Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 25

Stryktipset promo

Äntligen är Stryktipset tillbaka och givetvis firar vi detta med jackpott! Med tanke på förutsättningarna (uppehåll och spel utan publik) är kupongen ordentligt svårlöst. Jag viktar mycket mer åt höger än vanligt eftersom hemmaplansfördelen bör vara mindre betydande än under spel med publik. Det tycker jag inte stryktipsspelarna verkar ta i beaktning.

Veckans singelstreck: Liverpool möter ett taggat Everton, men är Liverpool lika bra som tidigare under säsongen tycker 60 procent på tvåan är bra.

Veckans helgardering: Många svårlösta matcher, exempelvis Huddersfield - Wigan där veckans helgardering sitter.

Veckans mest överstreckade: Newcastle har haft marginalerna med sig under säsongen. Oddsmarknaden gör Sheffield United till favoriter i match 12, medan stryktipsstrecken ligger med 39 procent på ettan istället. Chansspik på Sheffield United!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Brighton & Hove Albion FC Arsenal FC
1. Brighton & Hove Albion FC - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton & Hove Albion har ingen vidare trupp och med tanke på att spelschemat är ganska tufft resten av säsongen (Arsenal, Leicester, Man United, Norwich, Liverpool och Man City i de sex inledande omgångarna...) kan de få problem att klara sig kvar. Har haft ett dåligt 2020 och före uppehållet avslutade de med 240 minuter utan att hitta målet framåt trots att de spelar helt ok (enligt alla statistiska verktyg borde de ligga betydligt högre upp i tabellen). Truppen ska förutom Jose Izquierdo vara skadefri.

Arsenal FC kommer troligen inte ha några pengar att värva för under sommaren, men de skulle verkligen behöva bygga om. Nu under coviduppehållet har Arteta haft en massa tid att fixa till saker och ting. Innan uppehållet tycker jag inte riktigt han fick ordning på spelet och han vaskar runt i startelvan. Men Arteta var obesegrad på bortaplan med the Gunners före gårdagens match mot Man City (tre vinster och fyra oavgjorda). Igår spelade de jämnt en stund med City, men efter två defensiva skadeavbräck (Granit Xhaka och Pablo Mari) och klantigt spel av inbytte och sedan utvisade David Luiz blev det tufft. Med tanke på att Chambers och Torreira också är skadade ser det redan defensivt tufft ut för Arsenal. Jag tänkte egentligen att det skulle vara positivt att ha kommit igång med matchandet, men med tanke på det nya skadeläget tänker jag om.

Oddset på Arsenal höjdes igår kväll. Jag har känsla för etta eller kryss här och med tanke på att Arsenal ser ut att bli tydliga streckfavoriter chansar jag lite redan i match 1 på kupongen.

West Ham United FC Wolverhampton Wanderers FC
2. West Ham United FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

West Ham United har varit smått katastrofala under våren och pausen kom kanske lägligt för dem. Till det ska nämnas att de förlorat de åtta senaste mot lag från övre halvan. Det behöver de fixa nu med tanke på att de börjar mot Wolves, Tottenham och Chelsea. West Ham är under stor press och kanske har de en fördel av att spela utan publik? Mittback Ogbonna ska vara den enda skadade spelaren.

Wolverhampton Wanderers har ett helt ok schema framöver och har en liten chans till Champions League till och med! Sista resan med gänget i sommar innan laget köps sönder? Nuno Espirito Santo går på extremt få spelare så det kan vara en fördel med vila inför säsongsavslutningen. Gott skadeläge.

Wolves ska vara bättre och x2 kan nog räcka. Men en helgardering hade varit skön.

AFC Bournemouth Crystal Palace FC
3. AFC Bournemouth - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

AFC Bournemouth har haft en tung säsong och nedflyttningshotet är stort. De har haft otroligt mycket skador under säsongen, men nu är nästan alla tillbaka. Bland annat David Brooks och han är oerhört viktig. Men Ryan Frasers kontrakt går ut 30 juni och han vägrar skriva på ett nytt korttidskontrakt. Märkligt beteende tycker jag! Därmed ser han inte ut att bli uttagen här.

Crystal Palace däremot har haft en bra säsong och kontraktet är säkrat. De var skadedrabbade i backlinjen tidigare under säsongen, men nu är läget bättre. Målproduktionen har inte varit något vidare under säsongen. Endast Newcastle och Norwich har hittat målet färre gånger.

Jag var inne på att spela en motivationsetta här, men Bournemouth ser ut att bli överstreckade så krysset får plats tidigt på Stryktipset. På Topptipset får jag nöja mig med ettan.

Blackburn Rovers Bristol City
4. Blackburn Rovers - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Blackburn Rovers avslutade svagt före uppehållet med tre oavgjorda och en förlust. Men kvalplatsen är inte borta och börjar de vinna direkt här finns chansen. Var skadedrabbade under våren och trots det långa uppehållet är fortfarande några spelare skadade, men Corry Evans och glädjespridaren Lewis Holtby ska vara tillbaka. Blackburn har träningsspelat mot Liverpool med resultatet 0-6.

Bristol City avslutade också svagt (fem raka utan vinst) och har trillat nedanför kvalstrecket. Har också de fått tillbaka några viktiga spelare, men störs kanske lite av att någon i truppen testats viruspositivt. Bristol City bör ha en trupp bra nog för kval tycker jag och jag tycker att de ska vara bättre än Blackburn. Niclas Eliasson har haft en fin säsong och delar faktiskt förstaplatsen i assistligan med tolv målpassningar. Med tanke på att han, åtminstone i AIK-kretsar, ska vara bäst på träning kanske publikfritt gynnar honom...

Jag tror att hemmaplansfördelen är överskattad här nu när det är utan publik och spelar x2 på Stryktipset. Över hälften av strecken ligger på ettan redan nu under torsdagen. På Topptipset väljer jag den vågade singeltvåan!

Reading Stoke City
5. Reading - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Reading Football Club har haft en helt ok säsong och har 48 poäng och nio ned till Charlton under strecket. Fina resultat före uppehållet förutom ett bottennapp mot Wigan. Har hunnit med träningsmatcher också och var bra mot Portsmouth.

Stoke City har haft en katastrofal säsong, men har under Michael O'Neill kommit igång en aning och har nu tre poäng ned till Charlton. O'Neill har nyligen testats positivt för coronaviruset, men är tillbaka på träningsplanen.

Jag har lite feeling för Reading här, MEN oddsmarknaden har Stoke som favoriter och med streckprocenten 41-31-28 blir det istället x2. Jag tror mer på oddsmarknaden än egen känsla här.

Sheffield Wednesday Nottingham Forest
6. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Sheffield Wednesday är placerade i mitten av tabellen och efter att ha avslutat den första delen av säsongen riktigt svagt kom nog uppehållet lägligt. Har slickat såren nu och bör spela upp sig något.

Nottingham Forest sitter på en stabil kvalplats just nu och har nu fem poäng ned till Bristol City på sjunde plats. Men vann bara en av de sista sex matcherna före uppehållet och behöver komma igång nu för att behålla platsen där uppe. Jag är tveksam. Har dock raden 8-8-3 på bortaplan.

Jag tycker att det luktar oavgjort här och med tanke på att krysset bara streckas till 25 procent chansar jag med singelkryss.

West Bromwich Albion Birmingham City
7. West Bromwich Albion - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

West Bromwich Albion har riktigt goda möjligheter att spela Premier League nästa år och har varit bra under säsongen. Men förlorade mot Wigan och fick bara 0-0 mot Swansea före uppehållet och har därför tappat serieledningen.

Birmingham City har nästan spelat till sig ett nytt kontrakt men behöver troligen några poäng till. Fyra oavgjorda följdes upp av en förlust mot Reading före uppehållet. Birmingham har haft otroligt svårt i derbymatcherna mot West Brom de senaste 10-15 åren, men förutsättningarna är ju annorlunda denna gång.

Det här ska ju West Brom vinna, men jag gissar att de kommer bli saftigt överstreckade som veckans stora favorit och plockar därför med krysset.

Luton Town Preston North End
8. Luton Town - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Luton Town ligger näst sist och har sex poäng till nytt kontrakt och ett smärre mirakel krävs för att de ska klara det. Men de avslutade hyffsat före uppehållet med seger mot Brentford och sedan oavgjort mot Stoke och Wigan. Behöver en seger direkt här och kommer nog gå för segern. Hjälten Nathan Jones är tillbaka som manager. Kan han göra underverk igen? Luton slog Brentford i en träningsmatch.

Preston North End ligger sexa på kvalplats, men de avslutade värdelöst före uppehållet. Tre raka förluster imponerar inte, men å andra sidan var motståndet West Brom, Fulham och ett formstarkt QPR. Har bara tagit tjugo poäng på säsongens arton bortamatcher och jag är faktiskt tveksam till att de behåller sin kvalplats säsongen ut.

Jag har lite känsla för att Jones vänder Luton en aning och chansar på 1x, trots att ettan ser ut att bli något överstreckad.

Huddersfield Town Wigan Athletic
9. Huddersfield Town - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Huddersfield Town ligger på artonde plats med tre poäng tillgodo till Charlton under strecket, men Hudds har spelat upp sig en aning under den senare delen av säsongen. Ska vara tillräckligt bra för nytt kontrakt.

Wigan krigar också nere kring strecket efter att ha tappat mängder av poäng i slutet av matcherna, men deras form före uppehållet var ännu bättre. Tre segrar och tre oavgjorda på de senaste sex matcherna har gett en plats över strecket just nu. Trea i ligan i en formtabell för de senaste tio matcherna! Men uppehållet har varit långt och frågan är om det betyder något alls.

En av många svårtippade matcher och jag väljer att placera helgarderingen här.

Hull City Charlton Athletic
10. Hull City - Charlton Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Hull City var gissningsvis hela Englands sämsta lag före uppehållet, med mängder av skador till en söndersåld trupp. Nu har de slickat såren, men en del skador kvarstår. Till det har Eric Lichaj (lagkapten), Jackson Irvine (assisterande lagkapten), Stephen Kingsley och Marcus Maddison inte skrivit på nytt kontrakt och kommer inte spela något i sommar. Kaos!

Charlton Athletic ser ut ungefär som Hull, om än kanske inte riktigt lika illa. Anfallsstjärnan Lyle Taylor verkar inte spela mer under säsongen eftersom hans kontrakt går ut och han är rädd för att skada sig. Detsamma gäller för egenfostrade supporterfavoriten Chris Solly och Birminghamlånet David Davis. Helt otroligt... Dessa tapp, speciellt Taylor, är stora minus. Charlton placerar sig just nu på plats 22 i tabellen och har två poäng upp till Hull.

Minst ett av dessa lag lär ramla ur the Championship och om Luton och/eller Barnsley lyckas plocka lite poäng tror jag att det kan vara båda. Jag gissar att det är mer ruttet i Hull och med tanke på att tvåan streckas til 22 procent chansar jag ordentligt och lämnar den ensam.

Everton FC Liverpool FC
11. Everton FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Everton FC har inte riktigt nått upp till förväntningarna före säsongen och som vanligt placerar de sig kring mitten av tabellen. Men det har sett bättre ut under Ancelotti. Everton har lite skadebekymmer. Jean-Philippe Gbamin, Theo Walcott, Yerry Mina och Fabian Delph saknas troligen på lördag (de två sistnämnda har lite chans till spel).

Liverpool FC blir troligen mästare nästa omgång, men de får börja med att vinna detta märkliga derby. Det stora målet under den sista delen av säsongen borde vara att slå Manchester Citys poängrekord för Premier League. Ska inte ha några skadebekymmer. Xherdan Shaqiri är borta, men Mo Salah och Andy Robertson ska vara tillbaka i full träning efter småbekymmer.

Just nu streckas Liverpool till 60 procent och då är singeltvåan enkel för mig. Oddsmarknaden ger också Liverpool 60 procent chans till vinst.

Newcastle United FC Sheffield United FC
12. Newcastle United FC - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Newcastle United har tagit betydligt fler poäng än vad de varit värda denna säsongen och nu har de troligen tagit tillräckligt med poäng för att klara sig kvar. Det finns fortfarande en del skador i truppen. I Newcastle har det mesta den senaste tiden handlat om den nya, och moraliskt tveksamma, ägarkonstellationen.

Sheffield United har haft en sanslös säsong och ser ut att bara trumma på. Tjuvstartade igår mot Aston Villa och blev då bortdömda från segern. Den matchen ser jag som positiv, nu är spelarna uppe i varv. Dessutom ska United vara ett av de lag som kommit igång med träningen tidigast. Men faktum är att Sheffield U inte gjorde en speciellt bra match och deras duktige målvakt Dean Henderson räddade dem flera gånger.

Just nu är Newcastle streckfavoriter här och då är det bara att singelstrecka tvåan. På oddsmarknaden är bortalaget ganska kraftiga favoriter.

Aston Villa Chelsea FC
13. Aston Villa - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Aston Villa är redan igång och fick 0-0 mot Sheffield United igår. De hade en hel del tur med hawk eye/VAR/domaren vid ett tillfälle, men annars var Villa ganska bra. John McGinn var tillbaka efter lång frånvaro och det är ett superplus!

Chelsea ser ut att värva ordentligt i sommar, men nu ska årets säsong spelas färdig först. Chelsea spelar för en plats Champions League och truppen ska vara skadefri, men Jorginho är avstängd.

Chelsea är naturligtvis bättre, men Villa kommer sälja sig dyrt. Kryss och tvåa.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
X
2
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
X
7
1
X
8
1
X
9
1
X
2
10
2
11
2
12
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
X
2
3
1
4
2
5
X
2
6
X
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord