Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 24

Stryktipset promo
Vi har återigen en majoritet svensk division 1-fotboll på stryktipskupongen och med tanke på att det är jackpott tycker jag att kupongen är superintressant. Jackpott och låg omsättning ger goda chanser till att hitta spelvärde!

Veckans singelstreck: Utsikten har toppchans hemma mot Åtvidaberg och ser inte ut att överstreckas. Superspik!

Veckans helgardering: Dalkurd streckas lite för hårt hemma mot Karlstad tycker jag och tar med alla tecken.

Veckans mest överstreckade: Som det ser ut just nu tycker jag att det står mellan Portugal, Landskrona och Åtvidaberg att bli veckans mest överstreckade. Vid spelstopp tror jag Landskrona BoIS vinner kampen med tanke på att de toppar Superettan.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Portugal Tyskland
1. Portugal - Tyskland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Portugal började med en vad som kan tyckas vara stabil 3-0-vinst i premiären mot Ungern, men sanningen är ju att det satt hårt inne och att samtliga mål kom i matchens sista minuter. Men de har en enorm spets och Cristiano Ronaldo vet fortfarande var motståndarmålet är beläget. Portugal var mitt tips till EM-mästare inför turneringen.

Tyskland inledde däremot med förlust mot Frankrike hemma i München och nu är minst en poäng viktigt för tyskarna mot Portugal. Även denna matchen spelas i München och det är såklart ett plus. Ingen dålig insats mot Frankrike och Tyskland ska naturligtvis inte underskattas. Hemmaplan för Tyskland, men de är uppsatta som bortalag på tipset och det gör nog att tvåan kan bli spelvärd vid jämförelse mellan streck och odds. Leon Goretzka ska vara tillbaka i träning efter skada.

Jag har, som sagt, tippat Portugal som slutsegrare i EM. Trots det spelar jag x2 här på Stryktipset. Anledningen är givetvis spelvärde. På hemmaplan ger oddsmarknaden Tyskland ungefär 40 procent, medan Portugal just nu streckas som favoriter.

Spanien Polen
2. Spanien - Polen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Spanien vann premiärmatchen mot Sverige enkelt, tänkte jag först skriva (och gjorde det). Nej, skämt åsido, de dominerade som alla vet matchen kraftigt, men på lite spanskt maner rullades det fantastiskt mycket boll och körde över Sverige. Samtidigt kunde de ha förlorat matchen! Försvaret såg stabbigt ut de få gånger de testades. Nu måste de verkligen gå för vinst. Får de inte in bollen i första halvlek kan publiken i Sevilla nog gå emot dem. Får Gerard Moreno chansen istället för Alvaro Morata på lördag?

Polen förlorade tungt i premiären mot Slovakien och har nu satt sig själva i en svår situation med noll poäng inför Spanien borta. Stjärnorna Arkadiusz Milik och Krzysztof Piatek saknades redan inför EM och nu är även mittfältaren Grzegorz Krychowiak avstängd.

Jag tror verkligen att Spanien vinner här och singelstreckar också ettan. Men jag letade länge andra spikar och går ettan upp mot 82 procent eller mer ska nog krysset med. Polen är inte som förr, men Spanien har visat förr att de kan ha svårt att hitta målet.

Jönköpings Södra IF GAIS
3. Jönköpings Södra IF - GAIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Jönköpings Södra IF har varvat igång ordentligt efter en svag start och nu har de bara två poäng upp till andraplatsen. Fyra raka utan förlust, varav tre segrar mot bland annat serieettan Landskrona och tvåan GIF Sundsvall. Saknade tre ordinarie spelare senast, men fick ändå med sig ett kryss trots en svag offensiv. Får förhoppningsvis tillbaka Moustafa Zeidan här. Han är viktig och det har länge ryktats om större klubbar. Sebastian Crona och Marcus Degerlund är stabila i backlinjen. J-Södra spelar sina hemmamatcher på Vapenvallen i Husqvarna just nu.

GAIS började säsongen utmärkt, men nu har de en seger (Norrby borta) och fem förluster på de senaste sex matcherna. Visserligen mot tufft motstånd och de har varit nära poäng i flera av matcherna, men drömmen om en topplacering är nog bara att glömma. U21-landslagets duktige mittback Aiham Ousou visades ut senast och är avstängd nu. Ett avbräck!

Jag tror att GAIS insatser på slutet blir lite felvärderade här. Det här inte sett så illa ut som resultatraden visar. Gardera ettan med kryss.

Vasalund Landskrona BoIS
4. Vasalund - Landskrona BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Vasalund är nykomlingar i Superettan och har börjat ok med tre segrar, en oavgjord och fem förluster och målskillnaden 13-16 (på hemmaplan har de raden 2-1-1). Förlust i bortaderbyt mot Akropolis senast, men Vasalund var minst lika bra då. Mai Traore gjorde 23 mål förra säsongen och verkar vara igång nu också. Två mål senast gör att han har fyra mål på sina inledande sex matcher. Vasalund har rutin i bland annat Denni Avdic och Kebba Ceesay.

Landskrona BoIS har överraskat så här långt och toppar Superettan med 19 inspelade poäng på 10 matcher. Men de flesta poängen har kommit hemma, på bortaplan har de en vinst, två oavgjorda och en förlust så här långt. Två raka segrar nu, varav borta mot GAIS näst senast. Kan BoIS fortsätta överraska? Troligtvis tappar de väl lite fart?

Landskrona ser ut att streckas alldeles för hårt här om vi ska tro på oddsmarknaden. Jag spelar 1x på Stryktipset och chansar med singelettan på Topptipset.

IF Sylvia IFK Haninge
5. IF Sylvia - IFK Haninge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

IF Sylvia har börjat med fem segrar och sex förluster och inte ett enda oavgjort resultat så här långt och det är svårt att urskilja några trender ur resultaten. Fina seger mot Assyriska i cupen i onsdags, men före det förlorade de två raka i seriespelet (BP hemma och Luleå borta). Norrköpingtalangen David Burubwa har haft svårt att ta en plats i Sylvia, men i cupmatchen senast var han vass. Startchans nu? Abdul Aziz är avstängd på lördag efter tre gula kort. Statistiskt har Sylvia överpresterat i år!

IFK Haninge tippades, liksom lördagens motståndare Sylvia, tillhöra mittskiktet inför säsongen efter att ha tappat flera tongivande spelare. En tiondeplats och raden 4-2-5 så här långt är alltså ungefär som förväntat. Observera dock att de flesta poängen spelats in på hemmaplan. Borta har de raden 1-1-4. Bortasegern kom dock i lördags borta mot Assyriska och nu har de två raka 1-0-segrar. Viktigt efter en tung period.

Två lag som ogärna kryssar. I Ettan blir det ofta mycket mål (även om Haninge spelar målsnålt). Jag väljer bort krysset och hoppas på skrälltvåan.

Dalkurd FF IF Karlstad Fotbol
6. Dalkurd FF - IF Karlstad Fotbol Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Dalkurd FF tippades tillhöra toppen inför säsongen och de började också seriespelet bra sex raka utan förlust. Därefter har det gått tyngre med flera oavgjorda och bortaförluster mot Assyriska och Sandviken. 1-1 borta mot Hudiksvall senast och anfallare Arian Kabashi tyckte att det var en katastrof att tappa en ledning. Dalkurd får inte riktigt till det ännu.

IF Karlstad Fotboll tippades också kunna konkurrera i toppen inför säsongen och de har, liksom Dalkurd, spelat in 19 poäng så här långt. Godkänt, men inte mycket mer. Tre segrar och en oavgjord i de senaste fyra matcherna nu och de har hittat målet elva gånger i dessa fyra matcher. Offensiven ska inte underskattas alltså. Målproduktionen har spridits ut bra i truppen, men på slutet har holländaren Chovanie Amatkatyo hittat målet och gjort tre på de två senaste matcherna och sex totalt.

Svårlöst och jag tycker att Dalkurd ser ut att bli något för stora favoriter. På Stryktipset helgarderar jag och på Topptipset, där jag spelar smått, chansar jag med singeltvåan till smarriga 24 procent just nu.

Sollentuna FK Hudiksvalls FF
7. Sollentuna FK - Hudiksvalls FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sollentuna FK kämpar på och gör det ungefär som förväntat med oerhört intressante tränaren Douglas Jakobsen. Fyra vinster, två oavgjorda och fem förluster och en stabil mittenplacering än så länge. Räckte inte till i Karlstad senast. Före det två raka segrar, men mot svagt motstånd. Dessutom fick Hammarby TFF en tidig utvisning. Mot Täby fick till och med Fabian Ahlstrand göra mål. Sollentuna har tappat starka spelare inför säsongen. Högerback Robin Sundgren är avstängd. Kevin Ali fick utgå med en huvudskada i cupmatchen senast.

Hudiksvalls FF tippades få kriga om kontraktet inför säsongen och ligger just nu också på en negativ kvalplats efter tre segrar, en oavgjord och sex förluster. De kommer från en period med tunga resultat, men spelet har inte varit så dåligt som resultaten antyder. 1-1 senast hemma mot Dalkurd är bra. Blir de lågt streckade igen på Stryktipset?

Den vågade plockar bort ettan här till omkring 60 procent. Jag valde efter mycket vånda ettan och krysset.

Sandvikens IF Gefle IF
8. Sandvikens IF - Gefle IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sandvikens IF mötte som topplag jumbon Hammarby TFF senast, och förlorade med 3-2! Men insatsen var inte speciellt dålig och Hammarbys talanger är nog inte så dåliga som de inlett säsongen. På hemmaplan är Sandviken obesegrade så här långt.

Gefle IF har spelat upp sig ordentligt på slutet och har nu fyra segrar och två oavgjorda på de senaste sex matcherna. Starkt! Har knyckt anfallaren Leo Englund från lördagens motståndare.

Jag tycker att Sandviken ska vara favoriter i detta derby trots Gefles form. Etta och kryss får räcka.

Assyriska Turabdin IK FC Linköping City
9. Assyriska Turabdin IK - FC Linköping City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Assyriska Turabdin IK vann i öppningsmatchen, men hade därefter nio raka utan seger innan Lindome besegrades senast. Otroligt viktigt för moral och självförtroende efter en lång period med otur! Förlusten mot Sylvia i cupen är ok, då roterade Assyriska ordentligt. Unge mittfältaren Lucas Shlimon är avstängd

FC Linköping City faller som ett korthus och de har bara spelat in två poäng på deras inledande elva matcher! Det känns inte som att klubben sköts speciellt professionellt och nu har Ken Ring hoppat av sin roll som sportchef och Carlos Banda har lämnat som tränare. Kan det ge en sportslig nytändning? Inte senast mot Tvååker åtminstone. Skillnad på motstånd på lördag!

Linköping ser inget vidare ut, men Assyriska är inget att hålla i handen heller. Jag väljer ettan och krysset, men tvåan till under 20 procent kan också vara intressant.

Tvååkers IF Skövde AIK
10. Tvååkers IF - Skövde AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tvååkers IF tuggar på efter en halvdan säsongsinledning och har nu ordentligt med häng på Trollhättan och Oskarshamn efter nio raka utan förlust. Otroligt stabilt försvarsspel och före de två insläppta i segern mot Linköping senast hade de fem raka matcher utan insläppt mål och bara ett insläppt på de senaste sju! Lägg det till hållna nollor mot de lokala storebröderna Falkenbergs FF och Varbergs BoIS under träningsmatcherna i vintras. Årets sämsta prestation senast mot Linköping enligt tränare Pierre Krantz. Kryssar en hel del hemma på Övrevi.

Skövde AIK gör det sisådär och har än så länge fem segrar och sex förluster i seriespelet. Tippades tillhöra topp fyra inför säsongen så det kan de inte vara nöjda med. Och det är bortaspelet som spökar. Bara en seger och fem förluster så här långt! Fått tillbaka spelare från avstängningar på slutet och det underlättar såklart i denna tuffa bortamatch.

Skövde ska inte underskattas, men så som Tvååker ser ut just nu tycker jag det vara är att spika och gå vidare. Går ettan över 70 procent får jag kanske tänka om.

Utsiktens BK Åtvidabergs FF
11. Utsiktens BK - Åtvidabergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Utsiktens BK förväntades tillhöra den absoluta toppen av Söderettan inför säsongen och de hänger med hyffsat så här långt. Tre segrar och två oavgjorda på de senaste fem seriematcherna innan Kiken besegrade Ruddalengrannarna Västra Frölunda efter förlängning i onsdags (vilade nästan hela den ordinarie startelvan då). Har presterat bra statistiskt än så länge. Blir storfavoriter på lördag!

Åtvidabergs FF tippades att få kriga om kontraktet inför säsongen. Efter en tung inledning såg det resultatmässigt lite bättre ut en period, men så förlorade de hemma mot Vänersborg senast. Inget vidare... Mittbacken Adrian Pettersson och den centrala mittfältaren Josh Bragg är avstängda.

Utsikten är stora favoriter på oddset och blir kanske inte ens överstreckade på Stryktipset. Åtvids klassiska meriter gör nog att en del vill gardera här. Då spikar jag!

Österlen FF FC Trollhättan
12. Österlen FF - FC Trollhättan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Österlen FF spelar helt ok, men nu har de bara nio inspelade poäng efter elva omgångar och de parkerar på nedflyttningsplats. Problemet är att de kryssar för mycket och vinner för lite. Sex av de elva matcherna har slutat oavgjort och fyra av dessa kryss har kommit i de fyra senaste matcherna... I tre av dessa har de tappat en ledning sent. Tuff match på gång nu och då får de nog vara nöjda om de kan få till det femte raka krysset.

FC Trollhättan är i storform och nu har de tio raka seriematcher utan förlust och fem raka segrar! I dessa fem matcherna har de hittat målet 16 gånger! Yoann Fellrath har slagit in 13 mål på 11 matcher, MEN nu är starke kollegan Alibek Aliev avstängd! Hur påverkar det anfallsspelet?

Trollhättan ska naturligtvis vara för bra för Österlen, men här är jag rädd för att tvåan streckas alldeles för hårt. Krysset ska med, speciellt med tanke på att Aliev saknas nu.

Ytterhogdals IK Friska Viljor FC
13. Ytterhogdals IK - Friska Viljor FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ytterhogdals IK vet jag naturligtvis inte så mycket om och här är det egentligen bara att invänta odds och streck. Men jag observerar att de fortsätter på det invanda spåret att spela mer eller mindre utan svenska spelare och efter två matcher har en seger och en oavgjord trots att det har varit stor ruljans på spelare inför säsongen. Annars är Ytterhogdal mest känd för att det är Tord Grips moderklubb.

Friska Viljor FC har inlett med två bortamatcher och de fortsätter att spela borta på lördag också. Än så länge har de en oavgjord och en förlust och nu ska ordinarie Isak Sedin saknas skadad.

Oddsmarknaden ger Ytterhogdal drygt 50 procent chans till vinst. Jag gissar att stryktipsspelarna inte kommer spela upp dem speciellt hårt och chansar med ett singelstreck nu på fredagsmorgonen.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
X
5
1
2
6
1
X
2
7
1
X
8
1
X
9
1
X
10
1
11
1
12
X
2
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
5
1
2
6
2
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord