Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 15

Martin Berglund,

Ingen höjdare förra veckan med åtta rätt. Grämer mig lite att jag inte plockade med Newcastle med tanke på att de hade riktigt fint spelvärde. Denna vecka tycker jag att det ser ordentligt svårlöst ut på förhand och jag chansar och lämnar två kryss ensamma på kupongen i brist på andra idéer.

Tottenham Hotspur Manchester City
1. Tottenham Hotspur - Manchester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Tottenham vinner och vinner och har mer eller mindre säkrat plats i Champions League nästa säsong och har chans att nå andraplatsen. Jag läser att Toby Alderweireld är skadefri men inte har återgått till spel och eftersom han inte skrivit på någon kontraktförlägning ryktas han bort från Spurs. Kyle Walker-Peters och Harry Winks är skadade, ingen katastrof.

Manchester City har haft en tung vecka och nu antar jag att de gör allt de kan för att studsa tillbaka och skjuta hem resten av matcherna i ligan. För två veckor sedan så sågs de trots allt av många som världens bästa lag så det är klart att de har en ordentlig chans även borta mot Tottenham.

Helt omöjligt att tippa denna match enligt mig. Torsdag morgon ser Tottenham ut att vara något överstreckade med 43 procent av strecken, men "bara" 38 procent sannolikhet enligt oddsmarknaden och bäst värde ser det ut att vara i krysset. Helgardering på Stryktipset och x2 på Topptipset eftersom jag endast vill föreslå 32 rader där.

Burnley FC Leicester City
2. Burnley FC - Leicester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Burnley har häng på Europaspel eftersom en sjundeplats ger en plats i Europa League så länge inte Southampton vinner FA-Cupen. Helt otroligt. Speciellt med tanke på att skadelistan inte varit jättekort. Ben Mee och Johann Gudmundsson har liten möjlighet att vara tillbaka, men det är nog tveksamt.

Leicester gick jag bet på förra veckan, men lite otur måste jag säga att de hade med tanke på att de blev blåsta på den mest solklara straff jag någonsin sett (aja, lite kryddat kanske) i första halvlek. Straff där och annorlunda utfall troligtvis. Superviktiga Ndidi ska fortfarande vara avstängd och det betyder mycket tror jag. Iborra gick av sist så det inre mittfältet ser svagt ut. Även Leicester har häng på sjundeplatsen och behöver en seger här.

Burnley ser ut att bli oerhört överstreckade. Nästan 50 (48) procent av strecken är mycket med tanke på att oddsen endast ger dem 36 procent chans till vinst. Jag envisar med att spela emot Burnley (även om det tar emot). x2.

Crystal Palace Brighton & Hove Albion FC
3. Crystal Palace - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Crystal Palace hade 2-1 länge förra veckan i Bournemouth men släppte in 2-2 i slutminuterna. De tar poäng nästan varje gång de möter ett lag utanför topp sex och det blir viktigt nu på slutet. Skadelistan har varit ganska lång länge nu men det verkar inte vara några nya borta. Benteke kan vara på väg tillbaka och som möjlig inhoppare skulle han kunna göra nytta även om formen är katastrofal.

Brighton har sju poäng ned till strecket nu och börjar kanske kunna andas. Formen är dock tveksam och de har bara två vinster på bortaplan under säsongen. Propper är avstängd.

Jag tycker fortfarande att Crystal Palace är för bra för att trilla ut och funderade först på enkelettan. Dock är 61 procent på ettan nog lite mycket egentligen (49 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden) så jag plockar med ett spelvärt kryss.

Huddersfield Town Watford FC
4. Huddersfield Town - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X (Stryktipset) / X (Topptipset)

Huddersfield har haft svårt att göra mål på slutet trots relativt snällt spelschema. De ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och behöver alla poäng de kan få. Inga nya skador eller avstängningar vad jag kan hitta.

Watford svek mig senast trots att de fick 1-0 efter en timmes spel och dominerade spelet. Det räckte dock inte mot ett otroligt Burnley. Skadelistan är ganska lång, men det verkar inte vara något nytt folk borta.

Krysset lämnas ensamt i brist på andra spikar på kupongen. Observera dock att Watford har raden 4-2-10 på bortaplan under säsongen. Det vill säga endast två oavgjorda...

Liverpool FC AFC Bournemouth
5. Liverpool FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Liverpool bör gå på moln efter deras otroliga insatser mot Manchester City. De bör inte vara fysiskt slitna nu under lördagen med tanke på att CL-matchen var i tisdags. Så länge de är redo mentalt vinner de här.

Bournemouth är mer eller mindre klara för nästa säsong och det tycker jag är otroligt starkt. Förre Liverpoolspelaren Jordon Ibe ska vara tillbaka i träning efter sjukdom.

Så här tidigt på torsdagen är Liverpool "lagom" streckade till 75 procent. Sannolikheten till vinst beräknas till 77 procent med hjälp av oddsmarknaden. Det gör att ettan spikas.

Swansea City Everton FC
6. Swansea City - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Swansea fick bara kryss borta mot West Bromwich och behöver ta lite fler poäng för att klara sig kvar. Jordan Ayew är tillbaka efter avstängning och det kan nog betyda en del. Tydligen är flera spelare osäkra (bland annat Martin Olsson), så det kan vara vettigt att avvakta senaste nytt på lördag.

Everton har haft Gylfi Sigurdsson, Maarten Stekelenburg, Eliaquim Mangala, Mason Holgate och James McCarthy skadade ett tag. Formen är trots det ok, men Big Sam får oerhört mycket kritik och kan väl inte vara kvar efter sommaren?

Swansea har helt klart mer att spela för och är knappa favoriter. Streck vs odds ligger ungefär lika och jag plockar 1x, trots att jag helst skulle vilja helgardera

Middlesbrough FC Bristol City
7. Middlesbrough FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X (Stryktipset) / X (Topptipset)

Middlesbrough har häng på kvalplats, men behöver komma igång med segrandet igen. Rudy Gestede är fortsatt skadad och kapten Grant Leadbitter är avstängd efter rött kort senast. Annars ser det ok ut på skadelistan.

Bristol City har en poäng mindre än Boro och lördagens match blir således extremt viktig. De fick en viktigt seger senast efter två raka förluster. Skadelistan ser ok ut. Bailey Wright kommer testas sent. Matt Taylor var tillbaka med inhopp senast efter lång skadefrånvaro och borde vara lite bättre närmre en startplats på lördag. Niclas Eliasson får tyvärr inte mycket speltid, men är oftast med på bänken.

Sjuan mot åttan i tabellen och svårtippat. Middlesbrough är ganska klara favoriter i och med hemmaplansfördelen, men spelvärdet ser ut att finnas från höger. Jag chansar med det kanske mest spelvärda strecket, krysset till 22 procent av strecken.

Norwich City Cardiff City
8. Norwich City - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Så här i slutet av säsongen har Norwich har inte mycket mer att spela för än att komma före lokalrivalen Ipswich. De har ungefär samma statistik hemma som borta så hemmaplansfördelen kanske inte är så stor. De har inga nya skador som oroar och några spelare verkar vara på väg tillbaka.

Cardiff har tappat andraplatsen till Fulham efter två raka förluster, men de har en match mindre spelad och fortfarande allt i egna händer. Men då behövs en seger här. De har tagit 48 poäng på hemmaplan och 32 borta.

Bortalaget är favoriter, men också hårdast spelat. Jag har krysset som grundidé men plockar med tvåan med tanke på kvalitetsskillnad och att de har mer att spela för.

Barnsley FC Bolton Wanderers
9. Barnsley FC - Bolton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Barnsley förlorade senast borta mot Ipswich men har tagit en del poäng på slutet. Pekkas gäng ska bara klara sig kvar. Inga skador!

Bolton har fyra raka förluster och det börjar se riktigt farligt ut. Bortafacit är otroligt svagt med en vinst, åtta oavgjorda och tolv förluster.

Vilken jättematch i botten! Barnsley ligger precis under strecket medan Bolton ligger två poäng före (och en match mer spelad). Med tanke på Boltons bortafacit och att stryktipsspelarna inte spelat upp Barnsley (just nu 50 procent av strecken och 50 procent sannolikhet till vinst) spikar jag ettan.

Nottingham Forest Ipswich Town
10. Nottingham Forest - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nottingham är formsvaga och har slutat göra mål. Efter 5-2 borta mot QPR och 2-1 hemma mot Birmingham har de inte hittat nätet på sex matcher och de tre senaste har de förlorat (dock mot starkt motstånd). De är inte helt klara för nästa säsong ännu och behöver börja ta lite poäng. Skadeläget ser bra ut.

Mick McCarthy lämnade plötsligt sitt jobb som manager för Ipswich efter segern i tisdags. Det var redan klart att han skulle lämna i sommar, men nu fick han nog och lämnade på dagen. Hur detta påverkar laget är såklart omöjligt att säga. De ligger i på tolfte plats och har inte särskilt mycket att spela för. Skadeläget ser bra ut också för Ipswich.

Nottingham Forest har 51 procent chans att vinna enligt oddsmarknaden och 49 procent av strecken. Det tar emot med tanke på Forests dåliga form, men jag litar på oddsmarknaden mer än stryktipsspelarna och spikar.

Queens Park Rangers Preston North End
11. Queens Park Rangers - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

QPR har inte mycket att spela för från sin femtondeplacering. De blandar verkligen och ger och kommer från 4-2 hemma mot Sheffield Wednesday (efter att ha haft 4-0). Försvarare Joel Lynch missade senast på grund av skada och missar nog igen och Nedum Onuoha är avstängd.

Preston har inga spelare i truppen borta. Helt otroligt så här sent in i säsongen. De lyckades vinna mot Leeds senast efter en lite tyngre period och har chansen

Jag spelar x2. Ett spel helt med tanke på att oddsmarknaden predikterar matchen relativt jämnt men stryktipsspelarna har gjort QPR till relativt klara favoriter. Observera att QPR har tagit 38 poäng på hemmaplan och 15 borta, så ettan är såklart inte helt dum att ta med.

Reading FC Sunderland AFC
12. Reading FC - Sunderland AFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Reading förlorade mot Fulham i veckan, men det är inte mycket att säga något om. Fulham är riktigt bra nu och jag läser mig till att detta var Readings bästa match under Paul Clement. Skadelistan är lång och såhär torsdag morgon är flera spelare osäkra. Det kan vara värt att grotta ned sig ordentligt i läget i Reading inför lördag. Leandro Bacuna blev utvisad sent senast och är avstängd.

Sunderland vinner inte men har åtminstone fått med sigg två poäng på de senaste två matcherna och det har sett lite bättre ut. Det ryktas en hel del om ägarbyte men sådan turbulens är spelare för Sunderland Football Club vana vid.

Sunderland har fortfarande chansen att klara nytt kontrakt och jag gissar att de verkligen kommer att gå för det på lördag. Endast 21 procent på tvåan är på tok för lite om vi ska tro oddsmarkanden och jag ser klart spelvärde i x2 även om jag såklart helst skulle vilja ha med alla tecken. Speciellt med tanke på att Reading tydligen var riktigt bra mot Fulham.

BK Häcken Dalkurd FF
13. BK Häcken - Dalkurd FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det är lite turbulens i BK Häcken efter förlust mot BP, utvisningar (och avstängningar) på Faltsetas, Irandust och tränare Alm och flipp av sportchef Sonny Karlsson. Läge för revansch på lördag! Truppen ser trots allt riktigt intressant ut och de bör kunna täcka för några avstängningar.

Dalkurd har imponerat och (fotbolls)charmat än så länge, men det har trots allt bara gått två omgångar och de har "bara" tre poäng. Inga nya skador eller avstängningar.

Trots att Dalkurd har imponerat så här långt och Häcken kommer från lite turbulens "tvingas" jag lämna ettan ensam. Just nu ligger 55 procent av strecken på Häcken och det bör inte stiga mer under resten av veckan för att ettan ska kännas någolunda spelvärd. Missa inte att Sean Banan uppträder kl 15.00 framför Sektion H på Bravida Arena! :)

-----------------------

Kupong Stryktipset på 192 rader

1
1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
X
5
1
6
1
X
7
X
8
X
2
9
1
10
1
11
X
2
12
X
2
13
1

Kupong Topptipset på 32 rader

1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
X
5
1
6
1
X
7
X
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord