Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 23

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 23 2023 och sommaren är här. Final i Champions League blandat med fotboll från svensk division 2 och från Island.

När vi går in i sommarkupongerna försöker jag spela mer matematiskt och jämföra streck och odds. Och det är nog vettigt med tanke på att många proffssystem inte lämnar in nu. Denna vecka väljer jag dock att singelstrecka två favoriter som är ganska ordentligt övertreckade i dagsläget. Men fixas inte streckningen till lite grann byter jag kanske bana i de matcherna.

Veckans singelstreck: Vi har massor av vettiga ettor på lördag, men det gäller att välja några och gardera eller gå emot några andra. Som det ser ut just nu streckas Lunds BK kring 67 procent och vid jämförselser med världsmarknadens odds är det för mycket. Men Svenska Spel värderar Lunds chanser högre och jag gissar att deras oddsättare har bättre koll här och spelar med dem och singlar ettan.

Veckans helgardering: Oddevold är jättefavoriter hemma mot BK Olympic. I jakt på åtminstone någon utdelning behöver jag gardera dem och tar alla tecken. Den vågade plockar bort ettan helt även om den är trolig.

Veckans mest överstreckade: Dalkurd och KR Reykjavik är kupongens mest överstreckade just nu vid jämförelse mellan streck och odds. Jag vaskar Dalkurd helt, men spikar på Island och hoppas att oddsen rättar till sig där. Dalkurd utses därmed till veckans mest överstreckade...

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Manchester City FC Inter Milano
1. Manchester City FC - Inter Milano Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester City ser ju ut att vara världens bästa lag och ett av de bästa genom tiderna, men jag letar halmstrån och ser möjligen lite av en avmattning inför klubbens kanske största match. Vann långt ifrån enkelt mot United i FA-cupfinalen och före det halvdana resultat i avslutningen av ligaspelet även om ingen vikt egentligen borde läggas vid de matcherna. Ilkay Gundogan visar ingen formdipp, det kan vi vara säkra på. Hur är det med spökena och demonerna i Peps huvud inför den här matchen? Kan han hålla sig undan alltför många "idéer"?

Inter har ju en fantastisk historik kring Champions League och klubben är van vid den här situationen. Var inte nära att röra Napoli i ligan och en tredjeplats är inget vidare, men nu spelar inget sådan någon roll. Det är dags att prestera i en enskild match. Lautaro Martinez har gjort 21 ligamål två säsonger i rad och behöver nog måla för att Inter ska ha chansen. Jag tror inte att de håller nollan. Har släppt in mer än ett i snitt i ligaspelet.

Jag tycker ettan och förlängningskrysset känns tryggt.

Varbergs BoIS Halmstad
2. Varbergs BoIS - Halmstad Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Varbergs BoIS har haft en blytung säsong utan vinster och en skade- och sjukdomsdrabbad trupp. Speciellt i de två senaste omgångarna då de flesta var sjuka en sväng. Nu har de fått möjligen att fokusera ordentligt och lördagens hallandsderby blir en måstematch för BoIS. Senast var Häcken för svåra trots att Samuel Gustafson visades ut i första. Straffen Häcken fick i första halvlek kan nog spelas upp i domarkursen framöver som definitionen av "soft penalty". Före det ok resultat i Degerfors med tanke på sjukstugan. Men nu behövs en seger! Robin Tranberg och Victor Karlsson är avstängda, men på mittfältet är bredden stor (men toppen låg bakom Luke Le Roux).

Halmstads Bollklubb har varit lite bättre än väntat så här långt. Speciellt hemma mot storlag där deras spel passar perfekt. I matcher där HBK väntas föra spelet har de haft det tyngre även om bortasegrar i Sirius och Mjällby på slutet är oerhört imponerande. HBK har gått långt mycket bättre än vad den underliggande statistiken indikerar. Amir Al-Ammari är avstängd och det är ett större avbräck än Varbergs avstängningar.

Nu eller aldrig för Varbergs BoIS och jag tror inte att de förlorar här.

Dalkurd Hammarby TFF
3. Dalkurd - Hammarby TFF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Dalkurd toppar Norrettan klart efter nio vinster och två förluster så här långt. Förlorade mot Sandviken näst senast, men studsade tillbaka och slog Sylvia efter det. Dock genom ett upphämtat underläge och kanske gnisslar det lite i Dalkurdmaskineriet. Sett til den underliggande statistiken har de överpresterat kraftigt.

Hammarby TFF var jag tveksam till förra veckan och då blev det förlust även om de höll Stockholm Internazionale stången länge. Tre raka förluster imponerar naturligtvis inte, men samtidigt har det varit mot tufft motstånd. Dalkurd leder ju ligan, men frågan är om de är lika bra som Vasalund och Stockholm Internazionale i grunden.

Hammarbys talanger gick nog lite för bra i början, men nu har de kommit ner på jorden. Dalkurd har nog också överpresterat och det under en längre period. Jag har tagit några åsnespikar längre ner och måste därför gå emot ett par överstreckade favoriter också. Dalkurd ser ut att bli en sådan.

Nordic United FC Motala AIF FK
4. Nordic United FC - Motala AIF FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nordic United FC från Södertälje har bytt namn oftare än Stojan Lukic gjort comeback och har bland annat gått under namnen Assyriska FF Babylon och Södertälje FK / Assyriska United IK. Som nykomling i Division 1 Norra har de börjat utmärkt och ligger trea med en poäng upp till Sandviken och ytterligare fyra till Dalkurd. Den underliggande statistiken visar att tabellpositionen är mer än rättvis. Förlorade mot tabelltoppande Dalkurd för tre omgångar sedan men förutom den matchen har de sju segrar på de senaste åtta! Senast blev det 2-1 i Sollentuna. Nordic United har en fin trupp med en blandning av ungt lovande och etablerat namnkunnigt. Det visas bland annat av att Sebastian Rajalakso inte är helt ordinarie. Shergo Shhab gjorde fyra mål på tre matcher för att sedan gå mållös från två matcher. Senast visade han klassen igen med två mål. Sju totalt på elva matcher.

Motala AIF ligger på negativ kvalplats efter att ha vunnit fyra och förlorat sju matcher. Tre av de fyra segrarna kom inför matchen mot Vasalund senast, men som jag observerade då så kommer segrarna på hemmaplan. Den underliggande statistiken är inte heller till Motalas fördel.

Nordic United ser vassa ut och jag spikar upp till 70 procent.

Örebro Syrianska IF Stockholm Internazionale
5. Örebro Syrianska IF - Stockholm Internazionale Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Örebro Syrianska har inlett med fyra segrar, en oavgjord och sex förluster. Det har blivit tätt med matchandet nu i och med att de spelade i cupen så sent som i onsdags, men det gissar jag att de löser. Vann i den matchen mot FBK Karlstad, men i seriematcherna kommer de från 2 gånger 0-1 mot Vasalund och Karlstad. Före det en fin period och det ser ut som att Örebro Syrianska vinner och förlorar i trender. Vart pekar trenden nu?

Stockholm Internazionale kan ha börjat klättringen uppåt mot toppen i och med två raka vinster. Näst senast stabilt hemma mot Stocksund och senast borta mot Hammarby TFF efter mål i minut 90. Stockholm Internazionale är faktisk obesegrade på bortaplan i år!

Kryss och tvåa!

Lunds BK Ljungskile SK
6. Lunds BK - Ljungskile SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Lunds BK har börjat säsongen mycket bra och ligger trea med två poäng upp till Oddevold och den stabila raden 6-4-1. Vinsterna kommer framför allt på hemmaplan (4-1-0). Starka 0-0 i Trollhättan senast och en stabil seger i Ängelholm senast. Svenska Spel öppnade oddssättningen på Lund till 1.37, men har tvingats att anpassa sig till övriga marknaden som öppnade över 1.70 (men nu ligger närmre 1.60).

Ljungskile SK ser ut att bli ett bottenlag i år och med tre segrar, en oavgjord och sju förluster ligger de på nedflyttningsplats. Nu blir det spel på Klostergårdens konstgräs. LSK vann sina två inledande bortamatcher, men har därefter tre raka bortaförluster. Däremot en bra hemmapoäng med 1-1 i derbyt mot Oddevold senast. Sen kvittering av Ljungskile då.

Jag litar på Svenska Spels oddssättare och singlar Lund.

Norrby IF Tvååkers IF
7. Norrby IF - Tvååkers IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Norrby IF trillade ju ur Superettan ifjol och det ser ut som att de behöver mer än ett år på sig för att studsa tillbaka. Med 14 inspelade poäng på 11 matcher är det en mittenplacering som gäller just nu. Senast blev det 1-3 i Åtvidaberg, men det var efter att ha fått Vidar Svendsen utvisad vid ledning med 1-0. Resultatet säger inte hela sanningen om insatsen alltså. Halvdant resultat med 1-1 hemma mot Vänersborg före det, men dessförinnan två finfina resultat. Utanför seriespelet har Norrby förlorat i DM mot division 3-laget Bergdalen. Otroligt svagt, men jag vet inte om det ska överanalyseras. Norrby har lite skadebekymmer.

Tvååkers IF åker till plasten i Borås och det känns som ett minus för laget som är vana vid gräset på Övrevi Idrottsplats. Ska spela kompakt och slita för poängen sägs det, men samtidigt indikerar resultatraden 4-0-7 om att det är ganska ojämnt. Raka 0-1-förluster mot Ahlafors och Torn imponerar inte.

Jag spikar flera favoritettor på kupongen och då måste jag lämna bort några andra. Norrby får vaskas på det och eftersom de har lite skador. Men det känns inte bra...

IK Oddevold BK Olympic
8. IK Oddevold - BK Olympic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X (Topptipset)

IK Oddevold ligger tvåa i Division 1 Södra med tre poäng upp till lokalkonkurrenterna FC Trollhättan. På sina elva inledande matcher har de resultatraden 7-3-1 och den fantastiska målskillnaden 21-4. Kommer från två raka kryss nu, men det var dels mot Trollhättan och senast i derbyt mot Ljungskile. Det sistnämnda resultatet imponerar naturligtvis inte, men derbyn lever lite av sina egna liv och jag lägger inte mycket vikt vid ett lite svagare spel, dåligt resultat eller att LSK kvitterade på tilläggstid.

BK Olympic har inlett årets säsong med fyra segrar, en oavgjord och sex förluster. Mycket stark seger hemma mot Falkenbergs FF senast och före det ett ok resultat borta mot Torns IF. Bra resultat efter en tyngre period. Spelar en rapp fotboll, men frågan är hur det funkar borta i Uddevalla.

Jag tror inte att Oddevold är på väg ner i form, men det kan vara en liten dipp vi ser. Jag tar alla tecken och jobbar skrälltvåan för att ge systemet några möjligheter till utdelning. Oddevold ser ut att bli veckans mest betrodda tecken. På Topptipset storchansar jag med singelkrysset.

Räppe GOIF Kristianstad FC
9. Räppe GOIF - Kristianstad FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Räppe GoIF från Växjö har etablerat sig i tvåan och kanske kan de snart ta nästa steg och konkurrera om uppflyttning. Men än så länge är det en bit kvar och med fem vinster, en oavgjord och fyra förluster ligger de sexa så här långt. Senast blev det förlust i Hässleholm mot serieledarna och det är inte mycket att säga något om. På hemmaplan har de däremot två raka segrar mot FBK Balkan och Kanariefåglarna från Malmö. Hittar ofta målet och med 23 mål så här långt är de näst bäst i serien. Många mål kommer på huvudet.

Kristianstad ser ut att ha ligans bästa försvar med sanslösa sex insläppta så här lång (tolv framåt). Det verkar vara något bättre än vadd en underliggande statistiken indikerar, men så få insläppta säger någonting. Svårslagna, men spelar lite för ofta oavgjort för att hänga med den absoluta toppen. De båda förlusterna så här långt har kommit på bortaplan. Teddy Bergqvist är en före detta jättetalang som hamnade snett med spelmissbruk, men nu förhoppningsvis är på väg tillbaka i livet och till höga höjder på fotbollsplan. Bubacarr Jobe var en profilvärvning, men han är avstängd nu. Dino Nargilic likaså.

Ett av ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar. Jag chansar bort krysset och tar de två mest sannolika tecknen.

FC Gute Viggbyholms IK FF
10. FC Gute - Viggbyholms IK FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

FC Gute började säsongen svagt med tre inledande förluster, men därefter har de vunnit fem, spelat oavgjort en och förlorat en. Tre raka vinster och fyra raka vinster hemma på Gotland. Senast mot Sandviken i en på förhand jämn match. Före det en stark bortaseger i Österåker.

Viggbyholms IK från Täby är nykomlingar i Division 2 Norra Svealand och får nu ta båten till en tuff bortamatch. Har plockat in 17 poäng efter 10 omgångar så här långt. Två raka segrar mot dunderjumbon Kvarnsveden och näst senast mot mittenlaget Sandvikens AIK. Före det två raka förluster. Samuel Östlund ska ha hittat målet sju av tio gånger, men är avstängd nu. Hugo Ulfberg är också avstängd. Jag gissar att Viggbyholm kommer ligga lågt och försöka få med sig en poäng hem till fastlandet.

Stor hemmaplansfördel och jag tar en åsnespik på Gutarna.

FoC Farsta FF Mjölby AI FF
11. FoC Farsta FF - Mjölby AI FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

FoC Farsta har som nykomlingar än så länge bara tagit åtta poäng på tio matcher i Division 2 Södra Svealand. Sju av dem från hemmaplan. Två raka 0-2-förluster, men det har varit mot topplagen Sleipner och Haninge. Ska ha ett ganska ungt lag som hittar sätt att förlora matcher trots att de hittat målet 15 gånger så här långt. Lika många som tabelltrean Syrianska.

Mjölby AI har vunnit fyra och förlorat lika många och spelat två matcher oavgjort så här långt. Ser bra ut i dagsläget med tre raka segrar åtta mål framåt. Senast blev det 3-0 hemma mot Nacka efter en mycket stabil insats. Adam Samuelsson skadade handleden och jag gissar att han saknas på lördag.

Jag spelar de två mest sannolika tecknen, det vill säga ettan och tvåan.

FH Hafnarfjördur Breidablik Kopavogur
12. FH Hafnarfjördur - Breidablik Kopavogur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

FH Hafnarfjördur klarade sig kvar på målskillnad förra säsongen (10:a med 25 poäng på 27 matcher) och med tanke på det är säsongsinledningen med en fjärdeplats och 17 inspelade poäng på 10 matcher bra. På hemmaplan har de vunnit alla fyra matcher så här långt! Men som ganska klara favoriter i tre av matcherna och mot KR Reykjavik var det nollboll. Nu är det dags för första hemmamatchen där motståndarna är klara favoriter.

Breidablik Kopavogur vann ligan klart förra säsongen och har börjat denna godkänt med 23 inspelade poäng på 11 matcher (rad 7-2-2). Åtta segrar och två kryss i de senaste tio tävlingsmatcherna! Mot tabelltoppande Vikingur i den senaste seriematchen låg de under med 0-2 in på tilläggstid, men hittade reduceringen efter 90+6 och kvitteringen efter 90+7 minuter... Därefter två nya mål på tilläggstid i cupen senast (se nedan)!

Derby mellan två lag hemmahörande på ett avstånd på ca halvmilen i de södra delarna av Reykjavik. Lagen möttes i cupen i måndags och då vann Breidablik med 3-1, men Hafnarfjördur tog ledningen och de båda avslutande målen för Breidablik kom på tilläggstid. Som det ser ut nu är det stort spelvärde på bortafavoriten, men jag tar med derbykrysset. Streckfördelningen kommer med största sannolikhet rätta till sig.

KR Reykjavik IBV Vestmannaeyja
13. KR Reykjavik - IBV Vestmannaeyja Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

KR Reykjavik är de mesta mästarna på Island och kom fyra ifjol. Med tanke på det är elva poäng på nio matcher så här långt ett misslyckande. Men nu ser de ut att vara på gång med fem raka tävlingsmatcher utan förlust (två cupmatcher) och sett över säsongens tio matcher har de underpresterat den underliggande statistiken kraftigt och borde hittat målet betydligt mycket oftare än vad de gjort. Observera dock att de fina resultaten på slutet inte varit mot några topplag. Tre hemmamatcher (rad 1-0-2) och sju bortamatcher (2-2-3) så här långt!

IBV Vestmannaeyja var åtta förra säsongen med sju poäng ned till nedflyttning. Har så här långt vunnit tre matcher och förlorat sju och ligger med det näst sist. Bortaraden är 1-0-5 och som ö-lag gissar jag att de är betydligt mycket starkare hemma än borta (även förra säsongen plockades poängen på hemmaplan). Otroligt stark seger hemma mot mittenlagen Kopavog senast där de vann med 3-0 och var statistiskt överlägsna. Före det fem raka förluster...

Här tar jag ytterligare en åsnespik, men landar ettan kring 60 % där den står nu kommer jag garanterat gardera på lördag.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
X
3
X
2
4
1
5
X
2
6
1
7
X
2
8
1
X
2
9
1
2
10
1
11
1
2
12
X
2
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
X
2
4
1
5
X
2
6
1
7
X
2
8
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.