Systemförslag: Stryktipset Boxing Day – 26 miljoner i jackpot!

Stryktipset promo
Det blir inte större än så här. Stryktipsets och hela fotbolls-Englands årliga höjdpunkt är kommen. Boxing Day bjuder inte bara på förstklassig fotbollsunderhållning, sex möten från Premier League och sju från The Championship. Svenska Spel har dagen till ära även kryddat jackpotten med hela 26(!) millar. Analysen finns redo att inmundiga nedan. Mot storkovan!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

1. Arsenal - West Ham 1X2

Han må fortfarande vara en målsumpare av rang, men sättet som Gabriel Jesus bär Arsenals anfallsspel på är ovärderligt för Mikel Arteta. Således är det ett oerhört avbräck att brassens knä pajade i Qatar och någon ersättare som är i närheten av hans nivå finns inte att tillgå. West Hams höst har varit undermålig, i synnerhet med tanke på spelarmaterialet som David Moyes förfogar över. Med Paquetá, Scamacca och Rice är en 16:e-plats på tok för dåligt. Omstart och Londonderby talar för ett taggat The Hammers. Skrällchansen på Emirates måste tas i beaktning och heltäckningsmattan rullas ut i ett tidigt skede.

2. Aston Villa - Liverpool 2

Ett Liverpool utan VVD, Alisson och Alexander-Arnold gav Manchester City en ordentlig match i Ligacupen, men drog till slut det kortare strået. Mo Salah fick sätta en viktig kasse som smörjer självförtroendet på egyptiern, som trots de rödas relativa kräftgång fortsatt varit en konstant i målprotokollet. Nu gästar Klopp och hans vänner Aston Villa, som tycktes vara på rätt köl innan uppehållet. Argentinas straffhjälte Emiliano Martínez är i hetluften på grund av sitt grisiga firande. Ryktena säger att bollstopparen kan vilas här. Det skulle bana väg för svensk medverkan som dessvärre inte gynnar värdarnas chanser. Tvåan lämnas allena trots risk för överstreckning.

3. Crystal Palace - Fulham 1

Crystal Palace hör till Premier Leagues snålaste gäng. Marc Guehis avstängning är förvisso ett slag mot det solida försvaret, men där finns både retstickan Andersen och den multikompatible Joel Ward. Fulham har så långt överpresterat i bägge ändar av planen. Mitrovic kliniskhet har det skrivts spaltmeter om. Berndt Lenos storspel mellan stolparna desto mindre. Det finns frågetecken kring den förstnämnde serbens vara eller icke vara inför denna kamp med tanke på hans segdragna ankelskada. “Örnarna” har tillvaratagit hemmafördelen väl vid upprepade tillfällen och troligen även här. Ettan singlas en bit över 50 procent.

4. Everton - Wolverhampton X

Wolverhampton får lov att fira jul som jumbo. Målskyttet är totalt obefintligt och det går inte att slänga skit på den sportsliga ledningen för att de är på hälarna. Matheus Cunha ryktas in i januari och på tränarbänken har Julen Lopetegui nu fått en dryg månad på sig att svetsa samman de orangeklädda. Everton åkte på 1-7 i dubbelmötet med Bournemouth och har använt breaket för att slicka såren. Lånet från gästerna, Conor Coady, får inte lira. Dessutom fortsätter skademardrömmen för “DCL”, vars medverkan på Goodison Park är i fara. Hur det än blir med den saken kommer hans fysiska status vara långt ifrån optimal. Krysset inleder i denna förmodat målsnåla historia. Vid eventuella garderingar lockar högersidan klart mest.

5. Leicester - Newcastle X2

Från mitten av oktober och framåt var det ett helt annat Leicester vi såg. James Maddison gick i bräschen och även om han inte fick chansen att göra detsamma för “De tre lejonen” kan vi räkna med fortsatt leverans från den frispråkige “Madders”. Newcastle hör emellertid till de lag som släpper till absolut färst lägen. “Skatornas” försvar med Botman, Schär, Trippier och Burn har växt fram till en ogenomtränglig mur tillsammans med påven i kassen. Alexander Isaks lårskada har inte läkt som förväntat och är det något Eddie Howe behöver vara orolig över så är det målproduktionen, trots Almiróns sanslösa facit. X2 torde räcka för grön bock.

6. Southampton - Brighton 2

Det bjuds upp till någon form av sydkustderby på St Mary’s där två lag som hade det kämpigt i Ligacupen drabbar samman. Southampton hamnade i tidigt underläge mot Lincoln, löste en vändning genom dubbla kassar från Che Adams och borde sedan gjort ett par mål till när League One-motståndet satsade allt på ett kort. Brighton var i fullständig kontroll mot Charlton. Bollinnehavet landade i trakterna av 80 procent, men oförmågan att kapitalisera på lägen förde tankarna tillbaka till en äldre upplaga av “Fiskmåsarna”. De Zerbis blåklädda manskap är med det sagt ett par klasser vassare än värdarna. Tvåan står stadigt på egna ben.

7. Bristol City - West Bromwich 2

Det blev en tvärnit för West Bromwich raska framfart mot Coventry. Avgörandet kom visserligen på stopptid men hängde i luften. Möjligen bedömde tränaren Corberán att Daryl Dike inte var redo för ytterligare en start. Med jänkaren i elvan får “The Baggies” den spets som de så desperat behöver. Bristol City tappade ledning till torsk mot Stoke (1-2). Andreas Weimann, den offensiva spindeln i nätet, har inte kommit upp i samma nivå som under säsongsupptakten på slutet. Det gör “The Robins” mycket tafatta. Bra spiktvåa det halvdana värdet till trots.

8. Cardiff - QPR 1X

Cardiff kan inte vara helt tillfreds med att endast få med sig en pinne från hemmamötet med bleka Blackpool (1-1). Kion Etetes och Callum Robinson utgör en potent fowardsduo och där finns sparkapital att hämta för The Bluebirds, vars målproduktion varit den stora akilleshälen. QPR bröt en illröd trend med en imponerande insats mot Preston (1-0). Londonlaget har med det sagt fortsatt mycket att bevisa och får finna sig i att slå ur underläge i den walesiska huvudstaden. 1X ramar in detta väl.

9. Hull - Blackpool 1

Hull löste till sist en poäng mot Sunderland, trots en missad straff längs vägen. Inbytte Ozan Tufan slängde sig fram på ett inspel och fixade kvitteringen. Sedan Liam Roseniors inträde finns en tydlig spelidé hos “Tigrarna”, men skador på yttrar och en minst sagt sval Óscar Estupiñan skapar problem på den sista tredjedelen. Tacksammare uppgift här när Blackpool gästar MKM Stadium. The Seasiders är sannerligen inga finlirare, men det envetna krigandet generar poäng med jämna mellanrum. Ettan agerar tydlig utgång med krysset som kumpan på lite större system.

10. Middlesbrough - Wigan 1X2

Middlesbrough fick sig en släng av Burnleys effektiva slev (1-3). Ännu en gång gav en habil insats dåligt betalt för Boro, som enligt den underliggande statistiken ska vara ett lag för uppflyttningsracet. Wigan gav starka Sheffield en riktig omgång även om det inte räckte för att utöka poängkontot (1-2). Fastän det bara gått två matcher går det att tyda förbättring under Kolo Touré. Säsongen lär kulminera i bottenstrid för The Latics men här finns god skrällchans. En etta över 70-strecket lockar föga och garderas såväl tidigt som friskt.

11. Preston - Huddersfield X2

Efter att ha delat ut en ordentlig smocka till Blackburn kändes det som att Preston skulle ge QPR samma bryska behandling. The Lilywhites gjorde dock en slät figur hemma på Deepdale och förlorade rättvist (0-1). Ny chans inför hemmafansen här då tabelljumbon Huddersfield kommer på besök. The Terriers må vara ligans sämsta på resande tass, men är solida nog att på ett effektivt sätt stänga ytor för ett gäng tafatta värdar. Lyckas Mark Fotheringham med det taktiska upplägget finns alla möjligheter till bortapinne. Spelvärdet är magiskt till höger och vi nöjer oss med X2.

12. Rotherham - Stoke 2

Rotherham är The Championships sämsta lag enligt de flesta parametrar och efter att ha sprungit lite för bra under hösten har “The Millers” nu åkt rutschkana i tabellen. 1-6 på de två senaste är mycket alarmerande för nykomlingarna, som är helt beroende av en välfungerande defensiv. Stoke gjorde ingen stormatch mot Bristol, men visade tyngd när de löste en 2-1-viktoria. City-lånet Liam Delap visar gryende form med två raka nätkänningar. Då kan inte ens en storspelande Viktor Johansson i gästernas målbur stå i vägen. Spikpistolen plockas fram såvida tvåan landar under 50 prollar.

13. Sheffield United - Coventry X2

Ett mindre lyckat ingripande från annars så stabile Anel Ahmedhodzic höll på att kosta för Sheffield United mot Wigan. The Blades red ut stormen på ett topplagsmanér, men har inte övertygat spelmässigt. Lyckligtvis finns där klassgubbar i Ndiaye och Berge som tveklöst skulle hålla även en trappa upp. Coventry stod för en formidabel prestation mot WBA och på nytt var det Gyökeres som blev tungan på vågen. Det förde honom upp i ensam skytteligaledning och Coventry upp på en åttondeplats. I dagarna åkte The Sky Blues på fem minuspoäng som bestraffning för misskötsel av den egna planen. Förutsatt att förseelsen inte upprepas träder den emellertid inte i kraft förrän nästa säsong. Måla från den attraktiva högersidan!

Kupongens bank! - Liverpool

Med alla VM-stjärnor tillbaka i truppen är det hög tid för Liverpool att börja sin klättring mot toppen. Núñez är inte bästa vän med bollen, men hans löp skapar öppningar för sylvasse Salah. Aston Villa ska inte ha något att säga till om trots hemmafördel.

Dagens rensare! - West Ham

West Ham har inte alls fått det att stämma. Uppehållet har gett Moyes mannar en chans att samla kraft för att kunna explodera på årets viktigaste fotbollsdag. När det dessutom är mot en skadeskjuten lokalrival i Arsenal måste högersidan med.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
4
X
5
X
2
6
2
7
2
8
1
X
9
1
10
1
X
2
11
X
2
12
2
13
X
2

1296 rader

1
1
X
2
2
2
3
1
4
X
2
5
X
2
6
2
7
2
8
1
X
2
9
1
X
10
1
X
2
11
X
2
12
2
13
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.