Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 24

Martin Berglund,

Dagens Stryktips lämnar jag in något senare än vanligt, men det betyder att streckfördelningen har satt sig något närmare slutläget. Denna vecka tror jag bland annat på krysset i Peru - Danmark och tvåan i Gefle - Öster.

Förra veckan blev det nio rätt och det stör mig lite eftersom jag i de tre sista matcherna på kupongen missade favoritspelade ettor som jag alla övervägde.

Kroatien Nigeria
1. Kroatien - Nigeria Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Kroatien har ju ett otroligt lag på pappret, men resultatmässigt ser de sådär ut på slutet och det kan nog vara så att stridigheterna kring förbundet kan påverka ner på planen. Jag såg det mesta i deras träningsmatch mot Brasilien och tycker inte att de imponerade väldigt. Men motståndet var å andra sidan tufft...

Nigeria är halvbra är min känsla. Där finns en del rutin från Premier League men de saknar storstjärnor.

Jag tycker att Kroatien bara ska vinna här, men 63 procent av strecken på ettan är för mycket så jag garderar med ett spelvärt kryss.

Peru Danmark
2. Peru - Danmark Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Peru är riktigt bra har jag hört. De imponerade ju inte mot Sverige, men en träningsmatch är en träningsmatch och de förlorade ju inte. Femton raka utan förlust nu!

Danmark är också bra tycker jag. Christian Eriksen visade senast hur viktig han är och att han är uppe på absolut världsklassnivå nu.

Otroligt viktig match direkt och här skulle jag vilja helgardera. På Stryktipset måste man dock chansa ibland och jag väljer istället en riktig fattigmanshelgardering med enkelkrysset. Jag tänker att båda är mycket rädda för att förlora här. 1-1!

Gefle IF Osters IF
3. Gefle IF - Osters IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Gefle har det kämpigt och har dragits ned till näst sista plats i Superettan. Senaste hemmamatchen fick de ett meriterande oavgjort resultat mot Helsingborg, men borta förlorade de sedan mot Falkenberg med klara 0-3 trots att spelet var hyfsat jämnt.

Öster känns ojämna. Totalt har de raden 4-2-6 och på bortaplan 3-0-3. Senast trodde jag på dem hemma mot Norrby och då vann de enkelt, men frågan är om det var vändningen eller bara svagt motstånd. Jag hör många som tror att Öster kommer nu.

Med tanke på att Öster sällan spelar oavgjort och kan bli något understreckade på lördag (bortalag blir oftare det än hemmalag) så chansar jag med enkeltvåan istället för x2.

Landskrona BoIS IK Brage
4. Landskrona BoIS - IK Brage Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Landskrona BoIS förlorar inte gärna hemma men tar lite för lite poäng med alla sina oavgjorda matcher (matchrad 1-4-1). Senast förlorade de relativt klart mot AFC i Eskilstuna, men hade ändå en hel del chanser. Ordinarie Viktor Svensson fick sin tredje varning och är avstängd på lördag.

IK Brage har också kryssat extremt mycket i år, men har börjat vinna en del nu. På bortaplan har de samma rad som Landskrona hemma (1-4-1). Senast vann de med 1-0 hemma mot Varberg i en jämn tillställning, men när jag läser intervjuer om matchen känns det inte som att de imponerade.

Jag tror inte Brage vinner här och känner mig trygg med 1x. Nuvarande streckfördelning är 50-28-22 procent och ungefär så ligger också sannolikhetsfördelningen enligt oddsmarknaden.

IFK Värnamo IK Frej
5. IFK Värnamo - IK Frej Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

IFK Värnamo går otroligt tungt och ligger sist med bara fem poäng och nu fem raka förluster. Senast förlorade de "bara" med 1-0 mot Jönköping Södra efter en målvaktstavla. Defensiven såg dock förbättrad ut då och nu behöver de börja skapa chanser själva också. Johan Andersson är avstängd på lördag.

IK Frej ligger också i de nedre regionerna, men har faktiskt tagit meriterande poäng på slutet trots att de släppt in två mål i sina tre senaste matcher. Senast fick de 2-2 borta i Halmstad och därmed kammade de hem sin första poäng på bortaplan.

Det tar lite emot att tippa Värnamo med tanke på deras form och att jag med framgång trodde på Frej förra veckan. Men motståndet i flera av Värnamos senaste matcher har varit tufft och jag tror på en liten hemmafördel. 1x.

Orgryte Goteborg Norrby IF
6. Orgryte Goteborg - Norrby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Örgryte har gått lite bättre än väntat i år men tappat lite fart på slutet. Senast tappade de 4-2 till 4-4 i det galna derbyt mot GAIS. Jakob Lindström och Alibek Aliev har båda varit avstängda sedan 8 juni.

Norrby parkerar just nu precis ovanför kvalstrecket. De har faktiskt bara förlorat två av sex på bortaplan i år och plockar en hel del kryss. Shkelqim Krasniqi blev utvisad senast och är avstängd.

ÖIS är en av de riktigt stora favoriterna på veckans Stryktips, men jag har lite känsla för kryss och garderar. Speciellt med tanke på att 71 procent av strecken ligger på ettan!

Mjällby AIF Oskarshamns AIK
7. Mjällby AIF - Oskarshamns AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Jag skrev för någon månad sedan att Mjällby skulle springa hem Division 1 Södra, men nu har det kört ihop sig lite. En förlust borta i Ängelholm och kryss i Karlskrona imponerar inte direkt. Nu är de tillbaka på hemmaplan och där har de fem segrar på fem matcher i år.

Oskarshamns AIK har lika många poäng som Mjällby och imponerar. Men även OAIK har tappat lite fart med förlust borta mot Torn och sedan bara 0-0 hemma mot Skövde.

Jag vill egentligen spela 1x här, men chansar på att Listerlandet är för tufft för Oskarshamn och spikar ettan. Mjällby borta är svårt!

IK Oddevold Ängelholms FF
8. IK Oddevold - Ängelholms FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Oddevold började säsongen riktigt bra, men har ordentligt tappat fart på slutet. Förlusterna har dock kommit på bortaplan och nu har de chansen att återställa ordningen på hemmaplan. Hemmastatistiken lyder 4-1-0, men de har faktiskt inte mött något riktigt topplag.

Också Ängelholm plockar sina poäng på hemmaplan och borta har de fyra raka förluster och åtta insläppta på de två senaste matcherna!

Utgångsettan är given med tanke på Ängelholms bortastatistik, men med tanke på att en formsvacka kan skönjas hos Oddevold tar jag med krysset.

Skövde AIK Eskilsminne IF
9. Skövde AIK - Eskilsminne IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Skövde ligger långt ner i tabellen men har börjat plocka poäng nu på slutet. Senast spelade de disciplinerat och fick ett imponerande 0-0 borta i Oskarshamn.

Eskilsminne visade en otrolig form innan de lite överraskande förlorade mot Lund senast. Men det är ju naturligt för ett lag som på något sätt överpresterat länge.

Eskilsminne känns ganska mycket bättre, men faktumet att Skövde börjar plocka på sig en massa kryss gör att jag väljer med ett sådant tidigt. Eskilsminne är dock inte överstreckade just nu och skulle kunna vara en vettig spik.

Åtvidabergs FF Torns IF
10. Åtvidabergs FF - Torns IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Åtvidaberg går tragiskt tungt och senast förlorade de mot bottenkollegan Grebbestad. Det är tyvärr bara att inse att Åtvid inte är vad de varit och har en låååång väg tillbaka till toppfotbollen i Sverige.

Torns IF imponerar ordentligt och har två riktigt meriterande hemmasegrar mot Oskarshamn och Tvååker! På bortaplan går de också bra med raden 3-1-1 där förlusten kom i Mjällby.

Det känns som att det är klasskillnad här och 44 procent av strecken på tvåan gör att jag borde spika. Men på hemmaplan har Åtvid inte varit katastrofala och det finns ju en liten chans för rekyl för Torn. Men utgångstvåan är given och en möjlig spik.

BK Forward Nyköpings BIS
11. BK Forward - Nyköpings BIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Jag gick emot BK Forward förra veckan och skönjar en liten formsvacka. Josef Ibrahim fortsätter göra mål (nio på elva matcher).

Nyköping BIS imponerar inte riktigt heller just nu och ligger precis över nedflyttningsstrecket. Christian Kouakou målar en hel del (åtta på tio matcher så här långt).

Jag tror nog på ettan här, men det gör övriga stryktipsspelare också. 59 procent av strecken på ettan är för mycket (46 procent sannolikhet enligt oddsmarknaden) så jag plockar med krysset.

Syrianska FC Karlslunds IF HFK
12. Syrianska FC - Karlslunds IF HFK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Syrianska har en hel del stjärnspelare och jag är inte säker på att de är nöjda med en fjärde plats efter elva omgångar. Senast vann de mot bottenlaget Skellefteå utan att imponera.

Karlslund har det tufft men har lyckats ta lite poäng på slutet åtminstone. På bortaplan sliter Karlslund ordentligt och har två oavgjorda och tre förluster.

Syrianska ska inte tappa poäng här och så länge mindre än 75 procent av strecken ligger på ettan spikar jag. Om det går över 75 procent tycker jag krysset måste med med tanke på spelvärde.

Piteå IF FC Rosengård
13. Piteå IF - FC Rosengård Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Kul med toppmatch från Damallsvenskan på Stryktipset! Piteå har gått otroligt med sju segrar så här långt. Sex av dessa har varit med uddamålet och det tyder å ena sidan på en otrolig styrka å andra sidan på att de inte varit överlägsna någon gång egentligen.

FC Rosengård har, med sina mått mätt, tappat onödiga poäng i Kristianstad och i premiären mot Göteborg. De är nog inte riktigt lika bra som vanligt men det finns fortfarande mycket rutin och landslagsspelare i truppen. Caroline Seger var skadad med landslaget i veckan och jag vet inte om hon är klar tills på lördag. (UPPDATERING torsdag kväll: Jag läser på Text-TV att Seger är borta. Självfallet negativt.)

Jag inbillar mig att Rosengård visar lite klass när de möter nuvarande seriesegrarna och tror inte de förlorar här och chansspikar tvåan. Enligt oddsmarknaden har de drygt 50 procent chans till att vinna, men strecken på Stryktipset ligger jämnt i matchen just nu. Riktigt fint spelvärde i tvåan just nu alltså!

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
X
2
X
3
2
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
8
1
X
9
X
2
10
X
2
11
1
X
12
1
13
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
X
3
2
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord