Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 19

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 19 2023 med Jackpott och en blandning av avslutningar i England, Italien och Spanien och ett möte i Allsvenskan.

Lördag den trettonde och förutom att det är Göteborgsvarvet blir det extra fest i och med att Svenska Spel har valt att lägga 13 miljoner i Jackpott med tanke på datumet. Jag väljer att hålla nere variansen lite genom att spika storfavoriten Manchester United hemma mot Wolves.

Veckans singelstreck: Jag tror att Notts County har en fin chans att kvala upp till League Two och tycker att singelstrecket är fint upp till åtminstone 50 procent.

Veckans helgardering: Jag hoppas att Chelsea streckas hårt hemma mot Nottingham Forest i och med vinsten senast och tar alla tecken och jobbar skrällen.

Veckans mest överstreckade: Som det ser ut nu kommer Bolton streckas nära 50 procent trots att oddsmarknaden håller matchen mot Barnsley ganska jämn. Står det sig är det för mycket och jag väljer x2.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Manchester United FC Wolverhampton Wanderers FC
1. Manchester United FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester United strular! Kommer från två gånger 0-1 borta mot Brighton och West Ham. Mot West Ham i söndags kom förlusten efter ett stort misstag av David De Gea i mål. Efter det hade Man United bollen, men skapade alldeles för lite och West Ham hade två ytterligare bollar inne (dock helt korrekt bortdömda). Med fyra omgångar kvar för United är det två poäng upp till Newcastle på tredje plats (också med fyra matcher kvar) och bara en tillgodo till Liverpool på femte (men de har bara tre matcher kvar). Man United har inte förlorat hemma sedan i öppningsomgången mot Brighton. Nu får de dessutom sex dagar mellan matcherna. Det är första gången i år som Man United har så lång "vila"!

Wolverhampton Wanderers ligger stabilt på trettonde plats inför avslutningen och blandar en del med sina insatser i nuläget. Finfin seger hemma mot Aston Villa senast (1-0), men Villa borde nog fått med sig minst en poäng. Före det 0-6 i Brighton. Har bara tagit två poäng på de sex senaste bortamatcherna och sett över säsongen är de ligans tredje sämsta bortalag med raden 2-5-10. Behöver ta in kvalitet i sommar.

När United spelar hemma igen tror jag att de kör över Wolves. Trots att ettan troligen streckas hårdast på kupongen singelstreckar jag i dagsläget. Men går den över 80 procent tar jag kanske med krysset.

Aston Villa Tottenham Hotspur FC
2. Aston Villa - Tottenham Hotspur FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Aston Villa har ju stått för en fantastisk säsong och en fantastisk vår, men nu är det två gånger 0-1 i bortamatcher mellan Manchester United och senast i derbyt mot Wolves. Insatsen mot Wolves var inte så pjåkig och bland annat så missade Mings en "sitter" i slutskedet. Nu är det hemmaplan igen och där är Villa betydligt mycket bättre (fem raka segrar och alla mot noll!). Manager Emery pratar om den här matchen som Aston Villas final och med det menar han naturligtvis att de behöver segern för att fortfarande ha chansen att nå Europa.

Tottenham Hotspur är inget bra, men de ligger trots det ändå tre poäng före Villa i tabellen och har vettiga chanser att åtminstone klara en plats till Europa League. Tog en efterlängtad seger med 1-0 hemma mot Crystal Palace senast efter att ha misslyckat att segra på fyra raka matcher. Harry Kane stod för ett klassmål och defensiven var äntligen stabil. Nu bortaplan igen och där har Spurs inte vunnit sedan i januari och i de senaste två matcherna har de släppt in tio! För den som bryr sig om inbördes möten har de dock inte förlorat på Villa Park sedan 2008 (tretton raka utan förlust sedan dess).

Jag tycker att Aston Villa ser något bättre ut än Spurs i dagsläget och tar 1x. Men hade gärna tagit alla tecken.

Chelsea FC Nottingham Forest
3. Chelsea FC - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Chelsea tog äntligen en seger borta mot Bournemouth senast efter nio raka tävlingsmatcher utan seger och sex raka förluster. Vänder det nu? Jag är inte säker. Det var inte jätteimponerande spel senast och före det var ju resultaten katastrofala. Chelsea har en hel del skador och trots mängder av svindyra spelare i truppen tycker jag inte den är fantastisk. Det ser ut som att Chelsea kommer hamna på undre halvan och i så fall är det första gången sedan 1996...

Nottingham Forest har två blytunga hemmasegrar mot Brighton och Southampton och det gör att de har tre poäng tillgodo till Leicester under strecket. Bortaspelet har dock varit katastrofalt, nio förluster och en oavgjord i de senast tio tävlingsmatcherna på bortaplan. Sett över säsongen är de klart sämst i ligan med den otroligt svaga resultatraden 1-3-13 och målskillnaden 8-41... Kan de slita till sig en viktig poäng på lördag? Det ser ut som att de är på väg mot en ”great escape” under Steve Cooper.

Jag gissar att Chelsea kommer överstreckas kraftigt efter segern senast. Streckas ettan över 72 procent går jag på alla tecken. Hamnar den under nöjer jag mig nog med 1x och får jag fel och stryktipsspelarna inte litar på Chelsea och streckar den kring 65 procent kanske det blir singelettan till slut ändå... Men just nu alla tecken.

Crystal Palace FC AFC Bournemouth
4. Crystal Palace FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Crystal Palace stod för en sanslös förändring efter att Roy Hodgson kom tillbaka och säkrade i praktiken kontraktet för länge sedan. Ligger stabilt på plats 12 i tabellen och får nöja sig med att försöka behålla den placeringen. Har förlorat de två senaste bortamatcherna, men hemma har det sett desto bättre ut där 0-1 mot Man City i mars är den enda förlusten på de senaste åtta. Senast 4-3 mot West Ham där anfallsspelet blomstrade. Totalt raden 6-6-5 i hemmaspelet, med raden 6-2-1 när de varit oddsfavoriter! Går de framåt igen på lördag?

AFC Bournemouth har stått för en kanonvår och klarar kontraktet med marginal. Räckte inte till mot Chelsea senast, men med raden 6-0-4 de senaste tio matcherna är de sexa i den formtabellen. Har vunnit matcher både hemma och borta. Men hur reagerar de på att i praktiken ha klarat kontraktet?

Jag fastnade för Crystal Palace hemmastatistik som favoriter och spikar upp till 58 procent någonting. Oddsmarknaden ger ettan ungefär 52 procents sannolikhet. Vid eventuell gardering väljer jag tvåan före krysset.

Southampton FC Fulham FC
5. Southampton FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Southampton har spelat ur sig ur PL i och med att de nu har åtta poäng upp till Everton med tre matcher kvar att spela. Tio raka utan seger (tre oavgjorda och sju förluster) och försvarsspelet är för dåligt. Med facit i hand var värvningsstrategin i somras naiv med massor av ungdomar. Två segrar på 17 hemmamatcher över säsongen...

Fulham däremot har varit utmärkta hela säsongen, men har tappat lite fart på slutet. En stor anledning till sämre resultat på slutet tror jag avsaknaden av Aleksandar Mitrovic har varit, men nu ska han vara tillbaka. Jag gissar att han är storsugen. Senast blev det trots att han var borta hela fem mål framåt mot Leicester! Fulham har jättemöjligheter att hamn på övre halvan och det tror jag är tillräcklig morot för att avsluta snyggt.

Kryss och tvåa i nuläget, men tvåan får inte spelas alldeles för hårt. Närmar den sig 50 procent tänker jag nog om.

Sunderland AFC Luton Town
6. Sunderland AFC - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Sunderland AFC har trots en tung skadelista lyckats ta sig till kvalspel och med tanke på att de faktiskt är nykomlingar i ligan är det naturligtvis starkt. Kryssar lite för mycket men har faktiskt inte förlorat på nio matcher nu. Starka 3-0 borta mot Preston senast efter en otrolig andra halvlek där Sunderland hittade målet tre gånger samtidigt som Blackburn gjorde detsamma och vände 1-3 till 4-3 borta mot Millwall! Jag har småhaussat de svarta katterna hela våren och nu kommer de till kvalspelet utan något att förlora. Då tror jag att de kan bli farliga. Tony Mowbray är en kvalitetsmanager.

Luton Town ser oerhört stabila ut och har hela 14 matcher utan förlust. Ett relativt svagt 0-0 hemma mot Hull senast, men jag tror nog att Luton hade fullt fokus på denna matchen redan då. Med 39 insläppta är Luton näst bäst i ligan tillsammans med Sheffield United. Bara överlägsna Burnley har varit bättre med 35.

Kupongens mest sannolika kryss och jag gissar att Luton spelar tight. Jag chansar med att ta krysset ensamt för att kunna gardera en extra favorit.

Bolton Wanderers Barnsley FC
7. Bolton Wanderers - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Bolton Wanderers tog femteplatsen i ligan med relativt god marginal efter en stark avslutning förutom den oväntade förlusten hemma mot Accrington Stanley i slutet av april. Dion Charles och Victor Adeboyejo har gjort flest mål i ligan och har oftast startat tillsammans på topp, men på slutet har en av dem oftast fått vila från start. Båda i startelvan när det vankas kval?

Barnsley har tappat lite på slutet, men samtidigt kan de mycket väl ha valt att sikta in sig på kvalspelet tidigt i och med att det varit klart länge att det blir just kval. Lägg inte alltför mycket krut vid resultaten på slutet alltså. Anfallsduon Devante Cole och James Norwood har också haft relativt torrt krut i bössan, men jag räknar med att de är på hugget på lördag.

Svårlöst, men när oddsmarknaden håller Bolton som knappa hemmafavoriter och stryktipsspelarna just nu spelar 48-27-25 procent väljer jag x2.

Salford City Stockport County FC
8. Salford City - Stockport County FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Salford City har med sin udda ägarkonstellation gjort det bra och hamnade till slut på kval upp mot League One. Formen har sett ok ut även om 0-1 hemma mot Gillingham skaver. Men så kan det bli när inställningen inte är 100-procentig. Inget vidare hemmalag i ligaspelet (35 inspelade poäng på hemmaplan och 40 borta...). Callum Hendry, son till legendaren Colin Hendry, har gjort det bra med 12 mål och 5 assist, varav 9+3 i de 13 matcherna innan avslutningen. Några av målen har varit fantastiska. Kan spela i olika positioner i anfallet eller strax bakom. Salford både gör och släpper in mycket mål.

Stockport County hamnade fyra, med 79 inspelade poäng (fyra fler än Salford och fyra upp till Northampton och direkt uppflyttning). Svårslagna på slutet och kommer med 13 raka utan förlust. Med 37 insläppta bakåt blev de näst bäst i ligan.

Stockport bör vara det bättre laget och Salford har inte impat på hemmaplan under säsongen. Kryss och tvåa.

Chesterfield FC Notts County
9. Chesterfield FC - Notts County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Chesterfield kvalade (liksom Notts County) till denna avgörande match genom att vinna med 3-2 efter förlängning. Har sett ok ut överlag med flera segrar på slutet, men de hamnade trots det långt efter Notts County på andraplatsen.

Notts County var tillsammans med Wrexham helt överlägsna i National League efter en liknande satsning. Med 107 inspelade poäng var det 23 ner till lördagens motståndare på tredje plats. Sanslöst kval till lördagens uppflyttningsmatch. Hamnade på något märkligt sätt i underläge med 0-2 strax innan paus mot Boreham Wood, men kvitterade därefter i 47:e och reducerade till 2-2 efter 90+6 minuter efter ett massivt tryck som bland annat innehöll en missad straff! Båda målen gjordes av försvararen Aiden Baldwin, hans första mål för säsongen. I förlängningen avgjorde sedan Jodi Jones efter 120 spelade minuter och det var hans första match för säsongen... Macaulay Langstaff sumpade en hel del chanser och har haft lite torka på slutet. Men har visat att han kan göra mål de två senaste säsongerna. Denna säsongen vann han skytteligan med hela 42 mål på 45 matcher (efter 41 matcher hade han 41 mål, varav ingen på straff!). Förra säsongen gjorde han massor med mål för Gateshead i National League North.

Avgörande match på Wembley för en plats i det engelska ligasystemet och här tror jag bara att Notts County är för bra. Oddsmarknaden ger dem ca 46 procents chans och jag skulle vilja säga 50. Kan vi få tvåan under just 50 procent tycker jag att den är fin.

Varbergs BoIS IFK Norrköping FK
10. Varbergs BoIS - IFK Norrköping FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Varbergs BoIS följer jag noga och jag har svårt att få grepp om insatserna på slutet. Årets bästa insats hemma mot Kalmar FF följdes av 0-6 hemma mot Malmö FF och senast 1-3 och en otroligt dålig match av båda lagen i Värnamo. BoIS tryckte på men släppte in alldeles för enkla mål. Saknar snabbhet och en stor målskytt framåt. Har tagit poäng i tre av fyra hemmamatcher där två har varit mot starka Elfsborg och Kalmar.

IFK Norrköping har gjort det bra så här långt och parkerar fyra i tabellen efter fyra segrar, två oavgjorda och en förlust. Starka 2-0 i Degerfors senast, men då imponerade Peking inte speciellt mycket och i bortaspelet har de inte varit lika kreativa som hemma. Den enda förlusten kom borta mot Malmö i april. Arnór Sigurdsson och Totte Nyman är klass offensivt, men levererar inte de är Norrköping betydligt mycket blekare.

Jag tror på kryss, men tar med tvåan med tanke på Varbergs otroligt svaga insats senast. Men kan hemmalaget komma tillbaka till samma spel som mot Kalmar är de svåra på Påskbergsvallen och streckas tvåan upp mot nära 60 procent vänder jag nog till 1x.

Spezia Calcio AC Milan
11. Spezia Calcio - AC Milan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Spezia Calcio har tre poäng upp till Hellas Verona på säker mark, men resultaten under vintern och våren ger inte mycket hopp. Tre raka förluster, en poäng på de senaste fem och åtta raka utan seger och en seger på de senaste 16... Insatsen mot Cremonese senast var dock ganska bra och 2-0 till Cremonese speglar inte matchen. Och före det var insatsen mot självaste Atalanta också bra och Spezia kunde mycket väl ha tagit en poäng. M'Bala Nzola var tillbaka efter skada med inhopp senast. Han är viktig. Albin Ekdal är ordinarie på mittfältet, men stjärnskottet Emil Holm är tyvärr skadad. Möter Spezia Milan i rätt läge nu?

AC Milan är på väg att sabba säsongen. De har inte förlorat i ligan på länge, men några oavgjorda matcher för mycket gör att platserna till Champions League blir tuffa att nå. Två poäng upp till Inter nu och tre till Lazio. Mot Inter i CL i veckan var det klasskillnad. Rafael Leão har varit skadad och även om han skulle vara redo på lördag tror jag inte att de chansar med honom med tanke på CL-returen nästa vecka. Med 24 inspelade bortapoäng så här långt är Milan bara åtta i den tabellen.

Jag tror att Spezia stutsar tillbaka nu när de får Milan hemma i ett helt perfekt läge. Etta och kryss och bort med mer än 50 procent av stryktipsraderna.

Real Madrid Getafe CF
12. Real Madrid - Getafe CF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Real Madrid är riktigt bra och efter 1-1 mot Manchester City i Champions League i veckan så lever drömmen om ytterligare en final. Behöver segrar för att kunna nå andraplatsen, men frågan är hur mycket fokus det läggs på lördagens match med tanke på returen i CL nästa vecka.

Getafe ligger precis under strecket med lika många inspelade poäng som Valencia och efter Valladolid och Cadiz. Blytung seger hemma mot Celta Vigo senast efter en riktigt tung period. Statistiskt var Getafe överlägsna i matchen. Det finns en del offensiv kvalitet, men Enes Unal (14 mål) ska vara avstängd på lördag. Detsamma gäller för ytterbacken Damian Suarez.

Real ska bara vinna det här, men jag tar med motivationskrysset till omkring 15 procent.

Villarreal CF Athletic Bilbao
13. Villarreal CF - Athletic Bilbao Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Villarreal gör det bra och ligger just nu femma med massor av poäng upp till lagen ovanför, men också två tillgodo till Real Betis närmast bakom och ytterligare tre till Girona bakom dem. Förlorade två raka i april, men har nu studsat tillbaka med två segrar och sen oavgjort borta mot Valencia. Viktige Moreno gjorde comeback senast.

Athletic Bilbao jagar också platser i Europa, men har tappat lite fart på slutet med en poäng på de senaste tre matcherna. Senast hemma mot Real Betis (0-1) trots en ok insats. Dani Vivian visades ut på slutet och är avstängd nu.

Hemmalaget ser bättre ut i dagsläget och jag går på 1x trots att ettan ser ut att överstreckas en aning.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
2
1
X
3
1
X
2
4
1
5
X
2
6
X
7
X
2
8
X
2
9
2
10
X
2
11
1
X
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
X
3
1
X
4
1
5
X
2
6
X
7
X
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på lördagsstreamen 12:00!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.