Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 17

Stryktipset promo
Stryktipsomgång vecka 17 2023 bjuder på spänning i och med att det närmar sig avslutning av de europeiska ligorna.

Vi har en Championshiptät stryktipsomgång, vilket borde ge fina möjligheter till skrällar och fin utdelning. Men kupongen innehåller faktiskt flera klara favoriter och frågan är om det inte blir tvärtom. Med många favoriter är det viktigt att vara noga med balansen. Jag väljer att spika ett par av de stora, men garderar bland annat Halmstad tidigt.

Veckans singelstreck: Jag tror och hoppas att Brighton kan studsa tillbaka direkt. Sett över hela säsongen har de sett ut som ett topp 5-lag, men förlusten senast ställer frågor. Jag tror att den kan ge spelvärde på ettan och jag spikar upp till åtminstone 65 procent. Wolves är inte speciellt bra i min bok.

Veckans helgardering: Halmstads BK har ungefär 50 procents chans hemma mot BR, men ser ut att streckas en bit över 60. Jag tar alla tecken.

Veckans mest överstreckade: HBK som nämns ovan.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Brentford Nottingham Forest
1. Brentford - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brentford hade en lite trögare period inför lördagens match mot Aston Villa, men jag tyckte att det var tillfälligheter som gett den svaga raden inför och efter 1-1 då (sen kvittering av Villa) och sedan seger borta mot Chelsea ger jag mig själv rätt även om Chelsea skapade en del chanser. Brentford kommer att nå en plats på övre halvan och har fortfarande en teoretisk chans att nå sjundeplatsen och spel i Europa. Över säsongen har Brentford resultatraden 7-7-2 på hemmaplan.

Nottingham Forest har det värre och krigar om kontraktet. Just nu med en poäng tillgodo till Leicester strax bakom. Men kommer från två starka insatser där de störde Liverpool näst senast och sedan slog självaste Brighton i onsdags. Men det var med lite flax och framför allt på hemmaplan. Borta har Forest resultatraden 1-3-12 och målskillnaden 7-39. Dessutom en fortsatt lång skadelista.

Jag hoppas att stryktipsspelarna går på motivationstanken och streckar upp Forest lite grann och var därför inne på att spika hemmastarka Brentford mot bortasvaga Nottingham. Men jag tar med krysset som ser ut att hamna kring 20 procent.

Brighton & Hove Albion FC Wolverhampton Wanderers FC
2. Brighton & Hove Albion FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brighton & Hove Albion är kanske trötta? Efter förlust på straffar (och 120 minuters spel) mot Manchester United i söndags blev det förlust i Nottingham i onsdags. Ny match på lördag och De Zerbi rullar inte speciellt mycket på truppen. Jag tror och hoppas att de hunnit ladda batterierna igen till lördagens hemmamatch. De har en del skadebekymmer, men Evan Ferguson kan vara tillbaka. Danny Welbeck gick ut skadad mot United, men var redo för inhopp redan i onsdags. Bör kunna starta nu. Oavsett vilket har Brighton en fantastisk förmåga att släppa fram nya talanger som de förädlat efter att ha värvat ungt från hela världen. Senast var det Facundo Buonanotte som gjorde mål i sin första start. Europaplatserna är fortfarande väldigt nära för Brighton.

Wolverhampton Wanderers har tagit några tunga segrar på slutet, men jag ger fortfarande inte mycket för dem. Speciellt inte utanför Molineux där de över säsongen har resultatraden 2-5-9. Tre starka segrar i de fyra senaste, men alla tre har varit på hemmaplan och det har varit lite medstuds i matcherna. Överskattas lite nu?

Spik Brighton! Kan de bara ladda om här vinner den denna sex dagar i veckan.

Coventry City Birmingham City
3. Coventry City - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Coventry City tog en tung seger hemma mot Reading senast. Bara 2-1 i resultatet, men segern var klart rättvis och Viktor Gyökeres bommade flera jättelägen. Nu är Coventry i högsta grad med i kriget om en kvalplats och har det i sina egna händer. Möter Middlesbrough i avslutningsmatchen. Coventry har kryssat en hel del på slutet, men nu är det bara trepoängare som räknas. Oavsett hur det går är Coventrys säsong oerhört imponerande. Med en av ligans minsta budgetar och i blott sin andra säsong i divisionen krigar de om uppflyttning! Målvakt Ben Wilson och svenskanfallaren Viktor Gyökeres togs ut i säsongens lag.

Birmingham City har sedan ett par veckor tillbaka säkrat kontraktet och det var kanske det som visade sig senast med förlusten mot Blackpool. Det skapades en hel del chanser för hemmalaget dock och Blackpool var verkligen dåliga i första halvlek. Det insläppta målet kom efter en jättetavla i backlinjen. Jobe Bellingham (17) såg ganska bra ut, inte lika nervös som tidigare. Före det en hade Birmingham en finfin seger i Millwall, men där var det Blånäsorna som hade medstuds.

Derby och det gör kanske att Birmingham tänder till lite extra. Coventry ska vinna och har goda möjligheter, men jag tar med krysset om det hamnar under 20 procent.

Hull City Swansea City
4. Hull City - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Hull City spikade med framgång i förra veckans förslag, men det visade sig att det inte blev en speciellt fin spik mot spelstopp. Oddset på Hull steg under lördagen. Statistiskt "vann" också Watford matchen. Hull slutar i mitten av tabellen och kanske tacklar av en aning i avslutningen. Å andra sidan är detta säsongsavslutningen hemma på lördag och det borde ge möjligheter att tända till. Hull har hållit nollan i sju av de senaste åtta hemmamatcherna!

Swansea City har fullständigt ballat ur på slutet av säsongen med sex segrar och en oavgjord i de senaste sju matcherna där några av skalperna är finfina. Exempelvis senast där de klart slog Norwich borta. Före det 4-2 hemma mot defensivt skickliga och playoffjagande Preston. Swansea har bara tre poäng upp till kvalplatserna nu, men det är mängder med lag emellan och chansen att nå ändå dit är minimal.

Jag chansar vidare med Swansea och spikar upp till 52-53 procent någonting.

Sheffield United FC Preston North End
5. Sheffield United FC - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sheffield United har nu säkrat uppflyttningen och frågan är i vilket skick de kommer till den här matchen. Antingen kör de bara på ångorna eller så har de tappat de sista avgörande procenten som de behöver. Det var 2-0 mot Norwich som gjorde saken biff. Anel Ahmedhodzic stod för avgörandet! Han kom dessutom med i säsongens lag tillsammans med anfallaren Iliman Ndiaye.

Preston North End är fortfarande med i kampen om kval, men det ser ut som att de spelat bort sig. Det är bara två poäng upp till Sunderland, men tre andra lag ligger mellan lagen. Får vara nöjda med 1-1 hemma mot Blackburn senast sett till matchen (Blackburn missade nonchalant ett friläge vid 1-0 och slutminut och PNE kontrade in 1-1 via ett självmål...). Men före det två raka förluster vilket gör att det troligen blir en placering precis utanför kvalstrecket till slut.

Här ser jag goda möjligheter att vaska en överstreckad etta. I de flesta matcherna tar jag inte med motivationsfaktorn, men här tror jag att den kan spela in. Kryss och tvåa.

Bristol City Burnley FC
6. Bristol City - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Bristol City tog en knapp seger hemma mot Rotherham senast efter ett sent avgörande och lite allmän flax. Det blir en mittenplacering och det är ju helt ok, men jag tycker att de har en offensiv för bättre placeringar än så. Alex Scott har tagits ut i säsongens lag. Jag tycket att han är jättebrabra och har hyllat honom hela säsongen, men är han bättre än Gustavo Hamer i Coventry med flera?

Burnley har ju stått för en fantastisk säsong och har fortfarande chansen att nå 100 poäng. Men då krävs segrar i de båda avslutningsmatcherna. Men de har tacklat av lite grann efter uppflyttningen och chansar inte med småskadade spelare som Hjalmar Ekdal och Nathan Tella. Jag tycker att det är omöjligt att värdera Burnley i nuläget. Förstaplatsen i tabellen är säkrad.

Svårlöst, men jag tror att det kan bli massor av mål. Ett-tvåan!

Sunderland AFC Watford FC
7. Sunderland AFC - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sunderland har stått för en finfin säsong som nykomlingar och ligger just nu på den sista kvalplatsen. Obesegrade i sju raka matcher och jag tycker att Toney Mowbray gjort det fantastiskt som manager. Nu spekuleras det om att han ska bytas ut till nästa säsong (det ryktas om 34-årige italienaren Francesco Farioli) och det vore enligt mig fullständigt idiotiskt. Stark och kontrollerad vinst borta mot West Brom senast. Imponerande med tanke på att de tidigare under säsongen tappat sina anfallsess och nu mer eller mindre saknar naturliga mittbackar. Men skadeläget är naturligtvis inget bra och kan påverka negativt här istället. Dessutom har Sunderland svårt att vinna på hemmaplan.

Watford har slarvat bort säsongen efter en svag vår och blir inget mer än ett mittenlag denna gång. Kommer från raka förluster mot Cardiff och Hull, som ska vara betydligt mycket sämre på pappret. När Pozzo-familjen sparkade Rob Edwards låg Watford fyra i tabellen. Nu ligger de på plats 20 eller sämre för tabeller från de fem, tio eller femton senaste matcherna... Ken Sema var tillbaka från start senast och fick 90 minuter.

Två nykomlingar, men från var sin division. Spelmässigt ser det dock ut som att Sunderland är de som kommer ovanifrån och Watford. Jag gillar verkligen Sunderland, men de streckas hårt. Jag vågar inte ta bort ettan och tar 1x.

West Bromwich Albion Norwich City FC
8. West Bromwich Albion - Norwich City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

West Bromwich Albion kan ha spelat bort kvalplatsen till Premier League efter att ha förlorat hemma mot Sunderland och senast borta mot Sheffield United, men med två poäng upp till Sunderland finns chansen fortfarande. Skapade en del chanser i båda de senaste matcherna, men som under hela säsongen har de underpresterat mot den underliggande statistiken. Nu måste WBA gå för segern för att ha chansen till kval.

Norwich City har fullständigt tappat säsongen efter fyra raka utan seger och endast en seger från de senaste nio matcherna. Supportrarna har öppet visat sitt missnöje på slutet. Det är inte bara resultaten som varit svaga på slutet. Insatserna har varit smått katastrofala i vissa matcher. Mot Swansea var Norwich utspelade, även innan McCallums utvisning. Defensiven är svajig och offensiven trubbig. Ingen bra kombination...

Jag tycker att det känns som att Norwich lagt ner säsongen medan West Brom kör för fullt. Motivationsetta.

Stoke City Queens Park Rangers
9. Stoke City - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Stoke City har, liksom Norwich i matchen ovan, gjort bort sig på slutet. Under en period tidigare i våras som de ut som ligans bästa lag, men nu har de tagit två poäng på de fem senaste matcherna. Hade en hel del boll mot Cardiff senast, men klarade sig ändå kvar i matchen med ett nödrop (bland annat en missad straff för hemmalaget). Före dubbla hemmaförluster, bland annat mot Wigan.

Queens Park Rangers tog en extremt efterlängtad och livsviktig seger mot självaste Burnley senast och Gareth Ainsworths lättnad i de intervjuer jag sett och lyssnat på efteråt var extremt tydlig. Den underliggande statistiken visar dock att det helt var Burnley som förde spelet. Antalet passningar var 663 mot 153, antalet korrekt slagna passningar var 592 (89 %) mot 83 (54 %), medan xG "bara" indikerade att 2-1 till Burnley vore mer rättvist. Före det 1-1 mot Norwich, så det har troligen vänt för QPR nu. Kontraktet är nästan säkrat, men helt klart är det inte ännu. Men paniken har nog släppt.

Stoke ser inget visare ut och jag gissar att det kan bli proppen ur för QPR nu. Hamnar ettan kring 50 procent plockar jag bort den.

Reading Wigan Athletic
10. Reading - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Reading har tappat sex poäng på grund av de (återkommande) oegentligheter som klubben verkar stå för. Det kan mycket väl vara det som gör att klubben åker ur. Just nu är det en poäng upp till Huddersfield (som har en match mindre spelad) precis ovanför strecket. Trots att det finns en hel del offensiv kvalitet i truppen har de elva raka utan seger! Andy Carroll ska vara tillbaka här efter sin avstängning. Möter Huddersfield i säsongsavslutningen!

Wigan Athletic har också fått minuspoäng under säsongen (men bara tre i deras fall) och det ser mer eller mindre omöjligt ut att klara kontraktet. Men vid en seger på lördag kan de ha chansen. Det verkar som att de går all in nu och bara kör när de inte har något att förlora. Kommer från raka segrar mot Stoke och Millwall. Det mesta ser bättre ut sedan Shaun Maloney kommit in som manager.

Jag tar 1x på hemmaplansfördelen.

Halmstad IF Brommapojkarna
11. Halmstad - IF Brommapojkarna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Halmstads BK har börjat säsongen strålande på hemmaplan med segrar mot självaste AIK och Djurgården, men på bortaplan har det blivit förluster i Kalmar och Degerfors. Nu förväntas HBK föra spelet. Jag är inte säker på att de klarar det lika bra som att trötta sönder förväntade storlag. Mittback Joseph Baffo har varit skadad under säsongsstarten.

IF Brommapojkarna ska spela på gräs för första gången för säsongen och det är gissningsvis ingen fördel. Började säsongen lite som väntat med tre raka förluster, men det var egentligen bara mot Elfsborg BP var utspelade och senast blev det också en blytung seger hemma mot Mjällby. Inte så dåliga som många tror, kom ju faktiskt sex poäng före HBK förra säsongen, men Halmstad borta är svettigt.

Ettan är naturligtvis förstavalet, men den ser ut att streckas för hårt. Jag tar alla tecken och jobbar högersidan.

BK Häcken IFK Värnamo
12. BK Häcken - IFK Värnamo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

BK Häcken har börjat säsongen 2023 precis lika bra som de avslutade 2022. Visst, det blev en klar förlust mot Kalmar, och där var Häcken faktiskt aldrig nära även om de vann matchen klart statistiskt sett, men förutom den matchen så har Hisingslaget imponerat kraftigt. Detta trots en ordentligt skadedrabbad trupp. Offensiven är brutal trots skadan på Ibrahim Sadiq. Backlinjen störs också av skador och där är bredden lite sämre. Jag hittar inget om Johan Hammars situation, men Tobias Carlsson ska vara tillbaka i träning sedan ett tag. Jag tycker att han är underskattad. Redo för bänken åtminstone?

IFK Värnamo såg starka ut under vintern, men inför starten i Allsvenskan tyckte jag att det såg lite sämre ut (svag insats mot Varberg, 1-1 i Halmstad och sedan en stabil seger mot Skövde). Ligastarten har därefter varit blandad med mycket starka segrar mot Blåvitt och AIK, men också förluster mot Mjällby och Norrköping. Relativt namnkunnigt med spelare som Thern, Engwall, Johansson, Ademi, Zeljkovic med flera och en intressant tränare i Kim Hellberg. Att Antonsson lämnat är dock självfallet tufft. Värnamo rullar bollen förhållandevis bra, men mot Häcken borta finns det naturligtvis en risk att de inte får låna bollen.

Häcken är veckans största favorit och riskerar naturligtvis att bi överstreckade. Jag singelstreckar i nuläget, men streckas de upp mot 85 procent vill jag gardera. Häcken är trots allt skadedrabbade och Värnamo har kapacitet.

AS Roma AC Milan
13. AS Roma - AC Milan Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

AS Roma har, liksom Milan, 56 poäng så här långt och de båda lagen sliter med Juventus, Inter och kanske någon till om CL-platserna. De hade chansen att ta ett ordentligt grepp om fjärdeplatsen senast, men torskade mot Atalanta borta (efter att ha tagit sig till semifinal i Europacupen några dagar tidigare). Starkare på Stadio Olympico där de har 10 segrar på 15 ligamatcher så här långt. Sedan VM har de spelat åtta ligamatcher hemma och vunnit sju, alla mot noll för motståndarna! Störs nu av en del skadebekymmer och José Mourinho ska ha skojat med Francesco Totti om att han skulle behövas.

AC Milan går fantastiskt i Champions League, men bara "sådär" i ligan. Förra årets ligasegrar sliter om att få spela CL även nästa säsong. Stabil seger mot Lecce senast, men utan att imponera. På bortaplan är raden 6-5-5 sett över säsongen. Olivier Giroud ska vara tillbaka efter lättare skadebekymmer och det är viktigt.

Oddsmarknaden håller matchen som helt jämn. Jag går på hemmaplansfördelen och spelar 1x.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
2
7
1
X
8
1
9
X
2
10
1
X
11
1
X
2
12
1
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
3
1
X
4
2
5
X
2
6
1
2
7
1
X
8
1

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.