Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 17

Martin Berglund,

Det börjar dra ihop sig i England och så här på slutet av säsongen är det alltid lite marigt, men jag tror att jag hittat lite intressanta idéer.

Förra veckan var ett litet missöde och mest besviken är jag över missarna i Tottenham, Preston och Östersund. Nya tag denna vecka där vi återigen har jackpott!

Denna text har författats torsdag morgon.

Swansea City Chelsea FC
1. Swansea City - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Swansea är fortfarande långt ifrån klara för Premier League och skulle må oerhört bra av minst en poäng på lördag. Formmässigt ser det vid en första anblick risigt ut, men skenet bedrar en del. De tre senaste förlusterna kommer från matcher mot Man City, Man United och Tottenham. Wilfred Bony, Leroy Fer och Renato Sanches har varit skadade länge. Federico Fernandez gick ut skadad senast och är tveksam. Detsamma gäller Luciano Narsingh som var borta senast.

Det känns klart att Chelsea placeras på femte plats denna säsong och det är de troligen inte nöjda med. De har raka segrar mot Southampton - Burnley - Southampton och Eden Hazard verkar så där otroligt bra som han kan vara i perioder. Giroud verkar på g och inhoppande Morata fick också göra mål senast. Marcos Alonso är avstängd för tredje matchen i rad. Drinkwater och Luiz har varit borta ett tag.

I kvällsmatchen har båda en del att spela för, men Swansea något mer. Chelsea är ganska klara favoriter men är trots det inte överstreckade just nu. Därför utgår jag från tvåan, men garderar med kryss med tanke på hur viktigt det är med poäng för Swansea. På Topptipset får jag dock nöja mig med tvåan för att lyckas komma ned i 32 rader som jag kör där varje lördag.

Burnley FC Brighton & Hove Albion FC
2. Burnley FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Burnley har sjundeplatsen klar men jag tror inte Sean Dyche låter spelarna slappna av förrän säsongen är slut. Skadelistan är ganska lång, men det har den varit nästan hela säsongen. Att Ben Mee är tveksam på lördag också svider dock en del.

Brighton får klassas som klara för PL även nästa säsong och det är imponerande. De tar dock nästan alla sina poäng på hemmaplan och de har inte vunnit borta sedan 4 november 2017. Propper är fortsatt avstängd.

Burnley är snuskigt överstreckade här (63 procent av strecken men bara 43 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden) och jag övervägde länge att ha med tvåan. Men eftersom Brighton är tveksamma i bortaspelet och inte har så mycket att spela för valde jag 1x.

Crystal Palace Leicester City
3. Crystal Palace - Leicester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Crystal Palace har nästan säkrat spel i PL nästa säsong och det är mycket bra med tanke på starten. Formen är helt ok. Skadelistan är ganska diger, men samtliga skadade spelare har varit borta ganska länge.

Leicester har visat tveksam form på slutet och inte längre mer än äran kvar att spela för. Ndidi var tillbaka efter avstängning senast och han är viktig. Nu har de dock Iborra säkert borta och Okazaki och Schmeichel tveksamma. Detsamma gäller Amartey som är på väg tillbaka från sin skada.

Jag har spelat både Crystal Palace och Leicester en hel del på slutet, men nu ger jag upp om Leicester och gissar på att Crystal Palace fortsätter plocka poäng. Jag hade dock garderat tidigt vid ett stort system. Streck och odds är ganska likvärdiga här.

Huddersfield Town Everton FC
4. Huddersfield Town - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Att Huddersfield är mer eller mindre klara för PL nästa säsong också tycker jag är imponerande. Det finns en risk att de är nöjda nu, men jag antar att de vill säkra för gott här. Formen är OK trots att de har svårt att göra mål. Elias Kachunga och Daniel Williams har varit borta några matcher och är fortfarande inte aktuella.

Everton har fått med sig lite resultat på slutet och ligger trots en dålig säsong åtta. De har fem småviktiga spelare borta här, men ingen skada är ny och truppen är ju ganska bred.

Hemmafördelen gör att jag väljer 1x före x2. Mest tror jag faktiskt på krysset och det är ett möjligt chansfyllt enkelstreck i min bok.

Newcastle United West Bromwich Albion
5. Newcastle United - West Bromwich Albion Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Newcastle bara kör och på hemmaplan har de inte förlorat under 2018. Otroligt! De förlorade dock senast borta mot Everton, men matchen ska ha varit ganska jämn. En placering på övre halvan hägrar och det imponerar verkligen. Christian Atsu ska troligen vara borta men det är inte hela världen.

West Bromwich har ju varit katastrofala sett över säsongen men har, lite som jag trott, spelat upp sig på slutet. Det är dock för sent och med nästan säkerhet spelar de i Championship nästa år. Barry, Morrison, Sturridge och troligen Chadli är skadade, men av dessa är det bara Gareth Barry som spelat med någon slags regelbundenhet under 2018.

Jag skulle vilja helgardera här med tanke på streckfördelning och West Broms uppryckning på slutet. Men när jag måste välja tar jag 1x, trots en något överstreckad etta.

Southampton FC AFC Bournemouth
6. Southampton FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tåget börjar gå för Southampton och de måste verkligen vinna här för att ha någon möjlighet att klara sig kvar. Enligt vad jag läst mig till är stämningen i truppen bättre sedan Mark Hughes kom in och ska sanningen fram har motståndet i deras senaste matcher varit riktigt tufft. Är det läge för vändning och ett sista halmstrå nu? Jack Stephens har varit avstängd ett tag och saknas också här. Annars verkar truppen vara skadefri.

Jag tycker att Bournmeouth gör det riktigt bra och har faktiskt en möjlighet att hamna på övre halvan. Det ska dock nämnas att de på sin nuvarande elfteplats bara har fem poäng ned till sjuttondeplatsen. Tyrone Mings har varit borta nästan hela säsongen. Adam Smith och Junior Stanislas har däremot bara varit borta ett kortare tag. De saknas också på lördag.

Sydengelskt derby där Saints har allt att spela för och Bournemouth nog är ganska nöjda. Det gör att jag väljer enkelettan, men jag hade gärna garderat. Än så länge är stryktipsspelarna och oddsmarknaden överens om ca 55 procent chans till en etta.

Aston Villa Derby County
7. Aston Villa - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Aston Villa ser inte ut att slå av på takten trots att det är mer eller mindre självklart att det blir kvalspel (och inte direktuppflyttning) för dem. De har en lång skadelista, men det har de haft länge.

Derby sitter fortfarande på en kvalplats men det börjar brännas underifrån med Millwall och Preston som närmast jagande. Derby lyckades hitta en seger mot självaste Cardiff senast efter en tung period. Kanske var det vändningen?

Jag ser Aston Villa som det något bättre laget och med bättre form trots Derbys seger senast. Ettan är lite väl nedspelad på Stryktipset så jag garderar den med kryss (58 procent av strecken ligger på ettan men oddsmarknaden ger Villa endast 49 procent chans till vinst).

Middlesbrough FC Millwall FC
8. Middlesbrough FC - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Middlesbrough har riktigt goda chanser till kvalspel, men de kan inte andas ut ännu. De har god form. Rudy Gestede har varit skadad länge och Patrick Bamford är tveksam med en huvudskada.

Millwall har riktigt bra form trots att de förlorade senast mot ett i nuläget högtflygande Fulham. Det är Millwalls enda förlust på riktigt länge. Tim Cahill hoppade in och lyckades med konststycket (med tanke på den ringa speltid han haft totalt under säsongen) att ta ytterligare ett gult och är avstängd på lördag. Annars ser läget riktigt bra ut.

En otroligt viktig match i jakten på kvalspel och två lag i ganska god form. Millwall måste vinna. Boro är nog ganska nöjda med kryss. Jag hade önskat helgardering här, men eftersom jag valt ett system med bara halvgarderingar väljer jag x2 med bättre utdelningspotential. Millwalls form ser dessutom något bättre ut.

Barnsley FC Brentford FC
9. Barnsley FC - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Barnsley har haft goda möjligheter att ta över nedflyttningsstrecket på sistone, men de tar den inte. En vinst på lördag och de har fortfarande riktigt goda möjligheter, men jag ser den inte komma. Skadelistan är tom.

Brentford vann senast mot QPR och har fortfarande chansen till kvalspel. Men chansen är liten och en vinst är ett absolut måste på lördag. Alan Judge har varit skadad ett litet tag, men annars ser det bra ut.

Båda har extremt mycket att spela för, men jag ser bara Brentford vinna här. Just nu ligger faktiskt också spelvärdet i tvåan med 44 procent av strecken men 48 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden!

Burton Albion Bolton Wanderers
10. Burton Albion - Bolton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Burton har börjat vinna och nu har de verkligen chansen att klara sig kvar! Vid en vinst på lördag kan de mycket väl ligga ovanför strecket. Noll skador!

Bolton är kass! De tog en poäng i Barnsley näst senast men annars förlorar de bara just nu. Jan Kirchhoff är skadad, men det har han varit under en väldigt stor del av säsongen. Annars ser skadeläget bra ut.

Jag har stor känsla för ettan här, men det har en stor del av spelarna på Stryktipset också (51 procent av strecken men 40 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden). Därför plockar jag med krysset.

Hull City Cardiff City
11. Hull City - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Hull har helt ballat ur på den senaste tiden och förra veckans 5-5 mot Bristol City är ju galen. Kanske har de tappat lite fokus nu när de inte har något att spela för? Tre spelare har varit långtidsskadade, men annars är läget lugnt.

Cardiff förlorade senast mot Derby, men ligger fortfarande på direkuppflyttningsplasts och har bara vinst i sikte här. Skadeläget är finfint.

Cardiff måste bara vinna här och trots att de är något överstreckade spikar jag tvåan.

Sheffield Utd Preston North End
12. Sheffield Utd - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sheffield United har mer eller mindre spelat klart för säsongen sedan förra veckans förlust i Birmingham. Två vinster, fem oavgjorda och tre förluster senaste tio matcherna imponerar inte. Skadeläget ser mycket gott ut!

Preston hade också chans till kvalspel fram till förra omgången, men oavgjort hemma mot Norwich räcker ju helt enkelt inte till. De har spelat 16 oavgjorda matcher i år och det är för mycket (mest i ligan). De har en lite större chans till kval än Sheffield United.  Skadeläget ser mycket gott ut även för Preston.

Jag tycker att det luktar kryss här, men garderar med en tvåa som är något mer spelvärd än ettan.

IFK Goteborg BK Häcken
13. IFK Goteborg - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

IFK Göteborg har börjat halvdant med två vinster och tre förluster. Jag har inte sett dem alls i år, men min känsla är att det blir undre halvan 2018 för Blåvitt. Skadeläget är gott just nu.

BK Häcken tycker jag ser mycket bättre ut på pappret och förutom missödet mot BP har de inte förlorat i år. Skadeläget är fint. Juhani Ojala har varit borta ett tag och är fortsatt inte spelduglig.

Det är klart att ett derby kan gå hur som helst och historiskt tycker jag att det känns som att Häcken har vikit ner sig mot Blåvitt. Nu är dock känslan att Häcken ser sig som (fotbollsmässig) storebror i Göteborg och eftersom Blåvitt gjorts till favoriter på Stryktipset är enkeltvåan riktigt spelvärd.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
7
1
X
8
X
2
9
2
10
1
X
11
2
12
X
2
13
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
2
2
1
X
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
7
1
X
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord