Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 23

Stryktipset promo
EM går igång ikväll och det syns på helgens Stryktipskupong, som har fem matcher från mästerskapet. Det kryddas med åtta matcher från svensk division 1. Högt och lågt!

Veckans singelstreck: Täby ser inget vidare ut och borta mot Gefle tror jag inte de har någon chans. Etta!

Veckans helgardering: Belgien står uppsatta som hemmalag mot Ryssland, men matchen spelas i Moskva och jag tror att ryssarna har en chans att skrälla. Är Belgien på väg ned?

Veckans mest överstreckade: Danmark ska ha en superchans hemma mot Finland, men jag gissar att de kommer streckas en bra bit över 80 procent och då kommer jag ta med krysset.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Danmark Finland
1. Danmark - Finland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Danmark spelar hemma på Parken inför 12 000 åskådare (30 procent av kapaciteten). Och de har ett riktigt bra landslag med mängder av rutin i spelare som Schmeichel, Kjaer, Wass, Eriksen och Delaney samt toppspelare mitt i karriären som Christensen, Højbjerg och Poulsen. Tre av tre i VM-kvalet så här långt med målskillnaden 14-0 (bland annat 4-0 i Österrike!)) och fina resultat i genrepen mot Tyskland och Bosnien. I mitt EM-tips på jobbet fick jag fram att Danmark åker mot Portugal i semifinalen och då ska de naturligtvis vinna här. Men de kommer streckas hårt.

Finland har inte haft möjlighet att spela ihop sig i matcherna inför mästerskapet och har varit svaga i träningsmatcherna. Men nu gissar jag att alla är krya och de kommer slita hårt för poängen. Förlusten mot Estland är såklart inte bra och sätter sig på självförtroendet, men det behöver inte vara fel för att verkligen väcka laget. Och det kommer betyda att Danmark streckas extra hårt...

Danmark vinner såklart troligen bara här, speciellt med tanke på läget i Finland. Men Finland har överraskat förr och med tanke på att ettan troligen streckas spelas över 80 procent åker krysset med.

Belgien Ryssland
2. Belgien - Ryssland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Belgien har ju ett världslag, men här finns några orosmoln. Kevin De Bruyne lär inte vara redo här och Eden Hazard lär inte heller starta. Två spelare som lett Belgien de senaste åren. Är övriga storstjärnor i slag efter en tung säsong? Jag är inte säker.

Ryssland spelar på hemmaplan och de ska ta in 35 000 på arenan (50 procent av kapaciteten)! Kommer från ett VM-kval med segrar mot Malta och Slovenien följt av en bortaförlust mot Slovakien. Sent avgörande i genrepet mot Bulgarien, men ryssarna var överlägsna i spelet. Kommer de lyftas fram av publiken på lördag?

Här har jag en känsla av att Ryssland kan skrälla och tar med alla tecken på Stryktipset. På Topptipset får jag nöja mig med 1x.

Gefle IF Täby FK
3. Gefle IF - Täby FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Gefle IF har fått igång ångan ordentligt på slutet med fem raka utan förlust (tre segrar och två oavgjorda) och gott om gjorda mål framåt. Senast blev det 2-0 hemma mot Assyriska FF inför 401 åskådare och nu har Gefle spelat upp sig till mittenskiktet med raden 3-3-3. Isac Lindberg och Leo Englund ger en intressant offensiv och den förstnämnde har hittat målet på slutet.

Täby FK har fem raka torsk i seriespelet och har på dessa fem matcher släppt in 17 mål. Tippades också få kriga om kontraktet inför säsongen även om kanske de gått betydligt sämre än väntat. Tappade Daniel Sterner och Teo Brenner Toris till Superettan inför säsongen. En hel del mål som försvann där. Är de norrettans svagaste gäng just nu?

Gefle blir gissningsvis hårt streckade här, men jag spikar åtminstone upp till 75 procent trots att oddsmarknaden ger dem

Hudiksvalls FF Dalkurd FF
4. Hudiksvalls FF - Dalkurd FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Hudiksvalls FF tippades hamna kring nedflyttningsstrecket inför säsongen och med tre segrar och sex förluster ligger de just nu på fjortonde plats i tabellen. Tre raka förluster nu och det gör troligtvis att de inte kommer streckas speciellt hårt. Men två av matcherna har varit mot två av de absolut bästa lagen i serien (BP och Umeå) och det är inte mycket att säga något om. Ganska bra insats mot Assyriska, men förlust efter en straff på tilläggstid. Gör det överlag inte så dåligt och är oftast svåra att göra mål på.

Dalkurd FF har tappat en hel del spelare, men också fyllt på med nya och inför säsongen tippades de vara med att utmana Brommapojkarna om uppflyttningsplatsen. Förlorade bara med 3-2 i Sandviken, men Dalkurd var aldrig riktigt nära. Två raka bortaförluster nu.

Här blir nog Hudik understreckade och jag hade gärna haft med alla tecken. Brist på stålar gör dock att jag nöjer mig med x2.

IF Karlstad Fotbol Sollentuna FK
5. IF Karlstad Fotbol - Sollentuna FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

IF Karlstad Fotboll hade några tunga veckor i april/maj med förluster hemma mot Örebro Syrianska, Hudiksvall och Sandviken. Men nu ser det lite bättre ut med sju inspelade poäng och nio mål framåt i de tre senaste matcherna. Dock mot svagt motstånd. Klubbens första hemmamatch inför publik någonsin i söndags mot Piteå och då blev det äntligen vinst hemma. Ett trendbrott?

Sollentuna FK har två raka segrar nu, men det har varit mot de två svagaste lagen i serien, Hammarby Talang FF och Täby FK. Och mot HTFF blev de hjälpta av ett tidigt rött kort. Före det tre raka förluster.

Karlstad ska vara bättre här och just nu streckas de bara till 52 procent. Jag spikar till 60 åtminstone.

Örebro Syrianska IF Umeå FC
6. Örebro Syrianska IF - Umeå FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Örebro Syrianska har börjat säsongen bra, speciellt med tanke på att de tippades hamna i den absoluta botten inför säsongen. Rad 5-2-3, men bara 2-0-3 på hemmaplan. Flyt mot Hammarby Talang senast. HTFF sjönk i odds inför matchen och tog ledningen, men Niklas Thor visades ut i första halvlek och då lyckades Örebro Syrianska vända med segermålet på tilläggstid. Bra för moralen, men inte särskilt imponerande. Överpresterat över säsongen?

Umeå FC ser riktigt bra ut just nu med fyra raka segrar och en tredjeplats i tabellen. Rättvis seger mot Hudiksvall borta senast och före det en ordentligt imponerande seger hemma mot Sandviken. Målvakt Albin Svensson har lämnat med omedelbar verkan, men Umeå har hittat en meriterande ersättare i Vladimir Sudar.

Umeå streckas helt ok just nu och då tycker jag att singeltvåan är ett enkelt val.

Assyriska Turabdin IK Lindome GIF
7. Assyriska Turabdin IK - Lindome GIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Assyriska Turabdin IK tippades vara ett mittenlag inför säsongen, men de har än så länge underpresterat och ligger näst sist med sju inspelade poäng på tio matcher. Det verkar som att tappet av Simon Karlsson Adjei (Varberg) med flera blivit alltför kännbart. Säsongens enda seger kom i premiären i början av april. Senast spelade de med en man mer i en halvlek, men lyckades trots det inte hitta målet.

Lindome GIF har ungefär lika dålig form som Assyriska och nu har de sex raka utan seger. Trots att de tappade tränarduon och flera spelare inför säsongen tippades de tillhöra toppen i år och säsongsinledningen är ett stort misslyckande. Robert Lipovac har hittat målet i tre raka matcher, åtminstone något att glädjas över.

Lindome ska vara det bättre laget och jag hoppas att x2 räcker.

Oskarshamns AIK Lunds BK
8. Oskarshamns AIK - Lunds BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Oskarshamns AIK flyger fram och toppar nu Söderettan med sex segrar, tre oavgjorda och en förlust och målskillnaden 23-8. Förlusten kom tidigt och nu har de åtta raka utan förlust. Bara 0-0 i Tvååker senast och en något sämre insats än, men Tvååker ser ut att vara ett topplag i år så resultatet är helt ok. Hemmaplan igen nu, där har OAIK fem segrar på fem matcher så här långt!

Lunds BK ser också bra ut just nu, men verkar liksom Oskarshamn vara ett tydligt hemmalag. På bortaplan har de bara en inspelad poäng efter fyra matcher.

Oskarshamn kommer nog streckas lite för hårt här och jag hade gärna garderat, men i brist på andra singelstreck lämnas ettan ensam på Stryktipset. Lund är dock bra och på Topptipset har jag råd med 1x.

Torns IF Skövde AIK
9. Torns IF - Skövde AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Torns IF tippades att kriga om kontraktet inför säsongen och de ligger just nu på trettonde plats med tre segrar, två oavgjorda och fem förluster. Svag form med fyra raka förluster och de har inte varit riktigt nära i matcherna. I samtliga matcher har de varit med i en halvlek, men andrahalvlekarna har varit katastrofala. 1-5 borta mot Utsikten senast trots att Kiken fick straff och utvisning mot sig i den 27:e minuten...

Skövde AIK tippades tillhöra topp tre-fyra någonting inför säsongen men har gått sisådär med fem segrar och fem förluster. Slog Assyriska senast trots att Teddy Bergqvist blev utvisad strax före paus. Anfallsstjärnan är avstängd nu. Mittfältaren Oscar Haglund är också avstängd.

Torn impar inte alls och hade inte Skövde saknat två viktiga spelare hade jag singlat tvåan. Nu får krysset plats också.

Åtvidabergs FF Vänersborgs IF
10. Åtvidabergs FF - Vänersborgs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Åtvidabergs FF ser ut att ha kommit igång efter en tung start på säsongen. Två segrar har följts av kryss i derbyt mot Linköping och 1-1 senast hemma mot Qviding. Bra med poäng, men glöm inte att Åtvid är ett tippat bottenlag i år. Spelar mycket oavgjort. Raden så här långt är 2-6-2...

Vänersborgs IF däremot kryssar inte gärna. Än så länge har de fyra vinster, en oavgjord och fem förluster. Blytung seger hemma mot Lindome senast efter tre raka förluster före det (mot stenhårt motstånd). Statistiskt har det sett bra ut för Vänersborg och även om de tippades bli jumbo inför säsongen skulle det kunnat ha gått ännu bättre i inledningen.

Här kommer Åtvid streckas för hårt och jag chansar med x2.

England Kroatien
11. England - Kroatien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

England har, som alla vet, ett mycket intressant landslag, men de skrivs också (som vanligt) upp lite för mycket inför mästerskapet. Trent Alexander-Arnold skadades inför, men på högerbacksplatsen finns oerhörd bredd. Värre då med Harry Maguires skadeproblem och mittbackarna håller inte världsklass. Imponerat stort på slutet, men jag vet inte vad det betyder när det gäller England... Om jag förstått spelschemat rätt kommer vinnaren i grupp D möte tvåan i dödens grupp med Frankrike, Portugal och Tyskland. Försöker England komma tvåa istället?

Kroatien har sett fruktansvärt svaga ut det senaste året och frågan är om deras gyllene generation gjort sitt i landslagssammanhang. Eller tänder gubbarna till nu när det vankas mästerskap?

Matchen spelas på Wembley och med tanke på det tycker jag att 1x räcker. Gissningsvis vinner bara England, men de streckas hårt.

Österrike Nordmakedonien
12. Österrike - Nordmakedonien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Österrike har ett ok landslag, men på slutet har de inte riktigt imponerat. Peakat? VM-kvalet har inletts med 2-2 borta mot Skottland, seger hemma mot Färöarna och storförlust hemma mot Danmark. Ok insats i genrepet mot Slovakien, 0-0 men Österrike var det bättre laget.

Nordmakedonien är ganska bra och har imponerat på slutet. Inledde VM-kvalet med en tung förlust i Rumänien, men därefter besegrade de sedan Liechtenstein hemma och därefter självaste Tyskland borta. Samtidigt spelade de jämnt mot Estland, Armenien och Georgien i Nations League. Passar det bättre att slå ur underläge?

Matchen spelas i Bukarest så Österrike har ingen fördel av hemmaplan. Österrike ska nog vara favoriter, men de kommer troligen streckas en bra bit över 60 procent. Då ska åtminstone krysset med. Helst alla tecken.

Holland Ukraina
13. Holland - Ukraina Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nederländerna har spelat upp sig sedan deras katastrofala period för ett par år sedan. Men de blandar ändå och ger en hel del och förlorade exempelvis mot Turkiet i VM-kvalet. Och 2-2 mot ett reservbetonat Skottland i träningslandskampen nyligen imponerar inte. Virgil van Dijk saknas och försvarsspelet svajar. Hemmaplansfördel inför 12 000 åskådare (25 procent av kapaciteten).

Ukraina ska inte underskattas här. De imponerade rejält under kvalet till EM, men efter det har de en tyngre period under Nations League (skadebekymmer förklarar en hel del då) och VM-kvalet där de kryssat tre raka mot Frankrike, Finland och Kazakstan. Trivs med att ligga lågt och kontra.

Efter mycket vånda spelar jag till slut 1x här. Hemmaplansfördelen avgör.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
X
2
3
1
4
X
2
5
1
6
2
7
X
2
8
1
9
X
2
10
X
2
11
1
X
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
1
4
X
2
5
1
6
2
7
X
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
10000 kr
Prispool
18:00
Spelstopp
18:00
18:00

Nytt poolspel på matcherna i EM

Varje dag kan du nu delta i EM-tävlingar hos Fsport och ta del av fina priser. Ta ut ditt lag och delta helt gratis.