Jackpotten är i rullning igen och precis som förra helgen är det 15 fina miljoner i potten. Analysen nedan stakar ut en väg mot miljonerna när kupongen tar oss land och rike runt i England innan den sys ihop med en toppmatch i Superettan. Häng med!

Spelstopp: 15:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Manchester United FC Crystal Palace FC
1. Manchester United FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Så var det dags för även Manchester United att kliva in i Premier League-säsongen. På pappret med en ganska tacksam uppgift framför sig, mot Crystal Palace som ser allt annat än spännande ut. Man bör dock ha med sig att Palace förmodligen är som bäst när de får tråka sig igenom matcherna, som i segern mot Southampton förra helgen och inte minst i motsvarande match på Old Trafford förra säsongen. Faktum är att Hodgsons gäng tagit fyra poäng på de två senaste mötena här och hur spännande Uniteds nya upplaga än må vara så är känslan att man alltid bör ha brasklappen redo när Ole Gunnars gubbar spelar match. Pogba, Bruno Fernandes och Rashford går in som favoriter, men när stecken drar sig upp mot 80 procent ska även krysset in i jakten på det stora kassaklirret. 1X!

Arsenal FC West Ham United FC
2. Arsenal FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Med samma tanke som ovan kommer man långt även i London. Det har blossat upp en rejäl medvind bakom Arsenal och dess supportrar som är fullt förståelig efter år och åter år av sämre resultat, men som kan vara lite bedräglig. Samma gamla svagheter står åter att finna med ett ihåligt försvar signerat David Luiz och ett mittfält som står och faller med Granit Xhaka av alla människor. Framåt är de fina men om det fortsätter att trilla in mål bakåt i tid och otid blir det svårt både över tid och i enskilda matcher. Derbyt mot West Ham är inget undantag som efter en seg premiärhelg gjorde processen kort i Ligacupen där jätten Haller såg finfin ut på topp. Arsenal är favorit, men när procenten är uppe och känner på 80-strecket ska det garderas. Favorit i repris, och således är det 1X som gäller.

Leeds United Fulham FC
3. Leeds United - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det bjöds en rivstart av stora mått när Leeds efter många långa år i periferin tog sig an en Premier League-match förra helgen. 3-4-torsken borta mot Liverpool imponerade stort på de flesta, och undertecknad är inget undantag. Pools segermål kom på straff i 88:e minuten men matchen gav mersmak för Bielsas mannar som, nu med jätteförvärvet Rodrigo redo, går in som rättmätiga favoriter mot fjolårets Championship-kollega Fulham. Gästerna åkte på en smocka mot Arsenal i premiären och även om Mitrovic inte spelade då så känns Fulham, som inte vunnit på Elland Road sedan 2014, som det klart sämre laget av dessa två nykomlingar. Runt 60 procent är ettan en vettig spik.

Blackburn Rovers Wycombe Wanderers
4. Blackburn Rovers - Wycombe Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Det är lika bra att få det överstökat, Wycombe är The Championships sämsta lag. Nykomlingen höll visserligen ut längre än väntat i premiären mot Rotherham men likväl så blev det till slut förlust efter att den förmodade bottenkollegan skickat in matchens enda strut i den 91:a minuten. Nu när svårighetsgraden höjs ett snäpp så blir det såklart inte lättare. Blackburn är ett lag som ska kunna vara med och hugga på playoff och premiärmatchen mot Bournemouth ändrade inte den uppfattningen. Laget förtjänade inte att förlora (2-3) och är man väl så bra som förra årets Premier League-lag så är man bättre än Wycombe. Holtby och company löser tre poäng!

Brentford FC Huddersfield Town
5. Brentford FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brentford stod för en strålande insats i Ligacupen i veckan och sänkte ett mer eller mindre ordinarie Southampton på bortaplan med 2-0. Därmed går det bra att avfärda misstankarna om pyspunka efter förra säsongens finalförlust i playoff och det skulle förvåna om inte Brentford bankar på porten till Premier League även i vår. Detsamma går inte att säga om Huddersfield som ser trötta ut och därtill tappat sin kanske allra bästa spelare, Steve Mounié, under sommaren. Premiärförlusten mot Norwich var ett naturligt steg i ledet mot en plats på nedre halvan och så är även den förväntade förlusten här. Etta.

Luton Town Derby County
6. Luton Town - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Strecken har stuckit iväg för formraketen Luton. Efter premiärsegern med 1-0 borta mot Barnsley står laget på tre raka segrar i alla tävlingsmatcher och förtroendet för värdarna, som förra året mirakulöst klarade sig kvar, är förvånansvärt stort. Derby är ett klart bättre lag på pappret och trots att viktige Waghorn är skadad så finns spelare som Rooney samt Wisdom att tillgå. Premiären slutade visserligen i förlust mot Reading men här ska goda chanser på poäng finnas. Strecka från höger, men gör plats för en helgardering på större system.

Middlesbrough FC AFC Bournemouth
7. Middlesbrough FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Bournemouth har en rejäl pengapung att ösa i om andan skulle falla på. Aké, Ramsdale och Wilson har lämnat för en knapp miljard men även om tappen kan kännas tunga finns det gott om kvalité kvar. King, Stanislas, Solanke samt premiärmålskyttarna Lerma och Groeneveld finns alla att tillgå och det är klart bättre än vad Middlesbrough kan mönstra. Värdarna är ett lag för mitten eller nedre halvan av tabellen, och precis som i fjol har de börjat säsongen uselt. Två torsk och 0-3 i målskillnad är facit från premiärhelgen samt veckans Ligacup. Känslan är att det blir svårt även här. Tvåa!

Norwich City FC Preston North End
8. Norwich City FC - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Norwich trupp räckte inte riktigt till i Premier League, men på Championship-nivå håller den hög klass. Pukki finns kvar, Cantwell likaså och det kommer räcka långt för Kanariefåglarna som startade säsongen med en stabil seger borta mot Hudds. Preston hade det tuffare i förlusten mot Swansea, en match de lämnade mållösa på flera sätt, och när lördagens gäster inte ens löser poäng i sin normalt sett urstarka hemmaborg så är det inte mycket som talar för poäng på resande fot där de av tradition är klart sämre. Som sig bör håller vi vänster bland britterna!

Reading FC Barnsley
9. Reading FC - Barnsley Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Reading fick en finfin start på säsongen i och med 2-0 borta mot Derby. En stark insats såklart och med stekhete portugisen Lucas Joao, med fyra mål på de två senaste tävlingsmatcherna, är det svårt att räkna bort värdföreningen. Samma gäller dock även Barnsley som, genom att sänka Middlesbrough i Ligacupen, studsade tillbaka direkt efter den något oförtjänta premiärförlusten mot Luton förra helgen. När ettan ser ut att dra iväg är det läge att gå hela vägen. Alla tecken.

Rotherham United Millwall FC
10. Rotherham United - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sejouren blev bara ettårig för Rotherham som slickade såren i League One och studsade tillbaka till The Championship direkt efter degraderingen 2018/19. Någonstans i detta gränsland är också känslan att laget fortsatt befinner sig den här säsongen. Insatsen mot Wycombe, som alltså resulterade i seger med 1-0 på stopptid, får en inte att tro något annat. Millwall har måhända inte heller de något med absoluta toppen att göra men visst är det ett lag vars trupp, med Wallace och Bradshaw med flera, av erfarenhet står sig relativt bra i den engelska andradivisionen. Således även i den stundande matchen på The New York Stadium. X2 ska räcka.

Sheffield Wednesday Watford FC
11. Sheffield Wednesday - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Stålstaden tar vid med Sheffields match mot Watford. Gästerna har haft en del bekymmer med skador under sommaren men den senaste veckan har den större delen av stommen varit tillbaka i träning vilket innebär att både Luis Suarez (nej, inte den Luis Suaréz) samt rekordförvärvet Sarr finns att tillgå tillsammans med Ken Sema. Det är spelare som i mångt och mycket är för bra för den nivån och det kommer såklart visa sig under säsongen. Premiärsegern mot Boro gör att laget startat säsongen på bästa sätt och även om också Wednesday vann sin första match så får gästerna gälla som knappa favoriter. Utgå från höger.

Swansea City Birmingham City
12. Swansea City - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Det var med minsta möjliga marginal som dessa två lag plockade tre poäng i premiären i och med en 1-0-seger vardera. Resultaten bärgades dock på olika sätt. Birmingham imponerade och besegrade självaste Brentford, som alltså sänkte ett ordinarie Southampton med 2-0 ett par dagar senare, medan Swansea i sin tur vann borta mot det förmodade mittenlaget Preston. I Swanseas fall var det ganska tydligt att de saknar den offensive stjärna Rhian Brewster som återvänt och gjort succé under försäsongen i Liverpool. Nu har Ayew en tendens att bli lite för ensam och då är det svårt att veta vad man får av värdarna. När tvåan står så lågt som den gör är det läge att helgardera och gå för skrällen till höger.

Jonkopings Sodra IF Osters IF
13. Jonkopings Sodra IF - Osters IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongen avslutas på svensk mark där ett Smålandsderby ska gå av stapeln på Stadsparksvallen. Där har Jönköpings Södra gjort det bra hela säsongen och de grönvita ligger som en följd på tredje plats i tabellen med endast en hemmaförlust, mot seriesuveränen Degerfors, på hela säsongen. Även på senare tid har J-Södra gjort det bra med endast en förlust på fem matcher. Öster kommer visserligen också de med en stark svit i ryggen rent generellt, men på bortaplan har det hackat. Endast två av de åtta senaste matcherna på resande fot har inneburit seger och är det någonstans man ska börja i match 13 är det därför till vänster.

Kupongens bank! - Brentford

Brentford imponerade å det grövsta mot Southampton i veckan och mot ett Hudds som känns helt under isen som klubb ska det bara kunna sluta på ett sätt. Ponnes grabbar plockar tre poäng!

Dagens rensare! - Birmingham

Det finns ett par kandidater när favoriterna i Premier League kan få det lite tuffare än väntat, men valet faller ändå på Birmingham. Sebastian Larssons gamla gäng visade fin form i premiären och har alla chanser i världen att störa Swansea till låga, goa procent.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
1
X
2
1
X
3
1
4
1
5
1
6
X
2
7
2
8
1
9
1
X
2
10
X
2
11
2
12
1
X
2
13
1

1296 rader

1
1
X
2
1
X
3
1
4
1
5
1
6
1
X
2
7
2
8
1
9
1
X
2
10
X
2
11
1
X
2
12
1
X
2
13
1
X

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Ett inlägg av