Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 23

Stryktipset promo
Veckans stryktipskupong bjuder på nio matcher från lördagens matcher i Nations League och här gäller det att hålla tungan rätt i mun och försöka följa nyheter kring vilade spelare fram till spelstopp. Matcherna spelas inte förrän på kvällen och officiella elvor lär inte vara släppta, men en del info lär krypa fram och oddsmarknaden kan nog ligga relativt rätt klockan 16.

Jag väljer tre stora favoriter denna runda och kompletterar det genom ett singelkryss där jag vaskar en tungt överspelad favorit.

Veckans singelstreck: Luxemburg är bra, men inte lika bra som det verkar som att en del smarta spelare vill göra gällande. Jag tror att singeltvåan på Turkiet kan vara en sund åsna som faktiskt får bort några Storspelare.

Veckans helgardering: Denna vecka fegar jag och väljer 1x2 i en match där jag inte kan välja sida. Sandviken är nog bättre än Karlstad, men Karlstad spelar hemma. Alla tecken i match 11.

Veckans mest överstreckade: Falkenberg streckas just nu till 64 procent hemma i derbyt mot Tvååker. Jag vaskar ettan genom att chansa på singelkrysset.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


England Italien
1. England - Italien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

England har börjat spelet i Nations League med bara en poäng på de två inledande matcherna och är tillbaka på jorden igen efter några starka år. Spelarna har sett en aning slitna ut. Förlust i Ungern efter en ganska svag insats. Räddade en poäng i Tyskland med en sen straffkvittering och en något bättre insats, men tyskarna var klart bättre. Hemmaplan på lördag (Molineux i Wolverhampton) efter två inledande bortamatcher. Vilas Harry Kane?

Italien tog en poäng i den första matchen mot Tyskland och därefter slog de Ungern hemma efter två mål i första halvlek. Har tagit ut en stor trupp till den här samlingen och Roberto Mancini håller på att spela ihop ett nytt gäng efter fiaskokvalet till VM. Wilfried Gnonto (Zürich) stod för ett succéinhopp mot Tyskland och fick 90 minuter mot Ungern. Nu spelar Italien borta efter två inledande hemmamatcher. Men är alltid svåra att slå.

England ska vara favorit här, men jag underskattar inte Italiens förmåga att kriga till sig ett kyss.

Ungern Tyskland
2. Ungern - Tyskland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Ungern skrällde rejält i inledningsmatchen med seger hemma mot England. Ok insats borta mot Italien, men förlust då och Italien var det klart bättre laget. Nu hemma på Puskás Aréna igen och där är Ungern bra.

Tyskland har börjat med två oavgjorda matcher, men jag tycker att de varit gruppens bästa lag så här långt. Bred trupp och klarar rotera utan att det betyder speciellt mycket. Går för segern nu och ska vara klara favoriter. Men är varnade för Ungern i och med deras resultat så här långt.

Jag tycker Tyskland ska ha toppchans här och singlar upp till 75 procent åtminstone.

Holland Polen
3. Holland - Polen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nederländerna imponerade ordentligt genom att slå Belgien borta i inledningsmatchen och därefter slå Wales (också det borta) trots att hela elvan roterades. Släppte in 1-1 på tilläggstid mot Wales, men lyckades trots det hitta segern efter mål av Wout Weghorst. Med tanke på rotationen senast kan Louis van Gaal ställa upp med sin allra bästa elva här. Det gissar jag att han gör och de lär ha publiken i ryggen efter den fina inledningen.

Polen vände och vann mot ett VM-nöjt Wales i inledningen, men därefter blev det 1-6 mot Belgien, som var alldeles för hungriga för Polen att klara av. Dock var resultatet i överkant. Jag tycker att Polen har överpresterat den senaste tiden och ställer Holland upp med sin toppelva bör polackerna få problem igen. Robert Lewandowski målade mot Belgien, men fick vila på slutet och bör vara redo här igen.

Nederländerna blir nog hårt streckade här, men jag tycker det ska vara toppchans och singlar kupongens två största favoriter i Tyskland och Nederländerna.

Wales Belgien
4. Wales - Belgien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Wales lyckades ta sig till VM efter att ha besegrat Ukraina, men sedan var de kanske något mätta och nöjda till matchen mot Nederländerna (vilade också en hel del spelare). Trots att motståndarna ställde upp med en ren reservelva och trots 1-1 på tilläggstid lyckades Wales inte få med sig några poäng. Skapade inte mycket. Gareth Bale fick ett inhopp då och bör vara redo igen. Wales dras med målvaktsbekymmer och möjligen saknas både förste- och andremålvakten här.

Belgien åkte på en propp mot Nederländerna, men studsade sedan snyggt tillbaka och körde över Polen trots underläge. Kevin De Bruyne var grym då, men kan nog vilas på lördag. Eden Hazard har fått speltid i båda matcherna och kanske kan spela sig i form. Belgien har naturligtvis ett världslag, men med Lukaku borta och kanske lite rotation är de inte lika bra. Backlinjen är ålderstigen och går att hota.

Jag har fått för mig att Wales kommer heltända här efter baksmällan senast och att Belgien å andra sidan mest väntar på semestern nu. Jag chansar med att vaska favorittvåan.

Irland Skottland
5. Irland - Skottland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Irland tycker jag inte är något vidare. Såg ut att ha hittat något och hade åtta raka utan förlust till denna samlingen, men två gånger 0-1 mot Armenien och Ukraina är såklart bara för dåligt. Speciellt med tanke på att Ukraina roterade friskt.

Skottland tycker jag är betydligt mycket bättre än Irland och spelare för spelare är det klasskillnad. Men skottarna räckte inte riktigt till mot Ukraina i VM-kvalet och ska sanningen fram är flera stjärnspelare inte riktigt på topp just nu. Scott McTominay har haft det struligt i Man United och Billy Gilmour detsamma i Norwich. Andy Robertson har en ny bra säsong bakom sig, men har spelat mängder av matcher och är nog i behov av semester. Mot Ukraina ställde Skottland upp med två forwards (Lyndon Dykes och Che Adams) och med facit i hand var det nog ett felval. Körde därefter över Armenien senast.

Derby på de brittiska öarna och krysset (0-0 eller 1-1) ligger nära till hands. Men jag tycker Skottland är bättre och tar med tvåan också. Oddsmarknaden håller matchen som helt jämn.

Rumänien Finland
6. Rumänien - Finland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Rumänien ser ut att ha något intressant på gång, men inledningen av Nations League har varit svag med förluster mot Montenegro och Bosnien och noll mål framåt. De matcherna var på bortaplan och Finland hemma bör vara en lite enklare uppgift.

Finland gör det bra och har fyra inspelade poäng på de två inledande hemmamatcherna. Mot Bosnien var de i förarsätet, men bortalaget kvitterade på tilläggstid. Joel Pohjanpalo bänkades då, men hittade båda målen mot Montenegro därefter. Med Marcus Forss skadad lär Pohjanpalo åter få starta bredvid Teemu Pukki.

Rumänien är bättre än resultaten på slutet och jag viktar till vänster och väljer 1x. Hamnar ettan under 45 procent skulle det till och med vara en sund spik.

Montenegro Bosnien och Hercegovina
7. Montenegro - Bosnien och Hercegovina Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Montenegro gjorde det bra hemma mot Rumänien och vann rättvist, men var sedan aldrig riktigt nära poäng i Finland. Storstjärnorna Stefan Savić och Stevan Jovetić har saknats. Den förstnämnda är inte med på lördag heller och Jovetić startar nog inte heller.

Bosnien & Hercegovina krigade till sig en poäng i Finland och vann sedan starkt hemma mot Rumänien och har gett sig själva fina möjligheter att vinna grupp 3 i på nivå B av Nations League. Mot Rumänien kom de undan med blotta förskräckelsen i första halvlek, men var något bättre i andra.

Jag gissar att Bosnien är bättre än Montenegro och spelar x2.

Färöarna Litauen
8. Färöarna - Litauen Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Färöarna gör det bra som är med i nivå C av Nations League, men har inlett med stor förlust i Turkiet och sedan 0-1 hemma mot Luxemburg. Men med tanke på att de fick en utvisning i 67:e minuten och ytterligare en i 80:e är 0-1 inget katastrofresultat. Normalt svårtyglade hemma i Torshamn. Vatnhamar och Joensen är avstängda efter sina utvisningar.

Litauen håller jag som sämre än Färöarna och de har också två förluster utan mål framåt. Först 0-2 hemma mot Luxemburg och därefter 0-6 mot Turkiet, återigen på hemmaplan och utan ett enda skott på mål.

Jag tycker att hemmalaget ska ha en bra chans här, men ettan ser ut att bli överstreckad vid jämförelse mellan streck och odds. Jag tar med krysset.

Luxemburg Turkiet
9. Luxemburg - Turkiet Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Luxemburg är inte riktigt samma blåbärsnation som för några år sedan och har flera spelare i hyfsade ligor i Europa. Slog planenligt Litauen i inledningsmatchen och lyckades därefter slå Färöarna borta med 1-0 efter att ha varit det klart bättre laget, men också blivit hjälpta av två utvisningar. Gerson Rodrigues missade mängder med chanser, men satte 1-0 på straff.

Turkiet är i en föryngringsprocess och kanske är de på väg att kravla sig upp från bakgården de befunnit sig i de senaste åren. Har inlett Nations League med två segrar och 10-0 i målskillnad och har inte behövt förta sig. Men det har varit mot svagt motstånd, Luxemburg är bättre än Färöarna och Litauen. Risk för underskattning från turkarna ändå med tanke på starten av gruppspelet?

Turkiet är, och ska naturligtvis vara, favorit bota mot Luxemburg. Jag underskattar inte hemmalaget, men det verkar som att många smarta streckar från vänster här och då tror jag att Turkiet kan bli en bra "åsna" att välja för att spela mot storspelarna.

Girona FC Tenerife
10. Girona FC - Tenerife Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Girona FC slutade sexa i den spanska andraligan och lyckades med nöd och näppe ta sig till kvalspel. Där började de med att vända underläge till seger i förlängning mot ligatrean Eibar trots massivt Eibartryck hela matchen (Eibar som dessutom sumpade direktuppflyttning i sista omgången av grundserien). Rutinerade storstjärnan Christian Stuani avgjorde senast.

Tenerife överraskade åtminstone mig när de slog Las Palmas i den första kvalrundan efter två mål i första halvlek av match två. Slutade femma, en poäng ovanför Girona, i grundserien. Men var faktiskt ligans bästa bortalag med raden 11-4-6.

Tillknäppt tillställning att vänta och krysset tas först. Jag kompletterar i nuläget med hemmaettan.

IF Karlstad Fotbol Sandvikens IF
11. IF Karlstad Fotbol - Sandvikens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

IF Karlstad svek senast med en förlust borta mot Hammarbys talanger och riktigt svagt spel, speciellt var anfallsspelet obefintligt. Tillbaka på hemmaplan på lördag och behöver studsa tillbaka med minst en poäng för att inte låta Sandviken och övriga topplag dra iväg.

Sandvikens IF svek också lite grann senast genom att spela 2-2 i derbyt mot Gefle. De tog planenligt ledningen i första halvlek, men två Geflemål kring timmen spelad gjorde att Sandviken får vara nöjda med poängen efter kvittering i 84:e. Missade dock en jättechans i slutet (Jabir Ali) och förstörde flera stryktipskuponger. Naeem Mohammed stod för kvitteringsmålet senast och har elva mål på elva matcher. Nu saknas hans anfallspartner John Junior Igbarumah efter en sen varning senast och avstängning nu.

Jag brukar välja helgarderingen för att leta skrällar, men denna veckan gör jag ett undantag. Kan helt enkelt omöjligt välja sida i match 11.

Falkenbergs FF Tvååkers IF
12. Falkenbergs FF - Tvååkers IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Falkenbergs FF har spelat upp sig ordentligt efter en katastrofal inledning och har nu tre segrar och två oavgjorda (topplagen Olympic och Gais) på de senaste fem matcherna och närmar sig lagen i toppen. Men fortfarande är det en bra bit kvar och än så länge har de bara 17 inspelade poäng med raden 5-2-4, precis som derbyrivalen Tvååker.

Tvååkers IF, lillebror nära kommungränsen mellan Varberg och Falkenberg, har stått för en helt ok säsong med 17 inspelade poäng och spelmässigt borde de kanske tagit några till. Bättre än Torns IF senast, men Torn lyckades med en "smash and grab" och tog alla poängen efter avgörande på tilläggstid. Har lånat Johan Gudmundsson från HBK, jag har inte lyckats få fram om han är spelklar redan på lördag, men gissar på ett inhopp.

FFF ska naturligtvis vara bättre än Tvååker, men bortalaget är tunga och svårspelade och lär vara heltaggade till detta lokalderby där de flesta spelare känner varandra. Ettan ser ut att bli kraftigt överstreckad och jag vaskar den genom att chansa på singelkrysset!

Ljungskile SK Ängelholms FF
13. Ljungskile SK - Ängelholms FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Ljungskile SK är bra och har bara en förlust på de första elva matcherna. Det betyder att de har en poäng upp till Oddevold och två till Gais just nu. Stark seger i Oskarshamn senast. Linus Tornblad satt på bänken då efter skada, men jag gissar att han är redo för en startplats nu.

Ängelholms FF har också inlett säsongen ganska starkt och ligger femma, två poäng bakom Ljungskile. Vann med 1-0 hemma mot topplaget Oddevold senast efter mål av mycket meriterande Johan Oremo, som nu har sju mål på nio spelade matcher.

Hemmaplansfördel gör att jag nöjer mig med 1x.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
2
3
1
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
1
X
9
2
10
1
X
11
1
X
2
12
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
2
3
1
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
120 kr gratisspel
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
888 Sport

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se