Systemförslag: Stryktipset 8/5

Stryktipset promo
Äntligen lördag och Stryktips igen. Denna vecka lyser matcher från The Championship helt med sin frånvaro men ersättande fighter går inte av för hackor. Eller vad sägs om toppfotboll från högstaligorna i Spanien, Italien, England, Tyskland, Frankrike, Sverige och Turkiet? Katten bland hermelinerna denna vecka är en cupsemifinal från Skottland. Några solida spikar har letats upp, dessa kryddar vi sedan med några riktiga guldkorn till skrällar, så häng på vettja!

Spelstopp: 15:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Manchester City FC Chelsea FC
1. Manchester City FC - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Vi går ut hårt med en match som kommer vara densamma som Champions League-finalen senare denna månad. Manchester City har fem raka vinster men känns ändå inte direkt toppade och de ljusblå ska nog vara väldigt glada att PSG i princip gav bort “sitt hemmamöte” som fransmännen till stora delar fullständigt ägde. Sedan Thomas Tuchel tog över efter Frank Lampard i Chelsea har de spelat 24 tävlingsmatcher. Förutom det mycket mystiska resultatet 2-5 mot West Bromwich så har The Blues på resterande 23 matcher under succetyskens ledning endast släppt in smått fantastiska fyra mål. Sättet som Londonlaget senast stängde ner Real Madrid kombinerat med de chanser som vaskades fram är oerhört imponerande! Med detta sagt samt att gästerna i just denna match har mycket mer att spela för känns det givet att utgå från värdet till höger. Ettan får därmed bara plats på de större kupongerna.

Liverpool FC Southampton FC
2. Liverpool FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool har stått för en stor fiaskosäsong. För att rädda viss heder måste tränare Klopp och hans mannar ta sig samman för att nå topp 4 och Champions League-spel. Med Mohamed Salah i god form och på jakt efter sin tredje skytteligatitel på fyra år känns det som att tre poäng med lätthet ska kunna bärgas här. Sett till formen över den andra halvan av säsongen i Premier League så är Southampton klart sämst i hela ligan. Tack vare The Saints starka inledning känns kontraktet ändå hyfsat säkert då 37 poäng varit tillräckligt de fyra senaste säsongerna. Grundkapacitet, form, motivation – ja precis allt talar för hemmaseger här och ettan spikas helt utan pardon!

Sheffield United FC Crystal Palace FC
3. Sheffield United FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Vi avrundar Premier League med en match som i alla läger nog känns ganska meningslös och därmed mycket oviss och svårtippad. För Sheffield United har degraderingen sedan länge stått klar men The Blades sprattlar ändå till med vinst då och då. Crystal Palace har i princip säkrat kontraktet även om någon pinne till inte skulle skada. Londonlaget visar inte upp mycket av stil och finess men gör precis vad som behövs för att hänga kvar säsong efter säsong. Tabellstirrande tippare tar väl stort parti för tvåan och då båda lagen torde vara tämligen nöjda med att dela på poängen blir reken att spika krysset på de mindre kupongerna. När ekonomin tillåter är dock vidare gardering att föredra.

IF Elfsborg Kalmar FF
4. IF Elfsborg - Kalmar FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kalmar FF, som fick kvala sig kvar i Allsvenskan till denna säsong, har inlett övertygande och är efter fyra omgångar obesegrade (2-2-0). Sägas ska dock att motståndet i samtliga fall varit mot lag som på förhand tippats landa på den nedre halvan av tabellen. Men smålänningarna behöver inte be om ursäkt och framförallt bakåt har det sett fint ut med bara ett insläppt mål hittills. Elfsborg blir att räkna med även i år – vid förlusterna mot Djurgården och AIK har de stått upp mycket väl. Hemma på konstgräset i Borås trivs Di Gule – blott en förlust på fjolårets 15 allsvenska matcher på denna arena talar sitt tydliga språk. Med den delade skytteligaledaren Ndione i storform ska ettan helt klart markeras först, men strecken har dragit iväg och på större system bör krysset ackompanjera.

Örebro SK Halmstad
5. Örebro SK - Halmstad Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Örebro har efter fyra allsvenska omgångar och dryga 360 minuters spel ännu inte lyckats göra mål och vad kanske än värre är fått vittja eget nät nio gånger under samma period. Sett till den senaste insatsen är det svårt att se något ljus i tunneln då närkingarna trots hemmaplan blev utspelade av IFK Norrköping (0-3). Halmstad är en pigg nykomling som kommer att bli en otrevlig överraskning för många lag framöver, detta dock främst på hemmaplan där de är ruskigt svårslagna. Så trots att formen tydligt talar för hallänningarna så hämmas de såpass av konstgräs och bortaplan att krysset bör komplettera utgångstvåan på alla kuponger.

FC Barcelona Atlético Madrid
6. FC Barcelona - Atlético Madrid Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Toppmöte i La Liga där Barcelona vid eventuell vinst övertar serieledningen. Katalanerna skulle därmed sätta sig i förarsätet vad gäller ligatiteln, helst med tanke på att de har ett ganska tacksamt motstånd resterande tre omgångar. Lionel Messi har satt tolv baljor på de tio senaste tävlingsmatcherna och brukar om möjligt bli än bättre i matcher när det verkligen gäller, likt denna. La Pulga, som fansen ibland kallar honom, blir högst troligt tungan på vågen här för hemmalaget. Atlético Madrid, som lett serien större delen av året, har mattats på sistone, framförallt på bortaplan där det bara blivit en vinst på de fem senaste försöken i ligan. Även om värdarna i princip gav bort de tre säkrade poängen mot Granada senast det begav sig hemma på Camp Nou så är ettan en mycket solid spik.

Athletic Bilbao CA Osasuna
7. Athletic Bilbao - CA Osasuna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Athletic Bilbao verkar ha skakat av sig de två förlorade cupfinalerna och ståtar nu med fyra raka utan förlust där sviten inbegriper imponerande segrar mot topplagen Sevilla och Atlético Madrid. Kan baskerna fortsätta på inslagen väg finns det chans på det Europaspel som nyligen såg så avlägset ut. Något sådant kan däremot lördagens motståndare Osasuna glömma då de efter två raka torsk hamnat lite i av ett ingenmansland i tabellens mitt. Gästerna från Pamplona har segrat i de två senaste inbördes mötena, detta till trots känns ettan relativt given i kraft av bättre form och högre motivation. Så även om strecken dragit iväg en del är det bara att spika på.

Cadiz CF SD Huesca
8. Cadiz CF - SD Huesca Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ett återkommande tema så här i de respektive ligornas elfte timme är att motivation ofta slår grundkapacitet vilket många streckspelare glömmer av och tippar efter hur tabellen ser ut. Denna match är ett typexempel, då Cádiz som inte har mycket annat än äran att spela för, streckas till favoriter trots att oddsmakarna har dem som klara underdogs. Huesca är indragna i striden kring nedflyttningsstrecket och därmed i skriande poängbehov. Gästerna, som kommer att ge precis allt för poäng här, förfogar över en sylvass avslutare i Rafael Mir, som satt sex strutar på de nio senaste matcherna. Ettan lockar föga med rådande förutsättningar. Lås in X2.

ACF Fiorentina Lazio Roma
9. ACF Fiorentina - Lazio Roma Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Fiorentina har via tre raka Serie A-matcher utan förlust lagt lite mark mellan sig och strecket för degradering. Viola kan dock inte slå sig till ro ännu och fler poäng behövs för att kunna blåsa faran över. Lazio har i princip säkrat Europa League-spel och kommer nu på besök i jakt på turneringar av högre dignitet. En annan som ständigt verkar vara på jakt är Örnarnas Ciro Immobile som scorat fem gånger på de fyra senaste framträdandena. I de bägge lagens fyra senaste matcher har det totalt gjorts 40 mål vilket ger det extremt höga snittet på fem baljor och det är ingen vild gissning att det blir målrikt även här. I dylika matcher brukar gaffeln (etta-tvåa) lämpa sig väl så så får det bli.

Olympique Lyon FC Lorient
10. Olympique Lyon - FC Lorient Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Lorient kämpar i botten för att undvika nedflyttning och de är via två raka vinster på väg att lyckas. Kummelfiskarnas stora akilleshäl är dock bortaspelet där de bara mäktat med en seger så här långt i ligan (1-6-10). På plussidan för Le FCL noteras absolut toppform på nigerianen Teremas Moffi som nätat sex gånger på de fyra senaste matcherna. Lyon tappade via genomklappningen i andra halvlek näst senast mot Lille högst troligt chansen på ligatiteln. Trots att Les Gones senast studsade tillbaka med seger i den bokstavligt talat brutala (fem röda kort) matchen mot Monaco så kan det bli tufft att nå Champions League till nästa säsong. Med tanke på att att värdarna torskat tre av de fyra senaste hemmamatcherna (alla tävlingar) och att ettan skenat iväg till astronomiska höjder välkomnas samtliga tecken. Helgardera och jobba in skrällen!

Bayern München Borussia Mönchengladbach
11. Bayern München - Borussia Mönchengladbach Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Även om inget är klart ännu så är Tysklands mesta mästare Bayern München på god väg mot sin nionde raka ligatitel. Om det var nerver, underskattning eller hastigt formtapp som påverkade senast vid den högst oväntade förlusten mot Mainz är svårt att säga. Fakta är dock att förlusten kom på bortaplan och att nu när det vankas hemmaplan så är Die Roten i princip oslagbara. Lewandowski var senast tillbaka efter sin sex matcher långa skadefrånvaro och förnekade sig inte genom att sätta det 36:e målet för säsongen i Bundesliga! Mönchengladbach jagar från sin nuvarande sjundeplats topp 6 och Europaspel till nästa säsong. Men leveransen på resande fot har varit usel och det mesta, för att inte säga allt, talar för att de ställs mot övermakten här. Ettan är en bank!

Dundee United Hibernian FC
12. Dundee United - Hibernian FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vi tar oss tillbaka till de brittiska öarna och närmare bestämt Glasgow, där Hampden Park erbjuder neutral plan för denna semifinal i Skotska Cupen. Hibernian har i mästargruppen av The Premiership säkrat spel i Europa Conference League till nästa år. The Hibbies kan i ligan inte heller nå cupspel av högre dignitet och kan därmed satsa helhjärtat på detta cupspel. Detsamma gäller Dundee United som i nedflyttningsgruppen redan säkrat fortsatt spel i den skotska högstadivisionen till nästa säsong. Hibernian är obesegrade i lagens senaste sju inbördes möten (5-2-0) och i grunden det klart bättre laget. Stannar strecken för tvåan runt 50-55 procent är det en finfin spik.

Galatasaray SK Besiktas
13. Galatasaray SK - Besiktas Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kupongen avslutas i Turkiet med ett klassiskt storderby med både ligatitel och CL-platser i potten. Normalt hemmastarka Galatasaray har förvånat med att tappa poäng i fyra av de fem senaste hemmamatcherna och de har därmed tappat mark i titeljakten. Här ska Lejonen emellertid kunna spela relativt avslappnat eftersom tredjeplatsen redan är säkrad nedåt. Serieledande Besiktas har avgörandet i egna händer och vid seger här behöver de tack vare inbördes möten bara en pinne till för att bärga mästartiteln. Gästernas målspruta Aboubakar är skadad vilket normalt är ett stort avbräck men då kollegorna N’Koudou och Cyle tillsammans skickat in åtta baljor på de tre senaste matcherna har saknaden inte varit så stor. Allt sammantaget är detta en extremt svårtippad match och helgardering är i princip ett måste.

Kupongens bank! - Liverpool

Southampton har endast vunnit tre av sina 20 senaste matcher i PL och de kommer aldrig orka stå emot ett Liverpool i stort poängbehov över 90 minuter här. Mycket talar för en kross från Salah och gänget, bank!

Dagens rensare! - Lorient

Lyon är i gungning och presterar framförallt väldigt ojämnt på hemmaplan. Lorient har förvisso klen bortastatistik men plockar här poäng klart mycket oftare än vad den ytterst snedvridna streckfördelningen stipulerar!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
X
2
2
1
3
X
4
1
5
X
2
6
1
7
1
8
X
2
9
1
2
10
1
X
2
11
1
12
2
13
1
X
2

1296 rader

1
1
X
2
2
1
3
1
X
2
4
1
X
5
X
2
6
1
7
1
8
X
2
9
1
2
10
1
X
2
11
1
12
2
13
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
888 Sport

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se