FA-cupshelg och det är givetvis riktigt svårt att tippa. Vi har flera stora favoriter och risk för svag utdelning, men givetvis hoppas vi på att det skräller på rätt ställen. Håll koll på startelvor och oddsrörelser på lördag. Flera lag kommer vila sina stjärnor. Just nu går jag hårt på hemmalagen med tanke på att det är en lite extra fördel att spela hemma i cupspel.

Förra veckans kupong såg länge bra ut, men det blev miss i de tre sista matcherna och tio rätt. På Topptipset blev det dock åtta rätt och 818 kronor på de tippade 32 raderna!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Wolverhampton Wanderers Manchester United
1. Wolverhampton Wanderers - Manchester United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2 (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Wolverhampton Wanderers ser riktigt fina ut, men det tuffa spelschemat (och ett bra Watford) satte stopp igår även om Wolves dominerade spelet ute på plan och hade något fler hetare chanser sett över hela matchen. Jag är övertygad om att Wolves kommer rotera kraftigt och vila mer eller mindre alla startspelare på lördag med tanke på det extrema schemat på slutet. Fokus den här säsongen blir nog på liga- och europaspelet. Men spelar å andra sidan inte förrän nästa lördag igen. Håll koll på startelvorna på lördag om de hinner ut före spelstopp.

Manchester United har sett bättre upp på slutet, men igår hade de en plattmatch borta mot Arsenal. Möter Manchester City i ligacupsemifinal på tisdag och gissningsvis kommer fokus ligga på den matchen. Luftar alltså reservspelarna på lördag?

Match mellan B-lag? Wolves ska nog vara favoriter här, men jag helgarderar på Stryktipset. Man United besitter såklart en hel del kvalitet. På Topptipset får 1x räcka.

Fulham FC Aston Villa
2. Fulham FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Fulham FC kommer inte upp i den standard truppen någonstans ändå besitter. Såg ut att ha kommit igång något på slutet, men så kom en förlust hemma mot Reading igår. Men Fulham var ändå helt ok i spelet och borde ha tagit minst en poäng. Det är främst defensiven som inte riktigt sitter. Nästa match är om en vecka så Fulham spelar nog förstaelvan på lördag. Viktigast är att hålla koll på om Mitrovic spelar eller inte.

Aston Villa tog en riktigt tung seger i Burnley igår efter att ha spelats ut av Watford och haft maxflyt mot Norwich före det. Villa är i semifinal i ligacupen och spelar på onsdag igen. Gissningsvis ligger fokus där och på ligaspelet.

Trots att Fulham blir favoriter som andraliganlag har jag bra känsla för ettan här och funderade länge på att chansspika ettan. Men tar med krysset till slut. Men håll koll på startelvorna på lördag.

Leicester City Wigan Athletic
3. Leicester City - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester City ser riktigt bra ut tycker jag och truppen är bred. Det visade de genom att vinna mot Everton med sin andraelva! Så även om de lär satsa på onsdagens ligacupsspel bör lördagens startelva köra över Wigan.

Wigan Athletic lär satsa fullt ut på denna kamp, de har nästa match en vecka senare. Jag tycker att Wigan sett förbättrade ut i ligaspelet på slutet och tog äntligen en seger mot Birmingham igår.

Leicesters andraelva bör vara betydligt bättre än Wigans bästa. Singelstreck trots att Leicester kommer streckas hårt.

Southampton FC Huddersfield Town
4. Southampton FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Southampton FC har sett riktigt bra ut på slutet och vann rättvist mot Tottenham igår och har nu tre segrar och ett kryss i de senaste fyra matcherna med bara två insläppta mål. Nästa match efter lördagens är en vecka senare så behöver nog inte vila hela startelvan här, men kommer nog lufta en del spelare som fått sitta på bänken på slutet.

Huddersfield Town har förbättrats något på slutet, men var ordentligt svaga mot Stoke City igår. Huddersfield är neddragna kring bottenstriden i ligan och fokuserar på den?

Det lär ju sluta med hemmaseger här, men Hudds är bra nog att kunna störa Saints om de ställer upp med en reservbetonad elva. På Topptipset spikar jag dock ettan.

Watford FC Tranmere Rovers
5. Watford FC - Tranmere Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Watford FC har sett ordentligt förbättrade ut sedan tränarbytet och har nu bara två poäng upp till Aston Villa ovanför strecket. Det finns alldeles för stor kvalitet i truppen för att de ska fortsätta vara neddragna där nere och fokus lär vara på att fortsätta plocka ligapoäng. Men spelar inte förrän på söndag nästa vecka igen så har råd att mönstra en stark elva här.

Tranmere Rovers hör till i League One och har varit en besvikelse så här lång och ligger på nedflyttningsplats nu efter att inte haft någon större chans mot Coventry City senast. Chanslösa mot Watford?

Det ska vara för stor skillnad mellan lagen. Etta.

Brentford FC Stoke City
6. Brentford FC - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brentford FC fortsätter att blanda vinstrader och riktigt bra spel med förluster här och där. Förlusten mot Millwall kostade mig dyrt, men så kom de tillbaka och körde över Bristol City senast. En vecka till nästa match.

Stoke City ser mycket bättre ut nu och har kravlat över nedflyttningsstrecket nu och där bör de hålla sig. Strålande insats mot Huddersfield igår. Stoke har också en vecka till nästa match.

Det går inte lita på Brentford. Dessutom är Stoke i form. Trots det tar jag 1x här. Brentford är ändå något bättre i grunden.

Brighton & Hove Albion Sheffield Wednesday
7. Brighton & Hove Albion - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton & Hove Albion kommer från två bra insatser på slutet. Stabil seger hemma mot Bournemouth och sedan 1-1 mot Chelsea efter att ha varit i underläge under nästan hela matchen. Men resultatet var inte orättvist. En vecka till nästa match, men Potter har hintat om rotation till denna matchen.

Sheffield Wednesday ser inget vidare ut just nu med tre raka förluster, varav de två senaste har kommit på hemmaplan. Lite otur i matcherna, men självförtroendet är nog stukat. Utanför play-off just nu i ligan och fokus ligger på att börja vinna där igen?

Etta och kryss trots att Potter luftar truppen.

AFC Bournemouth Luton Town
8. AFC Bournemouth - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

AFC Bournemouth är fortsatt ojämna och har fortsatt stora skadebekymmer. Lär därför vila en stor del av startelvan här. Vad har de där bakom just nu? Kommer från fyra raka utan vinst efter skrällsegern mot Chelsea.

Luton Town är inget vidare, speciellt defensivt, och nu har de släppt in nio mål på de tre senaste matcherna. Ligger sist i The Championship nu. OK insats i 70 minuter senast, men det räcker ju inte.

Bournemouth ska bara vinna här, men har problem så jag tar med ett chanskryss.

Preston North End Norwich City
9. Preston North End - Norwich City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Preston North End har tappat formen. Två vinster de senast tio matcherna. Fyra raka utan seger. Två raka hemmaförluster mot Reading och Middlesbrough. Inte tillräckligt bra helt enkelt. På hemmaplan har de varit bra tidigare under säsongen. De har varit drabbade av skador och avstängningar som förstört en del.

Norwich City lär fokusera på ligaspelet denna säsong för att maximera chansen att klara sig kvar. I ligacupen åkte de exempelvis mot Crawley Town! Men Norwichs form är uppåtgående, otur mot Aston Villa och sedan poäng mot Tottenham och Crystal Palace. Men igår mot Palace hade de ledningen nästan hela matchen och är givetvis mycket besvikna.

Gissningsvis vaskar Norwich denna. Etta och kryss.

Reading FC Blackpool FC
10. Reading FC - Blackpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Reading FC har bättrats ordentligt på slutet och kommer från fyra raka segrar, varav de två senaste varit borta mot självaste Preston och Fulham. John Swift visar god form och målade för tredje matchen i rad mot Fulham i en match där hemmalaget hade bollen och skapade en del chanser, men Reading visar stabilitet.

Blackpool FC är givetvis nöjda att de tagit sig hit, men resan har varit enkel och har varit mot Morecombe och Maidstone United. Svag form i League One och fem raka utan seger.

Det ska vara klasskillnad här. Jag spikar ettan trots att den ser ut att bli överstreckad.

Fleetwood Town Portsmouth FC
11. Fleetwood Town - Portsmouth FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Fleetwood Town är ett relativt bra lag i League One och har varit svårslagna på slutet, bara en förlust på de senaste elva matcherna i alla tävlingar. Men på slutet har de kryssat för mycket (fyra kryss på fem matcher) och behöver börja vinna igen för att hänga med toppen. Fick nöja sig med 1-1 mot Sunderland senast efter en sen kvittering.

Portsmouth FC ligger en poäng efter Fleetwood i ligan, men med en match mer spelad. Halvsvag form och är dessutom ett riktigt svagt bortalag. Bara nio av lagets totalt inspelade 33 poäng har kommit på bortagräs.

Etta och kryss känns tryggt.

Cardiff City Carlisle United
12. Cardiff City - Carlisle United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Cardiff City inbillar jag mig inte ska räcka till för playoff i ligaspelet, men så vinner de en del meriterande segrar då och då. Igår packade de dock fullständigt ihop försvarsmässigt med 1-6 mot ett för dagen formsvagt QPR.

Carlisle United har en trög säsong och ligger på plats 21 i League Two och kommer från en klar förlust i Crewe, som i och för sig ligger trea i ligan. Kommer säkert sälja sig dyrt här, men räcker de till mot ett lag från The Championship?

Cardiff ska ju bara vinna här, men kommer streckas hårt och har lite bekymmer. Jag tar med chanskrysset.

Oxford United Hartlepool United FC
13. Oxford United - Hartlepool United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Oxford United krigar om uppflyttning från League One, men åkte på en ordentlig mina igår mot Doncaster efter att ha haft tre raka segrar. Och det var en lite oturlig förlust igår efter att Oxford haft 67 procents bollinnehav och vunnit skottstatistiken med 22-4. Fokuserar de på cupspelet med tanke på ligaplaceringen? Jag tror det med tanke på att de spelar hemma här.

Hartlepool United FC, som var ett klassiskt ligalag i många år, spelar nu utanför proffsligasystemet. Och de ligger bara på sextonde plats i National League. Men slog ut Exeter, som ligger tvåa i League Two just nu, i förra rundan!

Just nu streckas ettan bara till 56 procent och då spikar jag. Men troligtvis kommer den gå upp över 75 tills på lördag.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
X
5
1
6
1
X
7
1
X
8
1
X
9
1
X
10
1
11
1
X
12
1
X
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
1
4
1
5
1
6
1
X
7
1
X
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av