Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 16

Martin Berglund,

Nio rätt i förra veckan och lite otur måste jag säga, men så är det ju ofta med tretton matcher. Någon "oturlig" miss dyker upp någonstans. Nya tag på lördag med ny jackpottomgång och jag tycker att det är svårt även denna vecka.

De sista raderna i detta inlägg skrevs ca kl 11 torsdag förmiddag och de streckfördelningar som presenteras kommer från då. Ofta justeras fördelningen en del fram till lördag så håll utkik på Text-TV (givetvis) sidan 552.

Manchester United Tottenham Hotspur
1. Manchester United - Tottenham Hotspur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Manchester United är tveksamma och imponerade inte det lilla jag såg i gårdagens match. Det är klart att det finns kvalitet i laget och de ligger trots allt tvåa i ligan, men jag är just nu kronisk tveksam till United. De har inga skador idag torsdag.

Tottenham Hotspur är något mer poppis och spelar fint. Tisdagens resultat imponerar inte särskilt, men det är ju ingen katastrof heller att spela oavgjort på bortaplan i Premier League. Kyle Walker-Peters och Danny Rose är inte säkert spelklara på grund av skador och Harry Winks verkar borta. Tufft, men det är ju inga av de riktiga nyckelspelarna.

FA-cupmatch gör att läget i Premier League inte spelar någon roll här. Hemmafördelen är faktisk Tottenhams om något med tanke på att matchen spelas på Wembley. Jag tycker att Spurs är något bättre och Manchester United är snuskigt överstreckade just nu. Väljer dock att gardera tvåan med krysset.

Watford FC Crystal Palace
2. Watford FC - Crystal Palace Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Watford har inte alls imponerat på slutet. Fem raka utan seger imponerar inte. De är mer eller mindre klara för Premier League nästa säsong och har kanske checkat ut. De har en hel del spelare på skadelistan och Jose Holebas och Andre Carillo Diaz osäkra (båda har haft en hel del speltid i år).

Crystal Palace har snart tagit poäng för att hålla sig kvar. Snyggt jobbat! Mycket beror säkert på att Zaha är tillbaka och han ska vara frisk enligt vad jag hittar. Palace skadelista innehåller fem spelare men samtliga har varit borta länge.

Enligt oddsmarknaden är matchen ganska jämn på förhand. Stryktipsspelarna spelar med fördelningen 39-29-32. Jag väljer x2 med tanke på fördelningen och att formen är klart bättre hos Krystallpalatset.

Birmingham City Sheffield Utd
3. Birmingham City - Sheffield Utd Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Birmingham ligger precis över nedflyttningsstrecket, men med en match mer spelad än Barnsley och behöver alla poäng de kan få. Efter tre raka segrar har de därefter bara oavgjort hemma mot Burton och sedan förluster borta mot Bristol City och Wolves (tuffa matcher dock). Ordinarie Harlee Dean är avstängd efter ett rött kort senast.

Sheffield United har fortfarande möjlighet att nå positiv kvalplats. Men då behöver de nog vinna sina återstående tre matcher. Just nu kryssar de alldeles för mycket. Skadeläget är riktigt gott!

En otroligt svår match att tippa på förhand. Streckfördelningen ger fint värde på Sheffield United (de är knappa favoriter enligt oddsmarknaden men streckfördelningen är 39-26-35 torsdag förmiddag). Hade fler streckat krysset hade jag funderat på 1-2, men med tanke på 26 procent på krysset spelar jag x2.

Bolton Wanderers Wolverhampton Wanderers
4. Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Boltons form är tveksam. Jag gick ju emot dem förra veckan men tyvärr fick de 2-2 i Barnsley (med en otrolig avslutning med mål av båda lagen på tilläggstid). Nu har de extremt mycket att spela för och en vinst ger dem stora möjligheter att klara sig kvar.

Wolverhampton är klara för Premier League och har mer eller mindre vunnit ligan. Frågan är vilken motivation de har nu. Det kan vara värt att titta till Wolves startelva på lördag.

Det är såklart klasskillnad mellan lagen, men motivationsfaktorn gör detta otroligt svårtippat. Streckfördelningen (29-23-48) ger litet spelvärde från höger och framför allt i krysset men jag chansar rejält på att Wolves lyckas hålla fokus. Tvåa.

Brentford FC Queens Park Rangers
5. Brentford FC - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Brentford sköt Wolves till till Premier League senast med ett sent mål borta mot Fulham. Det verkar som att de imponerade mot Superfulham så formen verkar god. Hemma har de 10 oavgjorda på 21 matcher under säsongen så krysset skulle kunna vara intressant för den med tjock plånbok. Skadeläget ser riktigt bra ut.

QPR ligger strax under mitten i tabellen och har inget stort att spela för. På bortaplan är de svaga med raden 3-6-12 under sina 21 matcher (ligans tredje sämsta bortalag). Nedum Onuoha är fortsatt avstängd.

Brentford, med en liten chans till play off, bör vinna mot ett svängigt QPR i ingenmansland. Oddsen indikerar 61 procent chans till vinst, medan 66 procent av strecken ligger på ettan. Jag antar att lite fler streck kommer läggas på ettan framåt lördag men spikar i brist på bättre förslag på kupongen.

Bristol City Hull City
6. Bristol City - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Bristol City har tappat fart i jakten på play off och chansen är liten nu, men den finns dock ännu och de borde göra allt de kan för att ta den. Skadeläget ser gott ut.

Hull har i praktiken klarat kontraktet och är nog nöjda med det. Efter meriterande kryss mot Aston Villa och Wolves slog de QPR och Burton innan de slog sig lite till ro och förlorade hemma mot Sheffield Wednesday senast. Tydligen var det en svag insats och veteranmålvakten Allan McGregor var bästa Hullspelare. Inga nya skador har rapporterats.

Bristol City har spelats lite väl hårt möjligen och utgångsettan garderas med krysset.

Derby County Middlesbrough FC
7. Derby County - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Derby ligger en poäng från kvalplats men med en match mindre spelad än konkurrenterna. Formen är dock ytterst tveksam och senast förlorade de borta mot dåvarande jumbon Burton. Fyra spelare på skadlistan (däribland Marcus Olsson som är tveksam till start), men ingen som verkar nyligen tillkommen.

Middlesbrough är ett av lagen en poäng ovanför Derby. Formen är något bättre än Derbys, men inte superbra. Rudy Gestede har varit skadad länge men annars är skadelistan tom.

Sexpoängsmatch där båda lagen kanske är rädda att förlora. Därför är krysset till 28 procent intressant. Med tanke på form och streckprocent kompletterar jag krysset med en tvåa.

Ipswich Town Aston Villa
8. Ipswich Town - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Ipswich har inget att spela för och släppte en ledning till förlust på slutet senast. Formen känns ytterst tveksam. Två långtidsskadade spelare borta.

Allt tyder på att Aston Villa får inrikta sig på en fjärdeplats och kvalspel. Formen är hyfsad men de har haft svårt att vinna på bortaplan på slutet. Ett gäng spelare är skadade och osäkra, men de får hoppas på att Birkir Bjarnason och John Terry kan återgå till startelvan. Håll utkik på lördag.

Motivation och klass tyder på bortaseger. Just nu ligger 52 procent av strecken på tvåan och det är klart spelvärt med tanke på att Villa har 55 procent chans till vinst enligt odds.

Leeds United Barnsley FC
9. Leeds United - Barnsley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Leeds verkar ha spelat färdigt för säsongen och formen är svag. Berardi är avstängd och Pontus Jansson ska vara tveksam efter en hjärnskakning.

Barnsley har extremt mycket att spela för. Trots det lyckas de inte vinna några matcher. Nu skulle de må väldigt bra av en seger. De har fortfarande goda möjligheter att klara sig kvar, men behöver börja vinna. Skadelistan är tom!

Leeds är alltid överstreckade på Stryktipset. Så även denna gång med 49 procent av strecken och 37 procent chans till vinst. Med tanke på streckfördelningen och motivationsfaktorn väljs x2. Observera att Leeds snodde tränaren Paul Heckingbottom från Barnsley under säsongen!

Preston North End Norwich City
10. Preston North End - Norwich City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Preston har tre poäng till kvalplats och fortfarande chans att nå dit. De har efter en tveksam form lyckas vinna två raka och jag tror de fortsätter. Sean Maguire ska vara enda spelaren som är tveksam på grund av skada.

Norwich har inte mycket att spela för nu. Formen är ok, men inte bra. Skadeläget är halvbra med fyra spelare på listan.

Stor motivationsskillnad och liten klasskillnad gör att Preston spikas.

Sheffield Wednesday Reading FC
11. Sheffield Wednesday - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield Wednesday har spelat klart för säsongen och har ganska god form. Skadelistan är kort. Daniel Pudil saknades senast och är osäker till helgen.

Reading är inte klara ännu, men det börjar se ok ut. De ska ha varit ganska bra mot Fulham, men 2-2 hemma mot Sunderland imponerar inte särskilt. Flera spelare har varit skadade länge och Leandro Bacuna är avstängd.

Trots att Sheffield Wednesday är något överstreckade vid jämförelse mellan streck och odds (49 procent av strecken och 41 procent sannolikhet enligt oddsmarknaden) streckar jag från vänster. Jag väljer dock att ta med motivationskrysset.

Sunderland AFC Burton Albion
12. Sunderland AFC - Burton Albion Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Sunderland går svagt men de har fortfarande en liten liten chans att klara sig kvar. Men då måste de verkligen vinna här och tre raka oavgjorda före denna match måste brytas nu. Två segrar på hemmaplan under hela säsongen imponerar dock verkligen inte. Skadelistan är låååång, men sju spelare borta och tre osäkra just nu.

Burton ligger liksom Sunderland hopplöst till men de har också en liten chans att klara sig kvar. De lyckades vinna senast och kanske kan de skapa momentum nu. De har inga skador vad jag kan hitta.

Vinna eller försvinna gäller för båda lagen och jag spelar svängdörr för ovanlighetens skull.

Östersunds FK Örebro SK
13. Östersunds FK - Örebro SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det stormar i Östersund kring Daniel Kindberg och de var tydligen inte särskilt bra i Kalmar. Frågan är om de lyckas mobilisera inför helgen. Hemmafavören känns viktig just nu.

Örebro har tagit poäng i samtliga matcher så här långt, men med lite mycket oavgjorda matcher. Senast verkar de som att de var bättre än AIK i första halvlek och det imponerar.

Jag spikat Östersund här till 62 procent, trots läget och trots att Örebro gärna kryssar. Men med tjock plånbok hade jag garderat tidigt här.

Systemförslag Stryktipset 256 kr

1
X
2
2
X
2
3
X
2
4
2
5
1
6
1
X
7
X
2
8
2
9
X
2
10
1
11
1
X
12
1
2
13
1

Systemförslag Topptipset 32 kr

1
X
2
2
X
2
3
X
2
4
2
5
1
6
1
X
7
X
2
8
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord