningen av Hillsborough. Beslut ska komma inom en vecka läste jag någonstans, men det har varit snack sedan slutet av förra året, så det kanske kan dröja lite till. De har just nu elva poäng tillgodo till Hull under strecket och dras det tolv poäng som det diskuteras kring Wigan ser det jobbigt ut för Wednesday. På planen kanske formen är på väg lite igen efter tre raka förluster i början av juli. Tvärtom mot Fulham har Wednesday underpresterat i år statistiskt sett.

Här gissar jag att Fulham blir ordentligt överstreckade. Just nu är krysset spelvärt och ska med på kupongen.

Hull City Luton Town
4. Hull City - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Efter att ha spelat mot Hull City hela våren gjorde jag tvärtom förra helgen. Idiotiskt så här i efterhand. Förlust mot Millwall då och sedan dyngstryk mot Wigan i veckan. Trots att Hull varit usla länge har de fortfarande chansen att klara sig kvar. Men bryr sig spelarna? Lite stolthet borde de vilja visa efter förnedringen senast.

Luton Town ser inte riktigt ut att räcka till i ligan, men de har fortfarande chans att klara sig kvar. Bortsett från eventuella poängavdrag har de två poäng upp till Charlton ovanför strecket och en vinst på lördag skulle vara livsviktig. Har varit svårslagna på slutet, men plockat för mycket kryss. Ett är säkert, de kommer att ge allt hela vägen.

Jag skulle på många sätt vilja spela svängdörr eller helgardera här med tanke på vad matchen betyder för båda lagen, men har helt tappat hoppet om Hull och chanssinglar tvåan.

Middlesbrough FC Cardiff City
5. Middlesbrough FC - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Middlesbrough FC har tagit en del poäng efter att Woodgate lämnat managerstolen och ser ut att klara sig kvar. Gott så av Neil Warnock! Senast hamnade de i underläge mot Reading, men för första gången under säsongen lyckades de vända efter att ha hamnat efter. Spelarna verkar tro lite mer på sig själva.

Cardiff City tog en superviktig seger hemma mot Derby County senast efter två raka förluster. Det gör att de fortfarande har en kvalplats i egna händer och just nu två poäng tillgodo på Millwall. I behov av seger igen här, men krysset är inte katastrofalt med tanke på att de möter Hull i avslutningsomgången.

Cardiff är bättre och behöver segern mer, men jag garderar med krysset. Gissningsvis kommer Cardiff streckas något för hårt.

Preston North End Birmingham City
6. Preston North End - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Preston North End åkte på en tung förlust igår kväll mot Brentford och nu är chansen till kval upp till Premier League mer eller mindre borta. Seger här är ett måste för att de möjligen ska ha chansen i sista omgången. Men Preston har under vintern och våren/sommaren visat att de inte är tillräckligt bra.

Birmingham City har gått mycket trögt under en längre tid och den senaste segern kom borta mot Barnsley den 11 februari. Jutkiewicz kvitterade mot Charlton på tilläggstid igår kväll och den poängen var viktig och säkrar mer eller mindre nytt kontrakt. Pep Clotet lämnade som manager efter förlusten mot Swansea.

Preston bör vinna här, men ser ut att bli överstreckade. Ettan garderas med kryss med tanke på streckfördelningen.

Swansea City Bristol City
7. Swansea City - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Swansea City har troligen tappat den sista kvalplatsen till rivalen Cardiff efter att ha förlorat mot Leeds och sedan spelat 2-2 i Nottingham. Men jag tycker inte att Swansea ska vara missnöjda med säsongen och de har en spännande trupp att bygga vidare på. Och det är fortfarande inte kört med kval och jag tror att Swansea kommer heltaggade på lördag.

Bristol City har kommit igång igen efter att Lee Johnson lämnat som manager. Men det är för sent och de har fem poäng upp till Cardiff ovanför kvalstrecket och dessutom flera andra lag att ta sig förbi. Omöjligt! Den bättre resultatraden på slutet har kommit efter vinster mot bottenlagen Hull och Middlesbrough och senast bara 1-1 hemma mot underpresterande Stoke.

Swansea ska vara något bättre och mer taggade än Bristol City. Chansspik på ettan.

Queens Park Rangers Millwall FC
8. Queens Park Rangers - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Queens Park Rangers har efter en ganska fin säsong checkat ut efter uppehållet. En seger (Middlesbrough), en oavgjord (Luton senast) och fem förluster imponerar inte. Ganska jämn match mot Luton med ett större bollinnehav för QPR. Manager Warburton var ganska nöjd att han fick en uppryckning efter att han to ett ordentligt snack med laget efter 0-3 mot Sheffield Wednesday.

Millwall FC hade jag förra veckan halvt räknat ut med avseende på kvalspel, men två gånger 1-0 mot Hull och Blackburn gör att de nu bara har två poäng upp till Cardiff. Segern mot Hull säger kanske inte så mycket, men insatsen mot Blackburn var bra. Millwall är kryssglada, men nu duger inga oavgjorda matcher.

Millwall ska och behöver såklart vinna här, men jag tar med krysset med tanke på att QPR såg något förbättrade ut senast.

Blackburn Rovers Reading FC
9. Blackburn Rovers - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Blackburn Rovers säsong är slut efter en hel del tappade poäng efter uppehållet. Senast förlust mot Millwall utan att egentligen skapa speciellt mycket fram till att Rankin-Costello var nära på tilläggstid.

Reading FC har inte heller något att spela för, men det har de inte haft på ett tag och i deras fall är det positivt att de inte är inblandade i nedflyttningsstriden. Förlust mot Middlesbrough senast efter två vinster och en oavgjord mot tre bottenlag.

Etta och kryss bör räcka.

Manchester United FC Chelsea FC
10. Manchester United FC - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester United vinner nästan allt just nu, men tappade till 2-2 på tilläggstid mot Southampton senast. Victor Nilsson Lindelöf satte inte en fot fel under hela matchen, men förlorade kampen mot Michael Obafemi vid målet och blev som vanligt sågad av Paul Scholes efter matchen. Det är små marginaler i den här världen, hade Lindelöf vunnit kampen där hade matchen varit lysande från hans sida. I första halvlek hade United extrema problem med Southamptons höga presspel och de behöver lära sig att hitta de offensiva spelarna när de blir satta under press där bak. United har fortfarande goda chanser att nå Champions League och jag antar att ligan måste komma före cupspelet i prioritering. De har inte roterat speciellt mycket på slutet. Hur gör de på söndag? Möter Crystal Palace i ligaspelet ikväll (torsdag) och möter West Ham på onsdag. Håll koll på resultat, men framför allt, startelva ikväll.

Chelsea FC imponerar inte direkt på slutet. Speciellt inte defensivt och frågan är om Lampard behöver hjälp med att sätta defensiven till nästa säsong. Men trots de ligger de trea i ligan och har goda chanser att nå en plats i nästa säsongs Champions League. Har dock Liverpool och Wolves kvar att möta. Stabilt utan att imponera mot Norwich senast och svagt mot Sheffield United före det. Två matchers mer vila än United, men möter Liverpool i ligan på onsdag.

Jag tycker att United är bättre än Chelsea och spelar 1x. Men vänta ut startelvorna och lagnyheterna på söndag.

AFC Bournemouth Southampton FC
11. AFC Bournemouth - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

AFC Bournemouth ser plötsligt riktigt fina ut, men troligtvis är det för sent. Näst senast vann de klart med 4-1 mot Leicester, men det var en märklig match. I första halvlek var Bournemouth fullständigt överkörda och skapade ingenting. De kom ut till andra halvlek förbättrade och när 1-1 kom efter dryga timmen och 2-1 och utvisning direkt därefter var det inget snack om vilka som skulle vinna. Minst lika bra som Manchester City igår, men förlorade mycket tungt! Tre poäng ett måste på söndag.

Southampton FC ser fina ut och gjorde det mycket bra mot Manchester United senast även om poängen var något turlig. Fyra raka utan förlust nu och det är mot tufft motstånd. Spelar ikväll, torsdag, mot Brighton.

Motivation säger etta, men kvalitet tvåa. Jag vill verkligen helgardera här, men får nöja mig med ettan och tvåan. Är det oavgjort mot slutet lär Bournemouth gå för segern.

Tottenham Hotspur FC Leicester City FC
12. Tottenham Hotspur FC - Leicester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tottenham Hotspur har varit en besvikelse denna säsongen, men har trots det möjligheter att nå sjätteplatsen i ligan. Tung seger mot Arsenal näst senast och sedan 3-1 mot Newcastle, men faktum är att Newcastle skapade mängder av småchanser under hela matchen. Harry Kane visade klass när han nickade in 2-1, men Emil Krafth var felplacerad vid målet (Krafth var annars helt ok och fick återigen 90 minuter). Viktigt med mål för Kane och Son!

Leicester City har tappat mycket på slutet och nu ska det mycket till för att de ska nå en plats i CL. Mot Bournemouth var de betydligt bättre än motståndet i första halvlek, men i andra kom Bournemouth ut bättre och när Leicester gav bort mål och röda kort under några minuter var matchen slut. Svagt! Leicester möter Sheffield United idag under torsdagen. Vinst där och chansen till Champions League lever i allra högsta grad. Förlust och Manchester United är uppe i lika många poäng. De båda möts i sista omgången!

Jag har inte gett upp om Leicester, där finns kvalitet, och vill verkligen ha med tvåan med tanke på streckfördelningen just nu. Men vågar inte heller välja bort Tottenham och helgarderar.

Derby County Leeds United
13. Derby County - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Derby County har tre raka förluster mot tufft motstånd och nu är chansen att nå Premier League borta i praktiken. Med vilken inställning går de in till säsongsavslutningen nu? Saknar snabbhet framåt och värvar de kvalitet och snabbhet där kan de bli bra nästa år.

Leeds United möter Barnsley ikväll (torsdag) och kan mer eller mindre säkra en plats till Premier League. Men de behöver ytterligare en poäng för att med 100 procents säkerhet hålla Brentford bakom sig. Ingen direkt risk för bakfulla spelare alltså. Formen är god och Leeds kommer från tre raka segrar och är bäst i ligan. Det bästa sättet att hedra Jack Charlton måste vara att ta sig upp i Premier League igen en dryg vecka efter legendarens död.

Jag gissar att Derbys spelare har avslutat säsongen mentalt och med tanke på att Leeds inte kommer att vara helt matematiskt klara på söndag oavsett hur det går ikväll singlar jag tvåan i match 13.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
2
2
X
2
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
X
2
9
1
X
10
1
X
11
1
2
12
1
X
2
13
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
2
2
X
2
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av