Systemförslag: Stryktipset 17/4

Stryktipset promo
Lördag och dags för ett härligt Stryktips igen. Förra lördagen infriade de flesta favoriterna och utdelning på 10 respektive 11 rätt uteblev därmed. Tråkigt då men desto roligare nu då vi ånyo får avnjuta en rejäl jackpot (18 miljoner)! Kupongen ser denna vecka lite annorlunda ut och vi får oss en riktigt Europaodyssé till livs då toppfotboll hämtas från inte mindre än sju olika länder. I nedan analys rekas både knallar och bombspikar så häng på så kör vi!

Spelstopp: 16:59

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Chelsea FC Manchester City FC
1. Chelsea FC - Manchester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Semifinal i FA-cupen mellan två giganter. Manchester City har i princip avgjort ligan och ska inom kort spela final i Ligacupen. The Sky Blues tog sig dessutom i veckan till semifinal i CL och kan vid seger här därmed ge sig själva chansen till en näst intill overklig kvadrupel. Med tanke på detta känns plumpen i ligan mot Leeds nyligen varken alarmerande eller konstig. Chelseas relativt nyblivne coach Thomas Tuchel har efter en bejublad inledning nu lite kommit ner på jorden och 2-5-torsken mot West Bromwich svider nog en del fortfarande. Med Fru Fortuna tydligt på sin sida tog sig The Blues till slut förbi Porto och säkrade därmed också en semifinalplats i CL. Londonlaget är inte alls lika väl rustade truppmässigt som City för att slåss på flera fronter och tvåan känns därmed urstark här!

Wolverhampton Wanderers FC Sheffield United FC
2. Wolverhampton Wanderers FC - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield United har visat moral och kämpat länge och väl trots sitt prekära tabelläge. Men efter fyra raka torsk i ligan med målskillnaden 1-12 verkar luften gått ur The Blades och degraderingen till The Championship ett faktum. Wolverhampton har inte heller rosat marknaden på sistone men den blytunga segern mot Fulham senast tog dem iallafall upp på hyfsat säker mark. Wolves behöver kanske ytterligare någon pinne för att vara helt säkra på att hänga kvar och med den motivationsfaktorn som grund känns ettan som det givna utgångstecknet. Men med tanke på de båda lagens uddlöshet och den hårda streckningen till vänster bör krysset göra följe på alla kuponger.

Norwich City FC AFC Bournemouth
3. Norwich City FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Toppmöte i The Championship mellan två lag som båda lirade i Premier League förra säsongen och definitivt har kvaliteter för att göra det igen nästa säsong. Norwich är i realiteten redan klara för Premier League och har så varit relativt länge men de verkar inte slagit av på takten för det. Snarare tvärtom då The Canaries ståtar med 13 raka utan förlust (11-2-0). Med det sagt tror vi att det tar stopp här då ett formtoppat högmotiverat Bournemouth i klart större poängbehov kommer på besök. The Cherries har fem raka fullpoängare i ligan och anfallsduon Solanke och Danjuma är svårstoppade för stunden, tillsammans har de satt tio baljor på de åtta senaste matcherna. Till fint värde och utan större oro lämnas tvåan helt solo.

AFC Wimbledon Swindon Town
4. AFC Wimbledon - Swindon Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Sex lag är tydligt inblandade i bottenstriden av League One, där fyra av dem när tabellen inom fem till sex omgångar summeras kommer tvingas lämna för spel i League Two. Dagens kombattanter är dessvärre högst inblandade i denna intrikata strid och tydligare sexpoängsmatch får man leta efter. Wimbledon har via två raka imponerande segrar med målskillnaden 8-1 tagit sig över det så förhatliga strecket. Swindon har torskat åtta av de tio senaste fighterna och har nu, trots en match mer spelad, bara en poäng tillgodo mot jumbon Rochdale. Således talar både form och hemmaplan för ettan. Den streckas dock därefter. Då inget av lagen är betjänta av ett oavgjort resultat här så får tvåan till finfint streckvärde göra sällskap.

Oxford United Gillingham FC
5. Oxford United - Gillingham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi fortsätter i League One men denna gång med ett möte mellan två lag från den övre halvan av tabellen. Båda de inblandade parterna kan med en god avslutning ta sig upp på positiv kvalplats. Oxford verkar fast beslutna att ta denna chans och har två raka viktorior med målskillnaden 10-1, smårolig kuriosa är att de tio baljorna är utspridda på tio olika målskyttar. Gillingham verkar emellertid formlösa och när det är inte ens är säkert att fem avslutande segrar skulle räcka till kvalspel är det nog relativt uppgivet i The Gills läger. Värdarna från universitetsstaden har vunnit de fyra senaste inbördes mötena på hemmaplan utan att släppa in mål och mycket talar för femte raka här. Ettan blir väl hårt betrodd på strecken men i detta fall får det förbises och spiken hamras in.

Colchester United Walsall FC
6. Colchester United - Walsall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi avrundar Englandssvepet i division fyra, League Two. Ett möte från den nedre halvan där Colchester har fyra pinnar tillgodo närmast ovanför nedflyttningsstrecket och är därmed i stort poängbehov. The U’s, som fansen kallar hemmalaget, har efter en pigg inledning totalt krackelerat och endast vunnit i ett av de 25 senaste försöken (1-11-13). Walsall har via sex raka utan förlust tagit sig upp på hyfsat säker mark men kan behöva någon pinne till för att vara helt säkra. Med detta sagt verkar bortasegern klart troligast men överlevnadsglöden i hemmalägret ska inte underskattas och heltäckningsmattan rullas ut.

Athletic Bilbao FC Barcelona
7. Athletic Bilbao - FC Barcelona Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Final i Copa Del Rey och för Bilbaos del den andra på kort tid, då den från fjolåret uppskjutna förlorades mot Real Sociedad för 14 dagar sedan. Revanschlustan torde därmed vara stor hos baskerna, allra helst då tåget mot en framskjuten placering i La Liga sedan länge lämnat perrongen. Barcelona hade nio raka utan förlust innan de senast i El Clásico fick vika in årorna och se sig besegrade. Barca är trots förlusten fortfarande med i titelracet men vill nog väldigt gärna säkra en titel redan nu och plocka hem detta. Form och grundkapacitet talar för katalanerna men de baskiska motståndarna är ju något av cupspecialister och kan absolut störa här, så krysset bör tidigt göra favorittvåan sällskap i denna match som spelas på neutral plan i Sevilla.

Sassuolo Calcio ACF Fiorentina
8. Sassuolo Calcio - ACF Fiorentina Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi tar oss vidare kring Medelhavet och landar i Italien för match i Serie A. Dessa lag har gemensamt att de blandar och ger en hel del. För Fiorentinas del har det dock mest givits på sistone även om de stod upp väl mot Atalanta senast. La Viola stärks till denna match då de får tillbaka ytterst betydelsefulla Franck Ribéry efter avstängning. Sassuolo har saknat båda sina målsprutor Berardi och Caputo ett tag men lyckades detta till trots besegra Benevento senast. Då dessa betydelsefulla herrar verkar saknas även nu är det svårt att köpa den hårda streckningen av ettan fullt ut, så med utgång från värdet i öst bör man gardera allt vad man orkar.

Cagliari Calcio Parma Calcio
9. Cagliari Calcio - Parma Calcio Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Vi fortsätter på “Stöveln” för ett ödesmättat bottenmöte mellan två lag som i nuläget befinner sig på plats för degradering. Närmast ovanför strecket ligger Torino som med en match mindre spelad har fem respektive sju poängs försprång till dessa duellanter. Så med totalt 24 poäng kvar att spela om blir det tydligt att det är seger som gäller här. Det är synd att säga att det är några formkort som drabbar samman, då Cagliari vunnit två av de 23 senaste tävlingsmatcherna, medan Parma endast lyckats bärga en viktoria på de senaste 22 försöken. Det kan därmed tyckas konstigt att utelämna krysset här men då båda lagen skulle ses som förlorare vid ett oavgjort resultat får det ändå bli en gaffel (etta-tvåa).

Olympique Marseille FC Lorient
10. Olympique Marseille - FC Lorient Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongens enda franska bidrag hämtas från hamnstaden Marseille dit nedflyttningshotade Lorient kommer på besök. Gästerna har bara två poängs försprång till Nimes som ligger närmast under nedflyttningsstrecket. Le FCL har hamnat i denna jobbiga sits helt och hållet på grund av det fullkomligt usla bortaspelet, där det bara blivit en vinst på de 16 försöken hittills. Olympique Marseille har gjort en med deras mått mätt skral säsong och verkar som bäst kunna knipa femteplatsen som leder till Europa Conference League. Det skiljer i grunden flera klasser här till hemmalagets fördel och med tanke på motståndarnas redan nämnda bortafacit känns ettan given. Den streckas förvisso i absurdum men då vi tagit ut svängarna i en hel del andra matcher så “tål” vi detta, spika på!

Bayer Leverkusen 1. FC Köln
11. Bayer Leverkusen - 1. FC Köln Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vår Europaresa fortsätter till Tyskland och Bundesliga för ytterligare ett toppen-mot-botten-möte. Bayer Leverkusen ligger för närvarande sexa, tillika den sista Europaplatsen, med viss sniff på Champions League-spel men då krävs en storartad avslutning av säsongen. Formmässigt syns dock inga indikationer till en sådan då “Företagselvan” bara orkat med två vinster på de tio senaste tävlingsmatcherna. Köln har haft en riktigt tung säsong och ligger pyrt till näst sist i tabellen med endast redan avsågade Schalke bakom sig. Men det är fler som gått tungt denna säsong så det skiljer bara tre poäng upp till Hertha Berlin på säker mark. Normalt är det ingen fördel för “strykgängen” med bortaspel, men “Getabockarna” har faktiskt lyckats bättre på resande fot och tagit poäng i hälften av försöken. Den ljuvligt rensande tvåan är ett trevligt drag. Täck upp om finanserna tillåter.

Aberdeen FC Livingston FC
12. Aberdeen FC - Livingston FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Vi vänder åter till de brittiska öarna och en åttondelsfinal i den Skotska Cupen. Till vardags är dessa bägge lag tabellgrannar i Premiership, där förvisso Livingston är avhakade i jakten på Aberdeens fjärdeplats som också innebär kval till Europa Conference League. Aberdeen har haft det svårt med målfabrikationen och har misslyckats med att scora i nio av sina tolv senaste tävlingsmatcher. Lagen möttes med samma förutsättningar som nu så sent som i februari – då gick The Lions, som gästerna kallas, segrande ur striden med siffrorna 2-0. Känslan är att detta blir en målsnål och tillknäppt historia varpå spikkrysset kommer väl till pass. Alla tecken är dock inte dumt om plånboken är tillräckligt tjock.

Royal Antwerp FC KRC Genk
13. Royal Antwerp FC - KRC Genk Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Slutdestination för vår Europaresa är Belgien och ett toppmöte i högstaligan, Jupiler League. Royal Antwerp har tills nyligen slagits på dubbla fronter men EL-äventyret tog för ett tag sedan slut då Rangers blev för svåra efter smått komiska 5-9 i dubbelmötet. Efter det har värdarna tagit full pott i tre av fyra matcher. Genk har den överlägsna skytteligaledaren Paul Onuachu i sina led och nigerianen verkar vara i högform då han scorat i nio av sina elva senaste framträdanden (landslagsspel inräknat). Denne kan mycket väl komma att bli tungan på vågen här och då gästerna även i övrigt känns något starkare för dagen talar mycket för tvåan här. Finns denna under 45 procent är spiken fin.

Kupongens bank! - Marseille

I grundkapacitet överglänser Marseille Lorient rejält. När de tillresta sedan i princip heller aldrig vinner på bortaplan kan detta bara sluta på ett vis. Här finns inga om utan detta vinner OM solklart!

Dagens rensare! - Köln

Bayer Leverkusen är på halvdekis och det har gått lång tid mellan vinsterna de senaste månaderna. Köln har precis allt att spela för då de kämpar för existensen i Bundesligas botten. De trivs dessutom bättre borta än hemma och luggar storfavoriten här långt mycket oftare än vad streckspelarna stipulerar. Go Cologne!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

144 rader

1
2
2
1
X
3
2
4
1
2
5
1
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2
9
1
2
10
1
11
2
12
X
13
2

1296 rader

1
2
2
1
X
3
2
4
1
2
5
1
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
2
9
1
2
10
1
11
1
X
2
12
1
X
2
13
2

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.3
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 100 kr
9.7
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
888 Sport

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr | Omsättning inom 60 dagar till ett ackumulerat odds på 1,8 eller högre | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt: spelpaus.se