Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 17

Stryktipset promo
Vi har vant oss vid jackpott nu efter flera veckor med favoritrader på Stryktipset och återigen finns det extra pengar att slåss om. Denna vecka är det svårare än vanligt och chansen till vettig utdelning borde vara hög. I jakten på de stora pengarna helgarderas Swansea - Derby och Queens Park Rangers chansspikas till 32 procent.

Veckans singelstreck: Toppmöte i match 4 mellan Brentford och Watford och jag tror att Watford kommer mätta, nöjda och belåtna till matchen och lämnar ettan ensam.

Veckans helgardering: Swansea streckas för hårt hemma mot (ett svagt) Derby (se nedan) och jag helgarderar och hoppas på skrälltvåan.

Veckans mest överstreckade: Swansea streckas just nu till 62 procent medan oddsmarknaden bara ger dem 40 procent. Jag tycker nog att oddsmarknaden överskattar Derby en aning (motivationsfaktorn skattas lite väl högt), men stryktipsspelarna går för långt till vänster och då finns spelvärdet i krysset och tvåan.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Brighton & Hove Albion FC Leeds United
1. Brighton & Hove Albion FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton & Hove Albion har en riktigt svag säsong och i match efter match efter match efter match är de minst lika bra som motståndarna, men missar målchans på målchans. Hade det inte varit för att övriga bottenlag är för svaga så hade det sett riktigt illa ut. Noll mål framåt i de tre senaste och i lördags blev det torsk mot dunderjumbon Sheffield United! Återigen vann de xG klart då och missade några jättelägen, men jag tycker inte att spelet var speciellt bra. Slog Leeds borta i januari och Brightons spel kan nog passa Leeds illa. Men rad 2-8-6 hemma över säsongen...

Leeds United däremot har en fin säsong och på slutet har de gjort det riktigt bra. Sex raka utan förlust och då har de mött Manchester City, Liverpool och Man United i de senaste tre!

Utgångskryss till 24 procent just nu! Oddsmarknaden håller Brighton som knappa favoriter och jag tror att de kommer streckas ned på Stryktipset nu efter att ha svikit på slutet. Därför garderas krysset med en etta.

Chelsea FC Fulham FC
2. Chelsea FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Chelsea spelar mycket matcher just nu, men truppen är otroligt bred och de gör det bra (förutom mot Brighton förra veckan). Semifinalen hemma mot Real Madrid i Champions League är på onsdag så de har råd att spela ett ganska bra lag här, men oavsett är reserverna världsklass de också. Utmärkt skadeläge!

Fulham såg ut att vara lite på gång och gjorde ett gäng bra matcher tidigare i år, men efter segern i Liverpool i början av mars blev det fyra raka förluster och nu är chansen att klara sig kvar mycket liten. Starkt med 1-1 borta mot Arsenal men motståndarna tryckte på hyfsat och fick in kvitteringen i slutsekunderna. Ett långt uppehåll därefter för att förbereda sig på lördagens uppgift.

På en i övrigt omöjlig kupong singelstreckar jag Chelsea trots att de blir kraftigt överstreckade och att det är stor fokus på Champions League. Truppen är bred nog att rotera och vinna här. Men det är inte alls fel att gardera detta derby med tanke på hur strecken kommer ligga.

Everton FC Aston Villa
3. Everton FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Everton har haft svårt att vinna matcher på slutet, men har trots det faktiskt fortfarande chansen att 1) nå Champions League 2) hamna före ärkerivalen från Liverpool. Tog äntligen en seger i fredags förra veckan i och med 1-0 borta mot Arsenal. Men matchen var svag och Everton räddades av ett stort misstag av Leno i hemmamålet. Dominic Calvin-Lewin var tillbaka efter skada och bör vara i form igen. Everton måste gå för seger här!

Aston Villa har en svag period bakom sig och den sammanfaller med skadorna på storstjärnan Jack Grealish. Den enda segern de senaste åtta matcherna kom hemma mot Fulham. På de tre senaste matcherna har det bara blivit en poäng (2-2 i Birminghamderbyt mot West Brom), men förlusterna var båda med uddamålet mot Liverpool och Manchester City. Har Villa checkat ut för säsongen?

Everton skulle kunna vara en fin spik här, men redan nu på fredag förmiddag streckas den till 65 procent och då vill jag gardera med tanke på att Everton inte riktigt imponerar. Efter mycket eftertanke nöjer jag mig med 1x.

Brentford Watford FC
4. Brentford - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brentford är klara för playoff och tredjeplatsen (och kvalspel mot sexan) är mer eller mindre säkrad med fyra poäng tillgodo med två matcher kvar. Stark seger borta mot Bournemouth efter att Pontus Jansson synade det gula kortet för andra gången efter 50 minuter. Därefter 1-0 hemma mot Rotherham i en sämre match. Brentford har möjligheter att rotera lite spelare här, men jag tror att de vill säkra tredjeplatsen först och samtidigt är truppen bred och stark även om de vilar några killar. Viktigast är nog att Ivan Toney spelar. Han är otroligt viktig trots att han inte hittat målet på slutet. Mot Bournemouth hade han flest bollberöringar på plan. Som toppforward!

Watford säkrade en plats i Premier League senast och de är nog också det näst bästa laget i ligan. Tränare Xisco Muñoz har gjort det överraskande bra sedan han kom in och ska bland annat ha erkännande för att han bytte till 4-3-3 när spelet inte riktigt funkade. Håller han för Premier League? Tom Clevely hyllade åtminstone honom efter uppflyttningen blev klar. MEN här tror jag inte att Watford kommer med fullt fokus.

Inget av lagen har speciellt mycket att spela för i den specifika matchen men jag tror att Brentford är betydligt mer på tå med tanke på att säsongen är långt ifrån över ännu. Singeletta till 44 procent just nu tycker jag är mumma.

Luton Town Middlesbrough FC
5. Luton Town - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Luton Town har en fantastisk säsong bakom sig och ligger elva med tre poäng upp till lördagens motståndare på nionde plats. Stark form med tre vinster och en oavgjord på de senaste fyra matcherna. Vände efter en svag första halvlek och 0-2 till seger borta mot Bristol City senast.

Middlesbrough är bra, men tappat konceptet under några veckor då och då och har därför ingen chans att nå playoff. Två raka segrar nu, men det är mot bottenlagen Rotherham och Sheffield Wednesday. Senast mot Wednesday var de inte speciellt bra och vann ganska turligt. Mot Rotherham fick de spela med en man mer i 72 minuter + tillägg och vann trots det bara med 2-1. Tveksam form alltså?

Vill Luton mer här? Jag tror att de har ett litet motivationsplus här och efter mycket tankemöda spelar jag 1x trots att ettan nog bli överspelad.

Preston North End Barnsley FC
6. Preston North End - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Preston North End tycker jag inte är något vidare, men under Frankie McAvoy har de presterat fint med bland annat oavgjort mot Norwich och seger borta mot Swansea (sena Prestonmål i båda matcherna) och resultatraden 3-2-1 (förlusten 0-5 mot Brentford...). Svaga resultat på hemmaplan över säsongen.

Barnsley har en helt fantastisk säsong bakom sig och är nu klara för kvalspel till Premier League. Otroligt! Förutom förluster mot bottenlagen Sheffield Wednesday och Coventry har de otroliga resultat de senaste månaderna. Senast blev det 1-0 hemma mot Rotherham, men Barnsley ska faktiskt ha varit fruktansvärt dåliga då och efter målet i den andra minuten (som jag tycker var en solklar frispark till målvakten Viktor Johansson) hade de inte ett enda skott på mål och Rotherhams anfallare missade en rad superchanser. Jag vet inte om det går läsa något ur den insatsen, men kan det vara ett tecken på att det finns lite tankar på kvalspelet redan?

Här vill jag helgardera med hela kroppen, men jag behöver välja en halv. Jag var först inne på att lämna bort krysset, men när det bara streckas till 24 procent just nu ska det med. Efter mycket tankemöda blir det x2 så här fredag förmiddag.

Stoke City Queens Park Rangers
7. Stoke City - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Stoke City har en lång skadelista, en mittenplacering i tabellen och ser ut att ha checkat ut för länge sedan. Fem raka utan vinst trots att de inte mött några topplag. Joe Allen har varit mycket skadad under säsongen och det kan nog ha en del att göra med Stokes underprestation.

Queens Park Rangers ligger bara fem poäng före Stoke, men verkar köra hela vägen in i kaklet och säsongen måste ses som en stor succé. Raka segrar borta mot Middlesbrough och Swansea följdes av en förlust hemma mot Norwich, men QPR var inte borta mot seriens bästa lag. Den australienske skotten Lyndon Dykes missade straff då, men hittade målet senare och har nu sex mål på de senaste sex matcherna. Charlie Austin har fått agera inhoppare efter att ha varit avstängd. Målglada matcher.

Det här kan gå hur som helst, men jag tycker faktiskt att det är fel att oddsmarknaden och stryktipsspelarna har Stoke som favorit och får jag 32 procent på tvåan chansar jag och singelstreckar.

Huddersfield Town Coventry City
8. Huddersfield Town - Coventry City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Huddersfield Town har en smått katastrofal säsong bakom sig och resultaten på slutet har överlag varit usla. Kommer klara kontraktet, men är inte helt klara ännu. Trots att de hade mycket att spela för var insatsen mot Blackburn senast mycket svag. Vårtrötta?

Coventry City har säkrat kontraktet och är såklart mycket nöjda med det. Alltför nöjda eller släpper ångesten? Ok insats trots förlust mot Preston senast och före det hade de tre raka fina segrar. Svaga resultat på bortaplan över säsongen, men nu har Coventry två raka bortasegrar. Svenske Viktor Gyökeres har mest fått agera inhoppare.

Svårlöst, men Huddersfield ser ut att streckas alltför hårt och då väljer jag x2 på spelvärde.

Swansea City Derby County
9. Swansea City - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Swansea City kommer in till säsongsavslutningen och kvalspelet med tveksam form efter 2-2 hemma mot Wycombe, förlust hemma mot QPR och senast 2-2 borta mot Reading (efter att Reading kvitterat sent). Andre Ayew och Jamal Lowe kan ha hittat formen igen nu och det är naturligtvis livsviktigt. Roterar lite här?

Derby County har en otroligt svag säsong bakom sig och med Wayne Rooney som manager blev det initialt bättre, men på slutet har de inte visat mycket och har nu fem raka förluster trots ett relativt enkelt program. Dominerade spelet senast fram till att Birmingham kvitterade till 1-1 och därefter tappade de allt. Typiskt för ett lag i kris.

Här blir Swansea troligen alldeles för hårt streckade och i jakten på miljonerna helgarderar jag och jobbar tvåan.

Millwall FC Bristol City
10. Millwall FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Millwall är för mig ett mittenlag i Championship och nu ligger de också tolva. Två raka förluster, men det har varit mot Bournemouth och Watford så inte mycket att säga något om. Svag hemmastatistik denna säsongen och det är inte vanligt för Millwall. Tomma läktare anledningen?

Bristol City krisar fullständigt och gör en otroligt svag vinter/vår. Det såg tillfälligt lite bättre ut när Nigel Pearson kom in, men nu har de åtta raka utan seger och verkar helt under isen. I de två senaste bortamatcherna har de blivit fullständigt utspelade mot Sheffield Wednesday och Wycombe (dock med en man mindre mot Wednesday).

Millwall kommer streckas för hårt här, men jag fortsätter att gå emot Bristol City och singelstreckar ettan.

Rotherham United Blackburn Rovers
11. Rotherham United - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Rotherham United har spelat otroligt tätt på slutet, men har inte lyckats plocka några poäng på slutet trots att de har kniven mot strupen. Har fortfarande chansen eftersom Derby förlorar det mesta och vinner Rotherham på lördag blir det spännande på slutet. Var det bättre klart bättre laget i en dålig match mot Barnsley näst senast, men lyckades missa en massa chanser och släppa i ett efter två minuter. Målet var en fullständig överkörningen av svenske målvakten Viktor Johansson med bland annat en armbåge i ansiktet och för mig är det obegripligt att han inte fick frispark där (utgick skadad och saknas troligen nu). Kan anfallarna hitta målramen har Rotherham fortfarande chansen!

Blackburn Rovers har varit en besvikelse över säsongen och kommer att sluta på den nedre halvan. Det finns offensiv kvalitet i truppen och de blixtrar till ibland, men alldeles för sällan. Senast var det proppen ur med 5-2 hemma mot hopplösa Huddersfield och Adam Armstrong hittade ett hattrick. Är han på gång igen?

Många spelar nog motivationsettan här och då borde nog x2 väljas. Men just nu streckas faktiskt Rotherham bara till 40 procent och då väljer jag 1x.

Birmingham City Cardiff City
12. Birmingham City - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Birmingham City har gjort det riktigt bra under Lee Bowyer och säkrat kontraktet med marginal. Gick tillbaka till en mittfältsdiamant mot Derby och det var en bidragande orsak till att de vände den matchen. Spelar nu med hårt arbete och organisation utan att helt tumma på kreativiteten. Fortsätter nu av bara farten?

Cardiff City har kommit igång hyfsat igen efter en svagare period, men kvalchanserna är borta och säsongen mer eller mindre över. Slog Wycombe senast efter att Kiefer Moore utgjort skillnaden mellan lagen, men sett över hela matchen var nog Wycombe bättre. Moore är otroligt viktig för anfallsspelet.

Jag tro att Birmingham flyter vidare och spelar 1x.

Hammarby IF BK Häcken
13. Hammarby IF - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Hammarby Idrottsförening har börjat säsongen ganska svagt med förluster mot Malmö FF och AIK och en seger mot Mjällby. Det flyter inte riktigt och anfallsspelet sitter inte helt hundra, men det är framför allt defensiven som inte riktigt funkar. Kan skylla en del på covidbekymmer, men det är såklart inte hela sanningen.

BK Häcken har tre raka förluster och det förväntade topplaget har inte alls imponerat. Saknar Irandust och han är naturligtvis viktig, men laget ska vara tillräckligt bra för att göra bra ifrån sig ändå. Svag insats mot Sirius, men skapade mest chanser totalt.

En match där båda lagen kan vara mer rädda att förlora än vad de vill vinna. Jag tror att krysset kan vara troligt därför och väljer det som utgångstips. Tvåan rensar bra och väljs före ettan.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
3
1
X
4
1
5
1
X
6
X
2
7
2
8
X
2
9
1
X
2
10
1
11
1
X
12
1
X
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
3
1
X
4
1
5
1
X
6
X
2
7
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
10000 kr
Prispool
18:00
Spelstopp
18:00
18:00

Nytt poolspel på matcherna i EM

Varje dag kan du nu delta i EM-tävlingar hos Fsport och ta del av fina priser. Ta ut ditt lag och delta helt gratis.