Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 21

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 21 2023 med avslutning av Premier League och jackpott.

Veckans Stryktips avgörs på söndag och spelstopp är söndag kl. 17:29. Anledningen är att säsongsavslutningen i Premier League spelas på just söndag kl. 17:30. Motivationsfaktorn spelar naturligtvis stor roll, men generellt tror jag att spel- och stryktipskollektivet ger den en lite för stor roll. Jag beaktar det och går emot Everton hemma mot Bournemouth.

Veckans singelstreck: Jag tror att Nottingham firade vilt efter vinsten senast och la ner säsongen då. Crystal Palace vill avsluta snygg inför hemmasupportrarna. Etta!

Veckans helgardering: Jag har ingen aning med vilken ansats Manchester City avslutar borta mot Brentford. Helgardering i dagsläget och avvaktande av startelvor.

Veckans mest överstreckade: Spelstopp på söndag så mycket kan hända med streckfördelningen, men just nu ger oddsmarknaden Atlético Madrid 47 procent medan de streckas till 62. Inte rimligt mot ett bra Real Sociedad.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Brentford Manchester City FC
1. Brentford - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Brentford har stått för en kanonsäsong och har faktiskt fortfarande chansen att nå europaspel vid seger på söndag. Kryss är inte mycket att ha även om de kan klättra en plats i tabellen vid oavgjort. Förlorade borta mot Liverpool i början av maj, men annars är det fyra segrar på de fem senaste. Brentford har bara förlorat två matcher på hemmaplan över säsongen. Ivan Toney är ju långtidsavstängd nu och det är naturligtvis ett supertapp, men Brentford har fem mål på de senaste två matcherna utan honom.

Manchester City har varit fantastiska under våren och vann ju ligan häromveckan. Efter det blev det bara 1-1 i Brighton trots en stark elva och med tanke på att bland annat John Stones gick ut skadad tror jag inte att Pep chansar med några förväntade startspelare till FAcup/CL-finalerna. Faktumet att de tappade segerraden senast kan nog också göra att City går in halvhjärtat till den här matchen. Oddset på City har stigit kraftigt de senaste dagarna.

Jag helgarderar i nuläget och avvaktar Citys startelva. Men på Topptipset chansar jag med singelettan.

Manchester United FC Fulham FC
2. Manchester United FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester United har stått för en mer än godkänd säsong med tanke på hur det sett ut de senaste åren. I och med den glasklara vinsten mot Chelsea igår är CL-platsen säkrad, men det behövs en seger på söndag också för att med säkerhet hålla Newcastle bakom för tredjeplatsen. Resultatrad 14-3-1 på hemmaplan och förlusten kom i premiären mot Brighton. Casemiro gjorde öppningsmålet mot Chelsea och visar hög klass. Antony lämnade däremot på bår.

Fulham har stått för en utmärkt säsong och sedan Mitrovic kommit tillbaka har de börjat vinna igen. Segrar mot bottengängen Southampton och Leicester följdes av 2-2 hemma mot Crystal Palace senast. Resultatet får nog klassas som rättvist. Båda målen: Mitrovic!

Jag orkar inte gå emot United hemma trots att CL är avklarat. Etta!

Southampton FC Liverpool FC
3. Southampton FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Southampton har stått för en tragisk vår och blev klara för andraligan för ett tag sedan. Fem raka förluster och tolv raka utan vinst trots flera "lätta" matcher. Saints är håglösa! Jag tycker att Southampton har ett bra inre mittfält med jättelovande Romeo Lavia och storskytten James Ward-Prowse annars är de helt enkelt för dåliga.

Liverpool fick 1-1 hemma mot Aston Villa senast efter en sen kvittering av Firmino i hans sista hemmamatch för klubben. Före det en lång rad med vinster och det blir en femteplats i ligaspelet till slut. Det är naturligtvis inte godkänt, men med tanke på hur det såg ut för ett par månader sedan får de vara nöjda med avslutningen. Med vilken inställning kommer de nu när säsongen egentligen är avslutad?

Southampton verkar helt ta semester och jag singlar Liverpool.

Aston Villa Brighton & Hove Albion FC
4. Aston Villa - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Aston Villa har varit otroligt bra under Unai Emery och han har verkligen bevisat sig i England nu. Villa har läget i egna händer för att nå en plats i Europa Conference League. Senast blev det 1-1 i Liverpool efter en bra insats. Ollie Watkins är tyvärr iskall i dagsläget. Missad straff senast och sex raka utan mål nu.

Brighton & Hove Albion har också stått för en riktigt bra säsong och spelar ofta en otrolig fotboll. Sjätteplatsen är klar och här har Brighton inget att spela för. Fick 1-1 hemma mot Man City i onsdags efter en fantastisk insats. Före det stabila 3-1 mot Southampton men i några matcher före det ballade Brighton ut med svaga resultat mot Newcastle och Everton. Slitna? Ligans fjärde bästa bortalag.

Utgångsetta på motivation och hemmaplansfördel, men jag vill inte fullständigt gå emot fina Brighton och tar med krysset.

Everton FC AFC Bournemouth
5. Everton FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Everton är stora favoriter att vinna avslutningsmatchen trots en svag säsong och det är naturligtvis motivationsfaktorn som gjort att oddset på seger på söndag står under 1.50. Det är klart att motivationen betyder mycket och Bournemouth ser ut att ha avslutat säsongen en vinstsannolikhet kring 60 procent känns på gränsen. Risk för stordarr? Fick 1-1 i Wolverhampton senast efter en kvittering av Yerry Mina i de sista sekunderna. Det betyder att Everton har två poäng tillgodo till Leicester och Leeds under strecket. Behöver troligtvis gå för tre poäng på söndag.

AFC Bournemouth kan ha avslutat säsongen. Efter en otroligt bra vintervår har de tre raka förluster i maj. Men å andra sidan kom förlusterna mot Chelsea, formtoppade Crystal Palace och Manchester United. Bra insats mot Man United senast. Kieffer Moore och Dom Solanke hade fina möjligheter att måla.

Everton har massor av motivation, hemmaplansfördel och ett omotiverat Bournemouth på andra sidan. Mycket talar alltså för ettan, men det verkar både oddsmarknad och stryktipsspelarna ta i beaktning. Jag vaskar en alldeles för betrodd motivationsetta.

Leicester City FC West Ham United FC
6. Leicester City FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Leicester City har enligt mig varit årets största negativa överraskning. Möjligen i konkurrens med Chelsea. Jag tycker att det finns massor med kvalitet i truppen, men skador och överlag svagt spel har gjort att det ser ut att sluta i nedflyttning. I vissa matcher har kvaliteten synts, men alltför ofta underpresterar Leicester kraftigt. Speciellt i defensiven. Senast fick de dock 0-0 i Newcastle, men skapade å andra sidan absolut ingenting framåt förrän Timothy Castagne var nära på tilläggstid. Newcastle hade flera i trävirket. James Maddison fick konstigt nog börja på bänken, kanske berodde det på att det snackas om en flytt till just Newcastle i sommar. Leicester måste gå all-in för segern på söndag och lär ha publiken med sig så länge möjligheten att rädda kontraktet finns kvar. Men vad händer om Everton leder med 3-0 efter timmen spelad?

West Ham United har stått för en svag ligasäsong, men de har klarat kontraktet och är i final i Europa och vinner de där går säsongen trots det till historien. En och en halv vecka till finalen så frågan är vilket lag David Moyes ställer på benen på söndag. Vilar han alla eller spelar dem så att de inte tappar tempo? West Ham borta i Premier League: 3-3-12...

Utgångsetta på motivation. Krysset är inte mycket att ha för Leicester, men liksom i match 7 nedan verkar stryktipsspelarna lägga lite för stor vikt vid det. Jag garderar alltså med ett kallt kryss!

Leeds United Tottenham Hotspur FC
7. Leeds United - Tottenham Hotspur FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Leeds United har, liksom Leicester, två poäng upp till Everton ovanför strecket och med tanke på att Leeds målskillnad är sämst av de tre lagen ger jag dem ingen vidare chans att klara kontraktet. Formen är katastrofal med åtta raka utan vinst och de hittar sätt att förlora på olika sätt. Mot West Ham senast tog de ledningen, men föll ihop igen och släppte tre. Före det 2-2 hemma mot Newcastle och det var naturligtvis bättre. Inga lejon hemma, men 22 av 29 poäng har tagits på Elland Road. Leeds måste vinna på söndag för att alls ha chansen att klara kontraktet.

Tottenham Hotspur har också en katastrofal säsong, men naturligtvis på en annan nivå än Leeds. Åtta och en poäng upp till Aston Villa i nuläget gör dock att chansen till europaspel finns kvar. Harry Kane har stått för 28 mål i ligan trots klubbens misslyckande och trots att han ofta droppar ner och styr spelet. Otroligt! Senast satte han 1-0 mot Brentford, men i andra halvlek släppte Spurs tre. Före det 1-2 i Aston Villa och Tottenham har bara två segrar på de senaste tio matcherna.

Två lag som behöver vinna och krysset känns iskallt. Ett-tvåan hade varit det naturliga valet, men det verkar de flesta vara överens om och spelar ner krysset alldeles för mycket. Utgångstvåan garderas därför med krysset som rensar mer.

Chelsea FC Newcastle United FC
8. Chelsea FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Chelsea är inget bra! Tog några poäng och sedan 0-1 i en hyfsad insats mot Manchester City, men igår (torsdag) blev de överkörda av Man United. Trots miljarder och åter miljarder spenderade kronor tycker jag inte att truppen är speciellt bra och framför allt inte välbalanserad. Det känns som att de spelar av säsongen och tar nya i sommar, men de borde vara fullt fokuserade på att avsluta snyggt på hemmaplan. Jag är dock tveksam...

Newcastle United har säkrat en CL-plats och gör det otroligt bra med den truppen de har. De har absolut börjat använda miljarderna de har till att värva, men till skillnad från Chelsea värvar de mer försiktigt, långsiktigt och med eftertanke. Överlägsna Leicester senast, men fick inte in bollen och 0-0 gjorde ändå att platsen till Champions League firades efteråt. Före det stark seger mot Brighton. Svårslagna borta också, resultatrad 8-7-3.

Två lag som inte har speciellt mycket att spela för. Men Newcastle är helt enkelt bättre än Chelsea och det blåser positiva vindar. Kryss och tvåa.

Arsenal FC Wolverhampton Wanderers FC
9. Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Arsenal har tappat fart sedan titelchansen grusades. Hemma mot Brighton blev det 0-3 och därefter 0-1 borta mot Nottingham Forest. Martin Ødegaard missade ordentligt vid Forests mål. Men nu är jag övertygad om att Gunners vill avsluta snyggt på hemmaplan. Lyder spelarnas ben och huvud den viljan?

Wolverhampton Wanderers håller jag, till skillnad mot många andra, inte speciellt högt och jag tycker inte att truppen är så stark som många andra. Och på bortaplan har de resultatraden 2-5-11 över säsongen. Hade 1-0 hemma mot Everton senast, men bortalaget kvitterade i slutsekunderna.

Jag tror att Arsenal vaknar till liv och avslutar snyggt hemma mot ett svagt bortalag. Bank!

Crystal Palace FC Nottingham Forest
10. Crystal Palace FC - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Crystal Palace har stått för en metamorfos under Roy Hodgson. I en formtabell över de tio senaste matcherna är de exempelvis sexa. Fick 2-2 efter en ok insats i Fulham senast och före det 2-0 hemma mot Bournemouth efter två mål av (enligt mig) fantastiske Eberechi Eze.

Nottingham Forest har stått för en finfin spurt och kontraktet är säkrat. Vann med 1-0 hemma mot Arsenal senast efter att ha lyfts fram av ett fanatiskt City Ground. Morgan Gibbs White spelade fint fram till Taiwo Awoniyi, som gjort fem mål på de tre senaste matcherna. Gibbs White har också blomstrat på slutet och har gynnats av att bli mer involverad i spelet sedan Jonjo Shelvey inte spelat i säsongsavslutningen. Kan Forest ladda om efter urladdningen senast?

Forest är klara och något helt annat på bortaplan. Spikettan känns bra upp till 65 procent.

Juventus Turin AC Milan
11. Juventus Turin - AC Milan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Juventus har haft en mycket märklig match. Både på och utanför plan. Först fick de 15 poäng i avdrag, som sedan avskrevs och det såg ut som att de kunde ta skulle ta andraplatsen. Men så i dagarna kom det nya direktiv och ett poängavdrag på tio och en plötslig sjundeplats. Inte nog med det, de åkte ut mot Sevilla i Europa League och därefter blev det 1-4 i Empoli... Nu är det är två ligaomgångar kvar och Juve har möjligheter att klättra några placeringar vid dubbla vinster. På hemmaplan har de vunnit fem av de senaste sex och sett över säsongen är de faktiskt ligans bästa hemmalag med raden 13-3-2.

AC Milan var kanske det lag som hade störst nytta av Juventus poängavdrag och nu har de en vettig chans att nå Champions League även nästa år. Efter en svag period med uttåg mot Inter i CL och förlust i Spezia vann Milan med 5-1 hemma mot Sampdoria senast. Oliver Giroud stod för ett hattrick och kanske ännu viktigare är att Rafael Leao ser ut att vara i form igen efter sitt korta skadeuppehåll. Milan är inget vidare bortalag med raden 6-6-6 inför säsongens sista bortamatch.

Etta och kryss på Juves hemmafacit.

Atlético Madrid Real Sociedad
12. Atlético Madrid - Real Sociedad Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Atlético Madrid har sedan en tid säkrat spel i Champions League och därefter har insatserna försämrats trots att de tävlar med rivalen Real om andraplatsen. Förlust borta mot tabelljumbon Elche i mitten av maj. Därefter 3-0 hemma mot Osasuna och senast 3-3 borta mot nästjumbon Espanyol efter att ha haft ledningen med 3-0... Men på hemmaplan har de åtta raka vinster! Antoine Griezmann stod för ett mål senast och har varit en av ligans bästa spelare över säsongen.

Real Sociedad har mer eller mindre säkrat CL-platsen, men har ett litet jobb kvar att utföra. Vinner de på söndag är jobbet gjort och då har de till och med chansen att nå Atlético på tredjeplatsen. Formen är på topp. Fem segrar och två oavgjorda på de senaste sju matcherna. Näst senast borta mot självaste Barcelona.

Det tar emot att gå emot ett så pass starkt hemmalag som Atlético Madrid, men Real Sociedad och någon eller några favoriter måste vaskas för att få någorlunda potential i systemet. Kryss och tvåa alltså.

IF Elfsborg Malmö FF
13. IF Elfsborg - Malmö FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

IF Elfsborg har stått en jättebra säsongsinledning och ligger tvåa, tre poäng bakom MFF. Förlorade i inledningen mot BK Häcken och spelade 0-0 i Varberg, men därefter har det blivit hela sju raka segrar. Vände 0-1 i Norrköping till seger senast efter att ha tagit över fullständigt i andra halvlek. Starkt! Har en otrolig bredd i truppen, en av seriens absolut bästa målvakter och yttrar av toppklass.

Malmö FF är som vanligt bäst på pappret, men i år ser det ut som att de fått ihop det på riktigt och riskerar springa iväg tidigt om inte Elfsborg och/eller Häcken hänger på. MFF hade åtta raka segrar innan 2-2 hemma mot Häcken senast. Och det resultatet ska de vara nöjda med tanke på att kvitteringen kom i slutet av matchen. Om bollen var inne eller inte har jag ingen aning om och bryr mig inte. Domaren dömde mål och då är det mål. Anders Christiansen ska vara tveksam till denna drabbning, men bredd finns det gott om hos Malmö.

Två kanonlag och jag har svårt att välja sida. Eftermycket funderande går jag på hemmaplansfördelen och garderar utgångskrysset med en etta. Men helst alla tecken.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
2
1
3
2
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
X
2
9
1
10
1
11
1
X
12
X
2
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
3
2
4
1
X
5
X
2
6
1
X
7
X
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.