Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 2

Stryktipset 8/11

SPELA STRYKTIPSET HÄR!

Denna vecka är det jackpott på Stryktipset och till det tillkommer att för alla rader med tretton rätt dubblas utdelningen! Riktigt fina möjligheter till fina pengar till den som lyckas träffa rätt i samtliga matcher alltså. Vi chansar en del och garderar bland annat Liverpool, spikar smått hopplösa Ipswich och plockar dessutom två singelkryss.

I förra veckans FA-cupomgång lyckades vi träffa 10 rätt efter att ha missat att Swansea skulle slå Aston Villa, att Cardiff skulle förlora mot Gillingham och att Portsmouth skulle slå ut Norwich. Bästa tipset var nog enkelettan i Bristol City - Huddersfield.

Chelsea FC Newcastle United FC
1. Chelsea FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Chelsea har förtvivlat svårt att göra mål just nu och är såklart i behov av en riktigt vass forward. I ligan fick de inte hål på Southampton senast och fick bara in en boll bakom Crystal Palace före det. I tisdags förlorade de mot Tottenham efter en kontroversiellt dömd VAR-straff. Till och med Spurs manager Pochettino sågade VAR efteråt och sa bland annat (typ) att ingen gillar det.

Newcastle har halvdan form. Förluster mot Liverpool och Manchester United och oavgjort mot Watford på slutet och senast 1-1 hemma mot Blackburn i cupen. Benítez kan parkera bussen. Funkar det mot Chelsea som har svårt att måla?

Jag hade gärna plockat med ett rensande kryss här, men väljer till slut att lämna Chelsea ensamma på kupongen. Det ska trots allt vara klasskillnad mellan lagen.

Brighton & Hove Albion FC Liverpool FC
2. Brighton & Hove Albion FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brighton etablerar sig som ett mittenlag i Premier League och det är framför allt på hemmaplan de plockar sina poäng. Viktor Gyökeres fick en minut i cupsegern mot Bournemouth innan han drog iväg på januariturné med Sverige.

Liverpool har två raka förluster nu, men det var en bra insats mot Manchester City och sedan ställde de upp med en reservbetonad elva mot Wolves i cupen. Fokus ligan, men de har skadeproblem i backlinjen nu!

Liverpool är givetvis betydligt bättre här, men Brighton är inte lätta att tas med hemma. Jag garderar tvåan med krysset till 15 procent.

Burnley FC Fulham FC
3. Burnley FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Burnley har kanske fått lite form nu. Raka segrar mot West Ham och Huddersfield följdes upp av en knapp seger mot Barnsley i cupen. Robbie Brady ska vara avstängd och Phil Bardsley är tveksam (skadad).

Fulham har nog lyckats få lite fason på defensiven under Ranieri och förlusten mot Arsenal är inte mycket att säga om. Otroligt svagt att åka ut mot Oldham, men cupspel kan gå lite hur som helst.

Det verkar som att Burnley blir ordentligt överstreckade här (just nu streckade till 55 procent, men bara 40 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden) och därför tar vi en chansning här och spelar x2.

Cardiff City Huddersfield Town
4. Cardiff City - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff är egentligen inte bra nog för Premier League, men plockar en del poäng och kan kanske hålla sig kvar ändå. Utslagna av Gilingham i cupen och det är givetvis svagt, men inte mycket att lägga någon vikt vid. De har försökt värva nu under fönstret, men inte lyckats teckna något nyförvärv så här långt.

Huddersfield däremot plockar inga poäng alls! Nu har de åtta raka förluster i ligan följt av förlust mot Bristol City i cupen senast. De har lånat Jason Puncheon från Crystal Palace och det är den typen av värvningar de lyckas med. Aaron Mooy saknas dessutom ordentligt.

Liksom Burnley i match 3 verkar det som att Cardiff blir ordentligt överstreckade. Trots Huddersfields form chansar vi också här med x2. I grunden är det jämnt skägg mellan lagen.

Crystal Palace FC Watford FC
5. Crystal Palace FC - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Crystal Palace är svårbedömda, men de har en relativt hög högstanivå. De ställde upp med en relativt stark elva mot Grimsby, men trots en tidig utvisning för Grimsby hade Palace otroligt svårt att få in bollen. Zaha punktmarkerades och var helt osynlig.

Watford går mot en riktigt fin säsong och parkerar just nu på en åttonde plats. Den enda förlusten den senaste månaden kom mot Chelsea och förutom den har de två vinster och tre oavgjorda. De ska dock vara tacksamma att de plockade poäng mot Bournemouth. Ken Sema verkar ha spelat till sig en startplats. Skoj!

Troligen två jämnbördiga lag i grunden och i kraft av hemmaplan tycker jag att Crystal Palace ska vara knappa favoriter. 1x.

Leicester City FC Southampton FC
6. Leicester City FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester förlorade i Newport i cupen och det är helt enkelt för dåligt. De hade trots allt en hel del spelare nära den ordinarie startelvan i matchtruppen. De blandar och ger i ligan, med vinster mot Chelsea, Manchester City och Everton, men förlust mot Cardiff (där de dock var det spelförande laget).

Southampton har blivit bättre under Hassenhuttl och lyckades kriga till sig 0-0 i Chelsea trots en hel del spelare borta. De ställde upp med en stark elva mot Derby.

Leicester ska vara betydligt bättre än Southampton och trots att de lär bli något hårt streckade spikas ettan.

Birmingham City Middlesbrough FC
7. Birmingham City - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Birmingham åkte på däng mot West Ham, men annars är de otroligt svårslagna. Nio vinster, 12 oavgjorda och fem förluster i ligan och fem raka utan förlust. Starkt av en av klubbarna i ligan med usel ekonomi. De trivs ganska bra utan boll och frågan är vilket lag som tar befälet mot ett Tony Pulis-lett Middlesbrough.

Middlesbrough ser ut att ha kommit igång lite igen efter en svag period före jul. Mot Derby fick de 1-1 efter att båda lagen missat många chanser, men det blev lite proppen ur i cupen senast.

Detta är kupongens mest sannolika kryss enligt oddsmarknaden och mycket talar också för ett oavgjort resultat. Chansspik på X.

Brentford Stoke City
8. Brentford - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brentford underpresterar under Thomas Frank, men de lyckades segra i cupen efter ett sent avgörande på straff och de har faktiskt fyra raka utan förlust i ligan. Frank ser ut att ha fått ordning på defensiven med en fembackslinje och kanske är Brentford lite på gång?

Stoke har varit mycket sämre än förväntat i år och underpresterar framför allt offensivt. Nu har manager Rowett och tränarstaben fått gå. Nathan Jones, som gjort det riktigt bra i Luton Town, ersätter. Det skulle kunna ge en effekt direkt. Jag har en känsla av att Stoke kommer göra en fin vår med ny manager.

Stoke får utgångstipset, men Brentford ska inte underskattas och krysset plockas tidigt. Den som har råd helgarderar.

Ipswich Town Rotherham United
9. Ipswich Town - Rotherham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ipswich går katastrofalt och i helgen åkte de ur cupen efter förlust mot Accrington Stanley. De har tagit in fyra nya spelare nu under januari och kanske kan de bättra på truppen och framför allt ge ny energi.

Rotherham är inte heller något toppengäng och de förlorade planenligt stort mot Manchester City. Före det tog de sin första seger på två månader mot Preston, men det var inte riktigt rättvist och målvakten Rodák räddade dem. Ligans sämsta bortalag! Inlånade Ryan Manning har återkallats av QPR.

Det kan vara läge för Ipswich här mot ett otroligt bortasvagt Rotherham. Ipswich är inte att lita på, men här kör vi på en chansspik. Hemmalaget måste nästan ta tre poäng för att fortfarande ha chans att hänga kvar.

Preston North End Swansea City
10. Preston North End - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Preston hade otur mot Rotherham (se ovan) och förlorade sedan i cupen. Skadeläget ser bättre ut nu och kanske är det läge att börja vinna snart? Resultatmässigt är trenden dock riktigt negativ. De har värvat målvakten Connor Ripley från Middlesbrough och det är deras fjärde värvning i januari.

Swansea besegrade (ett reservbetonat) Aston Villa trots stora problem med influensa i truppen (sex spelare var sjuka, alla är friska idag). Imponerande! Före det slog de Reading klart och kanske är formen något förbättrad?

Svårtippat, men det luktar oavgjort och jag plockar vårt andra enkelkryss på kupongen.

Sheffield United FC Queens Park Rangers
11. Sheffield United FC - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield United verkar vara ett av ligans bästa lag och parkerar på en tredje plats just nu. De förlorade mot Barnet i cupmatchen senast och det var givetvis svagt, men cupen är cupen. De har förstärkt truppen med anfallaren Gary Madine från Cardiff. Han har tidigare varit utbuad av Uniteds fans eftersom han spelat i Sheffield Wednesday och dessutom uttalat sig lite klantigt. Vi får se hur han välkomnas nu.

Queens Park Rangers går klart bättre än vad någon kunnat vänta sig och de har fem raka utan förlust i ligan (mot starkt motstånd i flera av matcherna) och lyckades besegra Leeds i cupmatchen under helgen. Betydligt bättre på hemmaplan än borta,

Jag vågar inte gå emot QPR helt och hållet och plockar med krysset till 20 procent.

West Bromwich Albion Norwich City FC
12. West Bromwich Albion - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

West Bromwich Albion är ett starkt lag i The Championship, men formen är kanske något sviktande. De tog dock en skön seger mot Wigan i cupen. Riktigt viktig match nu mot toppkollegan Norwich.

Norwich hade en otrolig serie matcher med sena avgörande i positiv riktning, men senast förlorade de istället i matchernas slutskede. Ett trendbrott? Det ska dock tilläggas att de spelade med tio man nästan hela matchen.

Inget lag vill förlora här och utgångstipset blir kryss. Garderingen läggs på ettan i kraft av hemmaplan för WBA, men en helgardering tas tidigt vid större system.

Wigan Athletic Aston Villa
13. Wigan Athletic - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Wigan visar svag form och är nu indragna i bottenstriden, men hade lite otur mot Sheffield United. Spelmässigt var de absolut inte det sämre laget. Plockar nästan alla sina poäng på hemmaplan.

Aston Villa ser något förbättrade ut med ny manager, men de spelar för mycket oavgjort för att på riktigt få häng på topp sex. De har en stark trupp och vårsäsongen bör kunna bli bättre än hösten. De ska dock ha en hel del skadeproblem i backlinjen just nu. Tammy Abraham har nekat en flytt till Wolves och han är viktig.

Kryss och tvåa känns ganska bra här. Det ska skilja mycket mellan lagen.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
1
2
X
2
3
X
2
4
X
2
5
1
X
6
1
7
X
8
X
2
9
1
10
X
11
1
X
12
1
X
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
2
3
X
2
4
X
2
5
1
X
6
1
7
X
8
X
2

SPELA STRYKTIPSET HÄR!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.