Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 27

Stryktipset promo
Äntligen 13 rätt på förslaget senast! Tyvärr inte till någon jätteutdelning, men det känns ändå bra för självförtroendet att sätta alla tretton. Mest nöjd är jag med singeltvåan i Täby - Hudiksvall till låg procent. Det blev ingen utdelning på 10 rätt då och därmed jackpott nu.

Kupongmakarna har laddat på med fem norska matcher tillsammans med en från Allsvenskan och ett gäng från Ettan. Jag hade hellre sett att de valde matcher helt från Sverige genom att ta med söndagens fyra matcher från Allsvenskan men förstår problematiken nu under sommaren.

Veckans singelstreck: Oskarshamn är kanske inte toppformade just nu, men de vinner allt hemma. Mot svagt motstånd spikas ettan direkt i match 10.

Veckans helgardering: Jag letar storskräll i Skövde - Linköping och helgarderar.

Veckans mest överstreckade: AIK ska givetvis vara favoriter hemma mot Varbergs BoIS, men streckas redan nu till över 70 procent trots att oddsmarknaden ger dem knappt 60. Jag garderar ettan med krysset.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


AIK Varbergs BoIS
1. AIK - Varbergs BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

AIK stod för en godkänd vår, men med förlust i återstarten mot BK Häcken ligger de nu sex poäng bakom serieledande rivalen Djurgården. De var något bättre än Häcken i den första halvleken, men efter ett tidigt mål av Wålemark strax efter paus tog hemmalaget över och var bättre än AIK. Nabil Bahoui, Alexander Milosevic, Sebastian Larsson och Mikael Lustig saknades då men åtminstone de båda landslagsspelarna och Bahoui lär vara åter nu (gissningsvis även Milosevic). Givetvis ett superplus!

Varbergs BoIS ligger näst sist, men våren har inte varit speciellt dålig ändå. Spelschemat har varit tufft och poängen ska tas nu under sommaren. Fick 1-1 hemma mot Kalmar FF i återstarten i en match som tydligt visade på lagens olika sätt att spela. KFF trillade boll magiskt fint i många situationer medan Varberg slog längre. Men trots det skapade BoIS minst lika många heta lägen. Saknade mängder av spelare då, men det spelar inte så stor roll för Varberg som har stor bredd, men saknar kanske spets. Adama Fofana ryktas det vidare om. Värvade den rörlige nederländske anfallaren Des Kunst från Jong AZ i torsdags.

AIK är givetvis tunga favoriter här, men de kommer att streckas stenhårt och jag underskattar inte Varberg.

SK Brann Tromsö IL
2. SK Brann - Tromsö IL Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

SK Brann krisar som så ofta(?) och ligger just nu sist i norska Elitserien med fem inspelade poäng efter tolv matcher och bara fem mål framåt (varav fyra av Daouda Karamoko Bamba). Fyra av poängen har kommit på hemmaplan och ska det bli en uppryckning är det nog hemma i Bergen. Godkänd insats och nära poäng borta mot Kristiansund senast och då hittade de två mål framåt, men lyckades släppa in tre. Branntränaren Kåre Ingebrigtsen beklagar sig över att hans spelare inte är i tillräckligt bra fysiskt slag och inte fixar 90 minuter.

Tromsø Idrettslag har inlett säsongen något bättre än Brann, men har bara nio poäng på deras inledande elva matcher. Än så länge är statistiken bättre på bortaresa än uppe i Tromsö. Svag form med tre förluster och en oavgjord på de senaste fyra matcherna.

Svårlöst, men 1x får räcka trots Branns inledning.

Mjöndalen IF FK Haugesund
3. Mjöndalen IF - FK Haugesund Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X (Topptipset)

Mjøndalen IF parkerar tredje sist än så länge med sju inspelade poäng på sina inledande nio matcher och relativt snåla 9-11 i målskillnad. Hemma har de tre oavgjorda och en förlust. Aldrig riktigt nära poäng borta mot Lilleström senast.

FK Haugesund har efter starkt hemmaspel börjat säsongen ok och parkerar i mitten av tabellen. Tre hemmasegrar och ett bortakryss mot Rosenborg på de senaste fyra matcherna och noll insläppta i dessa matcherna, så formen är bra. Har plockat hem anfallaren Martin Samuelsen från Hull (senast utlånad till Aalborg) och det kan nog bli bra på sikt, men han har inte direkt öst in mål under sin seniorkarriär.

Målsnålt att vänta? Utgångskrysset garderas med tvåan på Stryktipset. På Topptipset lämnas krysset ensamt.

Rosenborg BK Kristiansund BK
4. Rosenborg BK - Kristiansund BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Rosenborg BK har inlett säsongen svagt med raden 4-4-4 och fem raka utan seger. Tränare Åge Hareide har redan bestämt att han slutar efter säsongen. Orkar han motivera sig själv och spelarna att vända den svaga trenden för storlaget? Oavgjort borta mot Odd BK senast och då var RBK närmast segern. Odds kvittering kom i minut 89. Stjärnorna Stefano Vecchia och Markus Henriksen har varit skadade länge och Per Ciljan Skjelbred har saknats i de två senaste matcherna. Klasspelare och givetvis en av anledningarna till den svaga säsongsinledningen. Kristoffer Zachariassen öste in mål i början av säsongen, men hade en tung period efter att ha varit med landslaget i början av juni. Målskytt igen senast och det är givetvis viktigt att få igång honom.

Kristiansund BK har överraskat positivt så här långt med en fjärdeplats och 20 inspelade poäng och färre spelade matcher än lagen ovanför. Målskillnaden 11-11 på elva spelade matcher vittnar dock om att de haft en hel del marginaler med sig i poängsamlandet. Fem av sex segrar så här långt har varit med uddamålet.

Rosenborg är egentligen bättre än Kristiansund. På en mycket svår kupong väljer jag att singla ettan upp till 60 procent trots att årets resultat skvallrar om annat.

Viking FK Strömsgodset
5. Viking FK - Strömsgodset Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Viking FK skuggar den absoluta toppen av Elitserien med 17 inspelade poäng och resultatraden 5-2-4 med målskillnaden 21-23 (3-1-1, 12-7 hemma i Stavanger). Målglatt alltså och Veton Berisha har gjort nio mål (men bara fördelat på fem matcher). Näst senast 3-3 hemma mot Stabaeck och därefter 2-2 borta mot topplaget Bodö/Glimt efter att Berisha varit dubbel målskytt i båda matcherna (klassmål på huvudet i Bodö). Men senast utgick han skadad och är tveksam till spel här. Håll koll på startelvorna!

Strömsgodset har inlett sådär med raden 3-3-4 och det är bortaspelet som inte funkat. Bara en inspelad poäng på de inledande fem bortamatcherna! Fick 1-1 hemma mot topplaget Vålerengen senast i en relativt jämn match där bortalaget var något bättre. Dags att plocka poäng borta nu!

Mycket hänger på om Veton Berisha är spelklar här eller inte. Jag spelar 1x nu och håller koll på info på lördag.

Sandefjord Sarpsborg 08 FF
6. Sandefjord - Sarpsborg 08 FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sandefjord parkerar på tionde plats så här långt med fyra segrar och fem förluster (inga oavgjorda). Efter en stor förlust borta mot Strömsgodset har de vunnit hemma mot Bodö/Glimt och borta mot Stabaeck. Imponerande! Sandefjord ser alltså ut att vara på uppåtgående i form, men det ser nog också stryktipsspelarna. Blir ettan alltför hårt streckad? Än så länge streckas de bara till 43 procent.

Sarpsborg 08, nu med Lars Bohinen som tränare efter att Mikael Stahre lämnat för IFK Göteborg, blandar och ger och har under de fyra senaste matcherna vunnit mot storheter som Rosenborg borta och Molde hemma, men också förlorat mot Viking och Vålerengen. Överlag tufft spelschema på slutet alltså. Svenske Anton Salétros är avstängd efter att ha fått ett andra gult kort sent i matchen mot Molde.

Svårlöst, men ettan och krysset får räcka här.

Gefle IF IF Karlstad Fotbol
7. Gefle IF - IF Karlstad Fotbol Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Gefle IF såg ut att ha hittat formen i mitten av juni, men har nu tre raka förluster utan att ha hittat målet framåt. Har dock i dessa tre mött Sandviken borta och seriesuveränen Brommapojkarna borta. Och mot BP var de otroligt nära poäng, matchens enda mål kom i slutsekunderna. Stark insats även om BP dominerade spelet! Svagare insats mot Örebro Syrianska före det, men Gefle missade en straff på tilläggstid då. Revanschsugna nu efter tunga poängtapp i de senaste två matcherna alltså.

IF Karlstad parkerar på en femte plats, men sju poäng upp till Sandviken på kvalplats efter att vunnit åtta, spelat en oavgjord och förlorat fem matcher. Bara en förlust i de senaste sju matcherna, men mot ganska beskedligt motstånd överlag. Klar seger mot Hammarbys talanger senast, men den matchen påverkades av en tidig utvisning för Bajen.

Jag tycker Karlstad ser något bättre ut än Gefle och så länge Gefle spelas till (knappa) favoriter på Stryktipset väljer jag bort ettan.

Hammarby TFF IFK Haninge
8. Hammarby TFF - IFK Haninge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Hammarby TFF parkerar sist i Norrettan efter att bara ha spelat in åtta poäng så här långt. Har haft en förmåga att dra på sig röda kort än så länge och senast mot Karlstad fick Mayckel Lahdo syna sitt andra gula kort redan efter 22 minuter. Det finns en högre höjd mot talangerna än vad de visat så här långt.

IFK Haninge blandar och ger en del och har resultatraden 5-2-7 så här långt. På bortaplan ser det sämre ut med raden 1-1-5 och målskillnaden 4-17. Sandviken blev alldeles för svåra senast. Före det ett sent avgörande mot Sollentuna. Kapten Sitapha Ndure är avstängd nu.

Haninge ska vara favoriter här, men jag är rädd för att Hammarbys talanger snart kommer upp i nivå. Till de här strecken (34-26-40 just nu) singelstreckar jag tvåan, men får vi ettan under 30 procent garderas nog tvåan med ettan.

Örebro Syrianska IF Assyriska FF
9. Örebro Syrianska IF - Assyriska FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Örebro Syrianska IF, som tippades sist i Norrettan, öppnade säsongen bra, men hade en tyngre period i mitten av juni. Har därefter studsat tillbaka med seger hemma mot Gefle och 2-2 borta mot IFK Luleå efter att ha tappat ledningen på tilläggstid. Faktum är att de var nära att tappa alla poängen efter att Luleå därefter träffade stolpen. Rodin Deprem stod för båda målen då och har nu nio mål på sina tretton matcher.

Assyriska FF har gått något sämre än förväntat så här långt med fyra vinster och tio förluster (inga oavgjorda). På slutet har det krisat till sig rejält med fem raka förluster. Senast 0-4 borta mot Sylvia. Ska ha tillbaka Eufrat Barmousa och Nemrut Awrohum nu efter att båda saknats senast. Framför allt den sistnämnda är viktig för att stabilisera backlinjen.

Får nöja mig med 1x men hade gärna helgarderat.

Oskarshamns AIK Assyriska Turabdin IK
10. Oskarshamns AIK - Assyriska Turabdin IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Oskarshamns AIK toppar Söderettan, men det är otroligt jämnt med bara en poäng ned till Utsikten på fjärde plats. Viktig seger hemma mot Linköping City, men 2-1 mot tabelljumbon imponerar inte jättemycket (även om Oskarshamn var det bättre laget). Nyttige Johan Arvidsson fick sitt tredje gula då och är avstängd. Sju segrar på sju hemmamatcher så här långt och lyckas Oskarshamn hitta en åttonde går de in i sommarledigheten som serieledare.

Assyriska Turabdin IK går tungt och ligger just nu näst sist i tabellen efter två segrar, fem oavgjorda och sju förluster. På bortaplan har de inte vunnit ännu, men de har lyckats skrapa ihop fyra oavgjorda på sina sex bortamatcher. Tveksam form efter att ha förlorat mot jumbon Linköping, kryssat mot Torn och senast fått storstryk hemma mot Lund efter att bortalaget varit överlägsna. Försvarsspelet var under all kritik då. Tränarbytet under sommaren verkar inte ha gett någon effekt.

Oskarshamn kanske inte visar toppform, men deras hemmafacit går inte skoja bort. Assyriskas insats senast var katastrofal. Den som letar storskrällar garderar här, men jag ser inte något annat än hemmaseger här och spikar ettan.

Skövde AIK FC Linköping City
11. Skövde AIK - FC Linköping City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Skövde AIK har gått sämre än väntat i inledningen av säsongen och har sex poäng upp till Oskarshamn och Trollhättan i toppen av tabellen. Sex förluster på fjorton matcher är för mycket. Fick 2-2 borta mot IFK Malmö efter två hörnmål framåt i den andra halvleken, men också ett bakåt i matchminut 88. Svag första halvlek. Skövde är starka hemma med fem segrar på sex matcher.

FC Linköping City ligger tokjumbo i Söderettan, men jag tycker mig se en uppryckning på slutet. Ganska nära poäng i Oskarshamn senast, tung förlust med mål på tilläggstid mot IFK Malmö och före det seger borta mot Assyriska. Tappar dock sin stjärnanfallare Christian Moses nu som är klar för IFK Värnamo.

Skövde ska självfallet vara klara favoriter här, men jag letar storrensaren här och helgarderar. Slutar tvåan på enkelsiffrig procent på strecken?

Åtvidabergs FF Ljungskile SK
12. Åtvidabergs FF - Ljungskile SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Åtvidabergs FF ligger så här långt på nedflyttningsplats efter att ha spelat alldeles för många oavgjorda matcher (7/14). Efter att ha tagit två tunga segrar i maj har de nu sex raka matcher utan seger. Dock stark poäng borta mot Tvååker senast. Jag tror att Åtvid är något bättre än vad tabellpositionen visar.

Ljungskile SK går ungefär som förväntat och parkerar på plats fem i tabellen efter sju segrar, tre oavgjorda och fyra förluster. De flesta förlusterna kom tidigt och nu har de faktiskt vara en förlust på de senaste nio matcherna (Tvååker hemma). Stark vändning borta mot Qviding senast efter att ha hamnat i underläge tidigt och varit mer eller mindre utspelade i första halvlek. Två mål av tunge anfallaren Anton Henriksson då.

Ljungskile är troligen för tunga för Åtvidaberg och x2 bör räcka.

Österlen FF Utsiktens BK
13. Österlen FF - Utsiktens BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Österlen FF varnade jag med framgång för senast. Efter att ha haft bekymmer med att vinna matcher har de nu två raka och dessutom en stor cupseger mot IFK Malmö. Bara en förlust på de senaste sju seriematcherna, men möter de ett alltför starkt motstånd nu?

Utsiktens BK topptippades inför säsongen och har växlat upp ordentligt under sommaren. Sex segrar och två oavgjorda på de senaste åtta seriematcherna är starka papper. Senast 1-0 mot toppkonkurrenten Trollhättan är starkt, men då hade Utsikten en hel del flax efter ett klockrent ribbskott från Trollhättan vid ställningen 0-0 och ett sent sumpat jätteläge.

Jag är lite orolig för att Österlen fortsätter på den inslagna vägen, men Utsikten ska helt enkelt vara för bra. Spik upp till 60 procent åtminstone.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
X
3
X
2
4
1
5
1
X
6
1
X
7
X
2
8
2
9
1
X
10
1
11
1
X
2
12
X
2
13
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
X
4
1
5
1
X
6
1
X
7
X
2
8
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se