Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 14

Martin Berglund,

Elva rätt senast och det var tråkigt med enkelkrysset i Newcastle som var nära. West Ham missade jag helt. Men det spelar ingen större roll med tanke på utdelningen. Ny Jackpottomgång denna vecka och bra möjlighet till rader med spelvärde.

Manchester City Manchester United
1. Manchester City - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x (Stryktipset) / 1x (Topptipset)

Manchesterderby och ettan mot tvåan i tabellen. Aldrig har väl klasskillnaden varit större under förutsättningar som dessa. Manchester City spelar mycket just nu och onsdagens möte med Liverpool och lördagens mot United följs av returen mot Liverpool redan på tisdag. Det kan slita. Den bleka insatsen mot Liverpool gör att de verkligen behöver fokusera på tisdagens match. Kanske de vilar flera spelare?

United har tid att vila lite mer och lär vara heltaggade till detta möte. Troligen lär de spela djupt och hoppas på briljans från någon av sina offensiva superspelare.

Enligt oddsmarknaden (torsdag morgon) har City 49 procent chans till vinst och 53 procent av strecken ligger på ettan. Jag tycker vi har klasskillnad, men tar 1x på grund av Citys spelschema.

AFC Bournemouth Crystal Palace
2. AFC Bournemouth - Crystal Palace Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: x2 (Stryktipset) / x2 (Topptipset)

Bournemouth spelar helt ok för tillfället och plockar poäng här och där. Den enda segern de senaste sex matcherna kommer dock mot West Brom och det säger ju inte så mycket. Formstarke Junior Stanislas fick utgå skadad senast och det kan vara negativt.

Crystal Palace har fem förluster på sex matcher men de fyra senaste förlusterna har kommit mot Liverpool, Chelsea, Manchester United och Tottenham och alla med uddamålet. Zaha är tillbaka på riktigt efter skada och det är mycket positivt. Skadeläget i truppen är i övrigt sisådär.

Form- och tabellmässigt ska 1x bara räcka vid en första anblick, men Crystal Palace börjar få kniven mot strupen och det börjar bli den tiden på året när kniven mot strupen betyder större sannolikhet för skräll. Just nu är Bournemouth överstreckade med 45 procent av strecken och 38 procent sannolikhet till vinst. Med tanke på streckfördelning just nu, "kriven mot strupen"-faktumet och Palace tuffa spelprogram på sistone vänder jag min spontana tanke på 1x till x2.

Brighton & Hove Albion FC Huddersfield Town
3. Brighton & Hove Albion FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Brighton har tre raka förluster men mot ganska svårt motstånd. De tar en absolut majoritet av sina poäng på hemmaplan. Anthony Knockaert ska vara avstängd.

Också Huddersfield plockar poäng hemma och på bortaplan har de tre vinster, två oavgjorda och elva förluster. Hefele, Kachunga och Williams är skadade, men det verkar bara vara Daniel Williams som spelat hyfsat mycket på slutet.

Brighton är favoriter och något överstreckade vid jämförelse mellan streck och odds. Trots att Huddersfield har mycket att spela för och jag gärna skulle vilja ha med krysset blir det en enkeletta här.

Leicester City Newcastle United
4. Leicester City - Newcastle United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x (Stryktipset) / 1x (Topptipset)

Leicester har viktiga Ndidi avstängd och det svider. Jag tycker att formen ser fin ut, men det verkar som att de hade lite tur borta mot Brighton senast.
Newcastle har tagit en hel del poäng på slutet och börjar hamna på säker mark. De flesta poängen tas på hemmaplan.

Jag tror att Leicester är mycket bättre än Newcastle och skulle på ett sätt vilja spika. Men vid jämförelse mellan streck och odds ser jag att de verkar vara ordentligt överstreckade och plockar med krysset.

Stoke City Tottenham Hotspur
5. Stoke City - Tottenham Hotspur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / 2 (Topptipset)

Stoke har en ganska lång skade/avstägningslista och dålig form. Det börjar se riktigt kritiskt ut i tabellen nu.

Tottenham ser bra ut med fem raka i ligan. Harry Kane är tillbaka och endast Harry Winks verkar vara borta.

Tottenham har 72 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden, men just nu (torsdag morgon) bara 65 procent av strecken. Detta gap kommer säkert täckas igen framåt lördag, men jag spikar ändå Spurs.

Watford FC Burnley FC
6. Watford FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x (Stryktipset) / 1x (Topptipset)

Watford tappade poäng i slutminuten senast. De förlorar väldigt ogärna hemma (fem förluster på sexton hemmamatcher, men ingen hemmaförlust under 2018!). Skadelistan ser lång ut, men det verkar inte vara några nya skador som kommit upp.

Burnley fortsätter att skrälla och ligger på en riktigt fin sjundeplats. De plockar lika många poäng borta som hemma!

Watford har 41 procent chans till vinst och 41 procent av strecken. Jag tror att 1x ska räcka med tanke på Watfords hemmastatistik.

West Bromwich Albion Swansea City
7. West Bromwich Albion - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x (Stryktipset) / 1x (Topptipset)

West Bromwich Albion fortsätter att förlora och imponerar ingenting. Manager Alen Pardew har fått lämna till slut och kanske kan vikarierande Marren Moore få lite stridsvilja och glädje till truppen igen.

Swansea har ju ryckt upp sig ordentligt under 2018 och de två senaste förlusterna kommer mot Tottenham och Manchester United. Inte mycket att säga om. Mittfältare Sam Clucas skadade sig mot United och är tveksam. Jordan Ayew är fortfarande avstängd.

Vid en jämförelse mellan streck och odds visar sig Swansea vara något överstreckade. Jag tycker denna känns tuff och vill helgardera men vill inte ta ut för stora system och chansar rejält med 1x!

Brentford FC Ipswich Town
8. Brentford FC - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Brentford hade tappat fart i jakten på playoff, men tog en viktig seger borta mot Bristol City senast. Just nu har de fem poäng upp till kvalplats och behöver seger här. Ryan Woods är avstängd, men skadeläget ser ok ut just nu.

Också Ipswich har tappat fart på slutet och har bara två poäng på fem matcher. Detta har gjort att de börjat hamna i ett icke-mans-land tillsammans med Leeds och Norwich. Skadeläget ser ok ut också för Ipswich.

Brentford är ganska klara favoriter enligt oddsmarknaden (63 procent chans till vinst), men har just nu bara 57 procent av strecken. Jag tar etta, men vill egentligen ha med krysset med tanke på att Brentford har 10 oavgjorda på 20 hemmamatcher.

Hull City Queens Park Rangers
9. Hull City - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x

Hull är nog ganska missnöjda med säsongen och är inte klara för nytt kontakt ännu. Nu har de dock ok form med segrar mot Norwich och Ipswich och oavgjorda mot topplagen Aston Villa och Wolves (plus en förlust mot numer formstarka Birmingham). Hull är betydligt bättre hemma än borta och har sex segrar, åtta oavgjorda och sex förluster hemma.

QPR har också de någolunda form och kommer från seger hemma mot Norwich. De tar inte mycket poäng på bortaplan dock. Tre segrar, sex oavgjorda och elva förluster.

Hull är favoriter med 47 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden. Strecken ligger just nu som oddsen och jag tar 1x.

Middlesbrough FC Nottingham Forest
10. Middlesbrough FC - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x

Middlesbrough ligger just nu på den sista playoff-platsen och behöver seger. Senast såg de inte alls bra ut mot jumbon Burton och blev tidvis utbuade av egna fansen. Nottinghams exanfallare Britt Assombalonga hittade dock äntligen målet senast efter en tids torka. Under tiden har dock Patrick Bamford gjort mycket mål. Kan båda starta på lördag?

Nottingham Forest har förtvivlat svårt att göra mål och har spelat mycket 0-0 på slutet. Manager Aitor Karanka hade ju flera säsonger i Middlesbrough före detta uppdraget.

Det känns verkligen som det är läge för Middlesbrough att börja vinna igen här, men vid en koll på streck vs sannolikhet ser jag att stryktipsspelarna tycker detsamma och spelat ettan lite hårt. Jag vill inte lämna bort ettan helt utan tar 1x.

Millwall FC Bristol City
11. Millwall FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1x

Millwall ligger (tillsammans med Bristol City) en poäng från kvalplats. Formmässigt ser de fantastiska ut och har inte förlorat sedan förste januari! Skadeläget ser fint ut.

Bristol City har något sämre form än Millwall och vinner inte så mycket matcher längre.  Hordor Magnusson verkar vara den enda osäkra spelaren. Han testas på fredag. Bristol City har fått 2000 biljetter tilldelade till sig och det verkar som att alla dessa säljs!

Millwall ser något överstreckade ut vid jämförelse mellan streck och odds men jag kan inte blunda för deras form och tar 1x.

Sheffield Wednesday Fulham FC
12. Sheffield Wednesday - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Sheffield Wednesday har tre raka segrar efter en dålig period dessförinnan. De har hamnat i ingenmansland nu.

Fulham bara kör och vinner otroligt mycket fotbollsmatcher. Nu har de till och med häng på direktuppflyttning till Premier League, men behöver nog vinna mer eller mindre allt för att nå fram. Skadelistan ser tom ut!

Fulham har 52 procent sannolikhet till vinst men bara 47 procent av strecken och behöver tre poäng. Spiktvåa trots Wednesdays form.

Örebro SK IFK Norrköping
13. Örebro SK - IFK Norrköping Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Örebro har inte en jättespännande trupp, men ändå en hel del kvalitet i startelvan. De började med 0-0 mot GIF Sundsvall och det verkade ha varit en trist match.

Alla nämner hur svårt det är att placera IFK Norrköping i år. Jag tycker de ser riktigt intressanta ut med Simon Thern, Jordan Larsson, David Moberg Karlsson med flera.

Norrköping har 46 procent chans till vinst enligt oddsen men bara 40 procent av strecken. Spiktvåa!

På Stryktipset är veckans förslag på 256 rader:

1
1
X
2
X
2
3
1
4
1
X
5
2
6
1
X
7
1
X
8
1
9
1
X
10
1
X
11
1
X
12
2
13
2

På Topptipset föreslås 32 rader:

1
1
X
2
X
2
3
1
4
1
X
5
2
6
1
X
7
1
X
8
1

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord