Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 20

Martin Berglund,

Det är den tiden på året då Stryktipset börjar gå in i sommarläge med matcher från lite längre ner i det svenska seriesystemet med mera och det är ju båda intressant och svårt.

Denna vecka tycker jag att jag har hittat några riktigt intressanta spikförslag och chansar en del i de svenska matcherna mot slutet av kupongen.

(Jag lyckades radera mitt färdigskrivna inlägg som jag hade skrivit och fick återskapa i panik, så jag hoppas att nedanstående inte innehåller några konstigheter.)

Chelsea FC Manchester United
1. Chelsea FC - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Chelsea har underpresterat i år, men förra veckans förlust tycker jag inte betyder någonting. Det verkar som att de inte brydde sig alls då.

Manchester United tycker jag har varit katastrofala många gånger i år, men de har trots det plockat en hel del poäng. Spelare för spelare är de fantastiska men de lyckas sällan få ut allt de har.

Jag trodde Chelsea skulle vara favoriter här, men enligt oddsmarknaden är United (väldigt) knappa favoriter. Stryktipsspelarna spelar dock ned Chelsea. Jag vill egentligen spela 1x här, men spelvärdet verkar finnas i krysset och tvåan och jag "tvingas" spela x2.

Bayern München Eintracht Frankfurt
2. Bayern München - Eintracht Frankfurt Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Bayern München är överlägsna i Tyskland och förra veckans förlust tycker jag inte betyder någonting. Nu är det cupfinal och då antar jag att de taggar igång igen.

Eintrach Frankfurt vinner ungefär varannan match, men inte mot Bayern...

Bayern München är ett av världens bästa lag. Det är inte Eintracht Frankfurt. Omgångens mest sannolika vinnare kan spelas till 74 procent just nu och det är ju fint. Jag antar dock att det kommer ändras, men spiken är given.

IFK Norrköping Dalkurd FF
3. IFK Norrköping - Dalkurd FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

IFK Norrköping tar en massa poäng utan att imponera varje gång. Men där finns en hel del kvalitet och de borde ju bara slå Dalkurd. Jordan Larsson ska vara åter efter hans avstängning, men frågan är om han får starta.

Dalkurd har verkligen haft marginalerna emot sig och behöver börja plocka poäng. Deras fyra senaste förluster är med uddamål mot tufft motstånd.

Ett Peking som inte imponerar men tar poäng mot ett Dalkurd som tar färre poäng än vad spelet antyder. Jag tror att hemmalaget kommer bli hårt streckade framåt lördag och jag tycker det luktar kryss här. 1x!

GIF Sundsvall Östersunds FK
4. GIF Sundsvall - Östersunds FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

GIF Sundsvall kanske är bra! Endast en förlust så här långt och detta mot serieledande Hammarby. Linus Hallenius gör mål igen och det tycker jag är otroligt skoj.

Östersund har haft en tung vår, men kanske deras poäng mot AIK hjälper dem att komma igång? De är mycket bättre än GIF Sundsvall på pappret, men har betydligt färre poäng.

Giffarna är otroligt överstreckade vid jämförelse mellan streck och odds (streck 38-28-34, men sannolikhet 27-27-45 enligt oddsmarknaden). Det avgör saken och x2 är givet.

IK Sirius Trelleborgs FF
5. IK Sirius - Trelleborgs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Sirius går otroligt tungt och skadelistan bara växer. Tungt, tungt, tungt.

Trelleborg lyckas kapitalisera på Malmös kräftgång och jag tror de är lite bättre än vad de flesta trodde på förhand.

Jag tycker det är konstigt att Sirius är relativt klara favoriter enligt oddsen med tanke på skador och avstängningar. Jag funderade länge på att chansspika tvåan, men det är nog fler som tänker som jag så jag garderar tvåan med krysset. På Topptipset chansar jag dock rejält med enkeltvåan eftersom jag vill komma ned i 32 rader.

Degerfors IF IK Brage
6. Degerfors IF - IK Brage Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Degerfors ser helt OK ut trots tre förluster. De kommer mot ÖIS, AFC och HBK och det behöver de inte skämmas över.

Brage spelar alldeles för många kryss och behöver börja vinna lite matcher. jag tror dock inte en seger kommer på lördag.

Degerfors är knappa favoriter både enligt odds och streck och utgångsettan känns vettig. Brage lyckas dock ta poäng allt som oftast och jag spelar 1x.

Falkenbergs FF Norrby IF
7. Falkenbergs FF - Norrby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Falkenberg har börjat riktigt starkt med fem segrar på sju matcher och en andraplats. Fyra baljor borta mot Brage imponerar.

Norrby började bra med två vinster på tre omgångar, men har bara en poäng på de fyra senaste matcherna. Frågan är om den trista trenden vänder i denna tuffa bortamatch.

Falkenberg är omgångens näst mest sannolika vinnare (efter Bayern München) och har 65 procent chans och 68 procent av strecken just nu. Jag spikar.

Varbergs BoIS Osters IF
8. Varbergs BoIS - Osters IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Varbergs BOIS har tio poäng på sju matcher och har blandat och gett en del. Senast tog de en klart godkänd poäng borta i Eskilstuna.

Öster har gått ungefär som Varberg och det tror jag de är besvikna med. Senast fick de bara 0-0 hemma mot Värnamo.

Trots att förra omgången indikerar annat spelar jag x2 här och anledningen är spelvärde. Enligt oddsmarknaden är Öster knappa favoriter och då gör streckfördelningen 42-28-30 att x2 känns givet.

IK Frej Landskrona BoIS
9. IK Frej - Landskrona BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

IK Frej har börjat otroligt tungt och har nu sex raka förluster, varav tre med uddamålet och senast mot Jönköping Södra släppte de in mål på tilläggstid. Frågan är om de haft lite oflyt eller om de inte är bättre.

Landskrona BOIS har börjat med två segrar, två oavgjorda och tre förluster. På bortaplan har de två raka förluster mot Varberg och Degerfors. Senast lyckades de knipa en poäng hemma mot Helsingborg efter mål på tilläggstid.

Landskrona är knappa favoriter och något överstreckade. En typisk x2-match, men jag chansar riktigt rejält med att ta bort den överstreckade tvåan. Jag inbillar mig att Frej är något bättre än vad de visat så här långt.

FC Linköping City Sandvikens IF
10. FC Linköping City - Sandvikens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Linköping City har börjat med två segrar, tre oavgjorda och en förlust och det ses nog som godkänt även om de så klart gärna bytt någon av de oavgjorda mot vinst.

Sandvikens IF har det ganska tufft och kommer från tre raka förluster (Forward, Rynninge, Sollentuna). Jag antar att de börjar bli lite stressade.

Linköping är favoriter till 52 procent enligt oddsmarknaden och har 60 procent av strecken. Det kommer nog finnas en del spelvärde i krysset och tvåan framåt lördag, men jag nöjer mig med 1x.

Sollentuna Utd BK Forward
11. Sollentuna Utd - BK Forward Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sollentuna har börjat med två segrar, en oavgjord och tre förluster. Alla poäng så här långt kommer mot lag i botten av tabellen!

BK Forward har överraskat ordentligt och inte förlorat så här långt (tre segrar och tre oavgjorda) trots att de varit underdogs i de flesta matcherna.

Jag chansar på att Forward fortsätter överraska och spelar x2 trots att Sollentuna just nu är knappa favoriter enligt oddsmarknaden och trots att Forward just nu är något överstreckade vid jämförelse mellan streck och odds. (Jag går alltså emot min egna strategi med att följa oddsmarknaden här...)

Lunds BK Oskarshamns AIK
12. Lunds BK - Oskarshamns AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Efter en inledande förlust mot Torn har Lunds BK fem raka utan förlust, men det är faktiskt inte mot speciellt tufft motstånd. Senast vann de med 6-3 mot Åtvidaberg i vad som måste ha varit en smått galen match (1-1 i paus!). Det verkar som att de var ganska bra där och otroligt löpstarke Andreas Birgersson stänkte in tre baljor.

Oskarshamns AIK är nog ganska bra och har också börjat säsongen stabilt, men även de har relativt enkelt motstånd så här långt.

43 procent sannolikhet för vinst till Oskarshamn enligt oddsen, men streckfördelningen lyder 45-27-28 procent. Klart spelvärde i tvåan och jag chansar ordentligt.

Utsiktens BK Mjällby AIF
13. Utsiktens BK - Mjällby AIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Utsikten har rekryterat Stefan Rehn som ny huvudtränare efter att Pierre Krantz tvingats lämna på grund av familjeskäl. "Kiken" har blandat och gett en del och jag förmodar att de blir ett mittenlag i år även om där finns en hel del kvalitet som i till exempel Joakim Olausson.

Det snackas om att årets Mjällby är "för bra" för Division 1 och de har nu fem raka segrar efter en svag oavgjord premiär i Husqvarna.

Utkiken borta på Ruddalen är inte årets sexigaste match, men så länge Mjällby kommer med helfokus trot jag att de är så pass mycket bättre att de bara vinner här. De har ett litet spelvärde just nu, 52 procent chans till vinst och 49 procent av strecken, och även om jag tror att det rättar till sig under veckan spikar jag tvåan.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
X
2
9
X
10
1
X
11
X
2
12
2
13
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord