Återigen har vi helengelskt på Stryktipset och det kan återigen bli låg utdelning om de största favoriterna vinner. Jag fortsätter på inslagen väg med singeltvåor även denna vecka.

Veckans singelstreck: Manchester City är såklart mycket bättre än Brighton och jag tror de tar lördagens match på allvar ovh spikar City.

Veckans helgardering: Både Middlesbrough och Bristol City har nyanställda managers och är svårbedömda. Jag helgarderar match 6.

Veckans mest överstreckade: QPR - Sheffield W är helt jämn enligt oddsmarknaden, men trots det streckas QPR till 49 procent just nu.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Liverpool FC Burnley FC
1. Liverpool FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Liverpool FC har vunnit ligan och såg proppmätta ut mot Manchester City. Men därefter har de studsat tillbaka och slagit Aston Villa och Brighton, dock utan att imponera. Poängrekordet för Premier League borde locka, men samtidigt bör nog Liverpool redan nu förbereda sig för nästa säsong.

Burnley FC tuggar på riktigt fint och ligger nia med två poäng upp till sjundeplatsen och europakvalspel. Kördes över av Man City efter uppehållet, men därefter har de uddamålssegrar mot Watford, Crystal Palace och West Ham och 1-1 hemma mot Sheffield United. Men sett till förväntat antal mål har de haft marginalerna med sig på slutet. Precis som det brukar vara i gamla goda Burnley! Störs av skador på Ben Mee med flera.

Burnley är välorganiserade och jag tar med ett skrällkryss i match 1.

Brighton & Hove Albion FC Manchester City FC
2. Brighton & Hove Albion FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Brighton & Hove Albion kommer klara nytt kontrakt och sett till spel och skapade målchanser i matcherna är det mer än rättvist. Har bjudit Manchester United och Liverpool på för enkla mål på slutet och det måste förbättras mot ett lag som Man City.

Manchester City ser oftast helt fantastiska ut, men så bommar de plötsligt mot lag som Southampton och det är såklart därför Liverpool kunnat dra iväg. Har kört över Liverpool och Newcastle före och efter debaclet mot Southampton och var trots allt betydligt bättre än Saints i spelet. Vill de verkligen vinna mot Brighton gör de nästan säkert det. Möter Bournemouth hemma på onsdag och sedan Arsenal i cupen nästa lördag. Vilar spelare på onsdag och spelar en toppelva nu på lördag?

Som det ser ut nu på streckfördelningen kommer tvåan bli spelvärd, men det kommer givetvis ändras tills på lördag. Men jag väljer att singelstrecka City. Jag gissar att de är fullmotiverade här.

Sheffield United FC Chelsea FC
3. Sheffield United FC - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sheffield United har hittat formen igen efter en trög återstart. Segrar mot Tottenham och Wolves hemma och 1-1 mot Burnley borta imponerar ordentligt. Men före det var de svaga och jag vet inte riktigt var jag har dem i nuläget. Försvararen John Egan har hittat sena mål i de två senaste matcherna. Hans första mål i Premier League kan vara oerhört viktiga i jakten på Europaplats. Sheffield U har fått några skador på slutet, men det har inte påverkat resultaten.

Chelsea FC är bra och vinner det mesta, men så kommer ett plötsligt dåligt resultat då och då som exempelvis förlusten mot West Ham för en vecka sedan. Men två fina segrar efter det och i ligan hittar Chelsea målet, tolv mål på fem matcher efter uppehållet! Är det bristen på rutin som gör att CFC tappar onödiga poäng ibland?

Just nu är Sheffield United otroligt överstreckade sett till streck och odds, men många streck kommer hamna på Chelsea tills på lördag. Krysset kan nog bli spelvärt.

Blackburn Rovers West Bromwich Albion
4. Blackburn Rovers - West Bromwich Albion Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Blackburn Rovers har fortfarande en minichans att nå kval, men då måste de vinna resterande fyra matcher i ligan. Blev utklassade av Leeds näst senast och hade svaga resultat före den matchen, men var bra i segern mot Cardiff i tisdags och Adam Armstrong hade ett snyggt avgörande mål (lobb från 40+ meter). Blackburn har orutinerade ytterbackar och det kan straffa sig mot duktiga ytteranfallare som Grosicki och Pereira.

West Bromwich Albion har riktigt goda chanser att nå direktuppflyttning, men Brentford vägrar tapa poäng just nu och skuggar om West Brom eller Leeds tappar farten. West Brom har tre raka stabila segrar på slutet, men är något skakiga bakåt. Ligans solklart bästa bortalag.

Jag tror att West Brom kan bli spelvärda och de är bättre än Blackburn. Kommer att gå för segern om det är oavgjort mot slutet. Chansartad singeltvåa.

Hull City Millwall FC
5. Hull City - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Hull City är i kris och ligger under nedflyttningsstrecket och spelare vägrar skriva på nya kontrakt. Men skadeläget är bättre och bättre (trots att Herbie Kane är borta) och kanske har de kvarvarande spelarna svetsats samman nu? Trots två raka bortaförluster har kämpaglöden funnits där på slutet. Hull behöver vinna nu.

Millwall FC har gjort det riktigt bra över säsongen, men förlust igår mot bottenlaget Middlesbrough gör att kvalplatsen är mer eller mindre borta och säsongen slut. Kan spelarna motivera sig ordentligt då?

Jag har gått emot Hull hela våren, men börjar svänga nu. Motivation blir viktigt nu på slutet och jag går emot all logik och singlar ettan trots att den troligen blir överstreckad. Helt tvärtom hur jag brukar spela!

Middlesbrough FC Bristol City
6. Middlesbrough FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Middlesbrough FC har spelat upp sig under Neil Warnock och nu ganska goda chanser att klara kontraktet. Två poäng ned till Hull City nu och tar Boro ett par segrar till klarar de sig kvar. Läge nu mot ett formsvagt motstånd här?

Bristol City har varit otroligt svaga efter uppehållet och manager Lee Johnson har fått sparken! Han har gjort mycket bra för att stabilisera dem som ett lag i The Championship, men gick till slut torrt och hans eviga mixtrande med startelvor tror jag låg honom i fatet. En bra klubb att ta för en smart manager? Det blev seger direkt efter att Johnson fått lämna och i grunden ska nog Bristol City vara ett lag för topp sex i ligan.

Svårtippat med två lag med nya managers. Boro vill nog mer men Bristol City är nog något bättre. Jag helgarderar på Stryktipset och väljer 1x på Topptipset.

Preston North End Nottingham Forest
7. Preston North End - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Preston North End har fortfarande möjlighet att nå kvalspel, men jag är tveksam till om det går. Riktigt svaga resultat före segern mot Sheffield Wednesday i onsdags kväll och jag tycker Preston ser svaga ut just nu.

Nottingham Forest har tagit poäng kontinuerligt och når troligen kval även om det absolut inte är klart ännu. Speciellt inte efter förlusten mot Fulham senast. Statistiskt har Forest överpresterat över säsongen och kommer rekylen nu kan det bli tufft att klara kval.

Två lag som överpresterat en aning i år tror jag. Jag tror inte Preston är sämre än Nottingham och spelar 1x.

Queens Park Rangers Sheffield Wednesday
8. Queens Park Rangers - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Queens Park Rangers har inte haft något direkt att spela för på slutet och det har setts i resultaten efter uppehållet. Fyra (uddamåls)förluster och en seger borta mot Middlesbrough i fem jämna matcher statistiskt sett. Den sista glöden saknas? Jordan Hugill skadades mot Middlesbrough och kommer saknas mycket.

Sheffield Wednesday har lika lite som QPR att spela för vid en direkt anblick på tabellen, men Wednesday har dragits med spekulation om poängavdrag under hela våren. Om så blir fallet ramlar de troligtvis ned i League One! Behöver därför börja vinna, men just nu tyder inget på att laget tagit sig i kragen med tanke på att de har tre raka förluster. Truppen är inte speciellt bred och Monk pratade om utmattade spelare efter matchen senast.

Riktigt svårlöst och jag hade gärna helgarderat. Men med tanke på att QPR ser ut att bli ordentligt överstreckade spelar jag x2.

Wolverhampton Wanderers FC Everton FC
9. Wolverhampton Wanderers FC - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Wolverhampton Wanderers kommer med två raka förluster nu och drömmen om Champions League är mer eller mindre släckt. Helt ok insats mot Arsenal trots 0-2, men inget vidare mot Sheffield United senast och förlust efter mål efter 93 minuter. Vill Wolves alls spela i Europa krävs att de börjar vinna genast. Skadeläget ska vara gott.

Everton FC har inga europachanser kvar efter förlusten mot Tottenham i måndags. Matchen kändes överlag svag. Everton har, till skillnad från Wolves, en hel del skadekänningar i truppen. Däremot har de fått ordentligt med vilodagar till söndagens match.

Wolves ska vara bättre och 1x bör räcka.

Aston Villa FC Crystal Palace FC
10. Aston Villa FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Aston Villa sliter för nytt kontrakt, men det går inget vidare. Två poäng efter uppehållet håller inte om de ska spela i PL nästa år. Jack Grealish vill för mycket och det hämmar kanske mer än det gör nytta just nu. Möter Manchester United ikväll. Men det är i söndagens match som seger verkligen är ett måste.

Crystal Palace visar ingen vidare form och har nu fyra raka förluster. Men det har varit mot tufft motstånd och nu blir det lite lättare igen sett till kvalitet. Zaha hittade ett fint mål och det är viktigt att få igång honom igen. Cahill gick av skadad.

Motivationsetta garderat med kryss!

Tottenham Hotspur FC Arsenal FC
11. Tottenham Hotspur FC - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Tottenham Hotspur ser inget vidare ut. Ganska svag insats mot Manchester United, vinst mot bottenlaget West Ham, förlust mot Sheffield United och vinst mot Everton i en tråkig match. Eric Dier är avstängd fyra matcher månader efter att han hoppat upp på läktaren och konfronterat en supporter. Parodiskt hård avstängning i min bok. Tottenham möter Bournemouth ikväll.

Arsenal FC var bra mot Leicester men Eddie Nketiah visades ut mot slutet (efter tre minuter på plan) och då lyckades Leicester hitta en kvittering. Före det hittade Arsenal en massa segrar, men jag tycker inte de imponerat någon gång. Men segrar bygger självförtroende och i Arsenal ser det bättre ut än på länge. Martinez har varit helt ok i mål.

Två lag som jag inte rankar högt just nu. Jag tycker faktiskt att Tottenham har det bättre laget, men de har för dagen en sämre manager. Efter mycket funderande väljer jag till slut 1x.

AFC Bournemouth Leicester City FC
12. AFC Bournemouth - Leicester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

AFC Bournemouth har fullständigt tappat det och har fem raka förluster nu och ett katastrofalt defensivt spel. Det känns tyvärr som att de åker ut nu. Möter Tottenham ikväll.

Leicester City har fått igång Jamie Vardy igen och det är naturligtvis otroligt viktigt. Det såg relativt bra ut mot Crystal Palace, men var sämre än Arsenal trots en del bollinnehav. Räddades av en utvisning då. Leicester är inte alls lika bra som tidigare under säsongen, men får de tillbaka Vardy i form och Maddison från skada kan CL-platsen kanske nås till slut. Maddison verkar dock ha fortsatta problem.

Jag vill inte att Bournemouth ska åka ut, men med tanke på hur det ser ut för hemmalaget kan jag inte annat än singelstrecka Leicester.

Swansea City Leeds United
13. Swansea City - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Swansea City ser bra ut och har goda chanser till kvalspel. Efter en riktigt tung seger mot Luton Town har de kryssat mot Millwall och sedan besegrat Sheffield Wednesday och Birmingham. Men de har haft en hel del marginaler med sig på slutet och kanske är resultaten bättre än vad de faktiskt presterat.

Leeds United är nog bäst i ligan och har fina möjligheter till direktuppflyttning. Men tappar poäng ibland, även i matcher de spelar bra, och det har de nog inte råd med att göra mer än en gång nu i slutet. Leeds möter Stoke ikväll och den matchen är viktig för arbetsro.

Leeds är bra, men Swansea också och de har mycket att spela för. Kryss och tvåa känns stabilt.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
2
3
X
2
4
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
8
X
2
9
1
X
10
1
X
11
1
X
12
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
2
3
X
2
4
2
5
1
6
1
X
7
1
X
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av