Veckans Stryktips spetsas med tolv miljoner i jackpot att slicka i sig av. Idel engelskt på kupongen där en League One-match har smugit sig in som en katt bland hermelinerna. I övrigt är det ordinarie upplägg med tre Premier League-matcher kompletterat med nio kamper hämtade från underbart luriga The Championship. Mot 13 rätt och en lördag i dur.

Spelstopp: 15:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Everton FC Leeds United
1. Everton FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Efter den strålande inledningen har Everton mattats den senaste tiden vilket till stor del nog kan förklaras av frånvaro på nyckelspelare. Senast var topptrion Rodriguez, Calvert-Lewin och Richarlison förenade igen och då hittade också de blåvita tillbaka till vinnarspåret. Efter åtta insläppta mål för Leeds på två matcher hade tränare Bielsa manat rättning i leden till mötet med Arsenal senast. Slutresultatet 0-0 speglar inte riktigt matchen där påfåglarna var det klart bättre laget och förtjänade ett bättre öde. Ettan kommer blir ordentligt överstreckad och värdet finns helt klart till höger så för att få lite stuns i de mindre systemen plockas vänstertecknet helt sonika bort.

Manchester City FC Burnley FC
2. Manchester City FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City verkar på gång, i Champions League-mötet med Olympiakos i onsdags övertygade City mycket mer än vad siffrorna 1-0 indikerar. Det kanske mest glädjande ändå var att Sergio Agüero verkar fullt återställd och fick knappa 20 minuters speltid på slutet. Burnley tog lite i grevens tid säsongens första seger senast mot Crystal Palace. Med den vinsten lämnades det absoluta bottenträsket men känslan är att varje match den närmaste tiden är för existensen. Här blir det dock ytterst svårt att få med sig något och ettan spikas oavsett streckning.

West Bromwich Albion Sheffield United FC
3. West Bromwich Albion - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Kupongens sista Premier League-match bjuder på en jumbofinal. West Bromwich har börjat täppa till det hyfsat bakåt men det hjälper ju inte när The Baggies är totalt uddlösa framåt. Ett mål i rätt bur på de sex senaste matcherna håller helt enkelt inte. Fjolårssäsongens stora överraskningslag, Sheffield United, står verkligen inte att känna igen. Det som förra säsongen såg lugnt, tryggt och självklart ut är nu istället krampaktigt och viljelöst. De båda lagens totala brist på offensiva kvaliteter gör detta till kupongens bästa förslag till singelkryss. Den med något kraftigare plånbok garderar sedan först och främst vidare från höger.

Birmingham City Millwall FC
4. Birmingham City - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

The Championship och en match mellan två lag vilka båda sätter försvarsspelet i första rummet. Dylikt spel verkar lämpa sig bäst på bortaplan eftersom det då verkar legitimt att låta hemmalaget vara spelförande för att sedan nyttja blottor. Millwall har blivit lite av expert på detta och har fyra raka utan förlust på resande fot. På dessa matcher har Londonlaget endast släppt till ett mål bakåt. Birmingham visar i princip inget av värde spelmässigt annat än att de understundom kan försvara sig hyfsat. Blånäsorna har förlorat de två senaste hemmamatcherna där det absoluta lågvattenmärket var två insläppta mot den bleka nykomlingen Wycombe. Här kan det ticka 0-0 länge så krysset får blir förstatecknet och med tvåan som komplement känns det tryggt.

Blackburn Rovers Barnsley
5. Blackburn Rovers - Barnsley Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blackburn öser in mål och har med god marginal gjort flest baljor framåt i hela ligan. Skulle manager Tony Mowbray få ordning på Rovers läckande defensiv finns potential för den absoluta toppen av tabellen. Barnsley har inte riktigt fått till det i inledningen och krigar i mittens rike. På bortaplan har The Tykes haft svårt att övertyga där de endast noterats för en trepoängare så här långt. Även om ettan får väl många anhängare för att det skall vara perfekt så känns den som en av kupongens sundaste spikar.

Cardiff City Luton Town
6. Cardiff City - Luton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Likt en humla som egentligen inte skall kunna flyga men gör det ändå tar Luton med sin tunna och inte speciellt märkvärdiga trupp poäng gång efter annan. Egentligen är det väl bara att erkänna att undertecknad missbedömt laget. Känslan är ändå att raset snart är ett faktum, hatten av för hattarna om jag har fel. Cardiff har både spelarmaterial och kunnande för att likt fjolåret slåss om topplaceringar och kvalspel. Formen verkar dock vara fjärran och speciellt hemma i Wales har det sett mer än lovligt svajigt ut. Här är motståndet som sagt lämpligt för The Bluebirds att ta sig samman och vända trenden. Svårt att sia i vart strecken tar vägen men ettan är en finfin spik upp till knappa 60 procent.

Huddersfield Town Middlesbrough FC
7. Huddersfield Town - Middlesbrough FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Huddersfield är inne i en svacka och har endast mäktat med två pinnar i de fyra senaste kamperna och läget börjar snart bli prekärt. Titt som tätt blixtrar Hudds till med finfina insatser men det går lite för långt mellan gångerna. Middlesbrough ser riktigt fina ut för dagen och den i princip klanderfria defensiven imponerar verkligen. Kanske var 3-0-segern mot Derby senast lite proppen ur även framåt? Om så var fallet så blir Boro verkligen att räkna med framöver. Risk finns att strecken för tvåan rinner iväg närmare spelstopp men blir det inte alltför illa så är det en fin bortaspik.

Watford FC Preston North End
8. Watford FC - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Watford har 5-1-0 hemma på Vicarage Road medan Preston har 4-1-1 utanför Deepdale och vi står således inför en oviss drabbning. Hemmalaget spelade förra säsongen i Premier League och om bara spelet på bortaplan spetsas till en aning kan Londonlaget göra ett snabbt återinträde i engelsk fotbolls finrum. Även de liljevita gästerna har kapacitet för att slåss i toppen även om de hittills varit alltför ojämna. De tidiga tipparna stirrar sig blinda på tabellen och ettan blir kraftigt övervärderad. Med detta färskt i minnet plitas helgarderingen ner tidigt. Skräll, Preston!

Rotherham United AFC Bournemouth
9. Rotherham United - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Rotherham sprattlar som nykomling på riktigt bra och framförallt hemma på New York Stadium har det klippts en del fina skalper. I längden blir det dock svårt för The Millers att undvika bottenstriden. Tabelltvåan Bournemouth ångar på och med endast en förlust på de 13 inledande matcherna ser det bra ut för ett snabbt återinträde i Premier League. Framåt trillar målen in i en strid ström och målskyttet sprids ut på många spelare vilket är en styrka. Kapacitetsmässigt skiljer det i grunden klasser mellan lagen till körsbärens fördel. Då ett flertal storskrällar finns markerade i övrigt så finns det utrymme att spika den överstreckade tvåan.

Norwich City FC Coventry City
10. Norwich City FC - Coventry City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Norwich toppar tabellen av The Championship och detta egentligen utan att ha övertygat vilket ju i sig är imponerande. Mycket av detta grundar sig i pålitligheten hos målsprutan Teemu Pukki och man kan inte låta bli att undra vad han hade kunnat leverera i en något starkare omgivning? Coventry har ännu inte vunnit på bortaplan men vad som skall tas i beaktning är att The Sky Blues i flertalet av dessa matcher stått upp väl mot för serien tufft motstånd. Hemmaseger är självklart det troliga utfallet här. Streckningen på ettan är dock på väg mot astronomiska höjder och alla andra utfall rensar galet varpå helgarderingen är ett faktum.

Sheffield Wednesday Stoke City
11. Sheffield Wednesday - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Även om man för en stund glömmer den poängbestraffning som Sheffield Wednesday inledde säsongen med så håller ugglorna till på den nedre halvan av serien. Skall man se till spelet som onsdagslaget levererat så här långt är detta inte heller mer än rätt. Stoke är bra, faktiskt riktigt bra när de har sin dag men de är dessvärre också ganska ojämna. Kan The Potters bara hitta en något högre lägsta nivå så kan klättringen mot toppen påbörjas. Faktum är att vid de två senaste förlusterna mot topplagen Norwich och Watford så var de polkagrisrandiga värda ett bättre öde. Tvåan blir väl hårt betrodd men på de mindre kupongerna har nöden ingen lag, så fort ekonomin så tillåter skall fler tecken ritas dit.

Derby County Wycombe Wanderers
12. Derby County - Wycombe Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Ett bottenmöte mellan två lag som i inledningen inte gjort en människa glad varken spel- eller resultatmässigt. Spelande interim-coach Wayne Rooney har en hel del att rätta till för att få sitt Derby på rätt köl. I denna match är i alla fall motståndet lämpligt för att få till någon form av vändning och bygga lite självförtroende. Wycombe tog förvisso två raka och överraskande segrar men har sedan fallit tillbaka till den grå vardagen. Tre raka förluster utan en endaste balja framåt gör att The Chairboys är tillbaka på nedflyttningsplats där de nog dessvärre för dem är för att stanna. Det i grunden klart starkare hemmalaget är i nuläget mysigt lite streckad och är en potentiell spik men ändå väl tuff att lita helt på så krysset täcker upp väl.

Ipswich Town Charlton Athletic
13. Ipswich Town - Charlton Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Kupongen avrundas med ett möte från toppen av tabellen i League One. Ipswich inledde seriespelet med sex raka fullpoängare på hemmaplan, allt för att senast få den första plumpen i protokollet mot serieledande Hull. Siffrorna skrevs till 0-3 vilket inte speglar matchbilden då traktorpojkarna spelmässigt stod upp nog så väl. Charlton hade en miserabel avslutning av fjolårssäsongen. Endast två poäng bärgades av 15 möjliga och med endast en poängs marginal fick The Red Robins lämna The Championship. Siktet är inställt på ett snabbt återinträde och truppen har definitivt potential för ett sådant. Krysset känns givet att utgå ifrån men ettan följer upp direkt och om ekonomiskt utrymme finns hakas även tvåan på.

Kupongens bank! - Manchester City

Ett av ligans bästa lag klart på väg mot formen tar sig på hemmaplan an ett av ligans sämre lag med tveksam form. Manchester City är helt sonika kupongs säkraste vinnare.

Dagens rensare! - Coventry

Förvisso toppen mot botten här men inget lag i årets The Championship skall närma sig 80 procent. Coventry är inte alls oävna en bra dag och kan mycket väl skrälla här mot kanariefåglar som haft stolpe in länge nu.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
X
2
2
1
3
X
4
X
2
5
1
6
1
7
2
8
1
X
2
9
2
10
1
X
2
11
2
12
1
X
13
1
X

1296 rader

1
1
X
2
2
1
3
X
2
4
X
2
5
1
6
1
7
2
8
1
X
2
9
2
10
1
X
2
11
X
2
12
1
X
13
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av